Keresés

Részletes keresés

hodográf Creative Commons License 2008.06.07 0 0 1475
Mikolt, Zaza tündérbogár volt ma, és szert tett egy újabb bléébiszitterre :) Andris kezét alig akarta elengedni :)
hive Creative Commons License 2008.06.06 0 0 1474
megértem, a mi családunkban is előfordult ilyen, a nagynéném hetekig lekibeteg volt utána (neki is a macska volt a napi "társ")
Előzmény: AliceCsodaországban (1473)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2008.06.06 0 0 1473
Biztosan rosszul... nagyon soat helent/ett neki ez a macska. Amúgy ritka értelmes állat (volt).
Szerintem egyébként vadászni ment. Mikor előzőleg eltünt - igaz csak másfél napra, akkor is úgy jött haza, hogy bűzlött a szája mint aki bekebelezett mondjuk egy galambot. Itt nálunk nemigen van autóellütési veszély, és a kutyák sem téphették széjjel, (nyitva az ablak, bizosan felébredtem volna rá, ez csendes környék, ilyen csaholásra vagy akármire felébredek, idehallik tisztán több utcányira) nem hinném, hogy megmérgezték, mert bizalmatlan az idegenekkel, valószinüleg valami nálánál nagyobb állattal küzdhetett meg itt a természetvédelmi területen, mert itt van róka is pl. Vagy lelőhette a vadőr, mittudomén.

Tudom, ez amúgy nem egy nagy ügy, ha önmagában nézzük, de minden viszonylagos.
Előzmény: hive (1472)
hive Creative Commons License 2008.06.06 0 0 1472
a lányod hogy viseli?
Előzmény: AliceCsodaországban (1471)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2008.06.06 0 0 1471
Nem, nem jött meg, és szerintem már nem is fog.
Előzmény: hive (1470)
hive Creative Commons License 2008.06.06 0 0 1470
Alíz, van már valami hír a macskáról?
Szilva2 Creative Commons License 2008.06.05 0 0 1469
Ja, akkor mindjárt írok, csak még van egy nagykörös melóm. Azt lerendezem, és utána bezuhanok a fotelbe. Majd onnan írok. Majd a "Levél a fotelből" címmel írok. :))))
Előzmény: hive (1468)
hive Creative Commons License 2008.06.05 0 0 1468
az iwiw éppen gyengélkedik, pont most próbáltam, de publikus az e-mail címem
Előzmény: Szilva2 (1467)
Szilva2 Creative Commons License 2008.06.05 0 0 1467

Na jó, hát értem én, na de nem is hagyja el a pályát, mint a magyartanára 2 éve, hanem csak egy másik suliba megy át. De megígérte nekik, hogy az osztálykirándulásra velük megy, és jelen lesz a szalagavatón is. A ballagást még nemtom.

Egyébként megkereshetnél iwiwen, mert mondanivalóm lenne. :) Én nemtom merre keresgéljelek.

Előzmény: hive (1466)
hive Creative Commons License 2008.06.05 0 0 1466

Ezt tavaly év végén mi is eljátszottuk (hetedikben), mivel ismertük a tanár indítékait, be kellett lássuk, hogy teljesen igaza van.

Szomorú, de a mai világban nem a tanított gyerekek szempontjai az elsődlegesek :(((

Előzmény: Szilva2 (1465)
Szilva2 Creative Commons License 2008.06.05 0 0 1465

Jövök ide morogni.

Lányom azzal állított haza, hogy lelép az osztályfőnökük egy másik suliba. Nem is lenne baj, ha nem vinné őket már 5 éve, és még hátra van 1. 1!!!! Pont a legutolsó évben nem lesz velük. Ha legalább az első 3 évben jutott volna az eszébe, de nem. Gondolom, hogy nem volt könnyű döntés, elmondta, hogy melyik suliba megy. Matek-fizika szakos, és az a suli erősen matek orientált, hát nyilván megpályázott ott egy állást, vagy akár még fel is ajánlhatták neki, nem tudom. De ez akkor is szemét húzás volt, ha még nagy dilemmát is okozott neki.

