Akkor gratulálok, tényleg jó nyulak a Kaliforniaik, de mostanában fajtatisztán nem találtam sehol, csak keverékeket, amik valamennyire viselték a fajta jelleget. Merre sikerült venned? Én Siófokon tudok egy tenyésztőt.
Ez az úgynevezett himalája mintázat, igen szép nyuszi. Nemcsak szapora és jó a húskihozatala, de igen gyorsan növekszik. Átlagosan kényes, a huzatot nem bírja, de ezzel az összes fajta így van, amúgy különösebb gond nincs vele.
Siker..Köszönöm. No félsiker..de lehet hogy egész. Vettem nyulakat.. Igaz Kaliforniai, eddig erre nem is gondoltam, de megtetszett és ez van..
60 % húskihozatal, jobb mint a másik..szép piros szemű, fehér és az orra mellett fekete szőr, valamint a füle és farka meg a láb fekete a fajtán. Szapora, nem tudom mennyire lesz kényes..ettől kicsit félek de amúgy tetszik..
Én Nagykanizsán élek, de az egyik gyerekkori barátom Németben él, nekem ő szerzi a nyulakat és hozza el. Múlt héten voltam kinn, de nem voltak akkor még meg, nem tudtam elhozni. Itt a környékben csak minden féle keverék nyúl van. Vannak börzék is ahol lehet vásárolni.
Nyúlfarm elég jó oldal, érdemes végignézni a menüpontokat.
Nem akarlak elkeseríteni, de tapasztalatból tudom, hogy a dunántúlon haldoklik a nyúltenyésztés. Én Nagykanizsán lakom, rengeteget kerestem fajtatiszta nyulakat, de itt sehol sem találtam. Az alföldön, Hajdúszoboszlón, Debrecen környékén vannak tenyésztők. Ezt az oldalt tudnám neked ajánlani és jobb oldalt a Tenyésztők listája menüpontot : http://nyulfarm.rabbit.gportal.hu/
Nekem talán a hónap végére megjönnek németből a Német világos nagy ezüst tenyész anyagom. Esetleg, ha még valamiben tudok segíteni akkor írj, e-mail címem t.chris74@freeamil.hu vagy MSN-en a t.chris74@ hotmail.com -on elérsz.
Köszöntök mindenkit. Már napokkal ezelőtt napokat töltöttem nyúltenyésztőt vagy tenyészetet keresve a neten. Annyi nyulas oldalt láttam, alatta tömény politika, de miért nyúl a cime.. Volta olyan nyulas helyen...benéztem és azt látom ."" tisztelt Makktársam! a Ku..-hol vannak...""
Kérem, én igazi nyulat NYULAT...keresek!!! Vennék bakot vagy tenyészpárnak való eladót. Elsősorban német szűrke, Bécsi kék.. vagy mi van eladó?? Veszprém megye és környéke.. elsősorban ha lehetne..
Ja a nyulak vemhességi ideje 31 nap, a fialás előtt szénából és az alom anyagból fészket készít az anya, a fialás előtt közvetlenül szőrt tép a hasáról és abba rakja a kicsiket. A kicsik csupaszok és vakon születnek, a szemük a 8-12. napon nyílik ki, a fészket a 18-21, nap körül hagyják el. Az anyjuk hasában a fiókák az utolsó két hétben fejlődnek a legjobban, és a szoptatás elég nagy igénybevétel. A fiókák kb. a 30. napig szopnak utána egyre kevesebbet és már takarmányt fogyasztanak.
Nekem egy 5 éves nöstény nyuszim van, mi jól "megvagyunk", viszont egy barátom óriási gondban van. Családi problémák, költözés miatt meg kell vállnia 3 éves bak törpe nyuszikájától, szeretné jó helyre ajándékozni. Ha valaki tud olyan gazdit, aki befogadná és szertné, kérem írjon.
Sajnos nem nagyon ismerek oldalakat nyuszikról, mármint olyat, ahol ma is élő chatelés megy, és sikerrel tudnék gazdit keresni.
Örülök, hogy rátok találtam, és remélem sikerrel járok.
Az egyik ismerősömtől kapok használt emeletes ketrecet, állítólag elég jó állapotban van, valószínűleg vannak hiányosságai. Remélem, hogy nem kell vele sokat dolgoznom, hogy rendbe rakjam. Tőlünk elég messze van, de elhozzák nekem, csak még nem tudom, hogy mikor. Már alig várom.
Köszike. Nagy siker élmény. Gyerek koromban voltak nyúlaim öregapámnál, nagyon rég. Most kezdtem újra és nagyon szeretem csinálni a nyúlazást, nagyon élvezem. Ezek az első nyúlaim. Német világos nagy ezüst nyulakkal akarok fajtatisztán foglalkozni. A környékben csak mindenféle keverék nyúlak vannak, de azok is egyre kevesebb, mert mindenki számolja fel, sajnos. Nekem nagyon teszik és nagyon szívesen csinálom, nem akarok és tudok vele nagyban foglalkozni, de hobbi szinten és a család hús igénye kielégítésére, valamint a saját örömömre csinálgatom.
És az anyanyúl, keverék nyuszika, van benne oroszlánfejű is, ami a fülei között levő szőrforgóból látszik. Az anyával át lettem verve, húsnyulat akartam venni, de megsajnáltam és hazahoztam, de már nem bánom, nagyon jó anyuka.
Megvan az összes kisnyúl. Bár most egy kicsit a növekedésben látszik némi különbség, a leleményesebbek jobban nőnek és van 3 db aki kicsit kisebb. De nagyon remélem, hogy utol érik a többieket majd. Már a szemük is kinyíllótt, most 13 naposak.
tök érdekes mert az én szakkönyvem szerint 6-ot tud problémamentesen felnevelni. nekünk van most 3 anyuka , 1 apuka ( ők négyen a nagy kedvencek),el is vannak kényeztetve és a szaporulatot megesszük. Gondolom van akinek az horror ,vagy elítéli,de legalább tudom hogy mit eszek mert a bolti hús kitudja milyen...
Volt egy anyanyulam, amelyik 11-et nevelt fel! Egy szakkönyv szerint tenyésztési szempontból 8 kisnyúl az ideális, ennyit tud az anya ellátni annyi tejjel, ami a normális fejlődéshez szükséges. Ha több az utód, akkor lassabban fejlődnek. Ha kevesebb az utód, akkor gyorsabban fejlődnek ugyan, viszont a kisebb szaporulat miatt kevesebb lesz a bevétele a tenyésztőnek. De gondolom ti nem vágóállatokat szaporítatok.
és még él mind a 10?? az tök jó! bár 6 cickóval nem hiszem hogy fel tud nevelni 10-et :( nekem eddig mindegyiknek 6 maradt meg,bár most egyik anya 9-ből 8-at gyönyörűen nevel már 1 hónapja :) tegyél fel képeket...
szia! NEM LEHET NYERSEN! MÉRGEZŐ!!! De ha megfőzöd illetve 1-2 percre forrásban lévő vízbe dobod akkor adhatsz nekik!én ha sok krumplit főzök(héjjában),akkor odaadom .Amúgy külön nem pepecselek vele.