Egyetemisták vonultak a jogállam védelmében
NyomtatásKüldés e-mailben
Hírszerző 2010. december 02. 19:15
Frissítve: 2010. december 03., péntek, 08:53
Több száz egyetemista részvételével zajlik fáklyás felvonulás az Orbán-kormány Alkotmánybíróság hatásköreit szűkítő lépései elleni tiltakozásul.
[AD]
Tetszett a cikk?
Megosztás Google Readerben
Megosztás egyéb oldalakon
Hirdetés
[AD]
Kapcsolódó témák
orbán-kormány
tiltakozás
egyetemista
alkotmány módosítás
„Mi vagyunk az első nemzedék, akik jogállamban nőttek fel, ne legyünk mi az utolsók is!” – ez a jelmondata annak a megmozdulásnak, amit egyetemisták szerveztek. A hallgatók azért tiltakoznak, mert a kormány csorbította az AB jogkörét, miután a testület első körben alkotmányellenesnek minősítette a végkielégítések 98 százalékos különadóját.
Az egyik közösségi oldalon is szervezett megmozdulás felhívása szerint ez „ jóindulattal is csak kicsinyesnek és jogállamellenesnek nevezhető - bosszúgyanús – lépés” volt, és elfogadhatatlan, ezért szervezik a tüntetést. Helyszíni tudósítónk szerint több százan vonulnak Dél-Budán az egyetem tér felé a havas eső ellenére is, a hangulat vidám, békés.
http://hirszerzo.hu/belfold/20101202_egyetemista_tiltakozas_orban
Azért az túlzás, hogy szétverette. A rendezvényt megtartotta a fidesz. Senki nem verte szét.
Ezt a véleményt akceptálom. Igazad van, bár van egy kis feltétel, a haladó baloldal mutassa meg, hogy egy több ezres tömeg hogyna szívódik fel 2 perc alatt.
Értem én ezt persze, sőt már megjegyzést is fűztem hozzá, hogy ilyen esetekben a rendőröknek nem igazán van alkalmuk megkérdezni, hogy - kiskegyed csak nézelődni jött ide, vagy a fennálló rendszert megdönteni?
Aki odaáll a pofonfa alá és megrázza az ne csodálkozzon azon, ha néhány nyakassal gazdagabb lesz...
Ami pedig a csőcseléket illeti nem szabad elfelejteni kitől kapták a bátorítást.
Hát az a helyzet, hogy te vádolsz engem azal, amit magad követsz el.
A Fidesz vonulósat akar, de ezt kilőtték.
Jó, akkor legyen a Deák téren, ez is megfúrva.
Harmadik verzió az Astorika volt, bár onnan is száműzni akarták őket a 89-es demokraták, csak éppen ebből, a harmadik változatból már nem engedtek a fasiszták.
Próbálsz ügyesen történelmet hamisítani, de szerintem nem fog sikerülni.
Nem voltak verziók.
Az Astori volt a helyszín, amihez a fidesz ragaszkodott, mert ottan 56-ban nyalván fontos dolgok történtek, ámbátor senkinek fingja nem volt, hogy mégis mialófasz.
Amúgy meg a fidesz naggyűlése nem lett szétverve, mert a tények alapján azt kell mondanunk, hogy rendben lezajlott.
A fidesz naggyűlése pont annyira lett szétverve, mint bármelyik másik, amelyik azon a napon volt.
De én mondtam is, és mondom is, hogy a Kossuth teret elfoglaló, szana-szétszaró és hugyozó csőcsléknek köszönhette Budapest akkor azt a cirkuszt.
Vajon, hogy lehetséges az, hogy a mostani ellenzékiek, vagy pártsemleges elégedetlenek tudnak normális emberhez méltóan demonstrálni?
Mégis milyen emberek azok, akik temetőbe jártak síppal-dobbal, kereplővel? Ha az ilyeneket minden héten meglandzsizták volna, nagyon akkor sem csodálkozhattak volna. Szerintem a hatalom túl toleráns volt egyesekkel szemben.
