Kékítés ügyében kotorásztam a neten, így találtam ide.
Majtandit kérdezem, hogy sikerrel járt-e a kénporral?
Nálunk az a helyzet, hogy a tavaly ill. tavalyelőtt ültetett Early Blue és piros tövek egyaránt hiperrózsaszínben pompáznak. Szépek, tele vannak virággal, de még szebbek lennének kékesben.
Van alattuk fenyőmulcs, töméntelen kávézacc, tolom őket kékítővel és vasgáliccal -na az utóbbira a fiatalabbak reagáltak egy kicsit: lettek lila virágok is.
Olvastam a timsót is -100l öntözővíhez 5 ml-es adagolásban.
Hát ez az, túl nagyok a virágok. Én azért nem metszettem, mert reménykedtem, hogy akkor kicsit kisebb fejeket hoz. Nem jött össze, megint össze kellett kötözni.
Ilyen a nem metszett cserjés hortenziám (fehér). A rózsaszínt pedig tavaly ültettem, és a téli takarást nem viselte túl jól, mert a kutya rávackolt :S Az aljánál viszont szép nagy virágokat hozott.
Ezt a hortenziát tavaly a L.dlben vettem, gyönyörű kék volt. Megpróbáltam rhodi földdel, kávézaccal és sok tűlevéllel savanyítani a földjét, ilyen lett.
Emlékszem erre a hortenziádra, tettél fel róla képet tavaly teljes pompájában, gyönyörű!
Helyhiány miatt választottam a törpe változatát, mert egyébként nagyon tetszik és mindenképp szerettem volna én is ilyet.
A bugás és cserjés hortenziát érdemes metszeni a kertit nem. Bár én most nem metszettem meg a cserjésem, abban a reményben hátha megerősödik annyira a szára, hogy nem hajlik le, de ez most nem jött be így is szétbukik. Viszont most sokkal nagyobb virágai vannak, mint tavaly.
Többféle hortenzia van, fajtánként más a metszési idő. Próbáld beazonosítani őket és googleban megtalálható a gondozása, de ha tudod, h milyenek itt is segítenek.
Van pár tő hortenziánk. A virágait az előző években akkor vágtuk le, mikor elszáradtak. Ha virágzó állapotban szárral levágom, okozok vele vmi problémát?
Tavasszal mindig csak az elszáradt részeket vágtam eddig le. Szomszéd néni tavasszal az összes hajtást visszavágta 40-50 cm magasan. Neki sokkal több virág van a hortenziáján. Érdemes minden hajtást visszavágni tavasszal?
Ez a tölgylevelű tényleg gyönyörű, de úgy tudom lassan nő. Én egy Vanille Fraiset és egy little Limelightot vettem idén, amelyből az utóbbin már van bimbó, az elsőn nem látni.:-)