De senkit nem kényszerítettek hitelfelvételre. A forinthitel akkor is megvolt. Egyébként nem a hitelekkel van a baj, hanem azzal aki minimálbér mellé felvett olyan hitelt, hogy még akkor sem tudná fizetni ha a 1 svájci frank 1 forintot érne.
Akkor miért nem sírtak,mikor a bankba aláírták a hitelszerződést?
pl. azok, akik 2003-2007 között vettek fel devizahitelt úgy tudták, hogy 2007-2008 környékén csatlakozunk az euro-zónához, amikor is az árfolyamkockázat megszűnt volna.
amellett, józan ésszel (átnézve a CHF és az EORO árfolyamingadozását több évre visszamenőleg) nem lehetett felmérni, hogy mekkorát fog zuhanni a forint 2008 végén...
persze, ha valaki hitt a Zorbánék hazugságkampányának, az tudhatta. de az ugye hazugság volt, a Pannon-puma ugrott, a válság meg megállt a határon, nem gyűrűzött be hozzánk.
Pedig igazat mond. Tényleg még így is jobban jött ki aki a CHF alapút választotta. A baj nem is a gondolkodó emberekkel van, hanem Átlag Józsival, aki 150ft-os árfolyamon a lehetősége határain túl vállalta a törlesztést. (kivéve azt a néhány esetet, amikor valaki aki valóban valami szerencsétlenség miatt került padlóra anyagilag - bár ők is köthettek volna hitelfedezeti biztosítást) A' propos! Neked jelenleg milyen biztosításaid vannak?
Jah,ha meg nem megy a visszafizetés,akkor meg tessenek visszaköltözni a szüleikhez,albérletbe,eladni a nagyautót,kissebre,olcsóbbra,stb... A dzsentri igényekből lejjebb adni.
Nem értem azokat az embereket,akik arra vártak,hogy majd megsegíti őket az állam. Miért is kellene megsegíteni? Mindenki tudja/tudta,hogy mit vállal. Akkor miért nem sírtak,mikor a bankba aláírták a hitelszerződést? Nekem nincs hitelem.Igaz saját házam sincs...De nehogy már az én adómból segítsük a féktelen költekezőket. Az volt az érzésem,hogy újkori dzsentrivilágot élünk.Nyaralás,sőt még 1 kávéfőző is hitelre volt. Ha akkor vígadtak,és mulattak,most fizessenek a "kedves"ADÓSOK!
Meg lehet ezt fordítani. Nem a 2 billió bevétel hiányzik, hanem annyival nagyobb a kiadás, azt kell csökkenteni. Ugyanígy nem a 3-4 millió adófizető a kevés hanem a maradék sok (nyugdíjkorhatár betartása, gyed hossza, tandíj, parlament létszáma, stb.).
Ígéretnek jó, de ez nem működik. A lakásban lakhatsz a törlesztőhöz hasonló, de soha véget nem érő lakbérért és a lakás sem lesz a tied. Ki lehet következtetni a folytatást.
Az adócsalókat meg szoktam védeni, aki saját maga hasznos munkával bevételt termel és a minimálbér közterhei, áfa, jövedéki-, súlyadó, stb. kivételével néhány adót elcsal az még mindig becsülendőbb mint sok nem adócsaló.
Az én egyéni bukásom azt jelenti, hogy nem tudok lakást venni. A devizahiteles elveszíti a lakását, én a bukásom miatt nem tudok venni. Szerintem hasonló a kettő.
Orbán itt ígérhet akármit. Pl. Svájc azt mondja, hogy őt nem érdekli mennyire erős a frank. Orbán mit fog csinálni? Nekimegy Svájcnak? Magyarország egy csepp a gazdaság tengerében, és ezt a tengert nem Orbán szabályozza. Ígérni lehet, de aztán..... Orbán úgy táncol ahogy a "nagyok" fütyülnek. Aki azt hitte, hogy itt a választás után kánaán lesz, az nagyon rosszul hitte.
Az egyéni bukáson túl van bővebb következménye a dolognak. A szociális rendszernek kezelnie kell a nincstelen, fedél nélküli családokat. A sok eladhatatlan ingatlan gondot jelent sok szereplőnek. Tehát az valós kérdés, hogy milyen megoldással bukunk a legkevesebb.