Keresés

Részletes keresés

ÜGYI2 Creative Commons License 2009.10.29 0 0 687
Yes - ahogy a művelt albán mondaná.

ÜGYI
Előzmény: Törölt nick (683)
ÜGYI2 Creative Commons License 2009.10.29 0 0 686
Létünk után - nem tudjuk, hogy mi van. Egyesek a teljes megsemmisülésben, mások másban hisznek. Míg a valóságot meg nem tudjuk, addig mindkettő csak feltételezés.

ÜGYI
Előzmény: msmks (675)
ÜGYI2 Creative Commons License 2009.10.29 0 0 685
Szerintem a nemzetek asszimilációjától nagyon messze állunk - és nem is valószínű, hogy ez bármikor be fog következni. Sajnos a globalizáció nem a technika fejlődése miatt jött létre, hanem nagyon is összpontosítva - a pénzuralom egyetlen kézben tartására. Márpedig, ha Neked pénzed van, akkor nem Te fogod elvégezni a piszkos és nehéz munkát, nem te kerülsz az utcára munka nélkül, nem te fagysz meg, mert nincs hol laknod, nem te kerülsz adósságcsapdába, nem téged fog figyelembe venni az orvos, hogy meggyógyítson. A pénznemek "egységesítése" mit gondolsz kinek jó? Ugyanakkor ez a fajta kapitalizmus, amelyik elnyomó szerepet gyakorol, csak látszólag nem politikai, hanem gazdasági úton - saját csapdájába fog esni. Hiszen, ha a nincstelenség küszöbére taszítok tömegeket, azok nem fognak vásárolni. Ha pedig nincs vásárlás, akkor nincs további gazdagodás egy rétegnek - sőt a meglévő vagyonuk "felélése" következik. Igaz, hogy az összeharácsolt milliárdokból sokáig lehet élni, de már nem sok öröm lesz benne. Itt a "nagy agytevékenység" következménye - és a Lélek hiánya.

ÜGYI
Előzmény: Törölt nick (669)
ÜGYI2 Creative Commons License 2009.10.29 0 0 684
A hazájukat elhagyókat szerintem a lelkük itthon tartaná, az agyuk azonban azt "diktálja", hogy JÖVŐT találjanak maguknak. Márpedig ez itthon ..........
Ha az állam részéről nézzük, képzésükre költött, ugyanakkor a megszerzett tudást nem a magyar embereknek "adják vissza". Ha a hozzátartozóikat nézem (szülők, pl.) egyértelmű veszteség a távozásuk. Minden normális társadalom önmagát fejleszti szellemileg és nem egy idegen nemzetet kíván istápolni a saját pénzén. Akárhonnan nézem - ha egyszer itthon nem kap valaki munkát - rákényszerül hazája elhagyására. Ez sehogysem jó - nekünk - akik maradunk.

ÜGYI
Előzmény: msmks (682)
msmks Creative Commons License 2009.10.28 0 0 682
a valóság az, hogy elmennek. azért mennek el, mert máshol jobb nekik. így alkalmazkodnak a helyzethez. te pedig azért látod borúsan a helyzetet, mert szerinted itt kellene maradniuk. most ezt nemcsak erre a helyzetre értem, hanem bármire. ragaszkodunk valami elképzeléshez, és azt gondoljuk, a külső körülményeket kell megváltoztatnunk, nem az elképzelésünket a valósághoz igazítani.

pedig a valóság se nem örömteli, se nem rideg, az csak valóság. rideg, vagy örömteli az ahogyan viszonyulunk hozzá.
Előzmény: ÜGYI2 (681)
ÜGYI2 Creative Commons License 2009.10.28 0 0 681
Lehet, csak amit látok, az úgy tűnik, hogy a rideg valóság, nem pusztán az én pesszimizmusom. (Bár Neked legyen igazad !)

ÜGYI
Előzmény: msmks (668)
ÜGYI2 Creative Commons License 2009.10.28 0 0 680
Egyetértünk. Ez a nem használt agyterület-című dolog szerintem is csak a diagnosztika hiányossága - nem létezhet, hogy ez így van.

