Minden ami Action cam. A topic célja megbeszélni a kamerákról a technikai dolgokat, bemutatni kiegészítőket (legfőképp a házilag barkácsoltakat), felvételi módokat, stb.
Legismertebb típusok:
GoPro HD HERO SD 960 1080
DRIFT HD X 170
Contour HD GPS
Oregon Scientific ACT
VIO POV
Figyelem! Ez a topic nem az elkészült videok bemutatására szolgál!
Közben megtaláltam.A GArmin Virb szerkesztöje tudja amit akarok.Már csak összhangba kell hozni a képet és az adatokat,hogy a valós idöben mutassa öket egymáshoz képest.
Simán lehet, hogy van a Garminnak erre valami spec szoftvere. Viszont a videójel az videójel, akár gopro, akár Drift, akár Garmin kamera a születési helye. :)
Vagy a gps-hez van egy olyan alkalmazás, amivel ki tudod nyerni belőle és megjeleníthetővé tenni az adatokat. Ha van ilyen, akkor abból vszinűleg egy alfa-kulcsos videófájlt fogsz kapni, amit bármelyik szerkesztőben rá tudsz tenni a képre, persze kell valami szinkronpont, hogy a valós adatok a megfelelő helyen legyenek láthatók.
Motoros köridőmérő szoftverrel láttam már ilyet én is, ott a pályarajzon ment körbe egy pötty az aktuális helyzetnek megfelelően, a futó köridőmérő, meg a pillanatnyi sebesség adatok voltak megjelenítve.
Sziasztok! Yt-on találtam egy videót amit GoProval vettek fel és a képre rárakták egy Garmin Edge kerékpáros gps adatait,ahogy menet közben változnak...Idáig úgy gondoltam ezt csak a Garmin kamera és Garmin Edge páros tudhatja.MIlyen videoszerkesztö kellene hozzá nekem? Kamera Drift hd,a gps pedig Edge 1000. Köszi.
Milyen tevékenységhez használod? Mert én többnyire snowboardozás közben. Ott nem zavaró, hiszen a felvonóban általában kikapcsolom a felvételt, ha hosszú a felvonó, akkor ki is kapcsolom.
Köszönöm! Szerintem akkor hanyagolom a dolgot egyelőre. Igazából teljesen kielégítő a 3 Black tudása is, egyedüli negatívumként az akksiidőt mondanám...engem csak az zavar. Mondjuk az eléggé....:)
Olyan problémám lenne, hogy amikor a gopro studioban kivágtam a videókból a részleteket amiket szerettem volna, rákattintok a "convert all" ra és azt írja ki, hogy nincs elég tárhely és szabadítsak fel tárhelyet.
Hasonló szetteket én is nézegettem, de arra jutottam, hogy bár biztos szuper lenne, nem éri meg nekem. Én évente csak egyszer tudom használni,úgyhogy lemondtam egy ilyen komoly rendszerről. :-( Az email címem tallaszgabor@gmail.com. Köszönöm! ☺
Ez lenne az igazi felszerelés víz alatt, majd gyűjtök rá. :-)
4K-ban szoktam forgatni, de ha nem végzel utómunkálatot és csak full HD TV-d van, akkor semmi értelmét nem látom. Ugyanez igaz az fps-re, használj csak sime 24-et!
Először is köszönöm szépen a rengeteg választ, nagyon hasznosak! A merülés nemigen lesz 10 méternél mélyebbre, leginkább sznorkelezés van tervben. A felbontást +fps-t úgy értettem.,hogy van-e olyan kombináció, ahol jobb az eredmény, vagy abszolút semmi közük egymáshoz? Jól értem hogy a 4k-t nem érdemes erőltetni? Egy full hd tv-n szeretném visszanézni, ha esetleg számít 119 centis. (ha a ppi miatt lehet jelentősége, nem tudom, eddig semmivel sem videóztam...) Ha azt a videót, vagy a linkjét elküldenéd nagyon megköszönném!
Értem, köszönöm! :) Eddig csak 3+Black-et tartottam a kezemben, ezért merült fel bennem a kérdés. Mivel kijött LCD-vel a Hero4 Silver, inkább olyat vennék majd a tavasz folyamán.
Sokat merültem a 3-assal, a 4-essel még csak párat. Nekem alegjobb beállítás ez volt: Protune OFF, 1080p, 24 fps, wide. Volt vörös szűrőm, amíg el nem hagytam. :-)
A 24fps azért "jobb", mert világosabb lesz, minél nagyobb a képsűrűség, annál sötétebb a felvétel, ami 10 méter alatt látványos. Ha utómunkával lassítod, akkor persze magasabb fps kell.
