16%, egy kulcs. Gyerekenként havi 8-20 ezer forint adókedvezmény. Nő a minimálbér, 2013-ra megszűnik a félszuperbruttó. A sok milliárdos számla egy részét fedezi, hogy emelik a jövedéki adót, marad az energetikai, jön a távközlési különadó.
szeretnem hinni,hogy nem tevedek,de ha megis es te hamarabb jutsz friss infohoz ,en is szivesen veszem:) Mar csak miheztartas vegett is...Osztozzunk meg a 8 vesemen,o meg egy darabig tuti gyerek:)
két gyerekem van. a lányom tavaly lett 18 éves, nappali egyetemen folytatta, de úgy megvonták a csp-t utána, mint a sicc. annyira veszik csak figyelembe, hogy a kisebbik után annyi a csp, mint a kétgyerekeseknél gyerekenként.
az öccse, a fiam gimis, eredményei alapján nem kétlem, hogy egyetemen folytatja majd. a jövő nyáron lesz 18 éves, és 20 évesen érettségizik(0. évfolyam + évvesztés)
ha úgy lenne, ahogy te írod, még évekig "kétgyerekes" maradhatnék, de igazából attól félek, hogy nyártól nem lesz gyerekem, aki után csp-t kapok.
pont akkor ugrik ez a pénz, amikor az igényeik az egekbe szöknek, de persze önálló keresetük még nincs. (a lányom igyekszik dolgozni, bevállal, amit lehet, remélem a fiam is hasonlóképpen áll majd hozzá)
szóval nagyon szeretném, ha valaki tisztába tenné ezt a dolgot, és már előre hálásan köszönök mindenféle infót, amit itt kaphatok.
Én egyszerűen számoltam. Az eddigi 17% helyett 16%-kal számoltam, levontam a csökkenő adójóváírás összegét, és mivel gyerekem nincsen, azzal nem számoltam.
Ez alsagos szoveg, es a gyakorlatban nem vezet sehova, csak oda, hogy az adofizetok toket szorongatjak, hogy az inakativoknak adhassak, lasd tanmese....
"Természetesen ebben igazad van, de mint írtam ezt nem az adótörvényekben kellene szabályozni."
Biztosan van más megoldás is, csak ennek a rendszernek a kitalálása nagy feladat és valószínűleg jókora adminisztrációval járna, és valószínűleg könnyen át lehetne verni azt a rendszert.
"Már csak azért sem mert nem mindenki önszántából munkanélküli."
Ezeket a gyerekeket a szülei fogják nevelni, akik ugye ez esetben nem dolgoznak. Ráadásul ők több gyereket is hoznak a világra. Tehát sokszorosan újratermelődik a probléma. A társadalom szemszögéből is nézni kell a dolgot, nem csak a gyerekéből. Ha úgy fog ez a gyerek felnőni, hogy CSP-ből él az egész család, ez is lesz neki a minta. Kapjanak CSP-t, mint ma is, de minél több gyerektámogatást adókedvezményként lehessen igánybe venni.
Igen, csak én még nem merem ezeket tényként kezelni. Őszintén szólva máris számoltam a leendő béremet és a kollégáiméit is, de vhogy úgy érzem nyugtával kell dicsérni a napot. Az utóbbi időben ahányszor adócsökkentést és több fizetést ígértek, csak nagyobb adó, és kisebb bér lett a vége, így idén is.
akkor ettol a pillanattol kizarolag termeszetbeni jutattast kapjanak,legyen az iskola es az etkeztetes valoban ingyenes,a gyerekruha ne legyen ilyen kurva draga,az angolorat adjak felaron,egy hetes nyari tabor ne keruljon 30e-be,es a tobbi es a tobbi...
Természetesen ebben igazad van, de mint írtam ezt nem az adótörvényekben kellene szabályozni. Már csak azért sem mert nem mindenki önszántából munkanélküli.
Az egykulcsos rendszerrel is többet fog adózni az, aki többet keres. Ha háromszor-annyit keres, akkor háromszor-annyit fog adózni úgy, hogy közben ugyanazt kapja vissza az államtól (vagy inkább még annyit sem), mint az aki, csak harmadannyit keres.
Inkább az kapjon pénzt a gyerekek után, aki dolgozik is.
Ez ellen azért van egy kőkemény érv, nevezetesen, hogy egyetlen gyerek sem tehet az ő szülőjéről... ergo nem igazán illendő a gyereknek szánt támogatást a szülőtől függővé tenni... inkább azt kellene megoldani, hogy a gyereknek szánt támogatás tényleg a gyerekre fordítódjon.
Ahogy például a családi pótlék folyósítást össze lehetett kötni a tankötelezettség teljesítésével."
ezt irtad...En meg azt,hogy mar egy ideje ossze van kotve es ha a szulok penzt akarnak latni bekenyszeritik a kolykot a suliba..Szerinted ezek mennyire tanulni jarnak be?