Szia, előre bocsájtom, h. semmit nem értek a technikához, és az általad megjelölt konkrét típust sem ismerem. Csak általánosságban mondom, a saját tapasztalatom alapján, hogy ne fűzz nagy reményt az internetes TV-zéshez! Nekem óriási csalódás volt, hogy hiába van ott az egész internet, de az "okos" TV szoftverei olyanok, hogy csak alig néhány fájlformátumot támogat. A youtube-onis például nagyon-nagyon korlátozott a megnézhető anyagok köre - számomra amit megnézhetnék, az teljesen érdektelen, szűk kínálatból áll.
Ennyit az ingyenes élvezetekről.
A Sony-nak vannak saját videó és egyéb műsor (pl. koncertek, stb) közvetítő szolgáltatásai,de ez már fizetős kategória!
Nekem ez nagy csalódás volt, átverve éreztem magam. Szeretnék másokat megóvni az ilyen jellegű csalódástól.
Egyébként a TV nekem nagy előrelépés volt a korábbi, igaz nagyon jó kis Grundig "csöves" készülékről. Kiváló a képminőség, PC-vel kábellel minden további nélkül összeköthető. WIFI-n át pedig kis kalandok után (az értelmes használati utasítás hiánya miatt kísérletezni kellett), így közvetve bár, de mégis ott az internet...
Megkockáztatom, hogy ennél többet más márkák sem tudnak. Lassan 3 éve vettük a készülékünket, de bevallom, nem néztem utána, mert ha mégis, akkor megütne a guta....
Tájékozódj még részleteiben, hogy pontosan mit is kapsz a pénzedért, mit is jelent az internet elérés, milyen anyagokat érhetsz majd el, stb.
Ősrégi P3-as gépek korabeli szoftverekkel is lejátsszák amit ez a nyomorult nem. Cserébe az online szolgáltatás kritikán aluli, úgyhogy helyettesíteni sem lehet az offline élményt.
Ettől függetlenül kiváló hagyományos tévézésre, de én sem soha többet.
Sziasztok! Bocsánat, hogy egy rendkívül primitív kérdést teszek fel, de TV vásárlás előtt állok, és pontosan smart TV ügyében a legnehezebb tájékozódni, tulajdonképpen még az a kérdés sincs egyértelműen megválaszolva, hogy mire jó egyáltalán.....Tehát: én alapvetően PC-s tartalmakat szeretnék a TV-men megjeleníteni:Mozicsillag, Youtube stb. Mivel a W7-es PC-m messzebb van a TV-től, nem bánnám a vezeték nélküli, Wifi-s hálózatot. Most a madaras Tescoban 115E Ft-ért vesztegetik a Sony KDL40W605 TV-t, ami jelentősen kevesebb a 140E környéki LG és Samsung TV-knél. A Samsungra sokan panaszkodnak, az LG most talán a legjobban fut, a mobilom is ilyen. Ezek után szerintetek nyugodtan megvehetem a Sony-t? Az a kb. minusz 30E Ft létezik, hogy nem jelenik meg valamilyen hátrányos tulajdonságban? Köszi a választ: puntooo
Sony bravia tv-m kép beállításához tud valaki segítséget nyújtani?A legutóbbi frissítés óta eléggé le romlott a kép minősége.Ha lenne egy minta vagy lista hogy a kontraszt szín stb. milyen értékekre állítva adja a legszebb képet azt meg köszönném
Sziasztok, hátha valaki tudja a választ. Van egy Sony KD-49X8505B tv és rákötve egy vinyó tv-műsorok felvételére. Az esetek nagyjából felénél nem indítja el az időzítő a felvételt vagy kézi indításkor magától leáll egy idő múlva. Ugyanitt két generációval ezelőtti Sony tv soha nem produkált hasonlót.
A felvételek között van egy hibalista és a leglehetetlenebb okokat sorolja fel: „A felvétel megszakadt. Ütközik egy másik felvétellel vagy a kezdés időpontja elmúlt.”, „A modul nem engedélyezi az eseménynek a dekódolását.”, „A felvétel csak részben készült el, mert a felvétel során a fő áramellátás megszakadt.” stb. Csak igazából egyik sem igaz.
A kábeltvs kártya látszólag hibátlanul működik, a kábelezés rendben van, a TV adással nem szokott gond lenni, a vinyót már cseréltem, hátha azzal van a baja. A menüt átböngésztem, hátha van valami beállítás, amit nem szeret… Gyakorlatilag már ötletem sincs mi lehet ez, a legutolsó frissítése sem javított rajta. Van valakinek ötlete mit nézzek meg?
Valamit mindenképpen megoldott. Egyből használhatóvá vált az alkalmazás és a készülék. De most is lefagy némi navigálás után, hol később, hol hamarabb.
Így már legalább lehet filmet nézni, még ha bosszankodva is....
