Német vélemény: "Európa egyik legfélelmetesebb populistája Orbán Viktor"
Egy ország a dackorszakban címmel közöl elemzést a szélsőjobboldal magyarországi térnyeréséről a Süddeutsche Zeitung című liberális müncheni lap keddi számában.
Hagyjuk már ezt a szalonképességet! Igencsak relatív fogalom.
Aki (személy, párt, mozgalom) egy EU tagálamban demokratikus választások keretében a palamentbe kerül, az joggal érezheti magát szalonképesnek, legyen akár a bal, akár a jobb szélen.
Köszi. Hát már vagy 15 éve is meg van, hogy elovastam Hobbard alapkönyvét, nem sok maradt meg belőle, nem fogott meg igazán. Rudolf Steiner is ilyen fura nevekkel dolgozott, hogy Ahrimán, meg ilyenek, őt sem tudtam követni. Száraz volt, még egy itatóspapírt is élvezetesebb lett volna elrágni, mint azokat végigolvasni.
Mondom én, hogy számítógépes játék, onnan volt ismerős, azokban vannak ilyen fantasztikus, elképzelhetetlen dolgok. Engem nem vonz a scifi, sem bármilyen valótlan, és elképzelhetetlen idea, a galaktikus uralkodót pedig ide sororlom.
Pietrokám, mentségükre legyen mondva, a németben a keresztnév az első, a vezetéknév a második. Na most egy magyar nevet német szövegben magyar, vagy német sorrend szerint írjanak? Itt szokott a grimbusz történni. Általában az a főszabály, hogy az illető ország sorrendjét használják, tehát mi is azt mondtuk, hogy Helmuth Kohl kancellár a magyar hírekben, nem úgy szerepelt hogy Kohl Helmuth, noha a magyarban első a vezeték és második a keresztnév.
Aztán külön téma még az udvariaskodás, osztrák és német cégek magyarországi ügyvezetője voltam 10 évig, tudtam, hogy náluk mi a sorrend, ezért bemutatkoztam, hogy Kázmér Feinhold, mire volt aki úgy szólított, hogy Herr Kázmér...
Bolgárok még zűrösebbek, ott a fejrázás az igen, és a bólintás a nem. Kiutazás előtt megjegyeztem, begyakoroltam, csakhát a bolgár partnerek tudták, hogy nálunk fordítva van, és udvariasságból úgy csinálták, ahogy mi, ezért mindent félreértettünk, ahogy a német is a Herr Kázmért...
Hehhehehe ez jó, egy másik topikban már érvelt valaki hasonlóan, igazad van, nem csak horizintálisan, hanem vertikálisan is fel lehet osztani a világot. De ettől még a világ osztatlan Egy. Csak mi emberek, a homályos látásmódunkkal hasítjuk ketté ellentétekre, jóra és rosszra, csunyára és szépre, vezetőkre és vezetettekre, jobb és baloldalra. De, majd kitisztul a látásunk, és akkor majd változik a kép.
Értelek mávtelepkém, emberi dolog visszaütni, csak így sosem lesz vége. gyerekkoromban azt tanították nekem, okos enged, szamár szenved.
És még valami. A döglött kutyába nem rúg senki. Minden kritika, támadás egy burkolt bók. Ha semmibe vennének, még támadásra sem tartanának érdemesnek. Ha támadnak, fontos vagy nekik.
Az eredeti szövegben nincs ott, hogy "az egyik legfélelmetesebb", csak annyi, hogy az egyik legnagyobb populistája.
A cikk egyébként Albert Györgyi és Vásárhelyi Mária interjúrészletein és kommentárjain alapul.
Und Viktor Orban, Vorsitzender der bürgerlichen Fidesz-Partei und einer der größten Populisten Europas, sondert in dem Bemühen, auch noch den äußersten rechten Rand für sich einzunehmen, regelmäßig Doppeldeutiges über das wahre ungarische Wesen oder Sozialschmarotzer ab.
Pardon, mivel időnként a legdurvábban támadnak bizonyos embereket, sajnálatosan az általam visszadobott " kő " mindig valami fröcsögő jobbert talál el.
Jaaaaaaaaaaaaa? Akkor meg sem szólaltam. Én azt hittem, a világ úgy működik, hogy az ellentétek kioltják egymást. e te ezek szerint ráácáfolsz a világ törvényeire:) hehehe
ilyen durva beszólásokra mint 71., nem várható el, hogy az ember mint jó pedagógus türelmes és figyelmes legyen,
Nem vagyunk egyformák, belőlem nyugalmat hoz ki az ilyen viselkedés, egészen nyugodt és higagdt leszek tőle. gy másik topikan én is kaptam hideget-meleget, de nem baj, attól edződik az ember.
- túl sokszor és túl durván kutyap....zták már baloldalt
Értem, akkor te vagy ezek szerint a baloldali. És azon kívül, hogy sokszor kutyahümhümöznek, mi a bajod még velük?