Üdv! 9mm Luger kaliberű Smith & Wesson Model 59 pisztolyomhoz keresek a mellékelt képeken látható típusú pót-tárakat.
Tárkapacitás: 15 darab lőszer Tártest: rozsdamentes Tárfenék: műanyag (képek szerint)
A műanyag tártalp (tárfenék) külön is érdekel, ha valakinek van esetleg sérülés mentes ilyen darab eladó. TELEFON: nullhat30háromszázegy31harminchat Csörgess meg, visszahívlak!
Köszönöm a részletes és korrekt válaszokat. A közelgő vizsgaidőszak tekintetében valószínűleg január végén vágok bele. Ha már belehelyezkedtem a hobbiba, mindenképp fogok posztolni tapasztalatokról, új beszerzésekről!
Fegyvertartási engedély három eltérő célra szerezhető: vadász, sport, illetve önvédelmi.
Az első kettő pénzzel, gyakorlással, vizsgákkal és vizsgálatokkal 6-12 hónap alatt teljesíthető, az önvédelmi engedélyben gondolkozni is felesleges, az csak egy elméleti lehetőség abban az esetben, ha nem viselsz olyan tisztséget/munkakört, amivel gyakorlatilag mérlegelés nélkül meg kell kapnod.
A fegyverVISELÉS egy önvédelmi és szolgálati fegyverekhez járó jogosultság. Éles fegyverre ilyened nem lesz, de gáz-riasztóra minimális procedúra árán megszerezhető.
Mielőtt bármibe belekezdenél, látogass el a hozzád közeli lőterek egyikére. Szinte mindenhol van lehetőség ú.n. élménylövészetre, aminek keretében minden fegyverkategóriát ki tudsz próbálni amivel a klub rendelkezik.
Amennyiben nagyon megtetszik a dolog, beléphetsz a klubba és onnantól általában csak a lőszerköltséget kell kifizetned amikor a klub fegyvereivel - lövészetvezető irányítása mellett - gyakorolsz. Ez még semmilyen kötelezettséggel nem jár, de saját fegyvert nem tarthatsz.
Saját fegyverhez regisztrált versenyzővé kell válnod, minősítő versenyeken kell indulnod és ott adott szinteket meglőnöd. Ezen kívül fegyverismereti vizsga, sportorvosi alkalmassági és 2 alkalmas pszichológiai vizsgálat kell még, valamint az első vásárlási kérelmed benyújtása előtt már rendelkezned kell szabályos tárolóhellyel.
Dióhéjban ennyi, a többit a lőtéren elmondják és segítenek mindenben.
Élménylövészeten jártál már valamelyik egyesületnél? Ha még nem, akkor érdemes kipróbálni. Kis papírozás után az egyesület bármely fegyverével lőhetsz (felügyelet alatt), nincs átfutás, nagykorúként és ekkor már egyesületi tag ként ez lehetséges. Mondjuk ha jól emlékszem, tán ilyenkor egy hetes a tagság, de bármikor ismételhető. Ha nem csak a fegyver birtoklása, de a használata is tetszik és ezt hosszabb távon is szeretnéd csinálni, akkor a fegyvertartási megszerzése nem lehetetlen, de a fegyverviselési az szerintem esélytelen. Tartásival vásárolhatsz, otthon tarthatod, zárt dobozban szállíthatod, lőtéren használhatod. De közterületen viselni nem.
Az már az egyesülettől függ, hogy mennyire tudnak veled foglalkozni, mikor léphetsz be versenyző ként és mennyit tudnak versenyre vinni. A versenyzéshez már csak sportorvosi alkalmasság és versenyengedély kell, utána már egyesületi fegyverrel versenyezhetsz. Ugyanis a tartási megszerzésének egyik feltétele, hogy aktív sportoló légy. Vagyis versenyekre járj (MDLSZ-nél évente minimum három) és ott értékelhető eredményt érj el. A verseny tipusától függ, hogy mi az értékelhető eredmény, de ezzel kell bizonyítanod, hogy tudod használni a fegyvert. És a tartásid addig tartható meg, amíg aktív versenyző vagy és van értékelhető eredményed, vagyis minősítésed. Tehát fontos, hogy aktívan használd is amid van, ne csak birtokold.
A saját tartásihoz kell majd még rendőrségen tett fegyvervizsga, amit érdemes rövid huzagolt, hosszú huzagolt és sörétes fegyverre is letenni, hogy bármid lehessen később. Kell majd még két pszichológiai vizsgálat egy éven belül, de minimum hat hónap különbséggel és megfelelően kialakított tárolóhely.
Ha a fentiek mind megvannak és nem felejtettem ki semmit, akkor ezekkel és az első fegyver megszerzési szövetségi javaslattal, lehet menni a rendőrségre határozatért, hogy megvehesd. Ekkor ők még lekérnek hivatalból egy erkölcsi bizonyítványt, ellenőrzik a tárolóhelyet és akár ki is adhatják a határozatot, hogy megveheted első fegyvered. Ha az megvan, az kerül be a tartásiba, akkor kapod meg, ha van mit tartani. Nem egyszerű, de sokaknak sikerült már :-)
Remélem a kérdésem illik a témába. Jó ideje érdeklődöm a fegyverek témája iránt. 5 éve gyűjtök hatástalan fegyvereket, és elméleti szempontból úgy érzem tudok ezt-azt a működésükről. 21 éves vagyok és szeretnék belépni egy sportlövész egyesületbe, hogy szélesítsem a látókörömet és éles fegyvereket is vásárolhassak, fejlesszem magam gyakorlati téren is. Nyilvánvalóan ez nagy felelősség és ezzel tisztában is vagyok. Ami érdekelne, hogy általánosságban mire számítsak ha belépek egy ilyen egyesületbe? Először csak légfegyverekkel, 22-es kaliberű fegyverekkel lőhetek és van átfutás az éles fegyverekig( x hónap, év stb.) vagy ez nagykorúaknál csak egy alkalmassági kérdése? Illetve amennyire tudom, fegyverviselési engedélyt is könnyebben kaphatok, gyakorlatilag sportlövész engedély nélkül esélytelen is lenne. Hálás lennék ha valaki aki benne van a témában régebb óta, ki tudna segíteni ezekkel a kérdésekkel. Leginkább muzeális fegyverek gyűjtése miatt érdekel, tekintve hogy sok éles fegyver töredéke a hatástalan daraboknak. Válaszokat előre is köszönöm! (a képen az első beszerzendő darab szerepel)
Keress rá a szakjegyzékben Beregi Z. fegyvermesterre. Bekecsen van a műhelye. Az én M54-emen is az általa gyártott van. Meg a Brno M 4-en is. Nem olcsó, de annó olcsóbban gyártotta le nekem, mint amit
csehből lehetett (volna, ha van készleten) beszerezni. Egy próbát megér.
Eladásra kínálom a képeken látható CZ Bren2 S-t cca. 350 lövéssel.
7.62*39
B7 kategória
14" cső
3 állású gáz dugattyú Behajtható válltámasz Praktikus és kézre álló kezelőszervek Inforce 1000 lumen-es fegyverlámpa (típus specifikus, szinte egybe olvad az upper-el) Oldalsó és alsó gyári CZ szereléksínek 2 db 30-as és 1 db 10-es tár Acél nyílt irányzékok (még csomagolva, nem volt a fegyveren)