A nyiltan felvállalt köztéri hajléktalanság , koldulás az már inkább a dafke kategória, nem a szerencsétlen rászoruló. Aki valóban kétségbeesett és megtört , az sztem inkább elbújik, mint mutogatja magát.
"Ma az a lényeg, elég pénzed legyen. Akkor szeretnek, kiszolgálnak, "jó ember vagy". Ha nincs, üldöznek, fenyegetnek, fázol, éhes vagy, jogaid megszűnnek, mindenki belédrúg. A tulajdon a lényeg."
Ebben a topikban sem feltétlenül milliomosok múlatják az időt. Mégis mennyi ostoba, gőgös és lenéző, a szerencsétlen embertársait megbélyegző hozzászólást lehet olvasni. Mennyire üres ezeknek a fórumozóknak a lelke, csak azért mert tető van a fejük felett.
Egyedi kutyaházak fűtéssel és légkondicionálóval is kérhető, illetve egyéni kérésre berendezéssel együtt rendelhető. Áruk 1-2 millió forint környékén mozog
luxus kasmír fekhely, különleges bánásmódban részesített kedvencek számára. Ára: 300 dollár körül (kb. 56.000 Ft).
20 ezer dollárba, vagyis közel 4millió forintba került az a kutyaház, amelyet egy kaliforniai állatbarát készített pincsijei számára.
A XXI. század európájának a szégyenének tartom, hogy vannak hajléktalanok. Annak tudatában, hogy némelyikük sokat tett azért, hogy hajléktalan. Ez az emberi lét legalja. Az az Európai Unió amelyik eljutott a halak gömbakváriumban való tartásának tilalmáig, annak ezt a problémát már régen meg kellett volna oldani. Mindenre van a világnak pénze, milliárdok háborúra, de a szegénység felszámolására az emberlakta föld valamennyi emberének emberhez méltó életének megteremtésére arra nincs. Tudom most sokan fognak demagógiával vádolni. Pedig egy rosszul sikerült válás a munkahely elvesztése és már az utcán találhatja magát az ember.
Nem, oszinten mondom, hogy szegyellem magam, igazad van, leszarom a szomszedokat. Csak nekem az utobbi idoben mindig az jutott az eszembe, hogy csak csesztetnek az emberek, ha valami jot szeretnek tenni.Ez az egy mondatod erot adott, - holnap megyek es viszek vagy 20 inget, meg egy csmo pulcsit az utcaban levo 8 gyerekes csaladnak. KOMOLYAN, KOSZI, meg csokit is viszek nekik.
1998-ban mar voltak hajlektalanok - mi akkor bp-en laktunk, ma mar nyugodtan irhatom , hogy Albertfalvan - volt egy hajlektalanom, minden nap egy igen nagy csomag ennivalot adtam neki - pontosan tudta , hogy 10 orakkor indulok setalni a kutyammal. Nagyon felt a kutyamtol, ezert csak intesekkel jeleztem neki , hogy egy kukaval hatrebb hagyon a becsomagolt kajat, neha ruhat is adtam neki. Minden napos kapcsolatban voltunk -ha nem volt otthon elegendo kaja akkor mentem a sarki kozertbe es ott vettem meg a neki valot./kenyer toportyu, alma/
Regi albertfavai tarsashazban laktunk, par honap utan a kedves lakok figyelmeztettek, hogy ne csinaljam ezt mert ok bizony felnek attol, hogy ez az ember egyszer csak leut,vagy betor a tarsashazba. Sok minden mas is de ez is hozzajarult ahhoz, hogy elkoltezzunk onnan. Egy kicsi 5-6000 fos varoskaban elunk par eve. Ket utcaval odebb el egy szgeny hazaspar - hat egy "kicsit alkoholistak" de nem balheznak, nem bangtanak senkit, csak csendben berugnak, olcso kannas borbol.
Megsajnaltam oket, minden heten vittem nekik egy kenyeret es egy parizsit. Neha valami gyumolcsot.
Szoltak a szomszedok - nagyon udvarias modban, hogy ne tegyem,mert kar belejuk.
Na itt a pont. Inkabb a kukaba megy minden ,. minthogy segitsek!
Léteznek öntisztítós budik, Párizsban is olyan volt minden harmadik utcában. Teljesen ingyenes, gombnyomásra kinyílik az ajtó, bemész, elvégzed a dolgod, aztán miután kijössz, automata üzemmódban átmossa és fertőtleníti az egészet (nem csak magát a wc-t), mielőtt újra világítana a szabad jelzés, hogy a következő járókelő gombnyomással kinyithatja az ajtót.
Jártál mostanság nagyobb városok autóbusz állomásain, vasúti pályaudvarain?
Tudtál nyugodtan jegyet venni, menetrendet megnézni, járatot megkeresni, vagy esetleg csak nyugodtan várni az indulást? Mindezt mindenféle zavaró körülmény - büdös van, kosz van, erőszakos koldus van, "jajj, már csak egy százas hiányzik a buszjegyemhez... " - nélkül?
No és az ingyen budit ki takarítaná, természetesen ingyen, mert ahol nincs bevétel, ott nem fizetjük az alkalmazottat? Ki hívná ki ingyen a duguláselhárítót, aki ugyancsak ingyen elhárítaná a dugulást? Te, harmatos lelkű virágom, aki a monitor előtt merengsz a hozzászólók ordas fasizmusáról?
liquidator: "nem ballibes, hanem fideszes vagyok,..."
Sir Tueseux: "Nem is neked szólt (én is fideszes vagyok),..."
Csokonay Vitéz Mihály: /Az estve (1794)/
"Bódult emberi nem, hát szabad létedre Mért vertél zárbékot tulajdon kezedre?... ...Mért szabtál hát határt önfiaid között; Ládd-é már egymástól mind megkülönbözött. Az enyim, a tied mennyi lármát szűle, Miolta a mienk nevezet elűle."
Nagyon sajnálom őket, mert reménytelen helyzetben vannak, de a többi ember sorsa is fontos, igazad van.
Pár hónapja utaztam a Kombinón (elég későn), ott ült egy szerencsétlen hajléktalan, olyan büdös volt, hogy messziről lehetett érezni, és maga elé köpködött.
Másnap esetleg ugyanoda ül egy kisgyerek pl.
Nem biztos, hogy annyira fertőtlenítik éjszaka a villamost, hogy ne legyen veszélyes.
Ha valaki nem akar megfelelni a társadalmi normáknak, akkor szépen Dunába lövetjük - a vitapartnerével, aki nyilvánvalóan fasiszta és alig várja, h lőhessen... Gratulálok!!!