Keresés

Részletes keresés

MageGuild Creative Commons License 2012.06.02 0 0 524

Én a választójogot azzal is szigorítanám, hogy az illető személynek egy minimális inteligenciáról is tanúbizonyságot kéne tennie. Mondjuk kisebb tesztet kéne kitöltenie arról, hogy mi Newton három törvénye, melyik évben ért véget a Második Világháború, X*X+4X+4=0 egyenlet megoldása, Pitagorasz tétel, az éppen hatalmon lévő köztársasági elnök neve, stb....

Véleményem szerint ne szavazhasson az, aki:

- Alapvető tudományos és matematikai ismeretekkel sem rendelkezik. Mégis hogyan dönt akkor olyan dolgokról, hogy milyen gazdaságpolitikát és/vagy ideológiát tart jobbnak?

- Gőze sincsen róla, hogy kik az aktuális időszak meghatározó politikai személyiségei. Mégis hogyan dönti akkor el, hogy kit akar ki helyett?

- Nem ismeri a Történelem legjelentősebb eseményeinek legalapvetőbb adatait. Mégis hogyan dönti el, hogy nemzetünk milyen pályán haladjon, mikor azt sem tudja jelenleg milyen pályán halad?

Potyli Creative Commons License 2012.06.02 0 0 523

Az USA-ban is aki valaasztani akar annak regisztralnia kell . Valojaban ma mar ertelmetlen,meg onnan ered,hoigy valaha semmifele kozponti lakossagi nyilvantartaas nem volt ,se szemelyi azonositasi dokumentumok,valojaban a hatosag nem tudta az ingatlantulajdonosok kivetelevel,hogy kik laknak ott . De azota bevezettek a szovetsegi adozast, ma mar szinte mindenkinek van jogositvanya , szemelyi igazolvanya ami lakhelybejelentessel jar egyutt igy valojaban ma mar felesleges de megmaradt ,y ami valojaban nem szukseges ma mar

Előzmény: Nero Bianco (494)
szamárium Creative Commons License 2012.06.02 0 0 522

Kádár sokkal jobban csinálta, még másolni sem tudnak a fiúk.

Előzmény: Törölt nick (521)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.02 0 0 521

Az tény hogy ez a céljuk. Csak az a baj hogy vacakul csinálják amit csinálnak.

Nem a legvidámabb barakk leszünk az irányításuk alatt, hanem a legsajnálatraméltóbb hőbörgők.

Na ez amiből nem kérek.

Előzmény: meret99 (519)
szamárium Creative Commons License 2012.06.02 0 0 520

Ennél igazibbat nem találsz sehol.:)

Előzmény: meret99 (519)
meret99 Creative Commons License 2012.06.02 0 0 519

Én azt kivánom, hogy jó sokáig maradjon ez a kommonista kormány:))) Legalább annyi ideig, amíg az igazi kommonista kormány, úgy 50 évig:DDDD

Előzmény: szamárium (518)
szamárium Creative Commons License 2012.06.02 0 0 518

A kommunista kormányra értettem. hogy jelenleg az van.:)

Előzmény: meret99 (517)
meret99 Creative Commons License 2012.06.02 0 0 517

Hát így is jó lenne és főleg olcsóbb:))) Nem is tudom, hogy mért nem hoztak törvényt a 8éves ciklusra???:DDD

Előzmény: szamárium (516)
szamárium Creative Commons License 2012.06.02 0 0 516

Nem kell választani, már az van.:)

Előzmény: meret99 (515)
meret99 Creative Commons License 2012.06.02 0 0 515

Én meg most ébredtem és bizony nagyon jó dolognak tartom a regisztrációt, mégpedig személyesen, ujjlenyomattal és aláírással:))) Mert akinek nincs ujja és nem tud, teszemazt aláírni az ne válasszon nekem kommunista kormányt:DDD

Random666 Creative Commons License 2012.06.02 0 0 514

Már aludnom kellene, szóval csak röviden.

Demokratikus részegységek variálásával lehet antidemokratikus rendszert létrehozni, szerintem hallottad már a mondást, hogy az egész több, mint a részek összege!

Ilyen későn már csak hülye példát tudok mondani, de ez van. Ráadásul szubjektív, mint az állat.

Nekem az életfogytig tartó büntetés elfogadható, pláne, ha van felülvizsgálati lehetőség.

Nekem az egyheti magánzárka szintén elfogadható büntetés, ha valaki balhézik a börtönben.

De, nekem az életfogytig tartó magánzárka már nem elfogadható.

Remélem, érthető, mit akarok mondani.

Ez a ballibes módszertani leírás pedig egyrészt zavaró, mert te is használod, másrészt olyan vitát gerjeszt, ami nem tartozik a tárgyhoz, csak lufihámozás.

