Keresés

Részletes keresés

Csak Számoló Nyikk Creative Commons License 2012.09.04 0 0 209

0rbán fogadása.

Előzmény: Unerwünschter Gast (201)
halkergető Creative Commons License 2012.09.04 0 0 204

Ismered a mondást? - "Messziről jött ember azt mond, amit akar."   ;-))

Előzmény: Törölt nick (202)
halkergető Creative Commons License 2012.09.04 0 0 203

:))))))))))))))))))))

Lehet, hogy egy új harcászati eljárás kidolgozója topikol itt velünk?  :-)

Előzmény: Unerwünschter Gast (201)
Unerwünschter Gast Creative Commons License 2012.09.04 0 0 201

Mi lesz, ha órákat kell állni, negyvenöt fokban, párában, valamilyen feladat megoldása közben?

Mondj nekem olyan harci feladatot, amit vigyázzállásban kell végrehajtani.

Előzmény: Törölt nick (196)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.04 0 0 200

Az is lehet, hogy a hallgatók nem a hőségtől, hanem Orbán süketelésétől lettek rosszul:

Elmondta, hogy a kormány megfeszített tempójú, új alkotmányos és államrendet kialakító munkájának köszönhetően Magyarország ma jobban teljesít az európai válság kezelésében, mint Nyugat-Európa. "Hezitálás és elodázás helyett megtaláltuk a saját kivezető utunkat: mi, magyarok együtt helyreállítottuk a közrendet, a válság előtti szintre szorítottuk vissza a munkanélküliséget, csökkentjük az államadósságot és a hiányt, elindítottuk a munkahelyvédelmi akcióinkat, és lehetségessé vált, hogy segély helyett ismét a munkából lehessen megélni"

halkergető Creative Commons License 2012.09.04 0 0 199

Az évek döntő többségében nem jellemző az augusztus végi - szeptember eleji 30 fok feletti kánikula. Ha huszonfokos-napsütéses idő lett volna, lehet, senki nem esik össze.

Az is lehet, te szerencsés csillagzat alatt születtél , és mind a 8 évnyitódat olyan periódusban élted meg, amikor kellemes idő volt ugyan, de nem égetett tűzően a Nap.

(Egyébként meg volt szerencsém ismerni korábban egy férfit, aki a díszelgő alakulatnál szolgálta le a katonaidejét. Ők naponta több órán keresztül tréningeztek az egyhelyben állásra is, nemcsak a menetelésre. Ő mondta el nekem, hogy bizony egy-egy repülőtéri felálláskor, amikor hosaszú időt várakoztak a külföldi nagyembert szállító gépre, közülük is volt összecsuklás. Mondta, hogy erre is megvolt a kidolgozott szisztéme, hogyan kell a mellette állóknak olyan mozdulatokkal elkapni az összecsukló derékszíját és tartani őt kétoldalról, hogy az összeesés ne legyen "látványos" pofára zuhanás. És a díszelgő csapat mögött minden alkalommal ott állt a mentő és orvosi személyzet készenlétben. Pedig ők egy speciálisan erre a feladatra kiválogatott és edzett kompánia voltak.)

Előzmény: Törölt nick (196)
Navigaree Creative Commons License 2012.09.04 0 0 198

A höségben tüző napon álló sajtósokat se engedték árnyékba és vizet se adtak nekik.

Előzmény: Zoxo Whitney (197)
Zoxo Whitney Creative Commons License 2012.09.04 0 0 197

Egyébként most mondta Patyi rektor úr, hogy az újságírók a hibásak, mert megírták!

T.Tanácsos Creative Commons License 2012.09.04 0 0 195

Ez a Ludovika Campus olyan lesz, mint Csókakő...

miccimacci30 Creative Commons License 2012.09.04 0 0 193

egy egyszerű optikus szavait hogy félremagyarázzák, nahát!

Előzmény: én12 (192)
én12 Creative Commons License 2012.09.03 0 0 192

No. ha már távcső. Bizonyára vannak itt fiatalok, aztán nekik új.

1.) Új transzport érkezik a Gulagra, s kérdik a régik az újat:

- Mit követtél el, mennyit kaptál?

- Benéztem egy ablakon.

- Na ne!!!! Azért?

- Hát az az ablak a Kreml egyik ablaka volt, s ezért kaptam 2 hetet.

- Ezért?

- Tudjátok, az az ablak a Brezsnyev ablaka volt, ki is utaltak ezért 2 hónapot.

- Hihetetlen!

- De távcsővel néztem be az ablakán, járt is érte 2 év.

- Egy távcsöves benézésért a szobájába?

- Hát véletlenül egy puska is volt a távcső alatt. Ki is osztottak rám ezért 20 évet

2. Nagy ünnepség a Vörös téren, egyszer csak eldördül egy lövés, a lövedék Brezsnyev feje mellett becsapódik a falba. Elkapják az elkövetőt. Kiderül, a Vörös Hadsereg egyik legjobb mesterlövésze. Mielőtt a Gulagra vinnék, azért a főbb mesterlövész oktatók kikérdezik, hogy lőhetett ilyen jó képesítéssel aránylag közelről a célpont mellé. Hátha mond olyat, amivel a kiképzést a jövőben tovább javíthatják. Feleli a mesterlövész: maguk se tudnának pontosan lőni, ha százak noszogatnák: lőj már! lőj már!

