Keresés

Részletes keresés

4400 Creative Commons License 2010.07.02 0 0 153

" Egy 88-éves embert fellógatni nem büntetés. Nyilván nem mindegy neki, a hozzátartozóink, de mi célt szolgálna. Negyvenévesen igen, de közel a kilencvenhez?"

Ez igaz.Egy ilyen oreg embert bantalmazni-esetleg a vilag masik vegerol hazarangatni es elitelni- teljesen ertelmetlen.:(

Előzmény: Törölt nick (149)
4400 Creative Commons License 2010.07.02 0 0 151
Biszku Belanak(meg a tobbinek)  minimalnyugdijat meg egy huszmeteres nyockeruletit es kesz.
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.02 0 0 150
Nem írom be ugyanazt százszor. Nem kell megérteni azt, amit írok.

„Es azoknak a hozzatartozoi mit fognak gondolni, akiket o vegeztetett ki?Vagy az nem szamit csak szegeny oreg Biszku?”

Ők most ugrottak elő valami csodalámpából? Gondolom most ugyanazt érzik, mint évtizedeken keresztül.
Előzmény: Szilard Kigyo (146)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.02 0 0 149
A csehek milyen törvényt hoztak?

--------------------------------------------
Hogy mit nevezünk büntetésnek?
Tegyük most félre, hogy nincs halálbüntetés. Egy 88-éves embert fellógatni nem büntetés. Nyilván nem mindegy neki, a hozzátartozóink, de mi célt szolgálna. Negyvenévesen igen, de közel a kilencvenhez? Lehet, hogy elél 110 éves koráig, de nagyobb az esély arra, hogy egy ma induló eljárás végét már ne érje meg, s most tedd félre a magyar igazságszolgáltatás lassúságát.
A méltánytalanul nagy összeget nyilván nem éli fel, ha csak negyvenet kapna, szerintem az sem rendítené meg a helyzetét.

A szemétdombbal kapcsolatban semmi vitám nincs.

A megszégyenüléshez meg nem kell törvény. A dokumentumfilm szerintem ilyen célt is elért. Azok a fiatalok is megismerték a nevét, a cselekedeteit, akik nem is hallottak róla.
Előzmény: Hun Quijote (145)
#FF4500 Creative Commons License 2010.07.02 0 0 148
Nem kell futni hagyni, de már elfutott! Már nincs mit büntetni rajta.

Dehogy nincs. Az életfogytiglan akkor is életfogytiglan, ha fél évig tart.
Előzmény: Törölt nick (141)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.02 0 0 147

Nem megy, ezzel szokok utazgatni.
Előzmény: Törölt nick (140)
Szilard Kigyo Creative Commons License 2010.07.02 0 0 146
Jol van.
O kiadta annak idejen a bunteteseket.
Most meg mar szegeny megoregedett, hagyjuk beken?
Es azoknak a hozzatartozoi mit fognak gondolni, akiket o vegeztetett ki?Vagy az nem szamit csak szegeny oreg Biszku?
Előzmény: Törölt nick (144)
Hun Quijote Creative Commons License 2010.07.02 0 0 145

"Nem érted, amit mondok! Nem kell futni hagyni, de már elfutott! Már nincs mit büntetni rajta."

Meg nem keso, mert egyenlore el es virul, es az en adoforintjaimbol kap igen masgas allami nyugdijat, ami nem koser.

Mit nevezunk buntetesnek ?

Hozni kell egy torvenyt ( lasd csehek ) PONT. Sosem keso, meg ha csak erkolcsileg is eliteljuk, es nem mentegetjuk, vagy a rossz torvenyesseg moge bujtatjuk.

Biszku Bela es tarsai a tortenelem szemetdombjara valok PONT

Előzmény: Törölt nick (141)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.02 0 0 144
Így sem értem.
Előzmény: Szilard Kigyo (143)
Szilard Kigyo Creative Commons License 2010.07.02 0 0 143
A bunteteseket.Megtorlaskent.Belugyminiszterkent.
Előzmény: Törölt nick (142)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.02 0 0 142
„De kiadni azert ki tudta oket mi?”

Ezt nem értem
Előzmény: Szilard Kigyo (139)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.02 0 0 141
Zentai nincs megvádolva, csak kihallgatnák. ezért most úgy néz ki, mégsem adják ki. Biszkut érintő ügyben meg semmiféle eljárás nincs.

Nem érted, amit mondok! Nem kell futni hagyni, de már elfutott! Már nincs mit büntetni rajta.
Előzmény: Hun Quijote (138)
Szilard Kigyo Creative Commons License 2010.07.02 0 0 139
De kiadni azert ki tudta oket mi?Nala idosebb haborus bunosoket is eliteltek mar.Miert kellene pont ot beken hagyni?
Előzmény: Törölt nick (137)
Hun Quijote Creative Commons License 2010.07.02 0 0 138

Jogos a nyelvtan.

A tobbivel nem ertek egyet, mert akkor bizony ez kettos merce, vagy szerinted Zentai is hadd fusson, mert olyan oreg ? :(

Előzmény: Törölt nick (137)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.02 0 0 137
(Népek neveit kis kezdőbetűvel írjuk: csehek)

Részemről nincs szó relativizálásról, a többiekért meg nem felelek. Egyszerűen túl van már azon, hogy bármiféle emberi büntetést el tudna szenvedni.
Előzmény: Hun Quijote (136)
Hun Quijote Creative Commons License 2010.07.02 0 0 136

Igy van, hadd lubickoljon buntetlenul, szegeny oreg..

