A diszkont légitársaságok forradalmasítják a repülést. A kedvező ár miatt egyre többen engedhetik meg maguknak a repülést. Ezen felül új típusú, kifejezetten rövid repülőutakra is lehetőség adódik és egyre inkább divatba jönnek. Pénz vagy idő híján egy vagy két nap alatt is remek élményeket szerezhetünk repülős utunk alkalmával. Bevásárlás, meccsnézés, városfotózás? Rövid, egy- vagy kétnapos repülőút! :-)
Ennek a témának ez a topikja.
Bő fél éve írta valaki, hogy azon a folyosón, ahol vissza is lehet menni a tranzitba, állt egy szekus és elhajtotta...
Ha nem a földszintes csarnok előtt áll meg a gép, akkor a folyosóról fel kell menni abba a sorba, aminek az eleje már ott vár a beton/terminál bejáratnál a lépcsőházban...
a betonról (Schengen érkezés estén) a tranzitba lépsz be, ergo akár ugyanarra a gépre is visszaszállhatsz, amivel jöttél.
ha elindulsz a kijárat felé, van egy lépcső balra (ha jól emlékszem), ahol felmehetsz pl.a duty free boltba, meg pár másik kapuhoz.
ha ezt a lépcsőt nem veszed észre, és továbbhaladsz, akkor valóban már csak a kijárat felé veheted utad az automata üvegajtó meg egy mozgólpcső után. ott már nincs visszaséta.
"Meg nem ma kezdett el repülni, és tudja mi a dörgés tranzit/szeku vonalon" - nos a mostani kommentjei alapján, hogy is mondjam, nem igazán all meg az állításod.
Amikor a gépből kiszállok CRL-en, a betonon vagyok. Onnan beterelnek az épületbe, ahonnan csak egyfelé lehet menni a csomagkiadó szalagok és a kijárat felé.
Jómagam nem is értem, ez miért kérdés. Amikor kiszállsz a gépből, rögtön az induló tranzitban vagy, mész ahova akarsz - akármelyik kapuhoz. Akár annak a gépnek a sorába is beállhatsz, amiről épp leszálltál (és megy vissza pl. oda, ahonnan jöttél).
Bevallom férfiasan nem is próbálkoztam az átszállással. CRL honlapján láttam, hogy elvileg létezik ilyen, de a terminálban semmiféle kiírást nem találtam. A lokoszt blogon is az szerepel, hogy "Átjárható-e a repülőtér: feltételesen/körülményesen". Ezért nem is próbálkoztam. Ha valakinek van pontos infója/tapasztalata, akkor azt szívesen veszem. Ha jól működik az átszállás, akkor akár ugyanazzal a géppel is vissza lehet jönni. Bár az ablak miatti fix hely miatt jobb a Ryanair. Sajnos a szombati járaton a gép CRL-BUD-CRL útvonalon jön, így visszamenni már nem lehet ugyanazzal a géppel.
ő írta hogy 10 percent belül megint a tranzitban volt. szerinted akkor mennyit látott a terminal tranziton kívüli részéből? :) na mindegy, csak nem értettem, minek kimenni, és szekun szívni. de ezek szerint van, aki szereti a szekus részt, én nem...
Én se értem mondjuk, hogy ehhez miért jár a gratula :) Azért CRL enyhén szólva nem egy olyan hely, se reptérileg, se sehogyan sem, ahova az ember "örömből" , önként és dalolva vágyna...
Ügyes volt, olcsó volt, elérte a másik gépet, nem kellett sokat CRL-en szopni, sem korán kelni, jó repülés lehetett szép időben. Ilyenekhez. Konkrétan nem tudom.
Ez a szombati CRL terminálnézős tényleg csak a repülés élményéről szólt. Kicsit rizikós a 1,5 órás átszállással, de amióta fix hely van a Ryanair fedélzetén nem kell annyira sietni.
Amúgy kezd az az érzésem lenni, hogy az átvilágító kapu csak a véletlenszám generátor miatt csipog. Pár éve a zsebemben egy rágóval simán átmentem BUD-on, de CRL-ben becsipogott. A kézi keresővel találták meg, mert el is felejtettem, hogy ott van. Szombaton a zsebemben 300 Ft-tal sétáltam át CRL secun. Ezt a pénzt BUD-on a tranzit területén raktam be.