Keresés

Részletes keresés

borzimorzi Creative Commons License 2010.05.12 0 0 85
Eddig ebben az egyben jól tippeltél.

Kár, hogy az összes többiben tévedtél.

Csót:
b

Előzmény: Geyza (79)
borzimorzi Creative Commons License 2010.05.12 0 0 84
:-)

Sajnos, a bűnözők ennél okosabbak.

Vagy nincs is zászlójuk, vagy olyan országét teszik ki, amelyik már az ő zsebükben van. Pl. Szomália zászlaját. A komplett politikai elitet felvásárolták már kilóra.

Szomáliában! Mielőtt valaki másra gondol... :-)

Csót:
b
Előzmény: mac.m (76)
RontóPál Creative Commons License 2010.05.12 0 0 83
Nem röhögtem, a saját minősítésemet vigyoriztam meg, de rá se ránts!
Előzmény: Geyza (81)
Flatus Creative Commons License 2010.05.12 0 0 82
Kulonben talaltak valamit beloluk? Mi van ha nem is haltak meg, hanem valahol egy lakatlan szigeten elnek vidaman?
Előzmény: nagyontetves (78)
Geyza Creative Commons License 2010.05.12 0 0 81

Nem kellene emberek halálán röhögni.

Ennyit mondok - azok, akik emberek, értik.

Viszlát.

Előzmény: RontóPál (72)
Derek Creative Commons License 2010.05.12 0 0 80
A Bounty kapitanyat es a vele tarto tiszteket a hajo balnavadasz csonakjaba raktak ki es fel volt szerelve tobb hetre elelmiszerrel, vizzel,minden navigacios eszkozzel,  vitorlaval. Blight hadnagy meg elegge kepzett tengeresz volt es el tudta navigalni a csolnakot akarhova.Fegyvert nem adtak nekik ezert nem mert sehol partraszallni.
Előzmény: nagyontetves (78)
Geyza Creative Commons License 2010.05.12 0 0 79
Te se vagy a jog professzora, vagy tévednék?
Előzmény: borzimorzi (73)
nagyontetves Creative Commons License 2010.05.12 0 0 78
Te nagyon buta vagy. A Bounty kapitánya mennyit hajózott egy mentőcsónakban? (6700+ km) Mikor? (1789) Ha ezeknek egy ilyen kis kiruccanás nem megy (nyavalyás 500km), akkor adják vissza a kapitányi papírokat és ne flangáljanak a nyílt tengeren. Mit gondolsz odáig mivel mentek? Nem kell az oroszokra fogni, ha seggek a navigációhoz. Kaptak egy esélyt, hogy békében elhordják az irhájukat. Elbaszták. Így jártak.
Előzmény: Geyza (66)
RontóPál Creative Commons License 2010.05.12 0 0 77
napéldául...
Előzmény: mac.m (76)
mac.m Creative Commons License 2010.05.12 0 0 76
Amíg nincsenek nemzetközileg elfogadott, és az egyes államokban is ratifikált jogszabályok a nemzetközi jogban a tekintetben, hogy melyik ország bíróságának - Netán a Hágában székelő Nemzetközi Bíróságnak? - van joghatósága ilyen ügyekben...

Pedig milyen egyszerű volna.
A kalóz annak az országnak a törvényei szerint, és bírósága által legyen elítélve, amelyik zászlaja alatt közlekedő hajón követte el a cselekményt.
Előzmény: borzimorzi (73)
trashr5 Creative Commons License 2010.05.12 0 0 75
Nem igen tudok sajnálkozni.
Előzmény: Quintus omnibus (70)
keletmagyarorszag Creative Commons License 2010.05.12 0 0 74

öööööööööööö izé ez a gumicsónakos dolog érdekelne....nem lehetne a teljes mai politikai "elitet" vhogy ilyen módon megcsónakáztatni???

ha úgy nézem ők is elég kalóz jellemzőket mutatnak fel.....

szólni kellene az oroszoknak, mert szentme pár üveg vodkáért összefogdosnák a bagázst, oszt ki is vinnék őket vhová......

borzimorzi Creative Commons License 2010.05.12 0 0 73
Így van. És ellenkező rendelkezés hiányában teljesen jogszerűen van így.

Medvegyevnek igaza van. Amíg nincsenek nemzetközileg elfogadott, és az egyes államokban is ratifikált jogszabályok a nemzetközi jogban a tekintetben, hogy melyik ország bíróságának - Netán a Hágában székelő Nemzetközi Bíróságnak? - van joghatósága ilyen ügyekben, addig a kapitány előveszi a szokásjogot. Mit csináltak őseink ilyen esetben?

Aztán azt csinálja. Ez az orosz kapitány még sokkal emberségesebb volt, mert ha pont azt csinálta volna, akkor bizony agyonlöveti az összes kalózt, aztán hadd lakjanak jól a cápák is. Nem tudom, hogy emberséges volt-e és megsajnálta őket, s ezért adott nekik egy leheletnyi esélyt, vagy csak a tengerészeit nem akarta plusz feladattal terhelni fedélzet-felmosás ügyében, de nem is fontos.

Sokkal több esélyt kaptak a kalózok, mint amennyit ők szoktak adni a teljesen fegyvertelen kereskedelmi hajók legénységének.

Csót:
b
Előzmény: Geyza (62)
RontóPál Creative Commons License 2010.05.12 0 0 72
Már ahol, az usákokban a betörőt simán lelőheted, amint az köztudott...

