Nem győzöm a kedves tudásszomjtól szenvedő fórumlátogatókat felvilágosítani ezen témában más topikokban. Mivel nem akarom másét szétoffolni, ezért remélem közmegelégedésre, nyitok egy ilyen témájút is.
(Forintocska)
A topikmoderátornak teljes hatásköre van arra nézvést, hogy ki írhat a topikba és ki nem. A reklamációkat ez ügyben hozzám kell benyújtani, bölcsen fogok dönteni az ügyben, minden együttérzésemet elővéve a kedves felhasználó panaszait illetően.
(Opi)
Figyelem! A Lelkisbe csak külön arra a topikra reggelt nickkel lehet írni!
A Lelkisben levő hozzászólások nem idézhetők és nem linkelhetők!
(Regina)
Figyelem! A topikon 24 órás késleltetés van, frissen reggelt nickek csak 24 óra elteltével tudnak kommentelni!
Mivel az utóbbi időben több emailfiók feltörési kísérlet is volt, ezért ne válaszoljatok senkinek, akit nem ismertek (ha ismeretlen ír, inkább kérdezzetek rá a topikban, hogy valóban ő küldött-e üzenetet), ne adjatok ki semmilyen személyes adatot magatokról, facebook profilt, ne kattintsatok semmilyen linkre, amit ezek az emberek küldenek! Ama bizonyos fórum üzemeltetője látja az IP-címeket, ennek tudatában menjetek oda nézelődni!
Átlagban 5-7 ezerért szoktak adni egy órát. Ebből nehéz milliós fizut kihozni, kivéve, ha csoportokat oktat, és minden nap jönnek hozzá, lehetőleg többször is. De szerintem vagy a medve szponzorálja, vagy tényleg valami örökség hullott az ölébe.
Ismertem egy nőt, bölcsiben volt dadus. Normálisan, de szerényen élt a lányával. Egyszer összefutottunk, új autóból szállt ki (előtte soha nem volt kocsija), mesélte, hogy most újítják fel a lakást és valami egzotikus helyre készülnek nyaralni. Először az jutott eszembe, biztos nyert a lottón, de kiderült, hogy összejött egy netes társkeresőn egy programozó faszival, össze is költöztek. Így már minden érthető volt. Lehet, hogy a literátornál is a medve hozta el a gazdasági fellendülést. Én ezt önmagában egyébként nem tartom elítélendőnek, ha egy nő vagy egy férfi jól "házasodik".
Teljesen nem változik meg ebben a korban már senki, de ha valamilyen szintű anyagi stabilitás áll mögötte, és megvan még ez a "macika" is, akkor lehet, beéri azzal, hogy ismeretlenekkel veszekszik a redditen, és nem lesznek nagyobb horderejű ügyek. Szerintem egyébként arra már rájött, hogy az IRL ügyek nem kifizetődők, nem hiszem, hogy szeret tárgyalásokra járni, tehát jó eséllyel megmarad az egész azon a szinten, hogy egymást oltogatják és üzengetnek egymásnak a virtuális térben a villővel meg az angélával.
Azt pedig továbbra is nehéz elhinni, hogy nyelvtan különórákra akkor szükség van, hogy az havi milliós keresetet hoz, mint állítja. Azért milliót még a matek vagy a nyelv sem hozna, pedig azok tényleg népszerűek.
A rusony tragédiája, hogy párszor már "révbe ért" az életében, csak mindig elbaszta. Maga a blogja is futott egy rövid ideig, népszerű volt, bármit kihozhatott volna belőle, kinyílt előtte egy csomó ajtó, picsamagazinokban mutogatták, aztán hát csak hisztériásan elmart onnan minden olvasót, képtelenség volt kijönni vele, elszállt és végtelenül paranoiás lett.
Viszont az, hogy mit mutogat a blogján, csalóka tud lenni, mert hát mikor nem adja elő, hogy tökéletesen van és csicseregnek a madarak? Már most bregyog valami "kavarásról", még magántanárként is fájtol egy másik tanárral, akit fel akar jelenteni a tankerületnél.
De valami tényleg történhetett, hiszen Macyka hirtelen kifizette a milliós adósságait, talán végre hozzájut a szülői örökségéhez, és kicsit lenyugszik. De alapjaiban sosem fog megváltozni, ahhoz már túl bolond, és mindig el fogja baszni, mert a kezeletlen mentális betegségei erre determinálják, főleg a paranoia.
