Keresés

Részletes keresés

Híd Creative Commons License 2011.05.03 0 0 123

Bevezették: ez is ugyanaz, csak "alap" a neve.

Előzmény: Törölt nick (117)
Rübezahl Creative Commons License 2011.05.03 0 0 122

És igazuk van!

Előzmény: türelmes90 (25)
Híd Creative Commons License 2011.05.03 0 0 121

Csaló majmok azok, ne aggódj. Mindegyik ellopta már a saját családjára eső 2 misit sokszorosan az elmúlt évben. (Költségtérítés, Esztergom, Lézer Jani Audija stb.)

Előzmény: Keltafan (68)
csillag100 Creative Commons License 2011.05.03 0 0 120

Miért vezetnék be? A mostanit sem a kormány találta ki, hanem egy Györi plébános kezdeményezése és nem kötelező. Akinek van tehetsége és úgy érzi az befízet az alapba, aki nem az is nyertese a nemzeti összefogásnak és az ország talpraállításának. Senki nem tesz szemrehányást senkinek.

Van egy mondás: segits magadon az Isten is megsegit. Most ez a szellem bújt ki a kalapból, hogy mindenki magán is segit, ha az államnak segit, mert az egész társadalom profitál belőle.

Miért baj az, ha az emberekben előbujik a régen természetesnek tartott hazafias érzés és a maga modján tesz  a hazájáért.

Mindig vannak, voltak lesajnáló, lekicsinylő tökmagjankok a hazánkban, de előre mindig a jószándékú hazájukat szerető és nagyraértékelő emberek tették. Most egy ilyen korban élünk, hogy igaz legyen a mondás, hogy: ne azt kérdezt mit adhat a haza, hanem, hogy Te mit adhatsz a hazának.

tmbg Creative Commons License 2011.05.03 0 0 119

Máshogyan és életszerűbben is meg lehet ugyanezt foglamazni, vissza kell venni a kulákoktól azt ami a népé, durva párhuzam, de tényleg ugyanarról van szó. Miért pont ettől a rétegtől akik az össz-szja-befizetés kb. felét is adják? Tehát kiemelkedően hozzájárulnak a potenciális adósságcsökkentéshez.

Előzmény: csillag100 (116)
mamicska Creative Commons License 2011.05.03 0 0 118

te csak ne adj ötleteket:)

csillag100 Creative Commons License 2011.05.03 0 0 116

Valaki azt írta, hogy ha a potenciális adozó 250.000 fő akinél feltételezhető, hogy 20 milliót be tudna fízetni, az 5000 milliárd, az közel négy évre tudná biztosítani a kamat terheket és a kormány nagyobb ütemben tudná a tökét (felvett hitel) törleszteni, így az államadóság egy évvel korábban akár 40% ra is csökkenhetne a GDP hez mért államadóság.

Ez további könnyebbséget adna és több pénz maradhat a gazdaságban ami felpörgeti és így a szociális védőháló,(nyugdíj, eü, oktatás, rendvédelem) valamint a beruházásokra nagyobb összeg maradna, nem beszélve a technológiai innovációra.

Most csak a kamatszolgálat évi 1200-1300 milliárd évente.

Ha így nézzük nem is olyan csekély az ami a nemzeti összefogásból ered. Az adóságot csak kinőni lehet lenyelni nem, mert vissza kell fizetni.

Előzmény: tmbg (99)
Maccskacico Creative Commons License 2011.05.03 0 0 115

Eleve a kiindulás rossz.

Ahhoz, hogy egyáltalán erre gondolni lehessen, nem a széthuzást kellett volna a kormánynak favorizálni.

Ugyhogy mostmár b@szhatja. 

Törölt nick Creative Commons License 2011.05.03 0 0 112

"a kisemberek adománya erkölcsi megújulást is elindíthat, amely nélkül a gazdasági irányváltás sem lehet sikeres."

Nem is lesz sikeres. : ))) "Erkölcsi megújulással" sem lenne.

Előzmény: Keltafan (1)
Captain Dolby Creative Commons License 2011.05.03 0 0 110

"Engem nagyon elgondolkoztatott, ami Kolontáron történt."

A tévé mutatta az épülő lakóparkot, olyan 100 házzal, én ennyit látok. Az biztos, hogy többe került az államnak Kolontár, mint amennyi pénz befolyt a számlákra, bárhogy is zajlott le a felhasználás.

Előzmény: BENTA (108)
BENTA Creative Commons License 2011.05.03 0 0 109

A mostanival együtt.

Előzmény: wok (107)
BENTA Creative Commons License 2011.05.03 0 0 108

Lehet, de irreleváns. Más nagyságrendről beszélünk.

Engem nagyon elgondolkoztatott, ami Kolontáron történt. Első kézből származó infók alapján tájékozódtam.

Előzmény: Captain Dolby (105)
wok Creative Commons License 2011.05.03 0 0 107

már a mostanin kívül?

Előzmény: BENTA (106)
BENTA Creative Commons License 2011.05.03 0 0 106

Mindenesetre inkább pr fogásnak tűnik az akció, mint tényleges megoldásnak. Főleg az elmúlt egy és a régen elmúlt 4 évük fényében.

Ennek ellenére én teljes szívemből nekik drukkolok. Ez az ország nem bír ki még egy dilettáns négy évet.

