"A fiúk öten voltak, a legidősebb is csak 10 éves, a gyerekeket szüleikkel együtt beidézték a rendőrségre, de eljárást nem lehet indítani ellenük, mert egyikük sem éri el a büntethetőség alsó korhatárát." Megoldás? Skóciai minta! Büntethetőség 8 éves kortól!
De ha ebből a szempontból nézzük. Nem volt tényleges erőszak. Ez azt az érdekes helyzetet eredményezi, hogy a kislányt is meg lehetne vádolni több emberen elkövetett nemi erőszakkal. Mert a fiúk is 12 éven aluliak voltak. Azaz védekezésképtelenek. :-)))
De mivel sem az egyik, sem a másik nem büntethető, ez elméleti vita.
Ismét mondanám, hogy nem a vadkölkek nevelgetése volt nekem a célom, hanem azt akartam elérni, hogy hagyják békén a rokonom. Elértem. Hogy nekik aközben milyen a világnézetük, miközben az unokaöcsémet lógva hagyják, azt toronymagasról leszarom. Egyéb kérdés?
MINDIG az erősebbnek van igaza. A világ minden rendszere így működik. Én is sokszor álltam már szemben nálam erősebbekkel: a titok nyitja, az, hogy nem beszarni, nem feladni. Ha föltörlik veled a padlót, akkor azon véresen fel kell állni, és még egyet az orrukra vágni.
Engem nem érdekel, hogy mit látnak jogosnak ezek a fiatalkorú bűnözők és mit nem: engem az érdekel, hogy a rokonom hagyják békén, egyszer és mindenkorra. És békén is hagyták. Tehát: bevált.
Egyben érdekelne az is, hogy milyen bűncselekményről is van itten nagybaszó, amit én elkövettem.
Figyi, nincs énnekem kapacitásom a lilaködös nyivákolók nyivákolgatását cáfolgatni. A világ ronda, vad, és erőszakos hely, és ha nincs a hátunk mögött megfelelő hatalom (ahogy például a szerencsésebb országokban jogkövető polgárként a hátam mögött tudhatom a rendőrséget, itt nem) csak rondán, vadul és erőszakosan lehet benne érvényesülni.
De nem egykorúaknál. Egykorú gyerekek nem nemi erőszakot követnek el (az is lehet, de rettentően ritkán ebben a korban), hanem szexuális játékot játszanak. Persze ez lehet erőszakos játék és azt akit bántanak, meg kell védeni, a bántót pedig meg kell fegyelmezni. A hisztérikus kirohanások viszont képmutatóak, nem kell ide skarlát betű a rendhez.
Jól megerősítetted a gyerekek világnézetét: a világ alapvetően vad, erőszakos és aki a legerőszakosabb, annak van igaza. Ennek megfelelően cselekedtek később is.
ja, de ez a szint az, hogy az erősebbnek van igaza. És legtöbb embernél akad erősebb ember. vagy 2-3 ember.
Te egyszerűen csak szerencsés voltál, hogy az ottaniaknál erősebb voltál, és nekik nem volt nagyobb tesójuk. De attól még ugyanúgy bűncselekményt követtél el, mint ők. És nem csak Te látod igazoltnak amit tettél. Valószínűleg ők is ugyanilyen jogosnak látják a maguk tetteit, a megfelelően kigondolt magyarázatrendszerük alapján...
Mitől élne? Attól, hogy azok, akiknek ezt otthon nem tanították meg, végre megtanulnák, hogy nem jó biznyák a másikat megverni és kirabolni? És még egyszer hangsúlyozom, mert egyes balfaszok hajlamosak elegánsan átsiklani felette, hogy itt nem bűncselekmények elkövetéséről volt szó részemről, hanem arról, hogy leszálltam az illető klambó kommunikációs szintjére, mégpedig azért, hogy egészen biztosan vegye a lapot.
Tévedsz. 12 éven alulinál csakis nemi erőszak lehet a minősítés. Mert a 12 éven aluli a törvény szerint teljesen védekezésképtelen. A megrontás kategóriáját csak 12 éven felüli áldozatok esetében lehet használni.