ÜGYI
Előzmény: Törölt nick (679)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.28 0 0 679
A nem használt agyterület elsorvad. Ergo, nincs x%, butaság az egész, hiába mondta nagy tudós.
Előzmény: ÜGYI2 (677)
ÜGYI2 Creative Commons License 2009.10.28 0 0 678
Ha ezt az élővilágra értelmezve kérdezed, akkor az anyag szempontjából nézve átalakulás történik. Vagyis, minden élő szervezet egyszer "meghal" - azaz addigi létformájában az alkotó anyag felbomlik és átalakul - "visszatér" a természethez.

Ha vallási értelemben nézem - a vallások sokféleképpen vélekednek a halál utáni átalakulásról - természetesen nem egységes módon.

ÜGYI
Előzmény: msmks (675)
ÜGYI2 Creative Commons License 2009.10.28 0 0 677
Felmerült, hogy az agyunk x %-át "használjuk. Ez egyrészt nem biztos - csak annyit jelenthetünk ki, hogy az agyunk a jelenlegi diagnosztikai eszközökkel vizsgálva ezt-és ezt mutatja meg felénk. Másrészt nem hiszek abban, hogy akár a Teremtő, akár az Anyag egy bonyolult élő szervezet kialakításánál olyan "luxust" megengedne magának, hogy a szervezet irányítása szempontjából meghatározó szervben akkora "működés nélküli" területet hozna létre, mint amekkorát feltételezünk. A ma "lelki" működésnek tartott, főleg emocionális történések egy jelentős része elvileg történhet az agy "működésen kívülinek" minősített területén - csak ma még nem kimutatható módon. Mindenesetre az bizonyíthatóan fennáll, hogy az agy más fajoknál is produkál az emberéhez hasonló, vagy éppenséggel azonos - emociókat, tehát azok nem a Lélek létezésének bizonyítékai. (Illetve mint mondtam - ellenkező esetben az érintett élőlényeknek is az emberhez hasonló Lelkük van.)
A vallási értelemben vett Léleknek - fentiek figyelembe vételével - semmi köze az agyhoz. Márcsak azért sem, mert ha létezik, akkor a Lélek nem matéria, következésképpen sem "holléte", sem "működése" nem bizonyítható "helyen" történik.
Nem véletlenül lett "leválasztva" a pszichiátriáról a pszichológia - az utóbbi foglalkozik mindazon érzelmi anomáliákkal, amit külön választottak az agy megbetegedéseitől. Erre merészeltem egyébként azt állítani, hogy a pszichiátriai megbetegedések minden esetben súlyosak, míg a pszichológia körébe tartozó anomáliák sokkal könnyebben "hozzáférhetőek" - (lásd pl. a sokat vitatott freud-i módszert) - nem beszélve a "gyógyíthatóságuk"-ról.

A második bekezdésben írt kifejtésed kapcsán - én úgy gondolom, hogy az Idő egy ember által alkotott fogalom, amelyben a létünk hosszúsága (rövidsége) meghatározhatatlan kis "mennyiség" - ha feltételezzük az örökkévalóságot és ezzel párhuzamosan a végtelen valóságát. Az emberi agy (felfogva saját "semmitmondóságát" ebben az örökkévalóságban) nyilvánvalóan csak az "Idő" általa megélt részével foglalkozik, még elvonatkoztatva sem tudjuk felfogni az örökkévalóságot és a végtelent. Sokan az "élet értelmét" keresik - pedig az csak a saját kis kapott időnkben létezik - "értelmet" keresni figyelemre méltó "kiterjedés" nélkül - felesleges. Az élet jó és rossz cselekedeteit véljük "értelem"-ként felfogni - nos a jó és a rossz az nem az élet értelmét, csupán tartalmának részét képes kifejezni.

ÜGYI
Előzmény: Törölt nick (674)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.27 0 0 676
Az érzelmek átélését nem tudod definiálni az idegi tevékenységgel, márpedig az érzelmek lényege éppen a megélés milyensége.
msmks Creative Commons License 2009.10.27 0 0 675
a lét előtt és a lét után nemlét van?
ÜGYI2 Creative Commons License 2009.10.27 0 0 673
Bennem egy - a jelenleginél jobb, új világ létrejöttének képe van. Szeretném, ha úgy lenne.

ÜGYI
ÜGYI2 Creative Commons License 2009.10.27 0 0 672
Hát .....-én a lelkem mélyén egy Új Világ-ban reménykedem. Bár úgy lenne.

