Keresés

Részletes keresés

mb3rkedvelo Creative Commons License 2009.11.10 0 0 340
Sajnos túl sokan náciztak már le az idők során ahhoz, hogy a fizetős körök megkeressenek ezzel.
Előzmény: Törölt nick (304)
sopa Creative Commons License 2009.11.10 0 0 339
hr. gärtner viselkedése igen sok németországban megtelepülő külföldin figyelhető meg. saját múltját, gyökereit megvetve a "befogadót" magasztalva, hogy is mondjam? - helyezkedik, nyalizik? érthetetlen, miért van szüksége erre, így. még akkor is, ha budapest valóban egyre jobban lepukkan minden téren, berlin pedig fejlődik. és nyilván nem egy súlycsoport a két város, amint a két ország sem. ezért kell fikázva dörgölözni az "erősebbhez"?

nyolc évvel ezelőttig a fürdőszobába húzódva tudott csak budapesten tranzisztoros rádióján komolyzenét hallgatni.? bartókrádió? operaház? zeneakadémia? cd lejátszób cd valamelyik lemezboltból? ez így szánalmas.

békés berlini hangulat? charlottenburgban lehet, mint nálunk a rózsadombon. körül kellene néznie marzahnban az ex ndk's lakótelepeken ahol a skinheadek és szélső balosok rendszeresen háborúznak és az npd 3 képviselővel 2006 óta benn van az önkormányzatban (sicc fasizmus, sicc). vagy a bahnhof zoo-nál egyik este megnézhetné a fiatalkoru prostikat és a tömegesen kábítószerezőket. vagy csak megnézni mi a helyzet kreuzbergben az iskolákban.

"én az európai kultúra terméke vagyok..." - és még sok más téren tömjénezi önmagát hr. gärtner. van alapja is hozzá! ez tagadhatatlan. de vannak dolgok amiket másoknak kellene kimondaniuk egy emberről, nem pedig önexponálást művelni.

szomorú ez az egész.
Előzmény: mociga (5)
ZSOTYESZ Creative Commons License 2009.11.10 0 0 337
Azért nem ellentéte a kereszténynek a zsidó, mivel egy zsidó is lehet keresztény.
Előzmény: Inhalász (335)
hanyattesett Creative Commons License 2009.11.10 0 0 336
Forráskezelésről még nem hallottál? Ha igény lesz rá, akkor odasorolják. Keresnek idézetet is, ami bizonyítja.
Előzmény: Inhalász (334)
Inhalász Creative Commons License 2009.11.10 0 0 335
Nekem így mesélték a rabbik. A zsidó az vallás és nem nemzetiség. A magyarok többségükben keresztény vallásúak, a zsidók pedig zsidó vallásúak, de a zsidó az egy vallás. A magyar pedig egy nemzetiség. Ilyen bonyolult ez.
Előzmény: ZSOTYESZ (332)
Inhalász Creative Commons License 2009.11.10 0 0 334
Nem értek a focihoz. Ami biztos, hogy az irodalomtörténészek doha nem fogják tudni a nemzeti irodalom nagyjai közé emelni, a nyilatkozatai miatt.
Előzmény: reggelsanyi (330)
reggelsanyi Creative Commons License 2009.11.10 0 0 333

Még gimis koromban ajánlotta az ofőm...

Kivettem a könyvtárból elolvastam tetszett...

Aztán eltelt -mittomén 15(?) év-kapott Nobelt elolvastam újra s megint tetszett...

De spec a másik kettő ami a kezembe jutott(Kaddis;Kudarc) nem jött be...

Igaz ez valszeg az én hibám mert sokkal jobban szeretek "történeteket" olvasni mint a történetek "folytatását"...

Előzmény: babgulyascsiposen (331)
ZSOTYESZ Creative Commons License 2009.11.10 0 0 332
Csak jelzem, hogy a kereszténynek nem ellentéte a zsidó.
Előzmény: Törölt nick (318)
babgulyascsiposen Creative Commons License 2009.11.10 0 0 331
Én végigkínlódtam a Sorstalanságot, igaz csak azt, de teljesen felejthető kategória Köves Gyurkával együtt.
Előzmény: reggelsanyi (330)
reggelsanyi Creative Commons License 2009.11.10 0 0 330

Ezzel nem értek egyet...

Mint ember veszett el...

Bár ahogy nézem meg sem volt sosem...

Írónak nem utolsó a faszi szerintem...

Előzmény: Inhalász (329)
Inhalász Creative Commons License 2009.11.10 0 0 329
Már semmi sem számít Kertész örökre elveszett a magyar irodalom számára, mint idol.
Előzmény: Kiss G. Eszter (327)
reggelsanyi Creative Commons License 2009.11.10 0 0 328

Mindig számít mind a kettő...

Emlékezz vissza mit éreztél amikor apukád letolt mert valami rosszat csináltál s mit amikor a házmester...

:P

Előzmény: Kiss G. Eszter (327)
Kiss G. Eszter Creative Commons License 2009.11.10 0 0 327
Szoval mar nem az szamit amit mondott hanem aki mondja?
Előzmény: Inhalász (324)
nemezis 2 Creative Commons License 2009.11.10 0 0 326

Túlzott leegyszerűsítés.

Bár csak a magam nevében beszélhetek, szerintem nem az a probléma, hogy minek tartja, magát. Annak, aminek akarja, ezen nincs mit felháborodni.

