Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.05.25 0 0 12
Úgy látom nagyon nincsenek itt a kedves lakók...Hát! Sajnálom hogy kevés a hozzászólás..Pedig biztos vannak gondok a házban..
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.21 0 0 11
Üdvözlöm a kedves lakókat!
Ha minden igaz én leszek itt a gondnok.Szívesen válaszolok (ha tudok) a kérdésekre.
Reggel 7-15:30-ig itt vagyok.
tel.: 30/237-4741
tisztelettel Czebei Imre
G6 Creative Commons License 2009.05.16 0 0 10
Szia!

A közösköltség ügyében épp most mennek az egyeztetések. A lakók a kezdeti hiányosságokra való tekintettel nem hajlandóak visszamenőleg kifizetni az amúgy is igen magasra szabott teljes díjat, dehát majd meglátjuk mi lesz belőle.

Az albetétesítés úgytudom még mindig nem történt meg, többek között ezért is tartjuk jogtalannak a közösköltség kivetését, hiszen a társasház hivatalosan még nincs bejegyezve.

A fűtéssel minden rendben, a mérőket lecserélték egységesre, mostmár mindenkinek van, de nem indították még el őket. Ezek átadása állítólag folyamatban van, és onnantól kezdve kell csak fizetni. Visszamenőleg mostmár írásban is bejelentették, hogy semmit nem kell fizetnünk, így fűtésszámla ügyében "sajnos" nem tudok nyilatkozni :)

A liftek március 5 óta működnek (mind a 6), akkor adták át ugyanis őket hivatalosan (addig egy műszaki kellék hiányzott, amit némi elszámolási vita miatt csak utólag tudtak beszerelni).

Mostanára már egész korrektül működik a ház. Alapvetően nem sok szolgáltatást nyújt, tehát nagy elvárásaink nem lehetnek. Van mostmár lépcsőházanként zárt kukatároló, működnek a kaputelefonok és a lakásból ajtónyitás, működnek a liftek, a kertépítés folyamatban van (játszótér már pl van), kb ennyi. Ami még gond, az a folyosóvilágitások rapszodikus működése. Valamikor egyszerűen nem lehet felkapcsolni, senki sem érti miért... De alapvetően semmilyen ittlakást negatívan befolyásoló tényező nincs szerintem. A ház biztonságosságát nem taglalnám itt nyilvánosan, nem kell tudnia mindenkinek, hogy mik a gyenge pontok :) De emailben szívesen válaszolok, ha érdekel.

Szomszéd lakásokból semmilyen áthallást nem tapasztalok. Fölöttünk lakóktól néha, főleg a fürdőszobában a szellőzőn át lehet hallani neszeket, de alig. A külső zajokat is nagyon jól leszigetelik az ablakok, egyedül a folyosói hangok jönnek be szinte szűretlenül, ez a biztonsági fémajtók miatt más helyeken is gond szokott lenni. Tehát aki pl lift mellett vesz lakást, az számíthat erre, nekünk szerencsére elég távol van a "forgalomtól" , így ez sem zavaró.

Alapvetően az én, és ebben jártas szakemberek véleménye szerint is elég jó minőségű a ház, komolyabb építési hiányosságok nincsenek, inkább csak kisebb esztétikai dolgok. Az épület közös területein több a hiba, a lakásokban gyakorlatilag csak az előrevetített hajszálrepedések azok, amiket említeni lehet. De ezt úgyis majd lefestik a garancia lejárta előtt, adigra már "beáll" a ház a helyére, így nem lesz abból sem gond a későbbiekben. A közös területekkel kapcsolatban tett lakói bejelentéseket egyébként egész korrektül kivizsgálják és szép folyamatosan javítják is.

Én személy szerint nagyon szeretek itt lakni, nem tudom a többiek hogy vannak ezzel, de a levelezőlistára írottak alapján másoknál sincsnek nagyobb gondok. Azon kívül, hogy a környék is sokkal jobb, mint amire számítottam (mind közbiztonságilag, mind ellátottságot, tömegközlekedést, kikapcsolódási lehetőségeket tekintve), nekem még a ház is tetszik, a kisebb-nagyobb hibáival együtt, amik úgygondolom beleférnek egy alig több mint fél éve felhúzott épületnél.

Remélem tudtam segíteni :) Ha valami kérdésed van még, nyugodtad írd meg, esetleg írhatsz mailt a nevem alatti címre is.
Előzmény: blg (8)
blg Creative Commons License 2009.04.14 0 0 9
Na, valaki?
Előzmény: blg (8)
blg Creative Commons License 2009.04.11 0 0 8
Szia!

