Keresés

Részletes keresés

bernadett3 Creative Commons License 2008.06.09 0 0 664
Mi Újpalotán lakunk, és az utóbbi 2 hétben megnőtt a forgalom. Szombaton amikor kinnt voltunk, addigra nem volt nagyon hangos, és kicsit arrébb volt, úgyhogy szerintem egyáltalán nem veszélyes. Megszokás kérdése. Honnan hallottad? A környéken laksz?
Előzmény: LeP (662)
eleri Creative Commons License 2008.06.09 0 0 663

Tapasztalatból még nem tudunk mondani semmit, majd néhány hónap múlva. :-))

De egy-egy azért akad, mint a 16. kerületben bárhol, szerencsére azért nem Zugló és nem Lőrinc... :-))

Előzmény: LeP (662)
LeP Creative Commons License 2008.06.08 0 0 662

sziasztok,

valakinek van infoja arrol, mekkora a Zebra felett a legiforgalom?

grkr Creative Commons License 2008.06.06 0 0 661
Április 30. volt az eredeti határidő. Ez ugye tavaly hétfői pihenőnap volt, a négynapos hétvégén nem is dolgozott senki a lakásokon... Ha jól emlékszem csütörtökön volt az első próbálkozás, nem volt gázóra, illetve víz sem, mert csőtörés volt a szomszéd lakásban a négynapos hétvégén...

Ezt követően kellett nekik a két hét, de ekkorra tényleg minden rendeben volt, pontosabban 2 apróságot (korlátzáró műanyag végdugó, illetve ereszcsatorna rögzítőbilincs bezárása) a délutáni kulcsátadásra pótoltak.

Út valóban volt, de annak második rétegét áprilisban aszfaltozták, a járda pedig májusban készült. A járdán álló Konta Barbis plakát pedig idén májusban lett elszállítva...
Előzmény: eleri (660)
eleri Creative Commons License 2008.06.05 0 0 660

A 17 nap plussz várakozás, amit egyszer már említettél, az első próbálkozáshoz számítva volt, vagy amikorra már tényleg a kulcsokat is megkaptátok?

Jaa meg ahogy rémlik ti mázlisták voltatok, mert az átadásra már simán volt a lakópark körül aszfaltos út is, és nem akkor kellett még csinálgatni... jól emlékszem?

Előzmény: grkr (659)
grkr Creative Commons License 2008.06.05 0 0 659
Sziasztok!

Néhányan már tudjátok, hogy az ÁFLK-ben lakunk.

Tavaly mi is kb. ugyanezeket éltük végig. A műszaki átadás-átvétel 2 lépcsőben zajlott, mert kb 25. hiányosság volt, és ebből 3 (nem volt gáz, nem volt víz, erkélykorlát alatt kifért a gyerek) miatt nem voltunk hajlandóak átvenni előszörre. Viszont 2 hét múlva valóban elkészültek mindennel. Ekkor reggel aláírtuk, délután pedig már zárakat cseréltem :-)

Az eredeti konstrukció szerint (szerintem ez azóta sem változott) van egy műszaki átadás, amelyen lehet hibajegyzéket felvenni (esetleg meghiúsul mert olyan hibák vannak, vagy nincs is hiba), majd, amikor a hibákat kijavították, van egy birtokbaadás. Ekkor rögzítik a mérőállást (hiszen a hibajavítás is fogyaszthat pl. áramot, vizet, gázt), bezárják a lakást, és ha a bank rendben találja a papírokat, felszabadítják a zárolt összeget, és mehetsz a kulcsokért.

Lassan végére értek ti is, őszintén remélem és kívánom :-)

Hegyeske Creative Commons License 2008.06.05 0 0 658

Sziasztok!

Én csak külső szemlélő vagyok, tetszik ugyan egy eladó lakás, amivel szemezünk a párommal, de amiket írtok, az elég durva.