Engem igazán az érdekel, h az általam javasolt és kézenfekvő:-) megoldást miért nem alkalmazzák a tengeri hatalmak, illetve miért nem lépnek fel egységesen immáron sok-sok éve?
Előzmény: Geyza (66)
Quintus omnibus Creative Commons License 2010.05.12 0 0 70
imhol

http://www.fn.hu/kulfold/20100507/oroszok_elengedtek_kalozokat/

A Kommerszant című lap szerint azért engedték el az elfogott kalózokat, mert arra hivatkoztak, hogy maguk is túszok. Az orosz tankhajót ugyanis két csónakon közelítették meg, s csak az egyik utasai kapaszkodtak fel a fedélzetre - őket ejtették később foglyul.
Előzmény: mac.m (65)
trashr5 Creative Commons License 2010.05.12 0 0 68
Az oroszok régebben se cicáztak a kalózokkal.
Ez van.
Előzmény: RontóPál (64)
Geyza Creative Commons License 2010.05.12 0 0 67
Szerintem azért ez nem olyan vicces.
Előzmény: Derek (63)
Geyza Creative Commons License 2010.05.12 0 0 66

Már ne haragudj, de ezt te se gondoltad komolyan!

A betörő, adócsaló nyilván nem él a jogállam elveinek megfelelően, mégis igényt tarthat a tisztességes tárgyalásra, elbánásra.

Előzmény: RontóPál (64)
mac.m Creative Commons License 2010.05.12 0 0 65
aki a tengeren hajókat támad meg anyagi haszonszerzés céljából ,álltalában kalózoknak hivják.
de mivel ebben nem lehettek biztosak

Ja, hogyne, miután a tagok állig fegyverben ott voltak az orosz tankhajó fedélzetén, annak a legénysége meg bezárkózva a hajófenéken, azt is hihették volna, hogy az orosz hajó személyzete csak meghívta az éppen arra járó szomáliai sétahajó vendégeit, egy teadélutánra...
Előzmény: Quintus omnibus (49)
RontóPál Creative Commons License 2010.05.12 0 0 64
Nézd, önbíráskodás a kalózok tette is, ez 1. A kalózkodás veszélyes üzem, ez 2. Jogállami elbírálásra sztem csak az számítson, aki maga is jogállami elvexerint él, ez 3.
Előzmény: Geyza (60)
Derek Creative Commons License 2010.05.12 0 0 63

"Ez is egy huncut kérdés, mert 0rbán babysittere eleve lőhetett; Te pedig akkor sem teheted ezt meg, ha éppen az orrod előtt viszi el a kocsidat a bandita. :("

Megtehetem, csak aztan jo messzire es melyen kell elasni a halottat

Előzmény: Törölt nick (61)
Geyza Creative Commons License 2010.05.12 0 0 62

Nem kellene másról beszélni, két teljesen különböző dologról van szó.

Orbán babysittere egy fegyveres (mellesleg, mint később kiderült: visszaeső bűnöző) rabló elmenekülését akarta megakadályozni, szerintem teljesen helyesen cselekedett.

Ebben az esetben viszont már elfogták, ártalmatlanná tették a kalózokat, és utána cinikus, ocsmány, állatias módon megölték őket.

Ez annak felel meg, mintha a testőr (babysitter szerinted) elkaja a rablót, kiüti a kezéből a fegyvert, megbilincseli, majd fejbelövi.

Előzmény: Törölt nick (61)
Geyza Creative Commons License 2010.05.12 0 0 60

Nyilván az orosznak.

Komolyan mondod, hogy éljen az önbíráskodás?!

Előzmény: RontóPál (59)
RontóPál Creative Commons License 2010.05.12 0 0 59
Ja, de melyiknek? A szomáliainak vagy az orosznak? Kaptak egy kis esélyt, akár a helyszínen elítélhették és kivégezhették volna őket, sztem...
Előzmény: Geyza (57)
Quintus omnibus Creative Commons License 2010.05.12 0 0 58
szerintem a libbacs szarkeverőket kéne biróság elé állitani.
Azt mehetnének szibériába egy kis téli táborozásra.
Geyza Creative Commons License 2010.05.12 0 0 57
Fogják el őket, kötözzék meg, dobják be a hajófenékre és adják át a bíróságnak.
Előzmény: RontóPál (55)
Geyza Creative Commons License 2010.05.12 0 0 56

Fel is kothettek volna oket a keresztrudra, nemzetkozi vizeken a kapitany isten utan az elso

Volt. Régen.

Amúgy, ha rendes bíróság halálra ítéli őket, és felkötik, rendben van.

De ez ocsmány.

Azzal is egyetértesz, ha valaki el akarta lopni az autómat, megakadályozom, majd utána, mikor már leszereltem, LELÖVÖM az illetőt?

A tengerészek ugyanis akkor már nem voltak önvédelmi helyzetben.

Előzmény: Derek (53)
RontóPál Creative Commons License 2010.05.12 0 0 55
Na de Geyza, mit csináljanak velük, írjanak be az ellenőrzőjükbe? Fegyveres támadás ért egy orosz felségterületének számító hajón orosz állampolgárokat....
Előzmény: Geyza (51)
Quintus omnibus Creative Commons License 2010.05.12 0 0 54
Azt hol nem szarják le ?
Derek Creative Commons License 2010.05.12 0 0 53
Fel is kothettek volna oket a keresztrudra, nemzetkozi vizeken a kapitany isten utan az elso

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!