nem kellett neki az átalakuláshoz a pálca. a pálcával csak Ront kábította el, meg Csámpást ütötte ki. aztán Harry capitulatus-ozott, és Féregfark félelmében visszaváltozott patkánnyá. az átváltozásnál nem ír durranást, tehát nem varázsolt.
"Pettigrew Lupin elejtett varázspálcája felé ugrott, magával rántva az ingatag lábakon álló Ront. Durranás hallatszott, valami felvillant - s Ron máris mozdulatlanul hevert a földön. Egy újabb durranás nyomán Csámpás a levegőbe repült, és méterekkel odébb landolt a fűben.
- Capitulatus! - ordította Harry, és Pettigrew-ra szegezte a varázspálcáját. Lupin pálcája suhogva a magasba röppent. - Ne mozduljon, Pettigrew!
A férfi azonban már átalakult. Harry odarohant Ronhoz; a fiú kinyújtott karját szorító bilincs másik pántja már üres volt. Mellette még utoljára megvillant a hosszú, kopasz farok, azután már csak a fűben iszkoló apró lábak zaja jelezte a patkány útját."
Itt azonban felvetődött bennem még egy kérdés. Lehet, hogy a visszaalakuláshoz itt azért kellett neki a pálca, mert előtte Sirius és Lupin varázslattal kényszerítették ki az emberi formáját?????
Most ugrott be, hogy melyik mese is az. :) Több ilyen jellegű magyar népmese is van több verzióban. Az ördög fogságából szabadult kiskirálylány, meg kispásztorfiú menekülés közben a búzatáblától kezdve a papon át a kerekes kútig mindenfélévé alakulnak. Egy másik történetben pedig a csavaros eszű rókakoma alakul át rendszeresen csinos kisasszonyá, hogy kihúzza a csávából a haverját, a legkisebb királyfit. :)
Jah, kicsit ego volt a szentem :) Ízlés dolga. Ha jól értettem, az animágia valami átmenet az öntranszformációs bűbájok és pl. a metamorfmágia között. Előbbit meg lehet tanulni, utóbbi genetikus (vagy mi). Az animágiához meg adottság is kell, de ha muszáj, valahogy kiszenvedheti magából az ember (még Féregfark is - apropó, sztetek mit takar az, hogy a többiek "segítettek neki felkészülni"? húzták az alakuló farkincáját, hogy elég hosszú legyen? :D). Öntr.-hoz kell pálca, m.m.m.-hoz nem. Szal passz :D
Hát, engem lehet, h megköveztek, de én nem csíptem annyira Siriust. A 3-ban nagyon, azán egyre kevésbbé, borzasztó sokat változott.... Sajnálom, de borzasztóan idegesített, h mennyire önfejű, h csak neki lehet igaza.Hiába állt a jó oldalon! Persze sajnáltam mikor meghalt, főleg, h a sok hisztizés ellenére sem csinált hülyeséget, és nem az ő hibája volt, h milyen helyzet alakult ki a minisztériumban.
Úgy emlékszem, hogy a könyvben nem kellett pálca. Csodálkoztam is a filmen...
Ugyanis ez a visszaváltozásnál lett volna kínos, ha ahhoz is pálca kell...
Az ötös filmben Sirius tuti nem használt pálcát, amikor kutyából emberré változott, bár csak az árnyékát láttuk. Sőt, mintha a hármasban sem használt volna, amikor Lupin után ő is átváltozott kutyává, bár erre már nem emlékszem konkrétan.
Szerintem meg a könyvben is... Utána kéne néznem, de mintha Harry ráküldött volna egy Capitulatust és ki is röppent a pálca a kezéből, de addigra már elvégezte a varázslatot.
Eszembe jutott, hogy ugye, amikor elkapták Féregfarkot, és kijöttek vele az alagútból, akkor ő úgy változott vissza patkánnyá, és menekült el, hogy valakinek az elejtett (Lupin, ugye?) varázspálcáját megszerezte a kavarodásban.
Az csak a filmen volt! (Javaslom, vezessük be erre az ACSFIV! rövidítést!)
Amúgy, ha már Sirius, akkor animágia. :) Eszembe jutott, hogy ugye, amikor elkapták Féregfarkot, és kijöttek vele az alagútból, akkor ő úgy változott vissza patkánnyá, és menekült el, hogy valakinek az elejtett (Lupin, ugye?) varázspálcáját megszerezte a kavarodásban. Na, most ez csak azért ütött szöget a fejemben, mert Siriusnál biztos nem volt varázspálca az Azkabanban, mikor kutyává változgatott... ???
Vagy ez lehet tehetség kérdése? Mert, hogy ugye Szipáknak volt. :)
Valaki kérdezte Jotól egy interjúban a horcrux készítés módját, azt természetesen nem árulta el, de abban a bizonyos enciklopédiában az animágus varázslatra kitérhetne... :))))