Új vagyok még ezen a fórumon, a meddőség-lombikbébiről jöttem át. Remélem, maradhatok is itt nálatok! Szerencsésen alakult az életem, mert a több évnyi orvosi segítséggel is sikertelen próbálkozás ellenére spontán teherbe esten. Jelenleg 8 hét 4 naposak vagyunk! :)
Nagyon meglepődtünk, amikor kiderült, de annál jobban örülünk is. Már 2 hete láttuk UH-on a szívecskéjét és hallottuk is a szívhangot, ami rettentő jó érzés volt. :) A boldogság mellett azért a félelem is bennünk van. Legközelebb szept. 19-én kell UH-ra mennünk, ez lesz a genetikai vizsgálat. Nagyon hosszú addig az idő, nagyon izgulunk, hogy minden rendben maradjon addig is és azután is. Pár napot visszaolvastam és láttam, hogy nem csak én vagyok így a 12. hétig való izgulással. Terhesség eleji tüneteim vannak, émelygés, álomkor, puffadás. Ezekkel nyugtatom magamat, hogy ha vannak, akkor tuti minden rendben van. :)
E gyors bemutatkozás után, remélem még sokat tudunk itt beszélgetni! További szép napot kívánok mindenknek és kellemes pocakosodást! :)))
csak RO-bol: Lattam par eve konyvesboltban uj kiadasban a Sehany eves kislany-t, nekem nagyon jo emlekeim vannak errol a konyvrol, es ha jol emlekszem, nem bonyolodik tulsagosan bele a biologiaba.
Nekem ma megvolt a 19 hetes UH, minden rendben, szép nagy.:-)
A férjem aranyos volt, kérdezte utána, hogy látszott, hogy fiú?:-)) Mondom, figyu az amnio miatt, tudjuk, hogy XY, ez már kevéssé változhat.:-)
Kérdeznék is.
A gyerekeket nagyon érdekli, hogy mit csinál a baba bent, hogyan fejlődik stb. Jó lenne valami könyvecske erről. NÉztem a Mi micsoda juniorban a Kisbaba születik részt, de ez egyelőre még "túl sok" (hímivarsejtek, mit jelent az, hogy lefeküdni valakivel stb.), a keletkezés részét én ennél azért finomabban magyaráztam még nekik. Nem tudtuk ajánlani valamit?
gratula a babához és a szép családhoz :) én pont így gondolom, bár egyelőre annyira tele még a szívem, a lelkem és a két kezem a két kislányommal, hogy majd egy nagy elhatározást igényel...és amikor diliznek meg néha egymásnak esnek, akkor meg néha robbanok! főleg amikor munka után hazaesek és megy a hiszti :)
Igen, ez az 5 év elég szerencsés. A nagyok már remekül elvannak kettesben, meg olyan dolgokat lehet velük csinálni, játszani, amit felnőttként is élvezünk. Ráadásként még szeretnek is tenni-venni a kicsi körül, anyáskodnak, szórakoztatják... A kicsi gondozása kb. harmadakkora gond most, mint amikor az elsőnél csináltam. Remélem ez az ötlet is beválik, hogy lesz még egy kicsi, és ők is olyan jó tesói/játszótársai lesznek egymásnak, mint a nagyok.
:) Akkor már mindjárt túl vagy az "izgulós" időszakon :) (én legalábbis nagyon izgultam a 12. hétig) Védőnőhöz se mentem, csak a 13. héten... Többedik gyerekkel már valahogy nem olyna sietős, mint az elsővel (legalábbis nekem az elsővel már 7 hetesen volt kiskönyvem :) )
Hónapok óta olvasgatom a neten a fórumokat. Még mindig vannak félelmeim az anyaság és a gyerekvállalás kapcsán.
Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem szeretnék gyereket, de nagyon félek az egésztől. Főleg ez a hányás téma. . . . fóbiám van, és még nem sikerült kikezelni.
A párommal nem védekezünk, ha jön a baba, nem gondolkodunk, h mi is legyen, hajrá, itt a helye. Viszont jól kicsesztem magammal az utóbbi néhány hétben és fogalmam sincs, h mi van velem.
2 hete ezzel a biorezonanciával abbahagytam a cigit (ez volt az idén a 3. nekifutásom). Mondanom sem kell, hogy mennyire idegbeteg vagyok. Viszont mensi után 2 nappal (júli22-én) megtörtént a baleset, azóta imádkozom :) Tünetek, amiket most nem tudok eldönteni, hogy a menses, a terhesség vagy a cigi elvonása: rettenetesen hisztis, már már bunkó vagyok, türelmetlen, olyan székrekedésem van, hogy már sírok. Mellfeszülés, egy hete piros vér a hüvelyemből székeléskor. Gyomorégés, bár ez az életem része. Alhasi tompa húzódás, puffadás. Alig alszom, pisilésre kelek minden reggel (van úgy, hogy éjszaka is ki kell mennem) :S És ma kellett volna megjönnie, de egyenlőre semmi. És szombaton megyünk nyaralni. . . . úgyhogy most még ezmiatt is veszettül ideges vagyok. Teszt negatív egyenlőre.... Tipp esetleg ötlet????? :)
Mi ma megejtettük a genetikai uh-t, most már 100%, hogy kiscsaj :) Nagyon édi volt, hatalmasakat ásított, és nagyokat rúgott a vizsgálóba :D Minden rendben vele, egyelőre csücsül, de még van bőven ideje befordulni. Hosszú combú lányzó, a combhossza több, mint egy héttel megelőzi a többi mért adatát.
Hoztam képet is:
remélem csatlakoznak majd ehhez a topichoz a felkészülősöktől is páran, hátha kicsit felpörög...
Szerintem cége válogatja. Sok helyen elég, ha kitöltesz egy formanyomtatványt (oep honlapjáról is le lehet tölteni, vagy kérj a cégednél) és akkor azt leadni. (Úgy emlékszem, hogy van olyan rész rajta, ahol fel tudod tüntetni, hogy már kapod x gyerek után és most a magzat után kéred újra megállapítani az összegét) Az én cégem ezen kívük kért egy orvosi igazolást is a terhesség koráról, de ez állítólag nem mindenhol kell (egy másik fórumon nagyon sokaktól nem kérték legalábbis)