ÜGYI
ÜGYI2 Creative Commons License 2009.10.27 0 0 671
Lehet Petyus - ezért is írtam, hogy nagyon jó lenne személyesen beszélni egy ilyen emberrel, mert másod-harmadszájból, írásból hallott, olvasott dolgok helyett a személyes kommunikáció során kialakulna a legvalószínűbb álláspontunk.

Üdv.
ÜGYI
Előzmény: Törölt nick (670)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.27 0 0 670
"Esetleg olyan nyakatekert válasz lehetséges, hogy abban az állapotban bizonyos (objektív testi tünetek: mint pl. a fájdalom, stb. érzékelhetősége "kiesik")"

Tudatában vannak a halál tényének és pusztán a haláltól valo félelem szinte minden esetben hiányzik.A fizikai fájdalomnak nincs köze ehez.szvsz.

" Úgy véled (írod), hogy mindenre van magyarázat."

Persze azért én se értettem ennyire szó szerint.

Amit írtál és amit tudok a jelenségről nekem mindenképen azt sejteti,hogy több mint az agyban lejátszodó folyamat.
Előzmény: ÜGYI2 (631)
msmks Creative Commons License 2009.10.27 0 0 668
ők is csak alkalmazkodnak. borúsan csak azért látod, mert ragaszkodsz egy elképzeléshez.
Előzmény: ÜGYI2 (667)
ÜGYI2 Creative Commons License 2009.10.27 0 0 667
Bár igazad lenne - de nézd meg, hány igyekvő, jobb sorsra érdemes fiatal áll munka nélkül - az egészségügyből évente 5-600 képzett egészségügyi dolgozó hagyja itt a hazáját. Szóval - én sajnos szkeptikus vagyok a jövőt illetően.

ÜGYI
Előzmény: msmks (662)
ÜGYI2 Creative Commons License 2009.10.27 0 0 666
Igen, csak míg az ókori "világbitorló" hatalmak széthullottak, addig a mostani globalizáció - szerintem - nem fog.

ÜGYI
Előzmény: Törölt nick (665)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.27 0 0 664
Ravaszdi vagy, de nem talált.:)
Előzmény: Törölt nick (661)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.27 0 0 663
".. hogy ehhez értő és ezt vizsgáló tudósok szerint a globális felmelegedés sokkal gyorsabban zajlik, mint azt korábban hitték..."

Akkor elmondanám, hogy a Fehérházban nem hiszenk a globális felmelegedésben NEM HIVATALOSAN. Mielőtt Busht felváltotta Obama, már lehetett hallani, hogy Bush baromságnak nevezte a globális felmelegedés mögé rendelt okokat. Meg kell mondjam, ebben az egyben valóban igaza volt. Nem lesz nehéz bebizonyítani, ugyanis majd figyeld meg, hogy ha leszorítják a globális fölmelegedést vélhetően fokozó tevékenységeket és szennyezéseket, maga a jelenség nem fog abbamaradni. Nem arról van szó, hogy ezek állnának a hátterében, hanem szó szerint a világ morális minőségével függ össze. Nem képletesen kell érteni ezeket a bibliai és más szentírásbeli figyelmeztetéseket, hanem nagyon is konkrétan. Azt gondolják a nem vallásosak például a mi szentírásainkról, hogy a rakás félistennel és miegyébbel: mese. Csakhogy én már láttam olyan "személyt", aki az abban foglalt félisteni "minőség" szintjét elérve olyan hatással volt a természetre, amelyről szintén írnak az írások. És nem egy alkalomról volt szó.....

Szóval nem lesz különösebb baja a fiadnak, ha felkészíted arra, hogí hittel élje túl ezt az időszakot. Ugyanis a jelenség mögött szándékosság áll, pont azért fog eljönni ez az időszak, mert a szép szó már nem használ. Magasabb szinten lévő személyek (ne papra gondolj azon a szinten azok már túl vannak), mesterségesen generálják ezt, hogy lecsökkentsék azoknak a számát, akik a nemkívánatos visszahatásokat a természet oksági rendszeréből kiváltják.