Lehet, hogy rosszul emlékszem, de nem OV jelentette ki, hogy márpedig ő nem tartja másol?
Rosszul. Volt három verzió. Első a vonulós a körúttól. A hatalom nem támogatta, lefújva. Második verzió, a Deák téri, a hatalom nem támogatta, lefújva. harmadik az Astoria, a hatolom ezt sem támogatta, de sikerrel szétverette.
Elképesztően nem érdekel az, hogy saját magadat fasisztázod le.
Ugyan, hát már a haladó baloldal értékitéletét sem vesed komolyan!? Én csupán alkalmazkodom a progresszió legszentebb hagyományaihoz, neked már ez sem jó?
Picsogsz mint egy 6 éves.
De ha neked jó, hát csináld.
Pont ohgy nem. Leírom -szűken és visszafogottan- mi történt, erre te szeméyleskedésbe menekülsz, mert más kiutat nem látsz ebből a helyzetből. Szar ügy, és szar ember, aki még mindig kitart emelett.
Na mondjuk azt se értem, hogy ha felszólította őket a rendőrség, hogy oszoljnak, miért nem mentek haza?
Majd megmutatod nekünk hogyan is kell ezt csinálni.
Egy többezres tömegben, szűk utcákban felszólítunk a távozásra (köröző helikopterek hangja mellett), majd két perc után szétverünk, ha még mindig ott vagy.
Nem volt ott véletlenül tájékoztatás ordibátorokon keresztül, ahol felkérték a nagygyűlés résztvevőit, hogy hagyják el a teret, ezen és ezen az útvonalon keresztül?
De, hogyne lett volna. Valahol valamikor biztos. Csak éppen senki sem hallotta.
Persze mindegy is, sokat nem ért volna, mivel a fideszeseknek van egy nagy hibája: nem tudnak repülni.
Olyan két perc alatt máshogy nem tudták volna elhagyni a műveleti területet.
Nem volt ott véletlenül tájékoztatás ordibátorokon keresztül, ahol felkérték a nagygyűlés résztvevőit, hogy hagyják el a teret, ezen és ezen az útvonalon keresztül?
Csak ugye voltak kíváncsiskodók, akik úgy érezték, hogy most valami nagy dolog fog következni, és ők ezt közelről akarják végignézni. A többség természetesen nem akart résztvevő lenni csak néző, de ugye ez nem volt ráírva senkire, hogy ipi-apacs én csak megfigyelőként vagyok jelen.
Azzal együtt, hogy tényleg történtek sajnálatos sérülések is én azt mondom, hogy a többség magának kereste a bajt. És úgy tűnik egyesek meg is találták...
Hát igen, a sok hülye fideszes csak képzelte, hogy szétverték őket.
A haladó balodal jót röhögött a vérző Mártiriuszon, úgyhogy ez nem is történt meg.
Én elhiszem, hogy hiszel a saját legendáidban, csak ez annyira engem meg nem érdekel.
Majd több Klubb Rádiót hallgatok, és akkor én se fogok hinni a rohadék fideszeseknek, hiszen azok hugyosok. De míg -politikailag- nem megfelelően kondicionált emlékezettel birok, addig sajnos a fasiszták táborát erősítem.
És ha szerencsésen alakulnak a dolgok, akkor a következő választáskor már 98% szavaz a fityeszre, és a győzelmi mámor után útjájra indul orbán első 5 éves terve, amit pártunk és kormányunk messzemenően támogat...
De bizony nem szarták el. Egy fél délelőtbe, és egy egész délutánba került, de végül sikerrel nyomták bele a fideszes rendezvény résztvevőibe a Kossuth térieket.
Érdekes módon pont akkor támadtak, pont akkor, mikor már háromnegyed nap mukájával sikerül összekeverni a fideszes tömeggel őket.
Természetesen én ezt a fatális véletlenek sorozatának tudom be:-)