Becses személyedre amúgy már egy másik topikban is felfigyeltem ugyanezzel a témával.

Üdv

Előzmény: Orson Wellness (509)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.01 0 0 513

Lehetne ezt még finomítani. Csak az szavazhatna a választásokon, aki a nemzeti konzultácis kérdőíveket visszaküldi, és azok közül is csak az, aki a "többségi" vélemény mellett foglalna állást.

A kérdések az alábbiak lennének:

-Szeretné-e, ha több fizetése lenne?

-igen

-nem

-nem tudom

-talán

Szeretné-e, ha kevesebbet keresnének a multik?

-igen

-nem

-dögöljön meg az összes

-Szeretne-e ön üdvözülni?

-igen

-nem

-csak a fidesszel együtt

Az lenne csak a fülke degeneráció forradalom!

Előzmény: Ámde (506)
Orson Wellness Creative Commons License 2012.06.01 0 0 512

Szép kékcédulás álmokat! ;)

Előzmény: WYW (511)
WYW Creative Commons License 2012.06.01 0 0 511

Szóval, Jó éjszakát!

Előzmény: Orson Wellness (510)
Orson Wellness Creative Commons License 2012.06.01 0 0 510

"...habár neked tetszik."

Rossz a szövegértésed. Pedig még le is írtam: nekem mindegy.

Szóval?

Előzmény: WYW (508)
Orson Wellness Creative Commons License 2012.06.01 0 0 509

"Az meg tök mindegy (de ezt már többen sokszor leírtuk) hogy Kongóban, Ausztráliában vagy éppen Dél-Koreában mi van."

Ezt megértem. Magam is szoktam utalni rá, amikor olyan külföldi példák bevezetéséről van szó, amelyet ballib-oldalon lieblingként kezelnek.

De akkor elfogadott érvnek számít, hogy ami más demokráciákban van, az demokratikus és éppen ezért itthon is követendő, ha nem kívánunk a magyar ugaron észak-balkáni páriaként megöregedni.

Most szólj hozzá! :)

Előzmény: WYW (508)
WYW Creative Commons License 2012.06.01 0 0 508

Szó ami szó, a sok szüveggel sem tudtad megvédeni a fidesz eszement ötletét, habár neked tetszik.

Az meg tök mindegy (de ezt már többen sokszor leírtuk) hogy Kongóban, Ausztráliában vagy éppen Dél-Koreában mi van.

Előzmény: Orson Wellness (505)
Orson Wellness Creative Commons License 2012.06.01 0 0 507

Nem nyert.

De mivel jólesően bornírt próbálkozás volt, úgyhogy trollbögre jár azért érte.

Előzmény: Ámde (506)
Ámde Creative Commons License 2012.06.01 0 0 506

Továbbá meg lehetne vonni a szavazati jogot attól, aki a Kubatov-lista alapján nem potenciális Fidesz-szavazó.

Előzmény: Orson Wellness (504)
Orson Wellness Creative Commons License 2012.06.01 0 0 505

"Ha nem jó akkor nem kell bevezetni ugyanis."

Ez ismét nem vezet sehová. "Jó" és "nem jó" ismételten szubjektív fogalmak és ami egynek jó, az lehet a másiknak nem jó. És fordítva.

"Érvnek sem igen tekinthető."

Persze, hogy nem. Akárcsak a kolléga fideszezése, ami nem csupán szórakoztató, hanem még kamu is. :)

Előzmény: WYW (503)
Orson Wellness Creative Commons License 2012.06.01 0 0 504

De hogy ne legyél azért nagyon elégedetlen, jószándékom jeléül kapsz egy kis koncot...

Azért hasznos, mert a szavazásra jogosultak regisztrálásával tudatosítják, hogy az illetők jogot kaptak. Felhívja az érintettek figyelmét arra viszont, hogy ezekkel a jogokkal élhetnek is - és tudatosítja, hogy a joggal való élésnek vannak feltételei is.

Satöbbi, blablabla.

Azt is simán meg lehetne tenni, hogy a regisztráció mellé pénzbüntetés terhe mellett (ld. demokratikus külföldi példák) kötelezővé tennék a választásokon történő részvételt, hogy éreztessék a szavazásra jogosultakkal a jogaik erejét és a kötelességeik komolyságát is.

És még egy csomó egyéb dolgot meg lehetne tenni.

Sőt! Még külön indokolni sem lenne szükséges, hogy miért.

Mint effélékre már volt sok példa.

Előzmény: Nero Bianco (499)
WYW Creative Commons License 2012.06.01 0 0 503

Mondjuk a ballibezés a hozzászólásaidban lehet hogy számodra szórakoztató, de a téma szempontjából teljesen érdektelen. Érvnek sem igen tekinthető.

