Van egy bontós ismerősöm ott kb 10 körüli a tárcsa(de az már szinte újszerű).Én szívesen elküldöm az enyémeket(mert nekem nem kellenek és már egyre kijjebb kerülnek a műhelyből)de ezek határon vannak már.
Szeretik hülyíteni az embert, ha nem vagy tisztábam a dolgokkal, persze az is játszik, h megyénként változik a jogszabály értelmezése. Mindenesetre el kell fogadniuk a kinti vizsgát, csak honosítani kellene.
Azért kérdezz rájuk még egyszer, h műszaki vizsga, vagy csak szemle???Nem mindegy, mert az egyiken ráteszik a fékpadra, gumit, világítást, mindent néznek, a másikon pedig csak beazonosítják a gépet, amint írtam, csak fényképezik az azonosító számokat.A szemléhez is kell a motor, csak ott nem vizsgálják meg műszakilag.
Nem semmi, h így szivatnak. Itt Egerben van ismeretségem, itt ment minden, persze az időpontot ki kell várni.De az hogy lehet, h van rajta kinti műszaki, és mégis vizsgálni akarják?Nálunk csak lefényképezik, km óra állás, alváz, motorszám, fizetsz, kapod a papírt, aztán mehetsz a regadót intézni.Nincs valami ismeretséged az ottani kpmnél?Sokat számítana, olajozottan mennek a dolgok. Itt az autókereskedőknek szinte minden hétre van foglalt időpontjuk, ha egyet megkeresel, kifizeted a napidíját, és elintézi neked.A féktárcsát szigorúan mérik, azt cserélni kell.Nem akarok okoskodni, de ha nem drága az új tárcsa, én azt ajánlanám.A régiek bármilyen jók is, hullámos a felületük, kel párszáz km, míg hozzákopik az új betét.Persze ha pénzszűke van, a semminél jobb megoldás a használt tárcsa.
Sajnos itt is ilyen a felállás :/ mármint azt sem tudják mi ez vagy mibe kössenek bele! Eddig úgy volt (én úgy tudtam) ha van rajta hivatalos műszaki akkor nem kell újra műszakizni csak honosít és forgalomba helyez!
Erre most benyögik hogy háát nem műszaki vizsga mert a forgalmiba a meglévő műszaki dátumot írják!
Magyarul had szívjon a paraszt :/
Fél év múlva ismét műszaki! mert lejár.
Undorító ami itt folyik mint ügyintézés. :((
De nem lehet ellene tenni vagy ez vagy semmi.
Lakhelyem: Marcaltő
Nagy vonalakban inkább nyugat Dunántúl. Veszprémhez tartozik közigazgatásilag ezért kell vinni 75km-re Veszprémbe műszaki szemlére, nem a 30 km lévő Győrbe :/ (No Komment)
nem tudom mi legyen féktárcsa vonalon, ki van vállasodva ez miatt úgy is vettem volna csak nem most azonnal!(de így nem merem oda vinni ne legyen indok buktatásra.)
betétek mindenképp lesznek előre hátra az nem kérdés! (amúgy a betét nem nagy összeg pár ezres /garnitúra)
Fék most is fog szépen, de ne hogy szemrevételezve azt mondja szar és bukta!