Viszont az országot illető minősítései, mégiscsak ránk vonatkoznak.

Ezeket pedig, úgy teszi, hogy nem tartja idetartozónak magát, nem él itthon 8 éve, de nemzetközi szinten pellengérre állítja a magyarokat.

Na ez a probléma.

Meg, az, hogy későn vette észre, hogy mit is mondott.

Ezután nem azt fejezi ki, hogy bocs. nem teljesen így gondoltam, hanem azt, hogy őt folyamatosan támadják.

Ami, ugye a "meg nem történtté tevés " tipikus példája.

Előzmény: Kiss G. Eszter (320)
Kiss G. Eszter Creative Commons License 2009.11.10 0 0 325
A gyerekei magyar tudasarol volt szo, nem az overol. Amit beirtal az csak meg erdekesebbe teszi. :-(
Előzmény: nemezis 2 (317)
Inhalász Creative Commons License 2009.11.10 0 0 324
Bayer sváb városi vagány. Publicista népszónok a nép barátja. Egészen más akusztikája van az ő Budapest gyalázásának, mint a nemzetközi hírű irodalmárnak.
Előzmény: Kiss G. Eszter (320)
reggelsanyi Creative Commons License 2009.11.10 0 0 323
Erre rögtön hozhatnál is tőlem rá 1 postot...
Előzmény: Törölt nick (321)
Kiss G. Eszter Creative Commons License 2009.11.10 0 0 320
Ha nem jott volna a nagy magyarkoadassal akkor valoban lenyegtelen lenne. Meg akkor is ha az itthoni nemzeti oldaliak kovetkezetesek lenennek es szova tettek volna, hogy na alljon mar meg a menet!

Kertesz meg mivel is kopte le?

Mert az egesz abbol indult ki, hogy magat nem tartja magat magyarnak es ezen haborodtak fel egyesek.

Az, hogy balkani? Hat kerem nezd mar meg Bayer velemenyet Budapestrol :-) Az, hogy hangosak az antiszemitak? Miert mi ment azonnal a dija odaitelesenel?! Masreszt eleg a polidilit olvasni...

Szoval mivel kopte le?
Előzmény: Törölt nick (314)
babgulyascsiposen Creative Commons License 2009.11.10 0 0 319
Ha te szerzel egy magyar nyelvű billentyűzetet :D
Amúgy ennek az Imre Kertesznek nem adták már kezébe a saját halotti bizonyítványát?
Előzmény: Kiss G. Eszter (315)
nemezis 2 Creative Commons License 2009.11.10 0 0 317
..."A tudóst személyesen ismerők szerint Teller soha nem adta fel magyarságát, mindig büszke volt anyanyelvére és budapesti iskoláztatására. A rendszerváltás után többször is hazalátogatott, többek között megtekintette a paksi atomerőművet, és tény, hogy több mint 50 év emigráció után is választékos és szép magyarsággal tartotta hazai előadásait...."
Előzmény: Kiss G. Eszter (307)
Kiss G. Eszter Creative Commons License 2009.11.10 0 0 315
Ugyes vagy, nem hiaba nyitottal ujat. Menj csinald meg meg 10 masik nicken.
Előzmény: babgulyascsiposen (308)
kábelbúvár Creative Commons License 2009.11.10 0 0 313

Vannak ugyan rajongói a zironikus Bencsik-slapajnak, de kevesen vállajják nyíltan.

Kondor Vári Katalin + nem 1 forradalmár típus...

Előzmény: reggelsanyi (300)
Kiss G. Eszter Creative Commons License 2009.11.10 0 0 312
Semmi gond, csak akkor nem kell sehol dicsekedni, hogy de milyen okoas magyar, lam mennyi Nobel-dijasa van. Ha nem jonne az allandoan elo, akkor valoban erdektelen lenne az egesz.
Előzmény: KalásziM (303)
marmota Creative Commons License 2009.11.10 0 0 310
Vannak gyerekei?
Előzmény: Kiss G. Eszter (301)
reggelsanyi Creative Commons License 2009.11.10 0 0 309

off

Nem vagyok kávéházi hős hogy bárkit is jogom lenne olyan kategóriákba sorolni amiről külön nem nyilatkozott...

Ha pozsonyiádám saját magát annak tartja akkor én csupán elfogadom hogy így van...

on

Előzmény: Törölt nick (306)
babgulyascsiposen Creative Commons License 2009.11.10 0 0 308
Hányingerem van ettől a Kertész pojácától...
Kiss G. Eszter Creative Commons License 2009.11.10 0 0 307
Es? Szamomra sokkal tisztessegesebb vallalni, mint verni a mellet, hogy huu de magyar vagyok, de a gyerekeimet azert mar nem tanitom meg a magyarul beszelni, mert minek nekik.
Előzmény: Inhalász (305)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.10 0 0 306
Te annak tartod? (bár itt off)
Előzmény: reggelsanyi (287)
Inhalász Creative Commons License 2009.11.10 0 0 305
Kertész nyilatkozatában jelentette ki, hogy gyűlöli a családot. Nincs gyereke. Neki nem lesz gond gyökér nélkül meghalni külföldön.
Előzmény: Kiss G. Eszter (301)
KalásziM Creative Commons License 2009.11.10 0 0 303
 Nobeldíj ide oda, a névsor hidegen hagy. A kertész meg egyenesen irritál.
Előzmény: Kiss G. Eszter (258)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!