Ebben a topicban a digitális videókamerák közül azokat vesézzük ki, amelyek HDD-re rögzítenek. Eddig egyetlen féle digitális videókamera terjedt el, a miniDV kazettás rögzítést alkalmazó. A HDD-s rögzítési mód most van elterjedőben, így itt az ideje külön topicban megtárgyalni az ezekkel kapcsolatos kérdéseket.
A JVC GZ-MG575-esben, ha jól tudom nincs optikai képstabilizátor, ami már minden olcsóbb gépben benne van. Mennyire számít ez? Gondolom zoom közben nagyon :(( Minden más tetszik a gépben, csak ez nem... esetleg egy tulaj leírhatná a véleményét róla.
A pixmanian azt írják van rajta külső mikrofon bement és hang kimenet. Ez igaz?
Én is, mint már oly sokan, akik írtak ebben a topicban, HDD-s videokamera vásárlás elött állok. Mielött rátaláltam volna erre a fórumra majdnem megvettem egy JVC GZ-MG435 típusú kamerát, viszont most elbizonytalanodtam.
Végigolvastam az itt leírtakat, meglátogattam a Camcorderinfo oldalt és elmentem egy márkaboltba is. Az eladó azt montda, hogy ha 150.000,- körüli összeget szánok kamerára, akkor vegyek egy JVC GZ-MG275-t, mert annak a legjobb az objektíve. Internetes kereskedőknél viszont JVC GZ-MG575 típusú kamerát is lehet már venni ennyi pénzért.
Kérlek, segítsetek a döntésben. Más márkák is szóbajöhetnek ezen az árszinten!
Mi a véleményetek a JVC új 435-ös gépéről?
Kékszemű!
Hozzád külön is lenne egy kérésem. Korábban az alábbi listát állítottad fel:
fejlett kategória (140-150 eFt): Panasonic SDR-H250
legjobb SD (180-200 eFt): SONY DCR-SR290
legjobb HD (220-250 eFt): CANON HG10
Eltelt azóta három hónap és mindegyik gyártó kihozott új modelleket. Meg tudnád írni, hogy a mostani kínálat alapján, hogy változott (ha változott egyáltalán) a lista?
Az árak nincsenek fenn e neten, hivd fel az üzleteket és kérdezz rá. nekem a 275-re klf árakat mondtak: a Határ útiban 159 000 és kiállitási darab , mamut 125 000 szintén kiállitási, és a D.Plazában lévőben 119 990 és nem kiállitott (itt vettem meg).
Segítséget szeretnék kérni hozzáértő emberektől. Olyan kamerát keresek (lehet bármilyen, kivétel DVD-s) ami rendelkezik mikrofon bemenettel és optikai képstabilizátorral.
Iskolai gyakorlathoz kéne riportfilm forgatásához leginkább. Ezért vagy külső zsinóros, vagy zsinór nélküli mikroportot szeretnénk használni, mert hát a beépített mikrofonnal elég problémás a hangfelvétel. Ötletek?
(Az sem lenne hátrány, ha lenne esetleg rajta esetleg hang kimenet fülhallgató számára, hogy realtime lehessen hallani a hangot) Persze tudom profi cucc kéne, de olyan 200-220 000 Ft áll a rendelkezésünkre csak.
Én múlt hét szombaton rendeltem tőlük, s talán még 1 db. volt reggel. Az egyik ember szerint az utolsót vettem meg, a másik szerint 1 v. 2 volt még. de mások is érdeklődtek....
pár napja vettem egy JVC GZ-MG575 kamerát. A videók letöltésében szeretnék segítséget kérni. sajnos a mellékelt programmal nem tudom átmásolni ill. nézni a számítógépemen, mert az WinXP-t igényelne. Nekem Windows2000 van. Milyen programot tudnátok javasolni a mentéshez? előre is köszi a segítséget!
Én is nézegetem a Pana H20-at, valaki fel tudna tenni egy rövid felvételt, amit ezzel csinált? A képminősége érdekelne. Még annyi érdekelne, hogy pl. összehasonlítva a Pana NV-GS230, tudom, hogy az kazis, és 3CCD-s, de egy árban vannak kb. Melyiket érdemes a kettő közül?
Kamerát szeretnék vásárolni. A 110-120 ezres kategóriában még mindig ezt a kettőt tartod a legjobbnak? Sony , Panasonic, Canon, nincs versenyképes merevlemezese?
Van esetleg olyan felvételed a gépeden amit még a H20-assal csináltál?
Most már komolyan kezded beültetni a bogarat a fülembe....nem mintha panaszkodnék az enyém minőségére, de azért kíváncsi lennék, hogy a te szerinted "problémás" készülék milyen videót készített...