Protune-nal is sötétebbnek tűnt, ha mégis használod, a fehéregyensúlyt állítsd egy értékre! Arra már nem emlékszem, melyikre, próbálgasd! :-)
Párásodás elleni lapok legyenek nálad!!! Ez nagyon fontos, mert pár perc alatt behomályosodhat a lencse.
Nem tudom, hogy szabad-e ide linkelni, mert akkor megmutatnám a videót. De úgy olvastam felül, hogy nem szabad.
Mivel nem búvárkodom, csak wakeboard pályán kerül a kamerám vízközelbe, ott nincs jelentősége. De ha merülnék, inkább túlbiztosítanám a dolgot, a vízhatlanság veszélyes dolog, elég egy nagyobb porszem, vagy homokszem és máris szivárgás léphet fel.
- kieg: megaztan hobby buvar is csak deep tanfolyam utan mehet 40-ig, elvileg ki kene birnia az alap tokkal is a kutyu, 40 ala mar nem hobby merulesrol beszelunk.
Tudja a Silver is. A camera menus-ben lehet beállítani, vagy single video, vagy video+photo, vagy looping video módok közül kell a középsőt kiválasztanod. Többet nem tudok én se, sosem használtam még ezt a módot.
Érdeklődni szeretnék, hogy aGoPro Hero 4 Silver edition funkciói között szerepel-e a Hero3+ Black editionban fellelhető "Felvétel+Fotó" opció, azaz a felvétel során 5 másodpercenként készít-e fotókat?? Azt láttam, hogy a Hero4 Black tudja, de a Silvernél nem találok róla semmit, mivel sok oldalt hidegen hagy ez a funkció a tesztek és a reklám során. A választ előre is köszönöm!
- pont a viz alatt jo ha 60-assal nyomja az ember, ezt visszalassitani 30-ra, egy kellemesebb kepvilagot kapsz, viz alatt jellemzoen nem lehet nagyon stabilan tartani, izeg mozog, tangatozik a kamera.., ilyenkor sokkal kellemesebb a felere lassitott felvetel es 30fps-el meg szepen elvezheto a film.
A 4black tudja ilyen szempontból a legtöbbet. Szerintem víz alá nem nagyon van szükség magas fps-re, nincs olyan, amit különösebben lassítani kéne. Bár, ha beúszol egy halrajba, akkor viszont jól nézhet ki a 120fps is, de az már utómunkát igényel, vagyis alapból azt nem fogod látni, csak ha nekiállsz megvágni, utómunkázni az anyagot. Ha "csak" a felvett anyagot szeretnéd visszanézni egy szgépen, vagy lapostv-n, akkor nincs értelme, mert csak több helyet foglal a kártyádon, vagyis rövidebb időt tudsz rögzíteni.
Viszont arra figyelj oda, hogy a 3+ és a 4-es széria vízálló tokjai csak korlátozottan alkalmasak merülni, a régebbi tokok 60méterig bírták, az újak csak 40ig, de lehet kapni ezekhez is 60méteres tokot, de csak mint külön extra tartozék.
A másik, hogy a kamera nem úszik, nem lebeg, hanem keményen elmerül vízben! Vagyis biztosítani kell, hogy el ne veszítsd.
- felbontas es fps az ket kulon dolog, nagyon nem fuggenek egymastol, max. annyiban, hogy bizonyos variacioban a keszulek korlatja miatt nem lehet minden flebontasban az osszes fps-t osszeparoztatni.
Köszönöm! Szűrőt már megvettem, lee Bug filtercsomag, magenta és vörös filter van benne. Mivel nem ér rá nyárig, megrendeltem az oldalra szerelhető lámpát, remélem jó lesz. A következő hsz.ben lévő videót mindenképpen megnézem, remélem találok benne jó ötleteket. Ami konkrétan érdekelne, milyen felbontást, milyen fps-el érdemes beállítani a legszebb eredményhez? Utólagos szerkesztéshez nem értek.
És ha úgyis csak nyárra kell, akkor keresgélj az ebay-en, akár lámpatartó konzolt, akár vízalatti lámpákat is, idő van, hogy megérkezzen és nem kicsit olcsóbbak.
Köszönöm! Tehát ha csak egy lámpa van, akkor is inkább mellette. Ez el is dönti a kérdést. Sajnos egy komplett rendszer, ahol két lámpa van, a géptől távolabb, karokon, az nem érné meg nekem, mivel évente egyszer a nyaralás alatt tudom csak kihasználni. Általános beállításokról lehet valahol tájékozódni? Van valami ajánlott beállítás a legjobb minőséghez? A neten eddig nem sok mindent találtam! :-(
Vízalatti felvételekhez legalább 2 lámpára lesz szükséged, ha szép felvételket akarsz készíteni. A lámpák kamera alá rögzítése nem túl szerencsés, általában mellé-fölé szokták minél távolabb, annál jobb.