A fülkeforradalmárok, vagyis a zemberek nagy többsége, a privát vagyonok államosítását szeretné. Pártunk, és kormányunk, e forradalmi akarat megvalósítása érdekében, első lépésben már le is nyeste, a halódó iperializmusban szokásos, jó erkölcsbe ütköző jövedelmek jelentős részét, amellyel csökkentette a jövedelmek közötti különbségeket. Még egy jegybankelnök, rektor, vagy vezérigazgató se keresheti meg, egy takarító bérének a százszorosát, csak a huszonötszörösét. A forradalmi munkás-paraszt kormány, alkotmánymódosítással tette lehetővé, magánvagyonok visszamenőleges hatályú elrekvirálása lehetőségét. Pártunk, és kormányunk, e nagyszerű, és előremutató forradalmi törvénykezéssel tett eleget a zemberek akaratának, amelyet a szavazófülkében nyilvánítottak ki. Előre a cucializmus úttyán, éljen a megbonthatatlan szovjet-magyar barátság!
A különadó alapja az állami vezetők, a polgármesterek, a jegyzők, valamint a köztulajdonban álló gazdasági társaságok vezető tisztségviselői és a felügyelőbizottságának tagjai esetében a bevétel kétmillió forint feletti része.
A munkavállalók esetében a különadó alapjába nem tartozik bele a szabadságmegváltás és a jubileumi jutalom; esetükben az összeghatár 3,5 millió forint.
Helyes, morajlik a tömeg. Le a burzsoáziával! Kitelepítést!
Ez nem szoclib alkotás - testületileg hozta össze a Magyar Nép. 20 év volt rá, hogy másképpen legyen, de ez kellett. (... jegyezte meg Elek megkeseredve neked:-) "Gyáva népnek nincs hazája"
Nem rossz gondolat - nekem már mind a három elmenekült, az utolsó szeptemberben. Mondtam is neki meg ne lássam többé ehun - ha látni akar írjon és megyek. 35 évet lehúztam a szocializmusban, a gyerekeimet szeretném megkímélni tőle.
Csaknem hetven százalékos volt a Mol és általában a közmű- és energiaszektor állami kézbe vételének támogatása. Az eziránti lelkesedést még az sem lohasztotta le, hogy erre 450-470 milliárd forint kellene költeni – azt persze nem tudjuk, honnan csoportosítanák át a pénzt a nyájas olvasók.
A megoldást persze hozza a negyedik helyezett: kétharmadot meghaladó volt az OTP és a bankrendszer állami kézbe vételének támogatása is, márpedig ahol bank van, ott pénz is van.