Nagy hiba volt nem megtenni amit a Csehek megleptek.

Igy most itt is lehet relativizalni.

Előzmény: Törölt nick (130)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.02 0 0 135

Gondolj bele szegíny rákosi/kopasz/ pajtásommal is mit csinyáltak, még a csontjait sem erisztették vissza. brühühü.. :-((
Előzmény: mamicska (127)
#FF4500 Creative Commons License 2010.07.02 0 0 134
”Pufajkás voltam. Na és?” Horn Gyula?

és akkoriban kaptak a meghurcolt '56-osok klf. kártérítést ill. sokan közülük lakást Mátyásföldön (a volt szovjet bázison).

Ja, akkoriban. Egészen pontosan '93-ban ...
Előzmény: Törölt nick (125)
Vámpír2009 Creative Commons License 2010.07.02 0 0 133
Mindegy, hamarosan úgyis megdöglik, aztán a pokolban all inclusive fogják kiszolgálni, remélem.
Előzmény: vlaszov (-)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.02 0 0 131
Gondolom, egyesek arra is dobnának össze egy kis pénzt, hogy ez ne néhány nap vagy óra legyen, hanem minél hosszabb.
Előzmény: Törölt nick (129)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.02 0 0 130
Válaszolhatok én is: A törvényeknek az embert kell szolgálnia, s nem az ember legyen kiszolgáltatva a törvénynek. Ez nem mindig valósul meg a gyakorlatban. Az ember egyfelől felcsattan, tiltakozik, háborog, hogyan lehetséges ez. Másfelől nem akar lealacsonyodni odáig, hogy egy élemedett korú emberen álljon kisszerű bosszút.
Előzmény: Hun Quijote (128)
Hun Quijote Creative Commons License 2010.07.02 0 0 128

Ezt mibol vontad le ?

Irtam, hogy nem erdekel a nyugdijad, es velemenyem szerint Biszku topikban mosolyogni, es bagatellizalni ennek a .......... a magas nyugdijat, nem tul elegans, de teged minosit.

Szerintem, velemenyem Biszku es tarsai nem meltok allami nyugdijra, es nagy szerencsejuk, hogy ilyen birka nep vagyunk.

Szerinted megerdemli ? Es ne gyere a "torvenyesseggel" legyszi.

Igen vagy nem PONT

Előzmény: mamicska (127)
mamicska Creative Commons License 2010.07.02 0 0 127
mi vagy te itt? Főrendező?
Előzmény: Hun Quijote (71)
mamicska Creative Commons License 2010.07.02 0 0 126
hát persze:)

de meggondolatlanul nem érdemes csinálni, mert én még most is azt mondom, hogy a bíróság dolga az ítélkezés és nem az Országgyűlésé
Előzmény: Törölt nick (110)
topik Creative Commons License 2010.07.02 0 0 124
Ez a nyugdíj a veszélyességi pótlék miatt van. Veszélyes lehet ilyen múlttal élni.
#FF4500 Creative Commons License 2010.07.02 0 0 123
Nem mondtam, hogy te bármi felelősséget viselnél értük, csupán azzal vitatkoztam, hogy az MSZP bármilyen kollektív szinten elhatárolódott volna a kommunista terrortól, jogelődje bűneitől. Gesztusokat tettek, mint a Nagy Imre szobor arcátlan tapizása, néhány szolgálatkész egykori '56-os pozícióba ültetése a pufajkások és havasszófiák ellensúlyozására, de jellemzően a Kádár-rezsim apologétájaként lépnek fel, negatív kontextusban legfeljebb akkor emlegetik, ha megpróbálják a jobboldal egyes törekvéseit összemosni vele.
Előzmény: Törölt nick (118)
WYW Creative Commons License 2010.07.02 0 0 121
http://www.youtube.com/watch?v=plE8ZHMeH60

7:10-nél van egy hasonló leleplezés!

Gondolkodjunk Béláim, gondolkodjunk. :-)
#FF4500 Creative Commons License 2010.07.02 0 0 119
Nyilván meg lehet találni a viszzamenőlegesség kérdését elkerülő megoldást, persze ezzel egy percig sem állítom, hogy erre Wittner lenne az alkalmas személy.
Előzmény: Törölt nick (116)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.02 0 0 117
Ja ! - így teljesen más ...
Előzmény: Törölt nick (91)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.02 0 0 116
De az. A visszamenőleges nem azt jelenti, hogy vissza kell tőle követelni azt a pénzt, amit már fel vett. Amit törvényesen figyelembe vettek a nyugdíjának a megállapításakor, azt most is figyelembe kell venni.
Nem jó felvetés erre a 13. havi nyugdíj elvétele, mert az soha nem járt, hanem azt külön törvényben többletként adta az állam, majd ezt megszüntette.

Azoknak, akik nem olvasták korábbi beírásaimat: magam is bántónak tartom ezt a kiugró összeget, s semmiképpen nem védem Biszku Bélát! Írtam, hogy azon sem háborognék, ha teljesen elvennék tőle. De számításba veszek ugyanakkor általános elvi megfontolásokat, s más egyebeket is. Nem tudom Wittner milyen körben gondolkodik, de ma már csak Biszku él azok közül, akik 56-al ilyen alapon szóba jöhet. Egy emberre meg nem szoktak törvényt alkotni.
Előzmény: Törölt nick (111)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!