Látom, hisztériád egyre súlyosabb. Azért ideje lenne lehivatkoznod tőlem akár csak egyetlen egy olyan hsz-t, ahol efféle baromságot javasoltam volna. Mert a te hisztérikus fröcsögésed arról, hogy szerinted én mit gondolok, nulla fontossággal bír. Én ugyanis mindig pontosan meg szoktam mondani, mit gondolok, nem szorulok e téren senki másra. És ilyesmiket nem gondolok, ergo nem is írok. Legfeljebb te szeretnéd azt képzelni, hogy aki veled nem ért egyet, az szükségképpen csakis gazember lehet, aki biztos koncentrációs táborokat akar felállítani. Hát, nem nyert. Aki veled nem ért egyet, az nem gazember, hanem józan ember. És azért nem ért egyet, mert látható, hogy ennek a politikának, amit az MSZP és az SZDSZ a rendszerváltás óta már harmadik ciklusban ránk kényszerít, a társadalomra nézve semmiféle jó hatása nincsen. Persze, annak jegyében jársz el, hogy "rágalmazni kell, valami majdcsak megtapad". Ezt jól látjuk. meg azt is, hogy szalmabábokat csépelsz, többek derültségét kiváltva ezzel.
Még szerencse, hogy vannak, akik nem dőlnek be neked, és pontosan tudják, hogy mindaz, amit rólam állítasz, a legcsekélyebb mértékben sem bizonyítható. Magyarul hazugság, rágalom. De semi gond, ha kabátlopási ügybe akarsz keverni mást, annak a végén magad fogsz pórul járni.
Na, ignore on, ez is több volt, mint amit érdemelsz.
Az erőszak is több, de erőszakmentesség csak ott van, ahol az állam maga erőszakos. Mindig az erősebb kutya b---ik, tudod a szabályt...
Másrészt a média annyira ontja magából ezeket az eseteket, hogy az elme nyilvánvalóan úgy érzi, mindent elönt az erőszak. Pedig a valóság nem ezt mutatja, a környezetemben nem fegyveres banditák kószálnak, évek óta nem találkoztam zsebtolvajjal sem.
9-10 éves fiúk nem valószínű, hogy közösülésre képesek. Az viszont, hogy meggondolatlan viccekre, neadjisten alázásra igen, az már megáll. Az is lehet, amit a biztos mond, hogy felnőtt mintát követtek. Akár filmbelit vagy képregényből, bárhonnan. De ez már legalább a tizedik ügy, amiről láthatóan semmit sem tudunk, de bőszen ítélkezünk :(
De a nyomozásnak kell kiderítenie, hogy volt-e erőszak vagy nem. Ezért nem értek azokkal egyet, akik a rendőrséget emiatt csesztették. Lehetett erőszak, megrontás, egyéb szemérem elleni cselekmény.
De pl okirathamisítás nem. Ha abban indítottak volna nyomozást, akkor lehetne őket szidni. :-)
Szerintem - és a magyar jog szerint - pedig te nem tudod jól. Az alábbiak közül melyik is valósult meg a kukimutogató gyerekek esetében?
1978. évi IV. törvény
197. § (1) Aki mást erőszakkal, avagy az élet vagy testi épség ellen irányuló közvetlen fenyegetéssel közösülésre kényszerít, vagy más védekezésre, illetőleg akaratnyilvánításra képtelen állapotát közösülésre használja fel, bűntettet követ el, és két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) A büntetés öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés, ha
a) az erőszakkal, avagy az élet vagy testi épség ellen irányuló közvetlen fenyegetéssel közösülésre kényszerített sértett a tizenkettedik életévét nem töltötte be,
b) a sértett az elkövető nevelése, felügyelete, gondozása vagy gyógykezelése alatt áll,
c) a sértettel azonos alkalommal, egymás cselekményéről tudva, többen közösülnek.
(3) A büntetés öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés, ha a (2) bekezdés a) pontja szerinti erőszakos közösülés a (2) bekezdés b) vagy c) pontja szerint is minősül.
Na de tudtommal az "erőszakos közösülés" magában foglalja a koitusz tényét, ami jelen esetben az új információk szerint nem történt meg. Felteszem, hogy a kislányt megvizsgálta egy nőgyógyász, továbbra sem értem, mire alapozták az erőszakos közösülés tényét, ha erről szó sem volt. Ekkora baklövést még a magyar rendőrségtől sem várnék el...