Ahogy a blogját nézem, látszólag révbe ért, magánórákat ad, azt csinálja, amit szeret, jól elvan. Ha viszont így van, akkor viszont nem fér a fejembe, miért kell a neten veszekedni, ez általában a boldogtalan, megkeseredett, magányos és frusztrált emberek sportja.
Ja, annyira nem vagyok naprakész. Nekem mindig csak a Blaha tűnt fel, mint final destination.
Az író nőt illető jóslatok inkább olyan értelműek, hogy egyre jobban elhatalmasodik rajta az elmebaj, és vagy valami köztörvényeset tesz, vagy valami közveszélyesen őrültet.
"Meg akiket fikáz, azok is fikázták őt, ha jól értem, tehát nem olyan egyszerű az ügy"
Hát, ide speciel úgy robbant be anyázni és személyeskedni, mert Seri megemlítette valamelyik netes ámokfutását, aztán itt még durvább ámokfutásba kezdett.
És akiket fikáz, azok ellen is ő indította annak idején a dzsihádot (aztán vinnyog, ha vissza mernek ütni).
Ha nem hiszed, csak nézd meg, hogyan próbál jelenleg is beleállni totál ismeretlenekbe, csak már köztudott róla, hogy zakkant, és nem állnak le vele.
"Olyan dolgok történnek napi szinten a magyar "jogban", hogy felveszik a versenyt a legvadabb sci-fi regénnyel, a hihetetlen kategória."
Tudjuk. Például egy notórius zaklatót első fokon bűnösnek találtak, aztán a másodfok felmenti, a zaklató pedig röhögve folytatja ott, ahol abbahagyta :-/ Már az elmeorvosi vizsgálat után bent kellett volna tartaniuk, de hát úgy látszik, Magyarország tényleg nem jogállam...
Nézz be a fórumra, naponta beírják, hogy "félsz már a böritől", "készülsz már a börire", "ne aggódj, a böriben majd nem lesz gondod erre".
Az "író" pályafutását annyira nem követem, de kétlem, hogy a netes fikázásai miatt pénzbüntinél súlyosabbra számíthatna. És még abból is ki tudja magát angolnázni, ha elég rafinált, és van annyi esze, hogy ne közvetlenül és nyíltan fogalmazzon, hanem csak utalás szintjén, de úgy, hogy azért mindenki értse. Meg akiket fikáz, azok is fikázták őt, ha jól értem, tehát nem olyan egyszerű az ügy, mintha mondjuk te most nekiállnál engem gyalázni, úgy, hogy én életemben egy rossz szót sem mondtam rólad. Az ő esetük ennél lényegesen bonyolultabb és összetettebb, hosszú évekre visszamenő ellenségeskedésről van szó - ha jól értem.
Olyan dolgok történnek napi szinten a magyar "jogban", hogy felveszik a versenyt a legvadabb sci-fi regénnyel, a hihetetlen kategória. Mintha valaki titokban átírta volna a jogrendszert, hogy a sértettek ellen, az elkövetők mellett tegyen voksot. És itt nem netes fikázókról van szó, hanem súlyos testi sértésről, garázdaságról, sikkasztásról, nemi erőszakról és hasonló bűncselekményekről. Következmény nélkül. Ezért nem tartom túl valószínűnek, hogy akár a félnótás, akár az író arra a sorsra jutna, hogy elzárják. De persze bármi lehetséges.
Van egy közös pont: a gyagyásnak is lassan 20 éve mantrázzák, hogy "megy a böribe", ehhez képest még pénzbüntit sem kapott eddig soha (tudom, de majd MOST! - vagy sodizmussal élve "a jövő héten").
Nem mondom, hogy ne mondogassa senki, hogy "xy [ide mindenki gondolja oda a haragosát, az exét, egy politikust, stb.] a böribe megy", ha ez valamiféle katarzist vagy örömérzést, esetleg megkönnyebbülést okoz neki, de amikor ezt már hónapokon, éveken, évtizedeken át kántálják hiába, az egész átfordul börleszkbe, önmaga paródiájába. Képzeld el, ha majd húsz-harminc év múlva valaki idetéved ebbe a topikba és olvassa a hsz-eket, hogy "megy a böribe, höhöhöhöööööö, lassan kezdődik a böris évad, muhahahahaaa", és arra gondol: "Hé, de hát az illető egy percig sem volt böriben, ki volt az az ábrándos fasztarisznya, aki ezt ezerszer leírta?". Szóval nem árt a realitások talaján maradni. Azzal pl. tökéletesen egyetértek, hogy soha nem készül el a könyve, hogy soha nem lesz már az az ismert és forradalmi blogger, aki valaha volt, meg lehetne sorolni, de hogy böri...