Szerintem olvastad Lót feleségének történetét. Nos olyan magas energia szintű személlyel találkozott(lelkileg tiszta), hogy az anyagi testben addig összegyűlt méreganyagok egyszerre akartak távozni, aminek az lett a következménye, hogy a számtalan "dosa"(hiba) miatt egyfajta izommerevség keletkezett. Ezt az energiát lehet olyan szintűre felerősíteni, hogy azok, akik nem ütik meg azt a szintet, amit a Biblia is ír, nem fogják tudni az anyagi testükkel együtt túlélni. Ugyanis a lélek halhatatlan. Ha ki akarod válogatni az emberiségből azokat a személyeket, akik valóban hívők és valóban követik a vallásos elveket, ezzel a fajta energiával az anyagi testet tudod szelektálni, mert aki a test tulajdonosa, vagyis a lélek, nem úgy élt benne, ahogy azt a vallás javasolta. Így nincs más dolga annak, aki majd "eljön", csak annyi, hogy megnyitja ezt a fajta energia csatornát. Az anyagi természet perdig "leközvetíti", vagyis akik vallásos elv-követők és szerető hívők voltak, azok megmaradnak ebben a testben, akik nem, azoknak az anyagi teste nem fogja kibírni azt az enegia áramlást és nem fogják tovább rontani itt a levegőt.

Szóval nyugtasd meg magad, ha valóban hívő vagy és a fiad is az, nem lesz semmi bajotok. Ha a vallásos elveket követi valaki, és nagyon mély hite van, akkor abban az időben, míg az ateista tudatú görcsökben fog fetrengeni(és végül meghalni), addig a hívőknek legfeljebb erős fejfájásuk lesz, mert az erős méregtelenítés beindulása migrénes tüneteket okoz. Ezért nem mindegy, hogy milyen tudatállapot és milyen lelki minőségben ÉL a hívő. Szóval mondani nem elég. Csinálni kell, mert akkor nem lesz elég a "bemondásra hiszek". Senki nem fogja megkérdezni. Egyszerűen a nemhívő nem tudja az anyagi testét abban az energiában kontrollálni.
Előzmény: ÜGYI2 (660)
msmks Creative Commons License 2009.10.27 0 0 662
az ember ügyes, és megtalálja majd a kiutat. lesznek majd katasztrófák persze, ahol sok ember odavész. a múltban is rendszeresen voltak ilyenek. de törvényszerű, hogy az emberiség alkalmazkodik a megváltozott helyzethez.

ha kételkednél ebben, felidézném, mit ír a Biblia:

"Teremté tehát az Isten az embert az ő képére, Isten képére teremté őt..."

fiaidnak jövőt nem adhatsz, de megtaníthatod őket alkalmazkodni.
Előzmény: ÜGYI2 (660)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.27 0 0 661
Az a mellkasi fájdalom te, örülök hogy addig meditáltál, míg meg nem érezted. De elárulom, a korral is együtt jár a fájdalomérzet növekedése.
Előzmény: Törölt nick (658)
ÜGYI2 Creative Commons License 2009.10.27 0 0 660
Azt, hogy a Teremtő megtette az első lépéseket a jelenlegi élet megszüntetésére, én abból eredeztetem, hogy ehhez értő és ezt vizsgáló tudósok szerint a globális felmelegedés sokkal gyorsabban zajlik, mint azt korábban hitték. A Spectrumon láttam (kedvenc csatornám) azt az amerikai filmet, amelyik összegezte az eddig történteket és felvázolta a következő időszakot. Abban pedig az történik, hogy a sarki jég elolvad, az óceánok szintje megemelkedik (bemutatták, hogy mely szigetek fognak először víz alá kerülni), majd taglalták a szárazföldi elsivatagosodást - aminek a vége az édesvíz megszűnés és azzal párhuzamosan az élővilág pusztulása. Rémisztő kép.

Ami az emberi bűnök szintén rémisztő megszaporodását illeti, azt hiszem felesleges bizonygatnom. Még azok sem tartják be a vallási előírásokat, akik magukat igaz hívőnek mondják - tombol a hazugság és az önérdek hajszolása.

Aki Lélekről ejt szót, azt letorkolják, mint egy taknyos gyereket.

Az emberi agy egyirányú utcában vezeti az embert - pénzt szerezni, pénzt szerezni, minden a Pénz !

Az emberek észre sem veszik, de a globalizálás foglyai - nincs kiút.

Én voltaképpen leéltem az életem igazán aktív részét - úgyszólván megbékélten venném tudomásul a vázolt jövendőt - de a fiaim jövője válik a szemem előtt semmivé. Ez viszont nagyon aggaszt és ahogy mondod, belül "fáj".

