Kínából származik a fás szárú bazsarózsa.
Nagy díszértékű 1-2 méter magasra megnövő cserje. Számos változata ismert,úgy színben, mint szirmok tekintetében.
Köszönöm a válaszod! Nem baj hogy te is válaszoltál csak kitaláltad a gondolatomat.
A te kerted is sok-sok nagyon szép növénnyel van tele.
A módszer és az elvek valószínű azonosak az enyémmel.
Én itt lakom 35.éve . Örököltem a házzal több szép növényt, többek között a rózsaszín fás bazsát is. Kaptam ismerősöktől, rokonoktól,szomszédoktól, barátoktól. Én is szívesen adok bárkinek amiből több van. Elég volt néhány mag,vagy 1-2 dugványnak való nagyon szeretek szaporítani.
Cserélgettem, rengeteget vásároltam. A gyermekeim szerint már egy kész arborétumom van.
Még anno futottam ( futottunk ) köröket az egyik webshopos piros-fehér cirmossal kapcsolatosan. Nálam első évben ciklámenszínű volt, a következő évben piros. Jó nem tűzpiros, de piros volt. Akkor gondoltam is, hogy talán Hoki lesz. Aztán 2 évig nem volt rajta virág. Tavaly meg cirmos lett. Úgy néz ki, idén is az lesz. Egy másik van, amelyik piros, de az olyan feketés piros, nem az a szép élénk piros.
Olyan, mintha a fényképező is úgy viselkedne, mint a saját szemünk. Amint sikerülne fókuszálnom a géppel, a piros és a zöld is hirtelen sárgás lesz és "kifénylik". Elég sokat bosszankodtam az elmúlt években, mert van pár piros, amit szívesen mutogatnék. ( irul-pirul ) Például a top 3-as "Carol" Most meg a telt tenuifoliáról sem tudok normális képet csinálni, pedig idén kifejezetten szép lett.
2009-ben kaptam az első tövem, a topicindító Ivettától :-)
Ő az a hatalmas csodás sárga, egy falat volt, kicsi cserépben. Utàna következő években vettem a többi tövet, illtve kaptam a habos rózsaszínt. Aztán ennyi, nincs helyem sajnos. A magoncoknak is alig találtam :-)
Már gyerekkoromban apám és nagyanyám mindig valami fondorlatos módon elvitt magával a szőllőbe , kertbe , földre. Aztán beleszoktam.
Ezt a gyűjtögető életmódot kb 35 éve folytatom, 21 éve pedig ugyanaz a lakóhelyem , mint a kertem és a nyaralóm.
Egyszerű. Nyitott szemmel járván kelvén egyszer csak beugrik a bevásárló kosárba, vagy alkuszunk , kunyizunk, üzletelünk. Vagy végső soron bármilyen olyan módon megszerezzük ami kell a kertbe ami még nem büntetendő.