A lakások - jó tudom a környék miatt is - de igen drágák. És valahogy nekem fucsa, hogy műszaki átadás van akkor, amikor még alapvető dolgok nincsenek meg. Azért egy ingatlan, ahol még nincs melegvíz ne legyen már alkalmas a műszaki átadásra. 20-30 millió körüli összegekért jó lenne már lakható lakást átvenni.

Ráadásul valaki írta, hogy átadások vannak már a társasházban is? Hogyhogy? Oda még annyi út sincs, ahogy így néztük tegnap, mikor arra mentünk, mint a villákhoz. És gondolom, ha a villákban nincs melegvíz, akkor a társasházi részen mégannyira se.

Részleges műszaki átadás? Ilyen van? Ez nem csak arra jó, hogy a cégnek megnyíljon a pénzéhez vezető út? Mert ha jól tudom, akkor annak kifizetése műszaki átadáshoz kötött. Vagy nem?

Szerintem megvárjuk, míg elkészül a ház és akkor talán megvesszük a lakást. Ha meg addig elkel, akkor így jártuk.

Hegyeske

Laci63 Creative Commons License 2008.06.04 0 0 657
Nem értettem, miért kérdezted a csatornát, de rájöttem... enyémlakás az Iglói utca felől van, ott kész a csatornabekötés.
Előzmény: T98 (655)
Laci63 Creative Commons License 2008.06.04 0 0 656
Nemnem...a csatorna működik...kipróbáltam...mindenhol... :-) csapok is rendben működnek...azt is kipróbáltam..melegvíz helyett persze csak hideg folyik, lévén hogy nincs még gáz...
Az elektromos rendszert, kaputelefont, valmint a fűtés/melegvizet nem volt lehetőségem mélg kipróbálni, de ez utóbbi a hiba/elmaradáslistán szerepel is.

A birtokbaadásig keletkező hibák/sérülések javítását természetesen megígérték, a klímaszerelés utáni esetleg szükséges festésjavítással együtt. (de remélem nem kerül sor az ígéret behajtására :-) )

Hogy nevezhetjük-e műszaki átadásnak? Végülis annak szerződés szerint része a közművek/mérőórák átadása is, azt pedig még nem írtuk alá...szóval szerintem részleges műszaki átadásnak hívhatjuk :-)
Előzmény: T98 (655)
T98 Creative Commons License 2008.06.04 0 0 655
És ezt így el tudták nevezni műszaki átadásnak? Csatorna nélkül? Laci, te nem akartad kipróbálni, hogy lefolyik-e a kádból a víz?!
És mi van azokkal a hibákkal, amit a hibák javítása közben követnek el miután te már átvetted műszakilag a lakást? Pl. mi van, ha jönnek kijavítani a hiányosságokat, és közben eltörik a padlólapodat vagy megkarcolják a parkettádat?
Előzmény: Laci63 (653)
eleri Creative Commons License 2008.06.04 0 0 654

Húúúú....

Most volt időm csak benézni, de ezek azért nem jó hírek! :-((

Remélhetőleg begyorsítanak a még hiányzó munkáknál és mire mi megyünk már nem lesz kétrészes átadás...!

Előzmény: Laci63 (653)
Laci63 Creative Commons License 2008.06.04 0 0 653
Ez olyan mint a népmesében a "jöjjön is meg ne is, hozzon ajándékot meg ne is"...Át is van adva, meg nem is... :-)
Természetesen benne van a rendeltetésszerű használat a szerződésben, benne van pl. az is, hogy a mérőórák állását is fel kell venni... ez utóbbi nem történt meg, és nem is került aláírásra, vagyis a műszaki átadás szerződés szerint teljes körűen nem történt meg. Minden más átvétele is megtagadható gondolom a rendeltetésszerű használatra való hivatkozással, a kérdés, hogy ettől előbbre leszek-e...
Amelyik alvállalkozónak elmaradása van, az felvette a hibalistát, elmaradásokat a jegyzőkönyvébe, az órák miatt még úgyis lesz egy kör, de ott már azoknak az alvállakozóknak a képviselői, akikkel nem volt probléma, már nem kell, hogy ott legyenek...
Előzmény: aranyalma70 (652)
aranyalma70 Creative Commons License 2008.06.04 0 0 652

Ez most komoly...????

