Az egyik diák a fideszes képviselő, Lasztovicza Jenő fia. A képviselő szerint fia csak a túlbonyolított rendszer áldozata.
[...]
Szvsz a képviselő úrnak igaza van. Túlbonyolított az a rendszer, amelyben a kádercsemeték csak mindenféle köz- és magánokirathamisítások árán jutnak hozzá még bukfenctanból is az őket születésük okán jogosan megillető diplomákhoz.
"Lezárult a Semmelweis Egyetem belső vizsgálatának első része: a rektor felfüggesztette augusztus 6-i hatállyal a Testnevelési Főiskolai Kar dékánját és helyettesét a Lasztovicza-botrány miatt."
Tulajdonkeppen tenyleg mi ertelme van testnevelesi egyetemnek? Mar a szo is egy vicc.
Bukfenctanbol szigorlatoznak vagy mi?
Ami ebbol lenyeges lenne, azt egy orvosi es egy tudomanyegyetem kepviseli. Mindenfele osonopalyas professzorokra es kamu tudomanyos munkakra semmi szukseg nincsen.
A Semmelweis Egyetem rektora augusztus 6-i hatállyal felfüggesztette Tóth Miklós dékán és Szalma László dékánhelyettes vezetői megbízását - közölte az intézmény csütörtökön, azután, hogy a Testnevelési és Sporttudományi Karon lezárult az államvizsgákkal kapcsolatos szabálytalanságok gyanúja miatt indított belső vizsgálat első szakasza. A további belső vizsgálatot az időközben megindult rendőrségi nyomozásra tekintettel – a rendőrségi eljárás lezárásáig – a rektor felfüggesztette. Az ügy további részleteit a folyamatban lévő nyomozás miatt, illetve a belső vizsgálat végső lezárásáig az egyetem nem kívánja nyilvánosságra hozni - írták a közleményben.
Lezárult a Semmelweis Egyetem belső vizsgálatának első része: a rektor felfüggesztette augusztus 6-i hatállyal a Testnevelési Főiskolai Kar dékánját és helyettesét a Lasztovicza-botrány miatt.
Sokkal egyszerűbb egyénenként módosítani a funkciók betöltéséhez kapcsolódó követelményeket, mint ilyen, az általad leírt bulikba belevinni komoly felsőoktatási intézményeket, és azok személyzetét.
(Lásd. pl. Némethné miniszterasszonyt, és az ő végzettségét.)
Egész egyszerűen nem is értem, mi a fenének kell ilyen dolgokkal törődni, mint iskolai végzettség, meg hasonlók. Ott van a komenyisták által már kitalált gyakorlat, csak folytatni kell: Majd a párt eldönti, ki az alkalmas - Nem pedig az iskolai papír! ;-)))
Draga naiv baratom, ha minden ilyen egyszeruen magyarazhato, akkor miert kellett jelentkezesi hatarido utan felvenni, miert kellett evekkel korabbra visszadatumozni a leckekonyvet, miert kellett doktorit is adni neki par honapon belul, miert kellett eltekinteni a nyelvvizsgajatol es hasonlok.
Teljesen hiheto a verziod, nyilvan az ilyen osonopalyas suttyok naprakeszek a szakirodalombol.
Távol álljon tőlem, hogy mentegessem a B. nevű érintettet (akinek eddig még a nevét sem hallottam), de a '75-ös végzés, és a 95-ös újabb dátum között 20 év telt el. Ha ezalatt az illető a szakmáját üzemmérnökként gyakorolta, közben lépést tartott a szakma fejlődési változásaival, szakirodalmat olvasot, etc .., akkor miért lenne képtelenség a főiskola-egyetem közötti különbözeti kurzus gyorsabb elvégzése?
Sztem a L.gyerek és a korábban történt másik eset között semmi analógia nincs! Persze ettől akár még állhatott akár umbulda is az eset hátterében.
Azert a Kerteszeti Egyetemen, ahova Lasztovicza jart, ott is vannak bizonyos hagyomanyok:
"Buzássy, aki 1996. február elsejétől 1997. június 11-ig volt a Földművelésügyi Minisztérium helyettes államtitkára, és e poszt betöltéséhez volt szüksége a főiskolainál magasabb végzettségre, 1996-ban - a jelentkezési határidő lejártát követően - kérelmet terjesztett elő az egyetem rektorához, Deák Tiborhoz, hogy kertészmérnöki egyetemi diplomát kaphasson. (Buzássi 1975-ben üzemmérnöki szakon végzett az egyetem főiskolai karán...)
Bálint János, a Kertészeti Kar dékánja egy iktatás nélküli levélben tájékoztatta Buzássy-t a teendőiről, így a helyettes államtitkár "beiratkozott" - leckekönyvét úgy állították ki, mintha már 1994 szeptember elsejétől az egyetemre járt volna, s mindhárom tanévben teljesítette volna a szükséges követelményeket. Így Buzássy Lajos 1996 júniusában záróvizsgát tett, diplomát védett, majd megkapta oklevelét - vagyis pár hónap alatt "letekerte" az előírt hat félévet. A "villámdiploma" azonban nem volt elég: alig két hónappal később Buzássy kérelmezte, hogy tegyék lehetővé számára a doktorálást, hogy dr. univ. címet szerezhessen, holott a szükséges nyelvvizsgával sem nem rendelkezett. Mégis, decemberben egy főtárgyból és két melléktárgyból doktori vizsgát tett, és a Doktori Tanács év végi záróülésén odaítélte számára a doktori fokozatot."