(És nem, nem vagyok rusonyista, pusztán azért mert nem hordok össze gyermeteg módon minden baromságot, ami éppen a fantáziámban/vágyálmaimban megjelenik.)
Nem tudom, a hímnemű rusony is egyre lejjebb vitte a színvonalat, szerintem sok rajongó már csak jobb híján nézi még a műsort. Meg mert szeretnék látni, hogy az idő igaz, és a rossz elnyeri méltó büntetését.
De azért fénykorában messze nem ilyen unalmas volt.
2019-ben három hónapont át fetrengtem a függőágyban, rusony ámokfutását felolvasva Ellácskámnak, és gurultunk a röhögéstől. Mire az éjszakai termés végére értünk, már újra teleírta a topikot!
2021-ben virágzott a Vicces Őrjöngéseim c. blogrovat, hetente többször is volt valami szórakoztató.
2023-ban már nagyon ellaposodott, de még azért voltak néha említésre érdemes kitörései.
Most pedig itt állunk 2025 küszöbén, és már csak az unalomig ismert őrültségeit hajzogatja, mint egy beakadt verkli. Ha képes még főnixmadárkodásra, akkor itt az ideje megmutatni, különben újabb lelkes katasztrófaturistát veszít el, aztán ha mind fakípnél hagyjuk, akkor kinek írja majd a blogot?!?
Azért én bízok a rusonyban. Hímnemű megfelelője is képes volt mindig főnixmadárként feltámadni, mikor már épp temette mindenki, és újra vidám perceket szerezni a rajongóinak.
Ja, amúgy már az őrülete sem szórakoztató, dögunalom a nő.
Szokták kérdezni régi olvasók, hogy nem unja meg, hogy végtelenítve ugyanazokat a mondatokat írja le, amiket már álmából felverve ismer az is, aki csak évente kétszer megy oda fel? Kispöcsű ügyvéd, gonosz Angéla, Szentesiminekvan, leléptek az olvasók, életlopó Villő, dajkini, villőista, zabálod a nutellát, keto a süti, a tiéd sükebóka, az enyém harvardizseni, mert én hidegtűrt kastéjjban élek és mindenki irigyel, királynői termetem van, homlokon csókolt az Isten, szentfazék voltam mindig is tegnap óta, költő és regénytelen író vagyok, mert a Fidesz legalább utálja a buzikat, mert engem igazgatónak akarnak, nem is tudják, ki jár közöttük, pengeszájból Genorazzo Máriát csináltattam, ilyen segged sosem lesz.
Tessék, meg tudnám írni helyette, de én legalább behoznék pár új témát is. Csak mondom a read-onlyban itt leskelődő rusonyistáknak.
Mert amit írna, az csak egy dögunalmas sérelemlista lenne, némi modoroskodással előadva, és csúfos bukás lenne. Akkor pedig oda lenne a maradék ép elmécske is.
De most már a blogon sem tud új hülyeséget írni. Sokáig az őrültsége volt a szórakoztatási faktor, de lassan már látatlanban megírhatnánk, mi van a legfrissebb fassekérdeztében... kész, kiüresedett szegény rusi.
Ti nem érzitek úgy, hogy a rusony mintha kissé kifulladt volna?
Már nem szórakoztató az őrültsége, nagyon önismétlő és unalmas lett. Most, hogy végre fizetnie kellett a bűneiért, mintha óvazosabb is lenne, az álvillőt is levette, csak névtelen fórumokon okoskodik ismeretleneknek és szapulja a férfiakat.
Lehet, hogy ennyi volt az író nő nagy productio-ja?
Tényleg, ő írt olyanokat, hogy a máglyán sem tudná sajnálni ezt meg azt...
Hát akkor mostantól olvassuk figyelmesen a kommentjeit, úgysem fog sokáig bírni a gonosz természetével. Bűncselekmény esetén azonnal képernyőmentést + levideózni a képernyőt, kicsit mozgatva körbe a kamerát, arra nehezebben mondhatja rá, hogy csak photoshop.
De szép is lenne, ha egy ilyen miatt kerülne először börtönbe, igaz lenne az idő.