Lakásvásárlást tervezek, esetleg ebben a házban, ezért minden információ és tapasztalat érdekelne.

Pl.

Mi a helyzet a közös költséggel? Sikerült lejjebb vinni?
Albetétesítve van a ház?
Mi a helyzet a fűtéssel, méréssel? Lehet tudni, hogy mennyi volt a téli fűtésszámla (akinek volt)? Maga a fűtés rendben volt?
Liftek működnek már?
Mik a hiányos szolgáltatások?
Van-e a szomszédos lakásokból áthallás?
Vannak-e minőségi problémák, mik azok, és javítják-e őket?

Milyen ott élni? :-)
stb.

Bocsi, hogy ennyi kérdésem van, örülnék, ha tudnál rájuk válaszolni. Sokat segítene.

Köszi
Előzmény: G6 (6)
Bubuska586 Creative Commons License 2009.02.23 0 0 7

Üdvözletem!

Köszönöm a kimerítő válaszod, a legtöbb kérdésre választ is kaptam tőled.

A levlistát majd megnézem, mégegyszer köszi a segítséget.

Üdv.

Előzmény: G6 (6)
G6 Creative Commons License 2009.02.19 0 0 6

Üdv!

Iratkozz fel szerintem a csillagkert levelezőlistára, ott mindent kérdést meg tudsz beszélni a lakókkal. csillagkertilakok@gmail.com címen lehet lakásszám és név feltüntetésével jelentkezni. Már van vagy 40-50 tag, nagyon hasznos.

Dióhéjban:

Közös költséget egyelőre nem kell fizetni, mert az építtető (Engel) és a ház üzemeltetője (In Management) között még nem történt ez ügyben megegyezés. A ház költségvetési tervezetét már elküldték nekünk a levlistára, amiből kijön a 220 Ft/nm közösköltség, de ezt többen megvétóztuk, mert olyan tételeket tartalmaz, amikért nem kéne fizetnünk. Szóval ez egyelőre csak egy irányzat, remélhetőleg nem ennyit kell majd fizetni egy meglehetősen hiányos szolgáltatásokat nyújtó házra. Viszont előbb-utóbb (állítólag április végéig) a birtokbaadástól visszamenőleg akarják majd beszedni... Persze ehhez azért lesz egy-két szava a lakóknak is gondolom.

Hőmennyiségmérők még nem minden lakásban vannak felszerelve (nekünk sem), az Engelt erről is már többször kérdezték, de azt mondják, hogy addig ők fizetik a fűtést, ameddig nem szerelték fel a mérőket. Ráadásul ezt visszamenőleg sem kérhetik számon, mivel nem tudták mérni.

Vízórákat a közös képviselő hozzájárulásával lehet csak bejelenteni, állítólag ezt az In Management intézi, és majd értesíti a lakókat, ha történik valami.

Liftek intéződnek, múlt héten beszerelték azokat az elválasztó rácsokat a liftaknába, amik miatt nem kapták meg az ÉMI engedélyt. Ezek után már hivatalosan is átadhatják a lifteket és remélhetőleg működni is fognak.

Ha van még kérdés, szólj :)

Előzmény: Bubuska586 (5)
Bubuska586 Creative Commons License 2009.02.17 0 0 5
Szevasztok lakótársak!

Van még ezen a fórumon valaki aki itt lakik???
Tud valamit a közösköltségről vagy a hőmennyiségmérőkről?
Vagy a vízdíj fizetésről esetleg?
Csak lakunk itt szinte ingyen, a rezsi meg majd kijön egszerre fél milla fasza!

Na mindegy, várom a lakótársak jelentkezését a fórumon... :o)

Üdv.
gyia2 Creative Commons License 2008.11.22 0 0 3

Sziasztok,

csak egy asztalos és lakberendezőt szeretnék ajánlani: F. Péter 20/388-6013.

Megbízható, igényesen és jó áron dolgozik. 

Törölt nick Creative Commons License 2008.09.25 0 0 0
0.
G6 Creative Commons License 2008.09.25 0 0 topiknyitó

Üdv!

Már javában zajlik a lakások műszaki átadása, nemsokára beköltözhetnek az első lakók is. Ha vannak itt érdeklődők, esetleg (leendő) lakástulajdonosok, itt megoszthatják a házzal kapcsolatos tapasztalataikat, észrevételeiket.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!