Az egyik internetes portálon teljesen meghamisították a Die Welt című lapnak adott interjúm szövegét – jelentette ki az író a Duna Televízió Híradójának. - Természetesen voltak kritikus mondataim, de azok általában nem sértik sem a nemzetet, sem a népet, sem az embereket. Ezeket építő szándékkal mondtam, akármennyire is haragszanak rám egyesek. De az, hogy egy cikket meghamisítanak és az ellenkezőjére fordítják, az felháborító. Ma reggel a Die Welttől fel is hívott a cikk szerzője, és tudatta, mélységesen felháborítja a dolog. Ennek az interneten is hangot adott" – mondta Kertész Imre.
Kertész Imre Die Welt-es nyilatkozatát az MTI fordítása alapján közölte a sajtó jelentős része, így az Index.hu is.
hr. gärtner viselkedése igen sok németországban megtelepülő külföldin figyelhető meg. saját múltját, gyökereit megvetve a "befogadót" magasztalva, hogy is mondjam? - helyezkedik, nyalizik? érthetetlen, miért van szüksége erre, így. még akkor is, ha budapest valóban egyre jobban lepukkan minden téren, berlin pedig fejlődik. és nyilván nem egy súlycsoport a két város, amint a két ország sem. ezért kell fikázva dörgölözni az "erősebbhez"?
nyolc évvel ezelőttig a fürdőszobába húzódva tudott csak budapesten tranzisztoros rádióján komolyzenét hallgatni.? bartókrádió? operaház? zeneakadémia? cd lejátszób cd valamelyik lemezboltból? ez így szánalmas.
békés berlini hangulat? charlottenburgban lehet, mint nálunk a rózsadombon. körül kellene néznie marzahnban az ex ndk's lakótelepeken ahol a skinheadek és szélső balosok rendszeresen háborúznak és az npd 3 képviselővel 2006 óta benn van az önkormányzatban (sicc fasizmus, sicc). vagy a bahnhof zoo-nál egyik este megnézhetné a fiatalkoru prostikat és a tömegesen kábítószerezőket. vagy csak megnézni mi a helyzet kreuzbergben az iskolákban.
"én az európai kultúra terméke vagyok..." - és még sok más téren tömjénezi önmagát hr. gärtner. van alapja is hozzá! ez tagadhatatlan. de vannak dolgok amiket másoknak kellene kimondaniuk egy emberről, nem pedig önexponálást művelni.
Nekem így mesélték a rabbik. A zsidó az vallás és nem nemzetiség. A magyarok többségükben keresztény vallásúak, a zsidók pedig zsidó vallásúak, de a zsidó az egy vallás. A magyar pedig egy nemzetiség. Ilyen bonyolult ez.
Bayer sváb városi vagány. Publicista népszónok a nép barátja. Egészen más akusztikája van az ő Budapest gyalázásának, mint a nemzetközi hírű irodalmárnak.
Ha nem jott volna a nagy magyarkoadassal akkor valoban lenyegtelen lenne. Meg akkor is ha az itthoni nemzeti oldaliak kovetkezetesek lenennek es szova tettek volna, hogy na alljon mar meg a menet!
Kertesz meg mivel is kopte le?
Mert az egesz abbol indult ki, hogy magat nem tartja magat magyarnak es ezen haborodtak fel egyesek.
Az, hogy balkani? Hat kerem nezd mar meg Bayer velemenyet Budapestrol :-) Az, hogy hangosak az antiszemitak? Miert mi ment azonnal a dija odaitelesenel?! Masreszt eleg a polidilit olvasni...
..."A tudóst személyesen ismerők szerint Teller soha nem adta fel magyarságát, mindig büszke volt anyanyelvére és budapesti iskoláztatására. A rendszerváltás után többször is hazalátogatott, többek között megtekintette a paksi atomerőművet, és tény, hogy több mint 50 év emigráció után is választékos és szép magyarsággal tartotta hazai előadásait...."
Semmi gond, csak akkor nem kell sehol dicsekedni, hogy de milyen okoas magyar, lam mennyi Nobel-dijasa van. Ha nem jonne az allandoan elo, akkor valoban erdektelen lenne az egesz.
Es? Szamomra sokkal tisztessegesebb vallalni, mint verni a mellet, hogy huu de magyar vagyok, de a gyerekeimet azert mar nem tanitom meg a magyarul beszelni, mert minek nekik.