Attól szerintem öregebb volt, a 300B 1938-tól létezik, eredetileg telefon vonali erősítőkhöz használták. Valahol olvastam, hogy robusztus felépítése és hosszú élettartama miatt még tenger alatti erősítőkben is használták.
Akkor hallottam, amikor behoztad és bekötötted. A sebességről fogalmam sincs, sosem voltam szalagos magnó közelében :). Nagy élmény volt belehallgatni a fejesen az egyik Oriane-n egy koncertfelvételbe. Na ott volt dinamika :)
Nem olyan rossz az a tetőtér egyáltalán, a kicsi szobákban esélytelen lett volna véghezvinni az erősítőcserélgetést, plusz egyszerre csak pár ember halhatta volna. Irigylem a türelmeteket amúgy az USB-s cucc miatt. Tényleg szívatós volt párszor
Azért lett fentre a Neckermann mert az 6dB vágású háromutas 4R a Canton meg 24dB vágású háromutas 4R, szerintem az utóbbi keményebb dió lett volna a kissebb erősítőknek.
A tetőtéri digi vonal határozott elképzelés mentén alakult ki : legyen egyetlen olyan zene amit minden erősítőn meghallgatunk és minden erősítőt hozó két általa választott felvételt is hozzon magával. (Ne jöjjön ki a könyökünkön a sokadikra meghallgatott ugyanaz.) Ez elég nehezen lett volna logisztikázható analóg forrással, a legegyszerűbb az volt, hogy ki-ki hozza pendrivon. Aztán nem nagyon hozott senki zenét, a vonal pedig már adott volt.
A hallottak megítélése pedig nem elsősorban a forráson múlott.
Egyébként sem szabad túl komolyan venni egy ilyen tömegrendezvényen tartott tesztet. Ezért is nevezem inkább meghallgatásnak. Tanulság, alap a beszédtémára így is adott :)
Az előkészületek során a Canton is szóba került fentre, nem biztos, hogy jobb lett volna. Ez lett.
A jó tetőtéri hang már akkor elveszett mikor a program kitalálódott. Kis szobába nem szabad szélesebb érdeklődésre számot tartó programot vinni, a tetőtér pedig olyan amilyen.
Köszönet a szervezésért, az ellátmányozás kifogástalan volt. Ennek a nehézségét csak az érzi át, aki hasonlóval már próbálkozott. :) Előre bocsátom, hogy senkit nem ismertem a társaságból, úgyhogy kicsit tétován ténferegtünk eleinte. Megértem az analóghívők ellenszenvét a digitális világgal szemben, de a szervező dönti el, hogy mi legyen a menetrend. Mindemellett érzésem szerint a fenti helyiségben azzal a hangsugárzóval inkább erősítő szívatás történt, nem prezentáció. A szobákat végigjárva nekem a hang leginkább abban tetszett, ahol a Lenco 75 zenélt (és a Nagra, amin jó kis ütős zene volt ). Szívesebben hallgattam volna azokat a Cantonokat az emeleten levő helyett :). Bocsánat, hogy neveket nem tudok társítani készülékekhez! Az emeleten hallottakból szimpatikus volt a fadobozos (külön táppal) készülék, nagyon fülbemászó hangot produkált, valamint a monoblokkok és az az erősítő, ami a földszinten a Bösendorfer klónt hajtotta. Ugyan elhangzott az elején, hogy kb. azonos hangerőre fogunk törekedni, de ez sajna erősen nem sikerült. A két 211-ről nem mondanék semmit, mert az egyik az enyém volt (mindenki szereti a saját holmiját és elfogult vele), Krizsiét meg nem hallottam fenn ,mivel a földszinti szobában az övé helyén raktuk össze az én készülékeimet két szélessávú dobozzal. Volt kis zavar az erőben néha a forrással, de úrrá lettek rajta a srácok (bocs megint a névtelenségért). Utána még elég sokáig elzenélgettünk ott.