Sajnos sokszor nem lehet kikerülni a permetezést,de próbáljunk tanulni egymástól!Ha hozzáértéssel csinálja valaki,akkor szinte"művészet".Kártevő gondok+megoldások,módszerek,eszközök...Szóval minden!
Tudni éppen tudna, de azzal könnyen túl is lehet melegíteni ha kicsit elbambul az ember. Egy hőtől megroggyant műanyag peremet meg nemigen lehet már úgy rendbe hozni, hogy azután ismét passzentos legyen. Szóval inkább hanyagoljuk ilyen helyen a hőlégfúvót, mert esetleg könnyen a tartály is cserés lesz. A forróvíz tuti nem melegíti 100 fok fölé...
Betolás előtt a tartály alján lévő lyukat alaposan körbe kellett volna locsolni forró vízzel amitől az meglágyul, majd a hideg légüstöt szilikonnal megkenni és úgy betolni a helyére. Kicsit hagyni ráhűlni és bilincset neki. Ennyi...
Folyékony mosogatóval tettem be annak idején és az alja felől megy be ! Vagy a gumisoktól kérsz olyan szappant amit a gumira kennek ! Kicsit keserves meló ! Két fára fel kell támasztan a tartályt hogy a szája ne törjön el !
Ez egy cserjeféle úgy két méterre is megnő és eléri a vastagsága a 200 forintos átmérőjét is ! Le kell kaszálni még kicsi korában ,vagy kikapálni rendszeresen ! Eléggé gyorsan szaporodik ,nagy területet is képes beborítani ! Motoroskaszával vagdaltam vissza acél pengével de a vastagját már inkább fűrész tárcsa tudta volna le irtani !
A csatlakozás tört el nem?Megcsavarod,és fölfelé tolod,a tömítése szorul a légüstnek a házban.Csak a permetező tartályba kel betolnod.Talán sprayzd meg pl WD 40-l,
A légüstöt alulról próbáld elfordítani,a légüstön van egy gumigyűrű az lehet berohadva.Valaki tartsa a permetezőt mikor ezt műveled,kiszokott az jönni.
Nehéz eset, csak a csoda segít meg a metszőolló ! A virágzásban kell a leírt módon óvni a betegségtől ! Ha már benne van nem nagyon lehet vele mit kezdeni ! Még ha lenne Rubigan de már olyan nincs !
Ezekre kifejezetten jók ! A másik sarkalatos permetezés az a virágzásban lévő védekezés ! Ahhoz meg a Chorust ajánlom, a zöld bimbósban van az első védekezés, a második teljes virágzásban, és ha esik szükség szerint ismételni kell minél hamarabb ! Másként a monilia le viszi a termést és a fákat is megfertőzi ! Ha kibírta a virágzás eső nélkül, akkor sziromhulláskor még egyszer szoktam védekezni és utána már gyakorlatilag nem nagyon kell a gombák ellen permetezni ! Tavaly 130kg sárgabarack volt meg 100kg körüli szilva 60kg környékén volt az őszibarack ! De néha én is hibázok főleg ha 3-4 napig tombol a szél és a hó is esik a fák meg virágoznak !
Még felesleges kezdeni olyan korán a permetezést ! A réz az mindent megperzsel a legtöbb faféle rézérzékeny azért kezdem először azzal ! A kénes meg olajos lemosót meg a rügypattanáshoz viszem el ott lesz leghatékonyabb az elbujt rügy pikkelyek alatti gomba ,levéltetű tojások ellen ! De a flakonon is ez van írva !