A csajok persze bőgtek, mikor bejelentette. :(( Most a búcsúajándékon töri a fejét az osztály. Már valamennyire dűlőre jutottak, na de nagyon el vannak keskenyedve. :(

AliceCsodaországban Creative Commons License 2008.06.03 0 0 1464
Szerintem nagyon jó kis sorozat... bár a legutóbbi részes Améliának én sokkal egyszerűbben megoldottam volna a viselkedési zavarait, három nap alatt úgy viselkedne mint egy angyal... érdekes, de ez a kislány kiverte nálam a biztosítékot.
Előzmény: l.a.c.i (1463)
l.a.c.i Creative Commons License 2008.06.03 0 0 1463
ismerem, megvan, olvastam, jó könyv
40 rész vásott kölykök részem van dvdn (10 dvd)
Előzmény: lollipop (1461)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2008.06.03 0 0 1462
Most ujra nézem a Vásott kölyköket, az szmk fórumban nyitottam is róla topicot ezzel a címmel... kösz hogy szóltál.
Előzmény: lollipop (1461)
lollipop Creative Commons License 2008.06.03 0 0 1461
Sziasztok!

Nem tudom, hogy ismeritek-e már... a Vásott kölykös Dr. Tanya Byronnak van magyarul megjelent könyve.
Kicsi angyalkák a címe, és az Alexandra kiadó adta ki.

itt bele is lehet nézni egy kicsit
http://konyvnet.hu/konyv.php?mit=lapozzbele&melyik=elsoborito&sorszam=&konyv_id=27612&kategoria_id=1755&knsid=WJy5ULxEZvOiQHFKomEvfKJwGVtmgE8dtETTMG5R8XpPgCYDxp#nk

a műsor nagyon tanulságos, talán így leírva meg mégjobb : )
Szilva2 Creative Commons License 2008.05.20 0 0 1460
Lehet, holnapra is be kéne csúsznia valami stresszhelyzetnek. :)
Előzmény: cicó (1459)
cicó Creative Commons License 2008.05.20 0 0 1459
Én ilyenkor azt szoktam gondolni ez a jel hogy ne menjek oda ahova...de úgylátszik ebben az esetben ez nem igaz:)
Előzmény: Szilva2 (1458)
Szilva2 Creative Commons License 2008.05.19 0 0 1458

Mennem kellett ma interjúra...

Elég kiborulva mentem, a buszom eleve negyed órát késett, emiatt össze is vitatkoztam a vezetővel, mikor egyszercsak bejelentette 2 kilóméterrel a végállomás előtt, hogy innen gyalog megy mindenki, mert felforrt a hűtővíz. Ha valamit szívből gyűlölök, az a késés. Szóval felvetettem, hogy eleve negyed órát késett, ezt jól megvitattuk, mert tagadott mint állat, én meg nem hagytam magam. Elmondtam neki, hogy milyen információ van a buszmegállóban kirakva, kiderült hosszas megvitatás után, hogy az megtévesztés. Király... Olyan ideges lettem, hogy a férjemet bőgve hívtam fel. Az meg ugye az orvosi váróban nem igazán tudott mit tenni értem, a lényeg, hogy beszéltünk. Fél órát késtem, de jót tett a stressz, mert visszahívtak délután, hogy mehetek második körre.

Szilva2 Creative Commons License 2008.05.15 0 0 1457
:)))
Előzmény: AliceCsodaországban (1455)
Tipetupa Creative Commons License 2008.05.15 0 0 1456
>forró vizecske a csapban! :-)
>hova a bánatos picsába
:-)))))))))))))))))))))))))))
Előzmény: AliceCsodaországban (1455)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2008.05.15 0 0 1455
Egy jó, egy rossz.

A jó az, hogy végre a férjemnek kifizették a munkája egy részét (már a nagyobbik lányom kölcsöneiből éltünk), a rossz meg az, hogy megint elromlott a vadiúj kazán. Egyszercsak kialudt az őrláng, és semmiféle módon nem lehetett ujra begyujtani. Most várjuk megint a szerelőket... és melegvíz nuku.

Ha nincsen valami megszokott jó, akkor az ember nagyon el tud ám keseredni, én már úgy megszoktam, hogy ha úri kedvem úgy kivánja fincsi meleg fürdőt veszek, hogy nagyon hiányzik. Nem beszélve a lányomról, akinél úgy kezdődik a nap, hogy ébreszőóra, kávé, pisi, kaki, majd fürdés, és utána van csak magánál.

Visszaemlékeztem -magamat vigasztalandó - hogy végülis életem első nagyjából 20 évét csapból folyó melegvíz nélkül éltem le, és mégis itt vagyok... szombatonként befűtöttük a fürdőszobakályhát, az volt a heti fürdés napja, egyébként a gázon melegítettünk vizet, azt a mosdóba öntöttük, és úgymosakodtunk, sőt hajat is úgy mostam, a mosdóban, a végén ecetes vízzel öblítettem le a hajamat. Mosogatás gázon melegített vízzel pléh dézsában... ó áldott ezerszer áldott mosogatógépem, de jó vagy most, nálad a melegvíz nem problema, és kedves kis automata mosógépecském, nákad se, majd csak kibírjuk amíg ujra nincsen forró vizecske a csapban! :-)

