Keresés

Részletes keresés

kis-szabó Creative Commons License 2008.08.19 0 0 137

Hagyjuk már ezt a szalonképességet! Igencsak relatív fogalom.

Aki (személy, párt, mozgalom)  egy EU tagálamban demokratikus választások keretében a palamentbe kerül, az joggal érezheti magát szalonképesnek, legyen akár a bal, akár a jobb szélen.

Előzmény: Libera nos, Domine! (127)
Feinhold Kázmér Creative Commons License 2008.08.19 0 0 136
Na de gyerekek, hogy kerül a politikába a xenofóbia, hiszen az egy számítógépes játékban szereplő figura, a valós életben ilyesmi elképzelhetetlen.
Libera nos, Domine! Creative Commons License 2008.08.19 0 0 135

Albert Györgyi esetében nem tudták, hogy Györgyi a keresztnév...

Én is úgy tudom, hogy az Albert a keresztnév. A Györgyi az vezetéknév. Lásd: Györgyi Kálmán...

Na jó, csak vicceltem...

Előzmény: Törölt nick (124)
Feinhold Kázmér Creative Commons License 2008.08.19 0 0 134
Köszi. Hát már vagy 15 éve is meg van, hogy elovastam Hobbard alapkönyvét, nem sok maradt meg belőle, nem fogott meg igazán. Rudolf Steiner is ilyen fura nevekkel dolgozott, hogy Ahrimán, meg ilyenek, őt sem tudtam követni. Száraz volt, még egy itatóspapírt is élvezetesebb lett volna elrágni, mint azokat végigolvasni.
Előzmény: bolsh (131)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.19 0 0 133
jaja, xenufóbia :)
Előzmény: bolsh (131)
Feinhold Kázmér Creative Commons License 2008.08.19 0 0 132
Mondom én, hogy számítógépes játék, onnan volt ismerős, azokban vannak ilyen fantasztikus, elképzelhetetlen dolgok. Engem nem vonz a scifi, sem bármilyen valótlan, és elképzelhetetlen idea, a galaktikus uralkodót pedig ide sororlom.
Előzmény: Törölt nick (129)
bolsh Creative Commons License 2008.08.19 0 0 131
Az ugyanaz mint a Xenu a scientológusoknál.
Előzmény: Feinhold Kázmér (125)
Feinhold Kázmér Creative Commons License 2008.08.19 0 0 130

Pietrokám, mentségükre legyen mondva, a németben a keresztnév az első, a vezetéknév a második. Na most egy magyar nevet német szövegben magyar, vagy német sorrend szerint írjanak? Itt szokott  a grimbusz történni. Általában az a főszabály, hogy az illető ország sorrendjét használják, tehát mi is azt mondtuk, hogy Helmuth Kohl kancellár a magyar hírekben, nem úgy szerepelt hogy Kohl Helmuth, noha a magyarban első a vezeték és második a keresztnév.

Aztán külön téma még az udvariaskodás, osztrák és német cégek magyarországi ügyvezetője voltam 10 évig, tudtam, hogy náluk mi a sorrend, ezért bemutatkoztam, hogy Kázmér Feinhold, mire volt aki úgy szólított, hogy Herr Kázmér...

Bolgárok még zűrösebbek, ott a fejrázás az igen, és a bólintás a nem. Kiutazás előtt megjegyeztem, begyakoroltam, csakhát a bolgár partnerek tudták, hogy nálunk fordítva van, és udvariasságból úgy csinálták, ahogy mi, ezért mindent félreértettünk, ahogy a német is a Herr Kázmért...

Előzmény: Törölt nick (124)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.19 0 0 129
Egy galaktikus uralkodó :)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.19 0 0 128

http://www.ep128.hu/Ep_Games/Games_WX.htm

hiteles, politikamentes forrás!

Előzmény: Törölt nick (126)
Libera nos, Domine! Creative Commons License 2008.08.19 0 0 127
Végülis a cikknek az a lényege, hogy átjárás van a nyugaton esetleg még szalonképesnek tartott Orbán és szélsőjobb között.
Előzmény: Törölt nick (123)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.19 0 0 126
Hát mondták mán. Sszámítógépes játék. Gombfocizni kellett benne.
Feinhold Kázmér Creative Commons License 2008.08.19 0 0 125

..a szarkazmus tört elő belőlem..:))

Helyes. A jó humort értékelem, még ha rajtam is csattan.

Szóval. A fób az fóbia, félelem, elutasítás. De mi a xeno?

Előzmény: Törölt nick (119)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.19 0 0 124

Még egy apró kritika.

Ja, sagt Albert Györgyi am nächsten Morgen in einem Cafe in der Innenstadt, es sei sehr hart zur Zeit in Ungarn.

Albert Györgyi esetében nem tudták, hogy Györgyi a keresztnév...

Törölt nick Creative Commons License 2008.08.19 0 0 123
Jól sejtettem, ez megint egy faszányos kis belaweyering, bár nem értem a Hírszerző miért támogatja meg, eddig nem ilyenek ismertük.