Előzmény: Törölt nick (91)
Captain Dolby Creative Commons License 2011.05.03 0 0 105

Oké, akkor átutalta valamelyik alapítványnak.

Előzmény: BENTA (104)
BENTA Creative Commons License 2011.05.03 0 0 104

Nos, az utóbbi azért ellenőrizhető. Tudod, bérjegyzék. Te el tudod képzelni, hogy felvette titokban, és a FIDESZ ezt nem szellőztette meg?

Előzmény: Captain Dolby (103)
Captain Dolby Creative Commons License 2011.05.03 0 0 103

"dobnak majd bele 100 ezret"

Dobhatnak 20 milliót is, úgysem tudja senki ellenőrizni, hogy dobtak-e vagy csak kommunikáltak. Abban is csak bízni lehet, hogy a Feri soha nem vette fel a fizetését.

Előzmény: Törölt nick (83)
wok Creative Commons License 2011.05.03 0 0 102

amennyiben a nyuggerizmus nem az elmúlt 8 évben burjánzott el

Előzmény: Abrosz Tisztakosz (98)
Keltafan Creative Commons License 2011.05.03 0 0 101

Ha leírható lett volna a költségvetésből, lehet még meg is lépik. De ez így nonszens...

Előzmény: tmbg (96)
Mindenki egyéni, én nem. Creative Commons License 2011.05.03 0 0 100

Így vagy úgy, mindenképpen az első lépcső a mozgástér, amelyet akár nevezhetünk adósság-csökkentésnek, bizalomnövelésnek vagy szövetségkeresésnek. Mindhárom folyik....

Örömmel hallom.

Bár a jelei még nem nagyon mutatkoznak.

Lehet hogy csak én vgyok túl óvatos, de addig amíg a kormány nem mutat egy kicsit több karakánságot azért nem adnék ennyi pénzt a kezébe.

Tulajdonképpen jó lenne tudni, hogy tulajdonképpen mekkora önnállósága van a kormánynak.

A külföldi érdekek az adósságspirál mélyítése irányában hatnak, a miénk meg a könnyítés felé...

Ki lesz az erősebb?

A "nemzeti összefogás" amennyiben lehetséges, és nemcsak pár százezer "tehetősebb" polgár, teljes pályán támadhatná az idegen érdekeket... és ezt tulajdonképpen főleg a vásárlási szokások drasztikus megváltozásával lehetne elérni.

Végülis ez az a pénz ami miatt a multik itt vannak, és a külföldi bankok ezért nyitják itt az irodáikat.

Előzmény: Keltafan (55)
tmbg Creative Commons License 2011.05.03 0 0 99

Értelmetlen ezen problémázni, 20 billió nagyon sok, kizárt, hogy akár az 0,1%-a is összejöjjön, tehát csak szimbolikus, kommunikációs valami az egész.

Előzmény: Törölt nick (91)
Abrosz Tisztakosz Creative Commons License 2011.05.03 0 0 98

amennyiben?

Előzmény: wok (95)
Keltafan Creative Commons License 2011.05.03 0 0 97

Mondjuk, ha jól tudom a kormánypárt elkezdett dolgozni az ún. Országgyűlés-törvényen, amely újraszabályozná a képviselők jogállását.

Hát, túl sok részletet én sem tudok, de elvileg valamennyivel növekszik a képviselők illetményalapja, ugyanakkor megszűntetik a költségtérítéses rendszert.

tmbg Creative Commons License 2011.05.03 0 0 96

Mivel eddig a nyugdíjcélú levonásainknak csak a negyede ment a tőkefedezeti rendszerbe ezért nyilván az kevés, növelni kellett volna az arányát.

Előzmény: Keltafan (86)
wok Creative Commons License 2011.05.03 0 0 95
Előzmény: Abrosz Tisztakosz (89)
Keltafan Creative Commons License 2011.05.03 0 0 93

Jogos, elszúrtam.

Bár induljunk ki az optimálisból: kicsit merész feltételezés, de mondjuk zseniális foglalkoztatáspolitikával 70% körüli foglalkoztatottság. Ugyanakkor 25 év múlva - ilyen demográfiai tendenciák mellett - bőven több mint egy inaktív jut majd egy aktívra. :-(

Előzmény: Törölt nick (80)
WYW Creative Commons License 2011.05.03 0 0 90

Már többször felmerült hogy a nevezettek olvassák az index fórumát, ne adjunk nekik tippeket.

:-)

Abrosz Tisztakosz Creative Commons License 2011.05.03 0 0 89

nem barátom, az öngyilkosság a nyuggerizmus elburjánzása volt, főleg az utóbbi 8 évben

a szintén 10milliós csehországban 2.2m nyugger van, nálunk 3m

na itten van a kutyus elásva, nem a manyupoknál.....

Előzmény: Törölt nick (65)
Keltafan Creative Commons License 2011.05.03 0 0 86

Értem én; de szerinted ki az, akinek - ha az állami nyugdíjkassza összeomlik - elegendő lesz a magánnyugdíjpénztárban felhalmozott megtakarítása az aktívkorához hasonló életszínvonalon.

Előzmény: tmbg (78)
WYW Creative Commons License 2011.05.03 0 0 85

Meggyőztél, akkor sem fizetek ha ők fizetnek. :-))

Előzmény: Törölt nick (82)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!