ÜGYI
Előzmény: Törölt nick (658)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.27 0 0 659
Jó. Majd gyüjjön' kend.....
Előzmény: ÜGYI2 (657)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.27 0 0 658
".."A szív nem fáj" - fizikai értelemben értettem és meg is magyaráztam.."

Én meg azt mondom, hogy bizony fizikai fájdalom is jár azzal a lelki állapottal, amiről beszélek. Hiába az orvostudomány "fejlett" eszköztára, az a szív akkor is ott fáj, ahol én mondom. Ugyanis volt mindenféle mérés már szívügyben nálam és rendellenesség nem tapasztalható. Orvosi értelemben véve olyan a szívem, mint egy kisgyereknek, makkegészséges. Mégis van egy belső fájdalom érzet, ami legalább öt év meditációs gyakorlatának következménye, hogy lehet uralni olyan szinten, hogy mesterséges "impulzussal" nyomod el a fájdalmat(amúgy olyan, mintha folyamatosan "vérezne"). Vagyis keletkezik ez az érzet "ott", és Te ennek a fájdalomnak az ellenenergiáját generálod(mesterséges szeretet energia generálás). Erről beszéltem, hogy lehet irányítani a mentális energiákat, csak előbb meg kell élni, fel kell fedezni és utána tudsz valamit is kezdeni önmagad problémáinak megszüntetésére.

Szóval annak a "be nem azonosított" agyfunkciónak még számos titka van, az orvostudomány soha nem fog arra a szintre felfejlődni, hogy akárcsak dagnosztizálni tudja, mert lehet megjelenik a fájdalom, de mint láthatod nem tudod a műszerekkel érzékelni.

Amúgy a lélek nem az agy valamely eddig felfedezetlen területében "lakozik", hanem teljsen különállóan van kapcsolatban az anyaggal. Képzeld el, hogy vagy Te, van az árnyékod és van még "valami". Lelki értelembe véve van a durva anyagból egy test, van a finom fizikai anyagból egy "test", és van a lélek-test. A durva anyagot nem kell bemutatnom, tükörbe nézel és láthatod. A finom fizikai az elme, intelligencia és az egó(ez utóbbi lehet tiszta és lehet hamis). A lélek meg a tudat.

Tehát ha a lelki jelenségeket vizsgáljuk, akkor tulajdonképpen a tudatról szeretnénk infót beszerezni. Így jöhet létre az, hogy a tudat vizsgálja önmagát. Amíg valaki nem tapasztal testenkívüli, vagy halálközeli élményt, tulajdonképpen nem is jön rá, hogy "nem ez a test". Mikor kilép, akkor látja, hogy elvan a test nélkül is elég jól. A visszább felsorolt eseteknél akik tapasztaltak ilyeneket, azért gondolkodnak másképp, azért más a hozzáállásuk az élethez, mert megtapasztalják azt, hogy másmilyen a világ, mint aminek tanítják a sulikban. Másmilyen az ember, és bár érteni kevesen értik a vallásos szövegek értelmét, a két lehetőség közzül, vagyis a már megismert valóság alapján érti, hogy a tudomány nem tudja miről beszél, marad a vallás, amely ugyan évezredek óta erről beszél, csak a tapasztaló eddig nem hitte el, hogy ez akár igaz is lehet. Nagyon mély megtérések jelentkezhetnek ilyenkor, az egyik legszembetűnőbb, hogy a felismerés általában nem egy vallásra szokott korlátozódni, hanem egyetemes szinten mindet érti az illető(ha bekényszrül egy vallásba, akkor persze fanatikussá is válhat, amíg valaki nem nyom a kezébe más szentírást is). Magyarul ott járt, amiről beszélnek a vallások, látta finom fizikai megnyilvánulásban, innen már mondhat bármilyen ateista akármit, olyan a fülének, mint a légyzümmögés. Onnan már keresik az út folytatását. Viszont a vallások degradálódása és elanyagiasodása nem teszi lehetővé, hogy valóban azt tudják megélni, amit a vallás megcéloz, vagyis életszerűen tudják a kapcsolatukat fenntartani Istennel(paradicsomi állapot).

"..Isten - sajnos már megtette az első lépéseket ahhoz, hogy akár belátható időn belül a bolygón megszűnjön az élet..."

