Ja, azon vagyunk, hogy ez a helyzet változzon. Jack Cole beszélt a parlamenti drogbizottság előtt, az ORFK-án, a CEU-n és az ELTE-n is, a sajtónak is adott interjúkat.
A LEAP egyébként a vietnámi veteránok szervezetének mintájára jött létre, akik a háború ellen tiltakoztak: na őket aztán nem lehetett hazafiatlansággal vádolni, mert megharcolták a részüket a háborúban.
"Röhögök. A füvet nem szokás "tukmálni", amire te gondolsz, az a pia ("Igyámámég Józsikám velem, a tesóddal egy kupicávaaa, he!")"
Aha, persze. Ismerek olyat, aki azzal szokott dicsekedni, hogy eddig életében 11 embert sikerült rábeszélnie a fű kipróbálására, akik közül 6-an azóta rendszeresen szívnak. Pedig a srácnak nincs ebből anyagi haszna, nem díler, nem termelő(bár lennének ilyen ambíciói, ám mára annyira lustává, motíváció nélkülivé vált, hogy ezt már soha nem fogja megvalósítani).
"Végkövetkeztetésként elmondható, hogy bár mind a dohányfüst, mind a kannabiszfüst hasonló kémiai tulajdonságokkal rendelkezik, farmakológiai hatásaik jelentősen különböznek. A kannabiszfüst összetevői minimalizálnak egyes rákkeltő folyamatokat, míg a dohányfüst felerősít egyeseket. A füst mindkét formája tartalmaz rákkeltő anyagokat és olyan részecskéket, amelyek elősegítik a gyulladásos reakciókat, amelyek felerősíthetik a füst rákkeltő hatásait. Azonban a kannabisz jellegzetesen leszabályozza az immunológiailag indukált szabad gyök termelést azzal, hogy elősegíti a Th2 immuncitokin termelését. A THC ezenfelül gátolja a füstben található egyes rákkeltő anyagok aktiválásához szükséges enzimeket is."
Eddig a drog elleni küzdelem régi fajtájában hittem. De ez a rendőr (ellentétben a magyar rendőrökkel) rendkívül hiteles. Gondolkodóba estem. Lehet, hogy tényleg igaza van..."
"homokip 9 órája 14 perce Válasz erre
Mennyi múlik azon, hogy ki mondja ugyanazt. E rendőr szájából elhiszem, hogy igazság van abban, amit mond. Ha ugyanezt pl. füves cigit szívó TASZ-os szájából hallom, inkább úgy tűnt volna az egész, hogy csak a saját gyengeségét akarja fedezni."
Úgy látszik, az ellenzők közül nagyon sokan csak arra figyelnek, hogy ki mondja, és nem arra, hogy mit mond. Ez fontos tanulság.
Én ismerek több embert is, akiknek már volt ilyen. Okádtak, szarul voltak, és ma is élnek boldogan. A nikotint szívva nem lehet halálosan túladagolni, csak ha megiszod a kivonatát.
Aqua az előbb azt mondtad, hogy otthon zavartalanul lehet szívni most is. Én rávilágítok, hogy egyáltalán nem, erre te azt mondod, hogy "aki függő, mindent bevállal".
Ez most hogy jön ahhoz a vitatott kérdéshez, hogy lehet-e otthon zavartalanul szívni.
Hogy lezárjuk ezt a vonalat: az érvényes jogszabályok alapján otthon NEM lehet legálisan szívni a rendőrnek joga van átkutatni a lakásodat kábítószer után kutatva.
"Olyan lehetséges, hogy allergiás sokk, de az nagyon ritka. Ez bármely élelmiszerrel előfordulhat egyébként."
Jaja! Épp nemrég halt meg egy mogyoróérzékeny kislány, aki véletlenül "nyomokban mogyorót tartalmazó" csokitól lett rosszul. Hiába köpte ki és hányt, már késő volt.