Férjem adott nekem 20 ezer ft-ot, hogy vegyek belőle nyári pólókat meg egybeket, tekintve, hogy a régiek már foszladoznak. Sikerült vennem egy nagyon helyes fehér gyolcsblúzt (butik) és még 3 női pólót (kínaiak), mind leér a seggem aljáig hálistennek, mert ez nálam az elsőrendű szempont. Meg két új gyolcsnadrágot, keki és homokszínben. Nagyon előkelően nézek most ki... :-) Már csak egy új sapka kellene ami ernyőzi a szemem, mert a Barcelonában vett bézbólsapikámat valahová elraktam és nem tudom hová... meg azért jó lenne tudni, hova a bánatos picsába tettem a fürdőruháimat.
AliceCsodaországban Creative Commons License 2008.05.10 0 0 1454
Ivánnak ma már semmi baja nem volt, reggel kiröptettük anyát is meg a fiát is itthonról autóval (manojoet a pályaudvarra, unokát a másik nagyszülők lakásához), a kocsiban Iván közölte, hogy a fiúk vándorútra keltek, hogy hozzanak neki ezt meg azt, akkor jöttem rá, hogy a sok népmese "ártott meg neki", ugyanis mindegyik úgy kezdődik, hogy "volt egy király és annak volt 3 fia" vagy "volt egy szegényember és annak volt 7 fia" stb... :-)

Hétfőn a miénk, azt hiszem elvisszük valami pünkösdi búcsuba, vagy a sváb búcsuba vagy Nagytéténybe..
Előzmény: rpanni (1453)
rpanni Creative Commons License 2008.05.09 0 0 1453
jobbulást Ivánnak, és manojoenak biztos jót tesz a kirándulás, jó szórakozást!
Előzmény: AliceCsodaországban (1452)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2008.05.09 0 0 1452
Holnap elutazik Pécsre egyedül bóklászni 3 napra. Úgy volt, hogy ma este eljön a gyerekért az apja és vasárnap este hozza vissza, de sajnos Ivánka tegnap éjszaka belázasodott és ma nagyon elesett volt, így megbeszéltük vele, hogy ezt az éjszakát még töltse itthon, inkább holnap reggel elvisszük hozzá mi.

Nagyon jó volt, hogy elment végülis a háziorvosnőhöz, mert nagyon rendes volt vele, kiírta 2 hétre pihenni, adott neki stresszoldó pirulákat, meg a gyomrát is renbehozta, túl sok volt a sava a sok idegeskedéstől. Mondjuk ha lenne valami jó állás neki ahol kap pozitív visszajelzéseket, az mégjobb lenne, de remélem előbb utóbb az is bekövetkezik.

Előzmény: rpanni (1451)
rpanni Creative Commons License 2008.05.09 0 0 1451
nagyon jó fej :-)
manojoeval mi van?
Előzmény: AliceCsodaországban (1450)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2008.05.09 0 0 1450
Iván unokámnak van 7 fia. Az egyiket úgy hívják, hogy All, a másikat úgy, hogy Oll, a harmadikat úgy, hogy Büszke, a negyediket úgy, hogy Gonosz, az örödiknek valami afrikai neve van, csak ő tudja kiejteni, leginkább a Kuntakintéhez hasonlatos, a legutolsó kettő nevét nem tudom. De sokat emlegeti őket. Ma pl. azt mondta, hogy "a másik fiam az erdőben van" - és a fák felé bökött az állával. Kérdeztem, melyik? Aszondja az Oll. És hol a többi fiad. Az egyik a kéményben - válaszolta, - az All.

De van úgy, hogy mielőtt bemegy a házba elkiáltja magát: gyertek fiúk!