Isten nem tett lépéseket arra, hogy itt az élet megszűnjön. A Védák szerint ezt a világot egy oksági törvény irányítja(karma), a cselekedeteinkre visszahatást mér ki, amit a cselekedet minőségének függvényében hol elszenvedünk, hol mint jutalmat élvezünk. Minél több bűnt követünk el, annál több és kellemetlen visszahatás fog jelentkezni. A földrengések, árvizek és a többi mind a saját hülyeségünk visszahatása. Abbahagyjuk, az is mérséklődik.

Említi ugyanis, hogy nem minden Manu(emberiség ősatyja) vált pusztulással. Van úgy, hogy az átmenet folyamatos, nincs armageddon. S bár a jóslatok nem erre engednek következtetni, hogy most sima lesz az átmenet, mégis meg kell próbálni, mert a lehetőség mindig adva van.

Érdekességként említeném, hogy az, aki ötezer éve megjelent, és a Védákat négy részre osztotta, olyan magas mentális energia szintet ért el, hogy az egyébként négyes yuga egyik szakasza hamarabb jött el, mint kellett volna. Vagyis a Satya, a Dvápara a Treta és a Kali yuga közül tulajdonképpen a második yuga kimaradt, rögtön a harmadik következett, ami érdekes, ugyanis az idő örök. Az, hogy ez az "időcsúszás" létrejöhetett, adja a lehetőséget, hogy ezt most is meg lehetne tenni, csak egy hasonlóan tiszta személyt kell "kiforrjon" az emberiség(konkrétan értve, ha lenne ilyen, valahogy el kéne' érni, hogy ne feszítsék keresztre). Ugyanis míg abban a korban ez az időcsúszás tulajdonképpen a hanyatlást hozta előbbre, most ugyanilyen idő csúszás a következő kort hozná előbbre, ami ugye a Satya-yuga, más néven aranykor lenne. Hogy ez mennyire jobb "üzlet" lenne az Idővel korunkra levetítve, azt gondolom nem kell külön részleteznem. Ugyanis a Satya-yugában a vallásosok és a vallástalanok aránya pont fordítottja a Kaliénak. Most az egynegyed vallásos, a háromnegyed vallástalan(nem számít vallásosnak a vasárnapi templomba kirándulós fajta).

Szóval az ősi iratok nagyon sok tudást jegyeztek le/fel.:D, és hagytak ránk. Akik "átmentek", azok értik. Akik meg nem, azok megtagadják. De végülis ez is benne van mindegyik írásban, hogy a "nemértemkék" ilyenek.:)
Előzmény: ÜGYI2 (656)
ÜGYI2 Creative Commons License 2009.10.27 0 0 657
Sorry - most dolgom van. pedig most kezdtünk visszatérni végre az eredeti témánkhoz.
Majd gyüvök.

ÜGYI
ÜGYI2 Creative Commons License 2009.10.27 0 0 656
"A szív nem fáj" - fizikai értelemben értettem és meg is magyaráztam, hogy mit értek ez alatt. Emocionálisan persze, hogy tud "fájni" - már, akinek vannak igazán mély érzelmei.
Az agy milyen mértékben kihasznált, ezt gyakorlatilag az EEG tudja mutatni. Kérdéses, hogy egy fizikai működést mérni képes eszköz, mit kezd jónéhány "csak" érzelmi "működéssel". Lehet, hogy a mai diagnosztikai eszközök (hiszen nem csak EEG létezik) képesek-e egyáltalán olyan teljesítményre, amire gondolsz.

És mi van akkor, ha az agyunknak "kihasználatlannak" vélt része ad helyet a vallási értelemben vett Léleknek ? Ki tudja bizonyítani az ellenkezőjét, pusztán a fizikális jelzés hiányával ?!

Gandhi egy nagy és tiszta Lélek volt - mindig is tiszteltem. Kár, hogy manapság nincsenek (vagy csak én nem ismerem őket) hasonló, kimagasló vallási vezetők. Akik meg vannak, azok nem a Szeretetet teszik a középpontba. pedig ez lenne az emberiség számára az egyetlen menedék .........

Isten - sajnos már megtette az első lépéseket ahhoz, hogy akár belátható időn belül a bolygón megszűnjön az élet. De - ami minket, embereket illet - megtettünk a történelmünk során mindent, hogy ez bekövetkezzen - ez csak a végjáték. A parti már rég eldőlt. Attól kezdve, mióta Isten nem szól hozzánk.