Az MSZP site-ján is megtalálható :
"Orbán Európa egyik legfélelmetesebb populistája"

Külön tetszik a cikk végén legalul található, a keresést segítő sor:-) :

cimkék: Orbán Viktor (40), antiszemita (2), neonáci (1), Bayer Zsolt (2)
Libera nos, Domine! Creative Commons License 2008.08.19 0 0 122
Én nem találtam meg a neten. Viszont megbüntetném azt a fordítót, aki a "legnagyobbat" úgy fordítja, hogy "legfélelmetesebb".
Előzmény: Állományjavító (109)
mavtelep Creative Commons License 2008.08.19 0 0 121

Én ezt nem  pontosan így látom, de  az nem is baj.... mindenki a maga módján veszi fel a kesztyűt.

Előzmény: Feinhold Kázmér (112)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.19 0 0 120
Reakcióit elnézve, ennél még az asszony nyominger kis yorki-ja is koplexebben gondolkodik...
Előzmény: Törölt nick (115)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.19 0 0 119

.. Gondolom viccelsz,..

...NEM viccelek..

..a szarkazmus tört elő belőlem..:))
Előzmény: Feinhold Kázmér (103)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.19 0 0 118
Az a vicces ebben, hogy a  größten pl. nemesszívűt, jólelkűt is jelenthet.
Előzmény: Állományjavító (109)
Feinhold Kázmér Creative Commons License 2008.08.19 0 0 117
Hehhehehe ez jó, egy másik topikban már érvelt valaki hasonlóan, igazad van, nem csak horizintálisan, hanem vertikálisan is fel lehet osztani a világot. De ettől még a világ osztatlan Egy. Csak mi emberek, a homályos látásmódunkkal hasítjuk ketté ellentétekre, jóra és rosszra, csunyára és szépre, vezetőkre és vezetettekre, jobb és baloldalra. De, majd kitisztul a látásunk, és akkor majd változik a kép.
Előzmény: Törölt nick (115)
Feinhold Kázmér Creative Commons License 2008.08.19 0 0 116
Szia Destruxion, a te válaszod is várom. Miért haragszol a baloldalra? Látod-e értelmét az álláspontok közeledésének?
Előzmény: Törölt nick (71)
Titokzatos Zinaida Creative Commons License 2008.08.19 0 0 113
Az egyik "bizony"-nyal kezdődő szót kéretik ignorálni. :)
Előzmény: Titokzatos Zinaida (111)
Feinhold Kázmér Creative Commons License 2008.08.19 0 0 112

Értelek mávtelepkém, emberi dolog visszaütni, csak így sosem lesz vége. gyerekkoromban azt tanították nekem, okos enged, szamár szenved.

És még valami. A döglött kutyába nem rúg senki. Minden kritika, támadás egy burkolt bók. Ha semmibe vennének, még támadásra sem tartanának érdemesnek. Ha támadnak, fontos vagy nekik.

Előzmény: mavtelep (108)
Titokzatos Zinaida Creative Commons License 2008.08.19 0 0 111

Annyi bizonyos, hogy a jó öreg Béla bácsi, a Weyer, ma bizonnyal egész nap csuklott. :DDD

Törölt nick Creative Commons License 2008.08.19 0 0 110

semmi, reflektáltam.

van aki szeret pl. szenvicset majszolni az utcán.

Azt sugalltad, mivel te nem eszel, nem érdekel, mi van azokkal akik igen.

Előzmény: Törölt nick (106)
Állományjavító Creative Commons License 2008.08.19 0 0 109

Az eredeti szövegben nincs ott, hogy "az egyik legfélelmetesebb", csak annyi, hogy az egyik legnagyobb populistája.

A cikk egyébként Albert Györgyi és Vásárhelyi Mária interjúrészletein és kommentárjain alapul.

Und Viktor Orban, Vorsitzender der bürgerlichen Fidesz-Partei und einer der größten Populisten Europas, sondert in dem Bemühen, auch noch den äußersten rechten Rand für sich einzunehmen, regelmäßig Doppeldeutiges über das wahre ungarische Wesen oder Sozialschmarotzer ab.

http://jetzt.sueddeutsche.de/texte/anzeigen/444042

mavtelep Creative Commons License 2008.08.19 0 0 108

Pardon, mivel időnként a legdurvábban támadnak bizonyos embereket,  sajnálatosan az általam visszadobott " kő " mindig valami fröcsögő jobbert talál el.

Miért is ?

Előzmény: Feinhold Kázmér (101)
Feinhold Kázmér Creative Commons License 2008.08.19 0 0 107

Én nem akartok közeledni....)))

Jaaaaaaaaaaaaa? Akkor meg sem szólaltam. Én azt hittem, a világ úgy működik, hogy az ellentétek kioltják egymást. e te ezek szerint ráácáfolsz a világ törvényeire:) hehehe

ilyen durva beszólásokra mint 71., nem várható el, hogy az ember mint jó pedagógus türelmes és figyelmes legyen,

Nem vagyunk egyformák, belőlem nyugalmat hoz ki az ilyen viselkedés, egészen nyugodt és higagdt leszek tőle. gy másik topikan én is kaptam hideget-meleget, de nem baj, attól edződik az ember.

- túl sokszor és túl durván  kutyap....zták már baloldalt

Értem, akkor te vagy ezek szerint a baloldali. És azon kívül, hogy sokszor kutyahümhümöznek, mi a bajod még velük?

Előzmény: mavtelep (99)
csermöke Creative Commons License 2008.08.19 0 0 105
á pipifax - a spiegel a nehézbombázó. ;-)

süddeutsche (SZ) = fenster putzen
Előzmény: Törölt nick (92)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!