Ez azt jelenti, hogy a rendeltetésszerű használatnak sem felel meg a lakásod... (nincs fűtés, nincs áram, nem tudod megközelíteni).

Hogy lehet műszakilag átadni egy félkész építményt?

Általában a rendeltetésszerű használatnak legalább meg kellene felelnie egy lakásnak, hogy a műszaki átadás megtörténhessen.

Nálatok ilyen nem volt kikötve a szerződésben?

Előzmény: Laci63 (651)
Laci63 Creative Commons License 2008.06.04 0 0 651
Sziasztok!

Kicsit (nagyon) későn értem haza, ezért csak annyit, hogy az átadás lezajlott, de néhány dolog még befejezetlen/függőben van...
Elsősorban nincs gázóra, ezért fűtésrendszer még ellenőrizetlen, mérőóraállások ezért nincsenek leírva, a bejutás még alpinvizsgás, bár a kapukat már szerelik...
A gépész/elektros részek még nem befejezettek teljesen, de a héten befejezik.

Tv-internet ügyben: valóban a T-xxx mint területi szolgáltató mellett a Telephant is választható, de nem kötelező.
Laci63 Creative Commons License 2008.06.02 0 0 650
Hááát...igaz, ami igaz, kavarognak a fejemben azok a dolgok, amiket holnap meg kell néznem, kérdeznem, ellenőriznem stb :-) Egy egész oldalas listát már írtam :-)

Egyébként a továbszolgáltatás önmagában még lehetne kedvezőbb is, mert hiszen a továbbszolgáltató átvállal feladatokat, eleve nagyobb csomagban, kedvezőbbben kaphatja a szolgáltatást stb... de az árat sokszor nem ez szabja meg... :-(
Előzmény: eleri (649)
eleri Creative Commons License 2008.06.02 0 0 649

A más termékének továbbértékesítése általában jó olcsó szokott lenni... :-))

Látom nem tudsz aludni és be vagy sózva a holnapi átadás miatt... :-))

Előzmény: Laci63 (648)
Laci63 Creative Commons License 2008.06.02 0 0 648
Igen, az T-kábel terület, ezért fizikailag más nem is nagyon tud ott szolgáltatni... maximum továbbbszolgáltatni...
Alapvetően nekem azzal se lenne bajom, a kérdés, milyen hozzáadott szolgáltatással és persze mindezt mennyiért...
Előzmény: eleri (647)
eleri Creative Commons License 2008.06.02 0 0 647
Én anno rákérdeztem az értékesítőknél, és azt a választ kaptam, hogy a T-csoport fog szolgáltatni...
Előzmény: Laci63 (646)
Laci63 Creative Commons License 2008.06.02 0 0 646
Persze, beszámolok... :-)
A kábeltv/telefon/net is egy jó kérdés lesz (sok mással együtt), hogyan képzelték/képzelik...
(talán korábban kellett volna, de eszembe se jutott, hogy egy ilyen típusú lakópark esetén saját "szolgáltató" kerüljön szóba...)
Előzmény: eleri (644)
T98 Creative Commons License 2008.06.02 0 0 645

Kedves LeP!

