Az is lehet, hogy a hallgatók nem a hőségtől, hanem Orbán süketelésétől lettek rosszul:
Elmondta, hogy a kormány megfeszített tempójú, új alkotmányos és államrendet kialakító munkájának köszönhetően Magyarország ma jobban teljesít az európai válság kezelésében, mint Nyugat-Európa. "Hezitálás és elodázás helyett megtaláltuk a saját kivezető utunkat: mi, magyarok együtt helyreállítottuk a közrendet, a válság előtti szintre szorítottuk vissza a munkanélküliséget, csökkentjük az államadósságot és a hiányt, elindítottuk a munkahelyvédelmi akcióinkat, és lehetségessé vált, hogy segély helyett ismét a munkából lehessen megélni"
Az évek döntő többségében nem jellemző az augusztus végi - szeptember eleji 30 fok feletti kánikula. Ha huszonfokos-napsütéses idő lett volna, lehet, senki nem esik össze.
Az is lehet, te szerencsés csillagzat alatt születtél , és mind a 8 évnyitódat olyan periódusban élted meg, amikor kellemes idő volt ugyan, de nem égetett tűzően a Nap.
(Egyébként meg volt szerencsém ismerni korábban egy férfit, aki a díszelgő alakulatnál szolgálta le a katonaidejét. Ők naponta több órán keresztül tréningeztek az egyhelyben állásra is, nemcsak a menetelésre. Ő mondta el nekem, hogy bizony egy-egy repülőtéri felálláskor, amikor hosaszú időt várakoztak a külföldi nagyembert szállító gépre, közülük is volt összecsuklás. Mondta, hogy erre is megvolt a kidolgozott szisztéme, hogyan kell a mellette állóknak olyan mozdulatokkal elkapni az összecsukló derékszíját és tartani őt kétoldalról, hogy az összeesés ne legyen "látványos" pofára zuhanás. És a díszelgő csapat mögött minden alkalommal ott állt a mentő és orvosi személyzet készenlétben. Pedig ők egy speciálisan erre a feladatra kiválogatott és edzett kompánia voltak.)
No. ha már távcső. Bizonyára vannak itt fiatalok, aztán nekik új.
1.) Új transzport érkezik a Gulagra, s kérdik a régik az újat:
- Mit követtél el, mennyit kaptál?
- Benéztem egy ablakon.
- Na ne!!!! Azért?
- Hát az az ablak a Kreml egyik ablaka volt, s ezért kaptam 2 hetet.
- Ezért?
- Tudjátok, az az ablak a Brezsnyev ablaka volt, ki is utaltak ezért 2 hónapot.
- Hihetetlen!
- De távcsővel néztem be az ablakán, járt is érte 2 év.
- Egy távcsöves benézésért a szobájába?
- Hát véletlenül egy puska is volt a távcső alatt. Ki is osztottak rám ezért 20 évet
2. Nagy ünnepség a Vörös téren, egyszer csak eldördül egy lövés, a lövedék Brezsnyev feje mellett becsapódik a falba. Elkapják az elkövetőt. Kiderül, a Vörös Hadsereg egyik legjobb mesterlövésze. Mielőtt a Gulagra vinnék, azért a főbb mesterlövész oktatók kikérdezik, hogy lőhetett ilyen jó képesítéssel aránylag közelről a célpont mellé. Hátha mond olyat, amivel a kiképzést a jövőben tovább javíthatják. Feleli a mesterlövész: maguk se tudnának pontosan lőni, ha százak noszogatnák: lőj már! lőj már!
Az, hogy mostanában már a pilótát egy távolban ülő helyettesíti, az alapigazságon nem változtat. Egy országot elfoglalni, legyőzni csak a helyszínene lehet.
Olvastam egy viccszerű valamit egy könyvben ebben a témában: Egy elképzelt III. vh után Párizsban kérdezi a szovjet harckocsizó marsall a gyalogos marsallt: ki nyerte végül a légiháborút?
De a biztos valóság: a hitleri Németországot igencsak szétbombázták. De akkor lett vége, mikor a gyalogosok és a harckocsizók szétverték a Wermachtot és elfoglalták az országot.
Lehet, hogy most már nem kell a liberátoroknak (illetve B 52-eseknek) az ellenséges terület fölé szállni, ezt elvégzi egy dron is, de az ellenséges területet ezek soha nem foglalják el. Oda bizony kiképzett, állóképes katona kell, aki odamegy hóban, fagyban, hőségben.
Nem azért a húszfillérért, de a honvédség díszelgő alakulatai-akik valóban erre vannak dresszírozva- rendszeres váltást kapnak ilyen hőségben, ennek ellenére néha kifekszenek.
Azért könnyen beszélsz,mikor még a te fiatal korodban volt rendesen állóképességre nevelés...rendes tornaórák,hú,ha rágondolok,grundfocik,fogócskák,számháborúk,biciklizés váz alatt,csavargás a határban,ja és + otthoni munka dögivel...na most ha ezt kibírtuk,igazán nem volt gond úttörőként sem végigállni egy avatást :)
Katona manapság úgy a leghatékonyabb, ha ül a számítógép előtt, és irányítja a robotrepülőgépet, gombnyomásra ki tud írtani egy egész lagzismenetet több száz vagy ezer km távolról a bázisról. Nem releváns, meddig bírja a napon, vagy szokott-e kapálni a kertben.
Az én időmbem az egyszerű felállított őrnek is ki kellett bírni 2 órát a tűző napon (szimat szatyor+géppityuval). Persze ő mozoghatott és ez a lényeg. A díszalakulatoknál tanítják hogyan kell a vérkeringést szabályozni hosszabb idejű merev tartásban. Úgyhogy az esetben semmi meglepő nincs. Esetleg az egész ceremóniát kellett volna másképp szervezni.