Keresés

Részletes keresés

djodjoka Creative Commons License 2007.10.18 0 0 52
Lehet, de nekem ez nem egyértelmű. Na, majd az Enciclopedyca Magixtica et Potterica c. 8672 oldalas átfogó lexikonból hátha kiderül. :)))
Előzmény: Totyizselé (48)
whitequeen Creative Commons License 2007.10.12 0 0 51
De ha nem így lett volna, (HP7 SPOILER!!!) nem bírnak lelépni Malfoyéktól. Szeretünk, Rowling... ;)
Előzmény: Totyizselé (50)
Totyizselé Creative Commons License 2007.10.12 0 0 50
hát tény, hogy mázlija volt a kis Peternek aznap. Sirius nagyon rosszul választotta meg a Féregfark-rablás éjszakáját. sajnos
Előzmény: whitequeen (49)
whitequeen Creative Commons License 2007.10.12 0 0 49
Ja, Lupin meg Sirius hirtelen mással lettek elfoglalva, azért tudott átváltozni.
Előzmény: Totyizselé (48)
Totyizselé Creative Commons License 2007.10.12 0 0 48

nem kellett neki az átalakuláshoz a pálca. a pálcával csak Ront kábította el, meg Csámpást ütötte ki. aztán Harry capitulatus-ozott, és Féregfark félelmében visszaváltozott patkánnyá. az átváltozásnál nem ír durranást, tehát nem varázsolt.

én legalábbis így értelmezem

Előzmény: djodjoka (47)
djodjoka Creative Commons License 2007.10.12 0 0 47

Váhháhá! Tegnap leellenőriztem a dolgot! :)

Íme:

"Pettigrew Lupin elejtett varázspálcája felé ugrott, magával rántva az ingatag lábakon álló Ront. Durranás hallatszott, valami felvillant - s Ron máris mozdulatlanul hevert a földön. Egy újabb durranás nyomán Csámpás a levegőbe repült, és méterekkel odébb landolt a fűben.

- Capitulatus! - ordította Harry, és Pettigrew-ra szegezte a varázspálcáját. Lupin pálcája suhogva a magasba röppent. - Ne mozduljon, Pettigrew!

A férfi azonban már átalakult. Harry odarohant Ronhoz; a fiú kinyújtott karját szorító bilincs másik pántja már üres volt. Mellette még utoljára megvillant a hosszú, kopasz farok, azután már csak a fűben iszkoló apró lábak zaja jelezte a patkány útját."

Itt azonban felvetődött bennem még egy kérdés. Lehet, hogy a visszaalakuláshoz itt azért kellett neki a pálca, mert előtte Sirius és Lupin varázslattal kényszerítették ki az emberi formáját?????

Totyizselé Creative Commons License 2007.10.11 0 0 46
beazonosítani nem tudtam volna a mesét, de most hogy mondod ez a rókás tényleg ismerős :)
Előzmény: djodjoka (45)
djodjoka Creative Commons License 2007.10.11 0 0 45
Ja, azt elfelejtettem írni, hogy természetesen az alább említett bucskázással. :)
Előzmény: djodjoka (44)
djodjoka Creative Commons License 2007.10.11 0 0 44
Most ugrott be, hogy melyik mese is az. :) Több ilyen jellegű magyar népmese is van több verzióban. Az ördög fogságából szabadult kiskirálylány, meg kispásztorfiú menekülés közben a búzatáblától kezdve a papon át a kerekes kútig mindenfélévé alakulnak. Egy másik történetben pedig a csavaros eszű rókakoma alakul át rendszeresen csinos kisasszonyá, hogy kihúzza a csávából a haverját, a legkisebb királyfit. :)
Előzmény: Totyizselé (41)
Totyizselé Creative Commons License 2007.10.10 0 0 43

na igen, így már érthető :D

Előzmény: djodjoka (42)
djodjoka Creative Commons License 2007.10.10 0 0 42

Vagy simán csak gyakoroltak vele órákon át, hogy amikor már élesben megy ne dögöljön bele a drága szentem...

http://www.artdungeon.net/doodles/study_marauders.html

(Ott van ni, hogy miért kellett aztán a segítség :)))

Előzmény: Totyizselé (41)
Totyizselé Creative Commons License 2007.10.09 0 0 41

ez tök jó :)))))

gondolom az animágia bonyolult varázslat, és hát szegény Peter nem volt egy észlény. szóval tényleg rá kellett készülnie.

egy régi népmesében van valami olyasmi, hogy a boszorkány/ördög/nemtomki átbucskázott a fején és azon nyomban átváltozott... ööö... valamivé.

lehet, hogy James és Sirius a bucskázást tanította meg Peternek :)

Előzmény: whitequeen (38)
Korali Creative Commons License 2007.10.09 0 0 40

XDDD

ez aztán meggyőző !

Előzmény: NevemTeve (37)
Korali Creative Commons License 2007.10.09 0 0 39

nem én írtam na, csak, amikor feldobtam feltűnt :))

nem akarom, hogy az én lelkemen száradjon a Mardisok ártatlansága :))

Előzmény: djodjoka (33)
whitequeen Creative Commons License 2007.10.09 0 0 38
:)))))))
Erre Peternek azonnal sikerült megváltoztatnia a nadrágja színét.
:)))))))
Előzmény: NevemTeve (37)
NevemTeve Creative Commons License 2007.10.09 0 0 37
mit takar az, hogy a többiek "segítettek neki felkészülni"?