Most azzal próbálkozom, hogy a LAN kábel helyett wi-fi csatlakozással érjem el a hálózatot. Ennek talán a kábelezési illeszkedések/ütközések kikerülése miatt lehet jelentősége.
Basszus!!! ...1 hét után jöttem rá, hogy nem elég áramtalanitani a modemet, resetelni kell. Tripla-Home a szolgáltatóm, minden ment rendben, csak a tv youtube alkalmazása nem. Már minden gyáribeállitást, tápkábelt kihuzogattam, de csak a fogpiszkáló hegyével reset oldotta fel a lefagyást.... de már semmin nem csodálkozom.
-Fotók kezelése, nézegetése miatt vettük meg a Bravia KDL42W650A-t, kb. 1.5 éve.
Ez müködik, nagyon jó a színhűsége, fotósoknak hálás a készülék.
-Böngészni viszont gyakorlatilag lehetetlen vele.
-Tv nézés nem szempont, de youtub-ozni fontos lenne. Eddig úgy-ahogy ment is. -Sajnos most már szinte elinditani sem tudom az alkalmazást. ... ha még is, akkor néhány másodperc után fagy le, majd újrainditja magát a készülék.
Most frissült a youtube alkalmazás (is), szerintem az miatt fagy nekem is gyakrabban. Elkövettem azt a hibát, hogy engedtem frissíteni, már az elején le kellett volna ezt tiltani. Most már hiába is resetelem, szerintem nem tudom visszaállítani az eredeti állapotot. Vagy hogy?
Van egy KDL42W815B Sony tv-m, 1,5 napig tudtam rajta internetezni, mert a kiválasztott Youtube-os csatornára azt írta ki, hogy hibás url, majd egyből felajánlotta az Opera böngésző kezdő oldalát. Azonban egy automatikus szoftverfrissítés óta nem tudok fellépni a netre, csak a Youtube-t engedi. :( Mit kellene tennem, hogy lehessen a tv-n netezni?
nemtudom konkretan. nekem meg nem kellett frissiteni, meg az enyem tud internetrol. szokas ilyen eszkozoknel hogy tudnak pendriverol frissiteni.
viszont nem biztos hogy az kell neked. alapvetoen nem azert akad mert szar a szoftver, hanem mert gyenge a hardver(a gep maga). azt meg nem tudod frissiteni. raadasul az uj verzioban nem az a lenyeg hogy barmit javitsanak a regi verzio hibain, hanem hogy meg okosabb legyen, meg tobbet tudjon. es mivel egyel-kettovel ujabb gepen fejlesztik, nekik fel sem tunik hogy a regin kifejezetten szarul megy. minnel okosabb, annal bonyolultabb es annal erosebb gep kell neki hogy ugyanazt megcsinalja.
nekem konnyu, mert informatika a szakmam. ha internetezni akarok a teven, akkor teszek ra egy raspberryPi-t. nem is akartam okosat venni, de a 42-es nem volt okos nelkul. amire nekem kell (dlna, youtube) az nagyjabol mukodik rajta. ha meg megsem, akkor meg mindig johet a rasPi meg az xbmc.
Akkor ilyen gagyi? 2014 a gyártási év és még annyit sem tud, mint egy olcsó táblagép. Elkeserítő, hogy ennyi pénzt kidobtam, mert a Sony jó, de tévedtem. Az olcsóbb Samsung, LG meg működik.Nem fagy le. Jól jártam. Köszönöm Sony!!!
nem tudsz mit tenni, az a teve nem lesz jobb. de masik sem, hidd el. a vilag sokkal gyorsabban valtozik mint amilyen sokaig egy tevet hasznalni akarsz. amelyiken most netan mukodik az idokep, azon sem fog egy-ket ev mulva. marpedig tevet nem cserelsz ketevente mint telefont. a keteves okostelefonon is kinszenvedes megnezni egy mai websiteot.
Van egy Sony KDL32 W705B Smart tévém, de a netet nem bírja. Csak a legegyszerűbb oldalakat tölti be.Ugyanis, ha egy kicsit több az adat kiírja, hogy az oldal megjelenítése túl sok memóriát igényel és lefagy. Tehát netezésre alkalmatlan. Kérdés:Akkor minek van benne facebook alkalmazás? Ha rá akarok menni egy hivatkozásra, lefagy. Semmit nem tudok megnézni. Még az időképet sem.A Sonynál azt mondták, hogy egyes oldalakat nem tölt be. Érdekes, a többi márka (samsung) (LG) miért jó? Valaki tud ehez hozzáfűzni valamit, vagy törődjek bele, hogy ilyen vacak?
csinaltam full resetet, elolrol indult a setup wizard, de mar azon is csak a gep hatan levo gombokkal tudok vegigmenni, mert a taviranyiton barmit megnyomok csak feljon ez az uzenet. pentek este van, hatkor ertem haza, mar nem tudom felhivni a sonyt.