ÜGYI
Előzmény: Törölt nick (655)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.27 0 0 655
"...De nyugalom, a szív nem fáj..."

Akkor még nem "nyílt" ki akkorára Neked, hogy érezd rendesen, hogy "van" szíved. Nekem már megvolt, s pont ez a "legfurcsább" bizonyíték arra, hogy a vallás generálja az emberben az érzelmeket olyan szinten, hogy a végén minden keveredik, bűnbánat, lelkiismeretfurdalás, szeretet, imádat és még sorolhatnám. Ezekhez az érzelmekhez párosul egy-egy energia minőség, amely a lelki élet hiteles élésében olyan magas fokra generálódik, hogy ez az emócionális stressz beindítja olyan zárt agyterületek nyitását, amelyek abba a helyzetbe emelik az emberi lelket, hogy beteljesíti a bibliai parancsolatot, hogy uralkodhasson a földön, s annak minden teremtményén(ezek a területek az irányítói a természetfeletti képességeknek, ha nyitva vannak, tudod kontrollálni a képességet, ha megtanulod. Van akinek csak kinyílik, de nem tudja uralni, náluk spontán jön csak létre az ismétlődés).

Ugyanis sokan benézik azt, hogy az agyunknak csak bizonyos százalékát használjuk. Nem, használjuk mindet, csak nem tudjuk, hogy az általunk ismert 8-12%-on túl a többi rész mit csinál, és ha épp nem csinálja, akkor ott milyen körülményeknek kell összejátszaniuk, hogy aktiválódjon az a terület.

A vallás abban segít, hogy ezek a területek szintről-szintre aktiválódjanak, a mi vallásfilónk úgy van felépítve, mint egy vár(szerintem a többi is). Kezded alul, s szépen tornázod fel magad a pozitív minőségű érzelmekkel egy energia lépcsőn, amely végül kinyit minden kaput, s ezt az állapotot nevezik megvilágosodásnak.

Remélem érthető volt, ha nem, akkor majd ragozom még ha lesz időm....

A felhozott példád azt kell mondjam, szokványos, nincs olyan szülő, aki csak simogatta a gyermekét. És egy-egy meggondolatlan pofon még megbocsátható, de a következetes verés már nem. Nálunk a családban van olyan gyerek, aki annyira jónak született, hogy muszáj volt rontani rajta, mert minden marhához szeretettel és tiszta őszintén ment oda, egyszerűen senkiről nem feltételezte, hogy meg fogja bántani(sokáig én is ilyen voltam>>>azután megtapasztaltam milyen, mikor bemégy a templomba, mert érdekel a vallás és valami förtelmet találsz ott, nem Isten szolgáját). A suliban már lehetett látni, hogy nem volt hiába a gyanú. Nem is csalódott akkorát az emberekben. Hiába gondolkodol teljesen pozitívan, hiába fordulsz oda az emberekhez őszintén, segítő szándékkal, ha az a másik nem ilyen, nem tudsz mit csinálni, vagy tűröd, hogy rugdosson, vagy kikerülöd. Itt pld. nem lehet kikerülni, én hasonlóképp felrugom, amelyik nem ért a szóból. Régen hallottam egy mondást: " A játékok meglehet végtelenül türelmesek, én azonban nem annyira". Már nem emlékszem kitől van.

De ezt szeretettel küldöm:

"..A szeretet lángjaiban a legkeményebb vasnak is meg kell olvadnia.
Senki sem téríthet el engem ettől a meggyőződéstől, mert a
tapasztalás tanított meg reá.'

Gandhi

Ezt meg csak úgy;)

"Az igazság az, ha azt kapjuk, amit érdemlünk. Az irgalom az, ha nem azt
kapjuk, amit érdemlünk. A kegyelem viszont az, amikor megkapjuk, amit nem
érdemlünk."
Előzmény: ÜGYI2 (496)
ÜGYI2 Creative Commons License 2009.10.27 0 0 654
Nekem muszáj "társaságban" lennem Vele, mert sajnos nem kertes házban lakom. De ennek is van előnye. Kényszerítve vagyok a rendszeres mozgásra.

ÜGYI
Előzmény: Törölt nick (645)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!