Elsőre nagyon ijesztő az a sok kötelezettség és kevés jog, amit a szerződés tartalmaz, úgy fogod érezni, hogy az építtetőnek tulajdonképpen bármi jogában áll, amiért a vevő nem állhat el a szerződéstől büntetlenül. Az építtető alaposan "levédi" magát, sok eltérést engedélyezve saját magának, kevés lehetőséget neked. Ez részben így is van. Javaslom, nézesd meg a szerződés-tervezetet egy általad választott ügyvéddel - lehetőleg olyannal, aki járatos társasház-építésekben. Ő el fogja tudni mondani, hogy mi az, ami csak ijesztő, de nem kell félni tőle (általában minden építtető beleír ilyeneket), és mi az, amit mindenképpen ki kellene venni a szerződésből. (Ezzel kapcsolatban valószínűleg nem lesznek túl rugalmasak) Ragaszkodj hozzá, hogy megkapj minden szerződés-mellékletet, alaposan nézd meg az alaprajzot, és ha tetőteraszos a lakásod (a teraszod az alattad lakó lakásának a teteje), akkor mindenképpen kérdezz rá, hogy kell-e számítani szinteltolódásra, mert ezzel kapcsolatban volt pár óriási félreértés és negatív tapasztalat jónéhányunknál:-(

eleri Creative Commons License 2008.06.02 0 0 644

Hát akkor marad a mobil internet ennek töredékért! A kisajátított vonalat meg kenhetik a hajukra.... :-))

Holnap ugye beszámolsz, hogy mi volt?

Előzmény: Laci63 (643)
Laci63 Creative Commons License 2008.06.02 0 0 643
Szia,

Választottátok, vagy kellett választani?
Megnéztem a honlapjukat, és szerepel náluk ez a lakópark is, sok mással együtt, ahol a lakópark "saját" szolgáltatója akarnak lenni (mások szolgáltatásainak továbbértékesítésével). Lehet, hogy nincs is választásunk? =:-o
Az internetet néztem...egy 4Mbites netért 12500Ft azért kicsit erősnek tűnik (még ha szimmetrikus is... mert engem pl. a 4M uplink nem nagyon hoz lázba)
Előzmény: ET9 (640)
ET9 Creative Commons License 2008.06.02 0 0 642
Szia! A válasz Diczinek szólt. A Telephant a kábelszolgáltató a Terra Zebrában
Előzmény: LeP (641)
LeP Creative Commons License 2008.06.02 0 0 641
szia ET9,
nekem szólt a válaszod?
ET9 Creative Commons License 2008.06.02 0 0 640
Szia! Bocs, de csak most olvastam a kérdésed. Mi a Telephant-ot választottuk. És van internet is...
Előzmény: Diczi (619)
LeP Creative Commons License 2008.06.02 0 0 639
elnézést, de megismétlem az előbbi kérdéseimet, tán lesz valaki, aki elmondja a tapasztalatait

"sziasztok,

szeretném megkérdezni az első ütemeseket, hogy az előszerződésben ti mit javíttattatok.
- Ilyenekt ugye nem engedtetek benne hagyni, hogy a kivitelezőt terheli csak a felelősség, ha valami elsz**ródik a lakásban (pl. falat nem a helyére teszik)?

- továbbá: az ügyvédet mindenképp csak ők adhatják? nem túl korrekt, a törvény kimondja a szabad jogi képviselet választás jogát... így semmi védelemed nincs...

- közös helyrajzi szám volt mindenkinél?"
LeP Creative Commons License 2008.06.02 0 0 638
lehet, hogy nem tanultam meg olvasni? a szerzodestervezetben csakis az Unicredit neve szerepel...
szil. Creative Commons License 2008.06.02 0 0 636

Kedves Leendő Lakótársak!

A mai műszaki átadással kapcsolatban van már valakinek tapasztalata? Ugy tudom ma már 2-3 lakást is át akartak adni. Kiváncsi lennék az ott történtekre.

LeP Creative Commons License 2008.06.02 0 0 635
hanakZ
jól értelek: 1.600.000-ba kerül 1.000.000 ft előtörlesztése? hihetetlennek tűnik...
és nem az unicredit a finanszírozó? a cib mit csinál ebben a projektben?
LeP Creative Commons License 2008.06.02 0 0 633
Kedves HanakZ,

erre a más bankos konstrukcióra én is kíváncsi lennék! ahogy itt olvasgattam, más bankok nem vállalják be a hitelt, mert nem jegyeztethetik be a jelzálogjogot a tulajdoni lapra

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!