Előzmény: Törölt nick (187)
miccimacci30 Creative Commons License 2012.09.03 0 0 191

közszereplőnek többet kell kibírni, mint egytollú embernek

Előzmény: Törölt nick (190)
én12 Creative Commons License 2012.09.03 0 0 185

Már kérdezni se szabad? Jön a TEK?

Előzmény: Törölt nick (183)
miccimacci30 Creative Commons License 2012.09.03 0 0 184

Bűn? A tisztánlátás? Ha tisztán látunk, nem kell annyit magyarázkodni.

Előzmény: Törölt nick (182)
miccimacci30 Creative Commons License 2012.09.03 0 0 181

És alatta is lenne valami?

Én optikus vagyok... A tisztánlátást segítené. A hallással nem lenne baj  :-)

Előzmény: én12 (179)
miccimacci30 Creative Commons License 2012.09.03 0 0 180

Talán Orbánnak nem kellene több órás beszédeket tartani.

Egyperceset se. Azt hagyja meg Örkénynek.

Előzmény: Glavingo (164)
én12 Creative Commons License 2012.09.03 0 0 179

És alatta is lenne valami?

Előzmény: miccimacci30 (178)
miccimacci30 Creative Commons License 2012.09.03 0 0 178

Eddig is tudtuk, hogy kiféle...

Egy jó távcső... az sokat segítene...

őszkaján Creative Commons License 2012.09.03 0 0 174

Még ez alól is vannak kivételek. Pl. Afganisztánba küldhetsz akár kit.

Előzmény: én12 (173)
én12 Creative Commons License 2012.09.03 0 0 173

Az, hogy mostanában már a pilótát egy távolban ülő helyettesíti, az alapigazságon nem változtat. Egy országot elfoglalni, legyőzni csak a helyszínene lehet.

Olvastam egy viccszerű valamit egy könyvben ebben a témában: Egy elképzelt III. vh után Párizsban kérdezi a szovjet harckocsizó marsall a gyalogos marsallt: ki nyerte végül a légiháborút?

De a biztos valóság: a hitleri Németországot igencsak szétbombázták. De akkor lett vége, mikor a gyalogosok és a harckocsizók szétverték a Wermachtot és elfoglalták az országot.

Lehet, hogy most már nem kell a liberátoroknak (illetve B 52-eseknek) az ellenséges terület fölé szállni, ezt elvégzi egy dron is, de az ellenséges területet ezek soha nem foglalják el. Oda bizony kiképzett, állóképes katona kell, aki odamegy hóban, fagyban, hőségben.

Előzmény: Törölt nick (163)
ápoló az opniból Creative Commons License 2012.09.03 0 0 172

Nem azért a húszfillérért, de a honvédség díszelgő alakulatai-akik valóban erre vannak dresszírozva- rendszeres váltást kapnak ilyen hőségben, ennek ellenére néha kifekszenek.

Ezek pedig iskolából kizuhant fiatal civilek.

őszkaján Creative Commons License 2012.09.03 0 0 169

Ő, többek közt ezért kapja tőlem a fizetését.:)

Előzmény: Glavingo (164)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.03 0 0 168

Az okosnak jól áll ha hülyéskedik, de a hülyének nem, ha okoskodik. Ez jutott eszembe a hsz-ed olvasva...

Előzmény: Törölt nick (165)
ameone Creative Commons License 2012.09.03 0 0 166

Azért könnyen beszélsz,mikor még a te fiatal korodban volt rendesen állóképességre nevelés...rendes tornaórák,hú,ha rágondolok,grundfocik,fogócskák,számháborúk,biciklizés váz alatt,csavargás a határban,ja és + otthoni munka dögivel...na most ha ezt kibírtuk,igazán nem volt gond úttörőként sem végigállni egy avatást :)

Előzmény: Törölt nick (145)
Glavingo Creative Commons License 2012.09.03 0 0 164

Talán Orbánnak nem kellene több órás beszédeket tartani.

Előzmény: őszkaján (154)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.03 0 0 163

"Ezt tudják az amcsi, orosz, brit, francia tengerészgyalogos kiképzők, hadügyminiszterek is?!"

Nyilván azért költenek ezerszer annyit informatikára, mint a harci droidokra, mert nem tudják... majd akkor gyere ide észt osztani, ha lesz mit.

Előzmény: Törölt nick (161)
linfury Creative Commons License 2012.09.03 0 0 162

:))))

Előzmény: ax15 (159)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.03 0 0 160

Katona manapság úgy a leghatékonyabb, ha ül a számítógép előtt, és irányítja a robotrepülőgépet, gombnyomásra ki tud írtani egy egész lagzismenetet több száz vagy ezer km távolról a bázisról. Nem releváns, meddig bírja a napon, vagy szokott-e kapálni a kertben.

Előzmény: Törölt nick (136)
ax15 Creative Commons License 2012.09.03 0 0 159

De ő legalább részegen hordta össze a marhaságait.

Előzmény: Törölt nick (155)
őszkaján Creative Commons License 2012.09.03 0 0 154

Az én időmbem az egyszerű felállított őrnek is ki kellett bírni 2 órát a tűző napon (szimat szatyor+géppityuval). Persze ő mozoghatott és ez a lényeg. A díszalakulatoknál tanítják hogyan kell a vérkeringést szabályozni hosszabb idejű merev tartásban. Úgyhogy az esetben semmi meglepő nincs. Esetleg az egész ceremóniát kellett volna másképp szervezni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!