Esküszöm, kidobott pénz volt minden amit játékra költöttünk, egyszerűen nem játszik velük. Amivel játszik: a lovagfelszerelés, a tűzoltósisak a tömlővel, de egyébként spárga, fadarab, kavics, levél, meg jórszt a levegő, a kanapé alatt örvénylik a folyó és benne haaaatalmaaas krokodilok vannak, amiket ő sorban kifog, meg ilyesmi. Kizárólag a könyveknek van becsülete: meseéhsége kimeríthetetlen. Imádom.
Tipetupa Creative Commons License 2008.04.30 0 0 1449
Az unokahugomat én sem hagynám.
Előzmény: Mikolt (1448)
Mikolt Creative Commons License 2008.04.30 0 0 1448
ne foglalkozz vele, ugysem tudsz tenni erte semmit. ezt fogjak csinalni eletuk vegeig...
Előzmény: AliceCsodaországban (1447)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2008.04.30 0 0 1447
Na megint mesélek... tegnap itt volt az unokahugom megint. Ilyenkor mindig kiborulok egy kicsit, hogy hogyan is élhetnek ilyen emberek, mint az öcsém. A hugi nagyjából rendben lenne: van egy fiú aki szereti és akit ő is szeret, sőt a fiú szülei is nagyon szeretik őt állitólag, és ennek hatására az öcsém minden mesterkedése ellenére elkezdett kinyílni: a haja már nem az a vállközépig érő lobonc ami mögé elrejhette az amúgy szép kis arcát, hanem csodák csodája rövidre van vágva és vörösre festette: egyszerűen fantasztikusan jól áll neki. A fodrászt (Hajas tanítvány) a fiú szülei fizették neki, ugyancsak tőlük kapott egy gyűrűt is az elvesztett eljegyzási gyűrű helyett. Máshogyan is öltözik, szóval kezd hálistennek igazi nő lenni, méghozzá állítom nagyon szép nő - lenne. Ha hagynák.

A baj az állásával van: talált egy megfelelőt, de ott egy hülye picsa kinyírta a szó szoros értelmében, állitólag nem tűri meg maga körül a nála soványabbakat, kéthavonta változnak a munkatársak körülötte, nem adta át neki az üzeneteket, egész nap baszogatta, és hát ismerve a hugit, nem kellett sok idő ahhoz, hogy kapituláljon. Szóval most nincsen állása. Na erre az öcsém nekiállt szervezkedni, és kijelentette, hogy neki Kerepestarcsára kell mennie dolgozni, mert ott lakik az a nő akivel pillanatnyilag izé.. barűtkozik vagy mi, szóval annak ott van az önkormányzatnál kapcsolata, és ott tud állást szerezni. Ez annyit jelent, hogy napi 60 km oda és ugyanennyi vissza utazással kapna állást. Amit a hugi nem akar, ő akar magának állást választani.

De ez még nem minden. Az öcsém barátnéja vagy ki (akihez az öcsém nem akar odaköltözni, mert határozott és mindig megmondja neki mit tegyen) azt szeretné (ebben egyetértenek az öcsémmel), hogy a hugi ne a mostani fiujával járjon, hanem a nő fiával. És ezt a szerncsétlen kissé (khm.) avantgard kinézetű fiút, akivel szeretik egymást állandóan szidja, ha meglátja ordítozik vele, mikor a fiú szülei valahonnan hazaszállították a hugit, akkor a szüleivel is ordítozott... már mind a ketten ki vannak készülve.

Míg nálunk volt a hugi (később idejött a fiú is), azalatt az öcsém 15-ször (nem hazudok) hívta fel a mobilon!!! Egyszerűen távirányítással működteti, és ez a kis csaj már annyira meg van félemlítve, mérgezve, hogy egyszerűen nincsen ereje ellenállni.

Van más is. Az öcsém fizetése nem elég a háza rezsijére, emiatt el van adósodva stb, és nem is érdemes segíteni neki, mert úgysem tudja fenntartani ezt a házat hosszú távon. A hugi mondta neki, hogy adják el a házat, ami egy elég nagy telken van, méghozzá úgy, hogy olyannak aki társasházat építene rá, ahol nekik is lenne egy nagyobb vagy két kisebb lakás. Na erre őrjöngés volt a válasz, nem és nem, ő nem adja el a házat stb... különben is hogy jön ahhoz, hogy neki tanácsoz adjon, inkább menjen el dolgozni, ha kell akkor Szegedre mindennap és kész.

Bezzeg ezt nem alkalmazta magánál, amikor hosszú éveken keresztül a sógornőm tartotta el őt is, mert semmi állás nem volt neki jó... aztán mikor elhagyta a sógornőm, akkor érdekes mód egy benzinkúttöltői állás is megfelelt neki, mert különben éhenhalt volna.

Tényleg nem tudom mit csináljak, mit tehetnék a hugi érdekében. Azt mindenesetre megmondtam neki, hogy tőlem ne kérjenek köcsön, ha a huginak nincsen mit ennie jöjjön hozzám lakni, de én az öcsém házára egy kibaszott fillért sem adok, lakjon olyan körülmények között amilyet meg tud fizetni és kész. Ááááá

Mindegy tudom kicsit zavaros voltam, de jólesett kiírni magamból.
Tipetupa Creative Commons License 2008.04.24 0 0 1446
Már akartam érdeklődni, hogy mi van veletek. Jó, hogy írtál egy kicsit.
Előzmény: AliceCsodaországban (1440)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!