Családi fotókat nézegetve akadt ez két kép a kezembe, és sehogyan sem találok ilyen haranglábat sehol. 1940 körül készültek, vélhetően Zalában. Melyik harangláb lehet?
A lejtö szöge, valamint a jobb oldalon az erdös rész miatt ez valamelyik balatoni tanúhegy kéne, hogy legyen. A mérete alapján lehetne akár a Ság-hegy is, de ott nincsenek a jobb oldalon látható rézsük, meg azon a részen, ahol ez lehetne (az Izsákfa felöli oldal) nem volt akkoriban villany.
A lejtö szöge, valamint a jobb oldalon az erdös rész miatt ez valamelyik balatoni tanúhegy kéne, hogy legyen. A mérete alapján lehetne akár a Ság-hegy is, de ott nincsenek a jobb oldalon látható rézsük, meg azon a részen, ahol ez lehetne (az Izsákfa felöli oldal) nem volt akkoriban villany.
ez a bodega felirata miatt biztos, hogy Lengyelország, 99%, hogy Varsó a környékbeli képek és a háttérben lévö magas ház miatt, talán valahol a Marszałkowska környékén, de sajnos a gugli nekem semmit se köpött ki a falfestményre, pedig tuti, hogy valahol ott lappang a zinternet bugyraiban
Ez szerintem valahol a drezdai Großer Gartenben lesz, talán valahol a Parkeisenbahn Bahnhof Zoo állomása környékén, de valószínü csak a kép készítöje tudná megmondani a helyszínt.
ez a cég (Brumax Anbaumöbel) a (Nyugat-)Berlin, Donaustrasse 83 alatt székelt
úgyhogy sztem ez a lakberendezési áruház (Rund um das Heim) valahol Neuköllnben (nyugat-berlini városrész) kellett legyen, leginkább a Karl-Marx-Straßén/a Hermannplatzon vagy a Hasenheidén
A körülötte heverő íves elemeket nem tudom hova tenni. Lehetne esetleg egy nagyobb átmérőjű akna előregyártott támasz-eleme. De az az olajnál nem játszik szerintem.
Igen, valami ilyesmi. Mivel kicsi körülötte a földhányás, nem emberméretű aknára való, csupán lyukra elegendő mennyiségnek tűnik. Felvonót sem látni, csak azt a csigás, köteles emelőt (11-12). Jó sík a terület, kilátónak, magaslesnek túlhajtott építmény. De pl. az Alföldön olajat, gázt már régebben is kerestek, találtak, termeltek ki. Persze csak tippelek, de az általad talált ábra sok hasonlatosságot mutat.
Négyesi Pál az autókban igen jártas, az olajkitermelés meg eléggé kötődik ehhez, lassan összeáll a kép :-)
Sose hittem volna, hogy a fúrótorony felépítését fogom tanulmányozni :) De az a helyzet, hogy olyan kesze-kuszának tűnik laikus szemmel, hogy nem hagyott békén a gondolat--- vagyis eg kellene érteni. Itt egy kép a részletek magyarázatával, már csak be kell azonosítani innen: https://hu.wikipedia.org/wiki/K%C5%91olaj
a bizonytalansági faktor miatt nem a Megfejtésekhez ment. ha legalább a feliratok olvashatóak lennének, de csak az egy szem hamburgi rendszám a Buggy-n kivehetö, semmi más...
A cikk apropóján a mellékesen közölt egyik Jack Esten kép már rég esedékes megfejtése. A rendszerváltás óta sokszor megjelent, de helyszínmegjelölés nélkül.