Erkölcsileg támogatták: "Peter, csak gondolj bele: ha két másodpercen belül nem tudsz átalakulni, széttép egy vérfarkas!"
Előzmény: whitequeen (35)
whitequeen Creative Commons License 2007.10.09 0 0 36
Jah, feltörünk, mint a zsoké feneke :)
Előzmény: DOLA (34)
whitequeen Creative Commons License 2007.10.09 0 0 35
Jah, kicsit ego volt a szentem :) Ízlés dolga.
Ha jól értettem, az animágia valami átmenet az öntranszformációs bűbájok és pl. a metamorfmágia között. Előbbit meg lehet tanulni, utóbbi genetikus (vagy mi). Az animágiához meg adottság is kell, de ha muszáj, valahogy kiszenvedheti magából az ember (még Féregfark is - apropó, sztetek mit takar az, hogy a többiek "segítettek neki felkészülni"? húzták az alakuló farkincáját, hogy elég hosszú legyen? :D). Öntr.-hoz kell pálca, m.m.m.-hoz nem. Szal passz :D
DOLA Creative Commons License 2007.10.09 0 0 34

Sziasztok!

Micsoda új topik növekszik itt:)

Hát, engem lehet, h megköveztek, de én nem csíptem annyira Siriust. A 3-ban nagyon, azán egyre kevésbbé, borzasztó sokat változott.... Sajnálom, de borzasztóan idegesített, h mennyire önfejű, h csak neki lehet igaza.Hiába állt a jó oldalon! Persze sajnáltam mikor meghalt, főleg, h a sok hisztizés ellenére sem csinált hülyeséget, és nem az ő hibája volt, h milyen helyzet alakult ki a minisztériumban.

djodjoka Creative Commons License 2007.10.09 0 0 33
Szutykos Ártány! :DDDDD
Előzmény: Korali (31)
djodjoka Creative Commons License 2007.10.09 0 0 32
Arról már csak ködösen emlékszem :) Mármint a 18-ra. :))
Előzmény: Korali (31)
Korali Creative Commons License 2007.10.09 0 0 31
ja, elfelejtettem szólni, h kissé 18+ story PP
Előzmény: djodjoka (25)
djodjoka Creative Commons License 2007.10.09 0 0 30
Na, akkor jobb, ha megint kezembe veszem a hármast... :))))
Előzmény: Aszusz (29)
Aszusz Creative Commons License 2007.10.09 0 0 29
Úgy emlékszem, hogy a könyvben nem kellett pálca. Csodálkoztam is a filmen...

Ugyanis ez a visszaváltozásnál lett volna kínos, ha ahhoz is pálca kell...

Az ötös filmben Sirius tuti nem használt pálcát, amikor kutyából emberré változott, bár csak az árnyékát láttuk. Sőt, mintha a hármasban sem használt volna, amikor Lupin után ő is átváltozott kutyává, bár erre már nem emlékszem konkrétan.
Előzmény: djodjoka (28)
djodjoka Creative Commons License 2007.10.09 0 0 28

Szerintem meg a könyvben is... Utána kéne néznem, de mintha Harry ráküldött volna egy Capitulatust és ki is röppent a pálca a kezéből, de addigra már elvégezte a varázslatot.

Rövidítés elfogadva!!!! :)

Előzmény: NevemTeve (27)
NevemTeve Creative Commons License 2007.10.09 0 0 27
Eszembe jutott, hogy ugye, amikor elkapták Féregfarkot, és kijöttek vele az alagútból, akkor ő úgy változott vissza patkánnyá, és menekült el, hogy valakinek az elejtett (Lupin, ugye?) varázspálcáját megszerezte a kavarodásban.

Az csak a filmen volt! (Javaslom, vezessük be erre az ACSFIV! rövidítést!)
Előzmény: djodjoka (26)
djodjoka Creative Commons License 2007.10.09 0 0 26

Amúgy, ha már Sirius, akkor animágia. :) Eszembe jutott, hogy ugye, amikor elkapták Féregfarkot, és kijöttek vele az alagútból, akkor ő úgy változott vissza patkánnyá, és menekült el, hogy valakinek az elejtett (Lupin, ugye?) varázspálcáját megszerezte a kavarodásban. Na, most ez csak azért ütött szöget a fejemben, mert Siriusnál biztos nem volt varázspálca az Azkabanban, mikor kutyává változgatott... ???

Vagy ez lehet tehetség kérdése? Mert, hogy ugye Szipáknak volt. :)

Valaki kérdezte Jotól egy interjúban a horcrux készítés módját, azt természetesen nem árulta el, de abban a bizonyos enciklopédiában az animágus varázslatra kitérhetne... :))))

djodjoka Creative Commons License 2007.10.09 0 0 25

Oxi. :)))

Előzmény: Korali (24)
Korali Creative Commons License 2007.10.08 0 0 24

Na hello, hogy ne uncsizzatok, hamarosan ( pár óra max) frissítem Fairy igazi darkos Siri storyját az oldalamon :))

http://www.gportal.hu/portal/snakegodess/

Előzmény: whitequeen (23)
whitequeen Creative Commons License 2007.10.08 0 0 23
Hú, de lecsúsztunk :-S

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!