Nekem tulajdonképpen Bécs közel van, mivel Szombathely mellett lakom, de éppen most készülök felköltözni Pestre. Így hát Ferihegy marad, meg hát a többiekkel is úgy beszéltük meg.
De azért örülök, hogy így meg tudtad oldani. Neked végül is az közelebb van mint Pest.
Sziasztok, sajna igen Ferihegyről így van gép, ill. vasárnap ami este indul Malév 18:45-érk22:10
vissza hétfő 8:45- érk 10:20, így tehát oda-vissza ezzel a járattal 40 ezer Ft lenne.
Igaz ahogy Marie-Cat mondta ez plusz éjszakát jelentene, de ha úgy veszük számításba hogy a másik géppel az út kb 62ezer, akkor is jobban megérné a vasárnapi hiszen a szállásnál plusz egy nap nem sokba kerülne .
De igaz lehet hogy még változik a menetrend.
Majd azért egyeztessünk hogy ki mikor akar menni, pontosan hol akar megszállni.
Mondjuk nekem még a jegy hátra van, -de talán hamar el tudom intézni a kártyacserét, aztán már rendelem is a jegyemet.
Nekünk elég macera lenne, reggel 6 előtt kellene elindulnunk, hogy odaérjünk. Annyira meg nem nagy az árkülönbség, hogy megérné egy egész napot csak az utazással tölteni.
Esetleg valaki nem akar Bécsből repülni? :) Én 150 euróért foglaltam jegyet oda-vissza. Berlinen keresztül megy a gép, délelőtt tíz után indul Bécsből, és hat körül ér Helsinkibe.
Nem mondta, hogy változna sajnos. Az meg szerintem nem jó, hogy olyan későn van a járat. Én inkább vasárnap este mennék ki a hétfői edzések miatt, de ezt majd megbeszéljük még. Csak azt nem értem, hogy mi alapján indítják ilyen időpontokban a gépeket? :S
Helsinkibe jár éjfél után is busz (615) szóval nem muszáj taxizni.
Rita ! Két fő simán elfér nálam. Mondjuk én nem Helsinkiben lakom hanem Espooban az azt jelenti, hogy innen kb. 40 perces út vissz be a Hartwell Arénába, és a jegy is drágább (egy útra 3.70 Euro) de legalább akkor a szállás költségeket megúszátok.. Tudom jó buli az Eurohostel, de ha gondoljátok ..
Persze, szívesen segítek:) Egyébként az lehet a különbség a netes jegyrendelés és az irodás között, hogy ha bemész az irodába ott meg kell fizetned azt, hogy egy ügyintéző foglalkozik veled, míg a neten, meg nem. Esetleg az irodában nem mondtak valamit, hogy esetleg változik a menetrend? Mert ha hétvégén lenne délelőtti vagy kora délutáni járat, akkor vasárnap vagy már szombaton kimennénk a barátnőmmel. Ha nem változik, akkor azért nem szívesen fizetnék plusz éjszakát és transzfer költséget (gondolom olyan későn jobban járok, ha taxit fogok...), hogy ott aludhassak egy éjszakát.
Voltam a Malév irodában, ahol különösképpen nem tudtak semmit sem mondani csak azt, hogy 69.000 Ft-ra jön ki oda-vissza a jegy ára illetékkel mindennel együtt.
Namost nekem egy kicsit fura volt a dolog, mert már néztem régebben a Malév honlapját és ott olcsóbb volt. Megnéztem a neten, és a következő árak, indulási időpontok szerepelnek:
-Odaút 19.-én 18:45-kor ami 22:20-ra ér oda (szerintem nagyon későn van) Malév járat -Vissza 26.-án 08:55 perckor Malév járat ÁRA: 64.200,-Ft (oda-vissza összesen)
Hétfőn délelőtt van járat 11:45-kor is, de az Finnair és így 70.000,-Ft-ra jön ki az oda-vissza út (ha a visszaút marad Malévval 26.-án), szerintem ez mondhatta az irodában a nő.
Vagy vasárnap estére tervezünk(van hétvégén is járat) a 18:45-ös Malév járatra, úgy persze plusz 1 éjszaka a hostelben.
Van még időnk a repjegy elintézésére, csak gondoltam utánajárok.
Segítesz majd a jegyrendelésben nekünk? Mi úgy gondoltuk oceanflowerrel hogy ketten biztos hogy egy szobát kérünk a takarékosság miatt, azt hogy akar-e még valaki társulni nem tudjuk, még októberig elváik.
Persze, hogy benne vagyok hogy találkozzunk előtte. Én Csongrád megyei vagyok, de annyi a szerencsém, hogy a városon keresztül megy át a Budapesti busz meg a vonat is, úgyhogy a feljutás nem okoz problémát.