Visszatérve még egy szó erejéig a Panasonic H250-esre, szerintem a képstabilizátora is sokkal jobb, mint a H20-é. Ismétlem, azt nem tudom, hogy ez igaz általában minden H20-asra, vagy csak arra az egyre, amit én ki fogtam. A különbség azonban erősen érzékelhető volt már felvétel közben.
Ami ellenben a H20-asban szenzációs, az a 16:9-es formátumban a 36mm-nek megfelelő enyhe nagylátószög (35mm-es ekvivalenciában). Családi videózáskor, amikor az ember a kölköket filmezi a gyerekszobában, ez nagyon jól jön. A H250-es 45mm-e már édeskevés. :-( Kár...
Vásároltam nemrég egy Panasonic hdd -s kamerát. Készítettem vele néhány felvételt, majd ezt követően átmásolatm a kapott (Image Mixer 3) szoftverrel az anyagot a pc-re melyen az megnézhető/hallható volt. Ezt követően kiírtam (neroval) egy szimpla DVD lemezre ahol már csak a képet tudtam élvezni az asztali lejátszó segítségével, a hang ugyanis valahol elmaradt. Kérdésem az lenne, hogy vajh mit rontottam el. A Kiíráshoz is az imagemix3-at kellet volna használnom? Előre is köszönöm a segítséget. Üdv!
Biztos jobb a H250-es....csak azt is figyelembe kell venni hogy az már 40.000 Ft-tal többe kerül.....persze ha ez tönkre megy és menthetetlen és még meg is kedvelem a videózást akkor tuti valami nagyfelbontású HDD-s kamerába fogom ölni a pénzem...de addig nekem ez is megfelel.
LCD monitoron: nincs szinte becsíkozódás, ám a kép nem a legjobb minőségű.
CRT monitoron: már jelentkezik egy kicsit a becsíkozódás, a kép viszont jobb.
Sima TV: kitűnő, éles remegésmentes (sokkal kevésbé remegős a kép mint egy lcd monitoron vagy lcd tv-n) képminőség (főleg ilyen áron...szerintem)
Szerintem ennyi pénzért ez egy jó vétel.
Ez így is már a duplája annak amit egy kamerára szántam...de elgondolkoztam és a HDD-sek mellett döntöttem. Az meg minimum a duplája egy egyszerű mini dv-snek.
Annyival nem rosszabb a képminősége egy minidv-shez képest, mint amennyivel egyszerűbb a kezelése, és a videók pc-re történő átvitele.
Végül is visszavittem és kicseréltem egy H250-re. Már este van és nincs rendes fény a tesztelésre, de ennyi fénynél is úgy érzem, megérte.
Azt nem tudom, hogy a lenti hiba csak azé az egy H20-asé volt-e, de ha széria hiba, az nagyon gáz.
A H250-nek még a kivitelezése is igényesebb, és nekem az is sokat ér, hogy nem kell az objektív-kupakkal bajlódni, hanem csak elfordítom a gyűrűt az objektív elején és lezárja a frontlencsét.
Amúgy az sem elhanyagolható, hogy ebben Leica lencsék vannak...
Ma vettem egy Panasonic SDR-H20-ast. A kérdésem az lenne, hogy ha XP módba (azaz a legjobb minőségbe) kapcsolom a felvételt, akkor a kontrasztos kontúrok függőleges vonalakkal szétesnek, "betüskéződnek". Valószínűleg csak gyengébben világított helyszínen, pl. szoba. (Elég zavaró.) SP módban, azaz közepes minőségben ez eltűnik. Ez vajon hiba?
A másik kérdésem: jobb a 3CCD-es H250-es annyival, hogy 60 000.- Ft-ot ráfizessek?
Való igaz a HighDef kameráknál elég komoly (1440x1080i, 27Mbps Constant Bit Rate) háttér kapacitás szügséges.
Ha már így összejöttünk, egy régebbi hozzászólásban olvastam hogy az utángyártott JVC konkrétan BN-VF808 típusú akku nem használható a kamerákhoz (pedig jó lenne mert a gyári 760mAh, az utángyártott pedig 1.600mAh és 7.000,- forint) miért nem jó hozzá? a dokkoló, vagy a töltés miatt és meg kellene venni hozzá az utángyártott töltőt is.?.
A másik kérdésem pedig az még mindíg a zoom tehát ha a MG255 (1.23Mp) 10X optikai zoomjához még használok digit zoommot azaz összesen 20-25X teljes nagyításig, mennyire romlik a képminőség? mint mondjuk egy MG130 (800k) teljes 34X optikai zoommal? vagy ennél jobban a képbontás akár a felére is? vagy megmagyarázhatatlan a képminőség romlása?
Sajna nem nagyon értek hozzá jó lett volna letesztelni van egy öreg Pana VZ1 S-VHS kamerám ez tud 20Xoptikai +200X digit zoomot de ez sajna nagyon "lájtos" kam nem látom a különbség mértékét, a digit+optikai zoomját összehasonlítva. üdvözlettel: easycam