Azt fogalmazd meg miért jó nekünk a regisztráció bevezetése.

Ha nem jó akkor nem kell bevezetni ugyanis.

Előzmény: Orson Wellness (500)
Nero Bianco Creative Commons License 2012.06.01 0 0 502

"Ugye, milyen fura, amikor nem tetszik az, ami másutt menő?"

Miért lenne fura?

Elég sok helyen jártam, hogy ne gondoljam azt, hogy vannak általában működő megoldások.

A világ meglehetősen változatos.

Ami működik európában az nem biztos, hogy a közel-keleten is működik, és ami működik a közel-keleten az nem biztos hogy afrikában működik.

Nincsen egyenmódszer.

Előzmény: Orson Wellness (500)
Ámde Creative Commons License 2012.06.01 0 0 501

Kiábrándító, hogy efféle agyatlansághoz, mint a regisztráció a jobb sorsra érdemes Gerő András is a nevét adja.

Orson Wellness Creative Commons License 2012.06.01 0 0 500

"A probléma az, hogy nincs érved a regisztrálás mellett a mai magyar rendszert tekintve."

Ez nem probléma, mert említettem, hogy nem szükséges érvelni. Lehet, de nem kötelező. Lehet, de nem elvárás. Lehet, de nem ettől függ.

"Nincs értelme filozofálni az ausztrál rendszeren, mert nem vagyunk ausztrálok."

Ez pedig azért érdekes, mert ugyanezt a módszert, amit most kritizálsz, nagy előszeretettel látom viszont akkor, amikor olyan dolgok itthoni bevezetéséről (bevezetési szándékairól) van szó, amely a ballibek számára fontos. Ezen esetekben nem számít, hogy nincs érv (vagy ha van, akkor az semmitmondó) és nem számít az sem, hogy itt így van, máshol meg másképpen: a példa ilyen esetkben követendő.

Ugye, milyen fura, amikor nem tetszik az, ami másutt menő?

"A magyar regisztrációs szűrés mellett pedig nem hoztál érveket, hogy miért lenne jó."

Ld. feljebb: Lehet, de...

Előzmény: Nero Bianco (499)
Nero Bianco Creative Commons License 2012.06.01 0 0 499

A probléma az, hogy nincs érved a regisztrálás mellett a mai magyar rendszert tekintve.

Innen meg számomra az a dolog amit mondasz érdektelen.

Nincs értelme filozofálni az ausztrál rendszeren, mert nem vagyunk ausztrálok.

A magyar regisztrációs szűrés mellett pedig nem hoztál érveket, hogy miért lenne jó.

Akkor mire föl a vita?

Előzmény: Orson Wellness (498)
Orson Wellness Creative Commons License 2012.06.01 0 0 498

Most nem. És így is demokratikus.

Ha pedig megvalósul, szintén demokratikus marad.

So what? Küzdeni egy demokratikus megoldás ellen??? :)

Előzmény: Nero Bianco (497)
Nero Bianco Creative Commons License 2012.06.01 0 0 497

"Szóval ha itt is úgy menne, mint ott, szintén demokratikus lenne."

De nem űgy megy.

Előzmény: Orson Wellness (496)
Orson Wellness Creative Commons License 2012.06.01 0 0 496

Látod, látod. Itt így, ott úgy és mindkettő demokratikus. Szóval ha itt is úgy menne, mint ott, szintén demokratikus lenne.

"Ráadásul az is lehet, hogy az ausztrál rendszer ostoba."

Bizony. Vagy az is lehet, hogy nem. De a nem-verzió nálad nem játszott, míg a másik meg azonnal. Milyen fura (igazából nem) az előítélet!

"Én magyar vagyok, és ezt az ostoba magyar regisztrációs tervezett marhaságot ekézem."

Mármint arra a tervezetre gondolsz, amely szerinted ostoba - bár külföldi demokratikus példák létéből ítélve nem tűnik annyira ostobának?

Jó, hogy eltérő vélemények vannak.

Szerintem (csak dafkeségből) követnünk kellene a fejlett nyugati országok gyakorlatát - és legyen Ausztrália a követendő példa.

A példakövetést csak azért írtam, mert úgy tapasztaltam, hogy ballib oldalon nagyon népszerű "érv"-nek számít. Gondoltam, használjunk már olyan érveket, amelyeket ők is megértenek. :)

Előzmény: Nero Bianco (494)
Nero Bianco Creative Commons License 2012.06.01 0 0 495

"Másnak meg más lehet a véleménye."

Nem is zavar.

Előzmény: Orson Wellness (486)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!