Azt hiszem mindjárt belinkelek egy e-mail részletet a reülőjeggyel kapcsolatosan amit oceanflowernek írtam.
Na, egy olyan kérdés merült fel bennünk, mit szólnátok ahhoz, ha az EB előtt valahol találkoznánk, hogy megismerjük egymást, hm? Volna hozzá kedvetek? A barátnőmmel, Dórival, pestiek vagyunk.
Mi amikor 2004-ben ott szálltunk meg, akkor semmit nem kellett fizetni előre, sőt akkor még mailbe írtam meg a foglalást. Szerintem októberbe lefoglalom a szobát, hogy tuti legyen:)
Úgy elmélkszem, hogy Visa, Mastercard vagy ezeknek az elektronikus változata a jó, valamint valami fura nevű szerintem Finnországban használatos kártyafajta az elfogadott. A Maestro kártyával én is majdnem megjártam, mert nekem is az volt. De szerencsére nyitnom kellett egy másik számlacsomagot is, így arra a kártyát Visa Elektronnak kértem és azzal fizettem. Nem tudom melyik banknál vagy, de kártya cserét simán lehet kérni mindegyiknél.
A fizetésnél nekem szerencsére nem volt gondom, és ahogy Fodri is írta, 3 napon belül megkaptam a jegyet.
Azzal biztosan nem lehet, csak itthon tudod használni (néhány helyen külföldön is lehet vele fizetni, de ezt nem tudom biztosan):( Ha van lehetőséged, akkor válts ki egy Master Card-ot is, mert ezt mindenhol tudod használni.
Igen, nekem is regisztrálnom kellett. Viszont nagyon rám hozták a frászt mikor rendeltem a jegyeinket, mert valami gond lehetett a szerverükkel, ezért vagy 4-5-ször kiírták, hogy hibás a bankkártyám adata. Na, akkor nem kicsit voltam idegbeteg, aztán szerencsére egy félóra múlva sikerült megvennem a jegyeket. És még egy fontos és számomra meglepő dolog, tényleg itt voltak nálam a jegyek 3 nap alatt, ami gondolom, nem a magyar posta érdeme volt... Milyen típusú bankkártyád van? Egyébként lehet azzal fizetni, nekem Master Card, azzal nem volt semmi probléma, a fent említett bibin felül.
Szia, amikor lefoglaltad a neten a jegyedet, akkor neked is be kellett jelentkezned az oldalra, mert ugye kérik az e-mail címet, a password, meg kérik hogy create an account. Nálad is így volt? És azt nem tudod hogy akkor bankkártyával is lehet e fizetni?
Tudod lehet hogy inkább én is lefoglalom neten, nem várom meg míg válaszolnak, ha egyáltalán válaszolnak.
Na van még idő ezt a finnek is tudják.. De már most sok helyen reklámozzák, a versenyt és itt nagyon népszerű a korcsolya, rengetegen űzik, de fanok is sokan vannak. (pl. a klub ahol én versenyzek az Espoon Jäätaiturit ott több mint 400 korcsolyázó van).
Az oroszokról nem is beszélek akiknek végre csak egy vonatút ha elakarnak menni egy Eb-re.
Ma megkaptam az itteni koris ujságot ott is rengeteg EB-s hír, reklám van. Ha valakit érdekel van egy utazási iroda akik foglalkoznak jegyek értékesitésével őket is meglehet kéredzni:
Ha valakinek kérdése van Helsinkiről igyekszem válaszolni (én lassan két és fél éve élek Helsinki közelében).
Jegyvásárlás: Finnországban a jegyeket ha neten veszed meg akkor banki átutalással szokták intézni. Ez országon belül nagyon jól működik pl. ha rámész a jegyvásárlásra néha egyből a kiadja linként a saját bankod honlapját. Nagyon ritka, hogy valaki nem tud neten fizetni, ezért az egyéb kérések furcsa lehet nekik lehet, hogy ezért nem válaszoltak még. Érdemes minnél előbb megvenni mert sokan érdeklőnek itt a korcsolya iránt lehet, hogy a jobb helyek hamar elfogynak.
Ez jó ötlet volt, mondjuk, róluk elég sok mindent olvastam, van akinek hónapokig nem válaszoltak és legközelebb ugyanazt elküldte, akkor meg szinte rögtön, érdemes többször próbálkozni:)
Egyébként a hét elején írtam annak a finn utazási irodának aki árusítja a jegyeket az Eb-re,- mivel nekem ugye nincs hitel kártyám- hogy megkérdezzem lehet e átutalással kifizetni a jegyeket. Ja, meg persze egyben akkor mellétek kérem a jegyemet.
Mivel nem írtak vissza, tegnap este mégegyszer küldtem nekik egy e-mail. Remélem minél előbb válaszolnak, mert nem szeretném, ha abban a szektorban elfogynának a jegyek.