http://index.hu/kultur/cinematrix/ccikkek/alszent4670/
...Az alkotást Nickolaus Myslicki álnéven Toepler Zoltán drámaíró és filmrendező jegyzi, aki a Filmpont.hu cikke szerint beismerte, hogy a jelenet felvétele során elpusztult az állat...
Ja, mert elmebetegek lehetnek, de hány ember, köztük a kiállításon dolgozók közönyös jóváhagyása kellett ehhez -- és mennyi időn keresztül ????????? Komolyan, gyomorforgató.
Perszen én azt sem értem, hogy a kiállítás látogatója között nem volt egyetlen egy sem, aki felháborodott volna azon, hogy egy ilyen kutyát köszszemlére tesznek ápolás és ellátás helyett ?????????????
Hasonló eset borzolja most a világot. Egy kiállításra Guillermo Vargas, művésznevén Habacuc gyomorforgató ötletet eszelt ki: a Natividad (spanyolul „születés”) nevű kutyát kikötözte, majd a látogatók szeme előtt hagyta étlen-szomjan addig, amíg el nem pusztult. A csonttá soványodott élőlény nyilvánvalóan jó gondolatébresztő, s talán fontos és aktuális társadalmi kérdések fölvetésére is alkalmas, de mindezek nem szentesíthetik az állatkínzást, amelyet az európai kultúrkör már elég régóta társadalmilag megvet, elítél
Tipikus együttérzésre képtelen megnyilvánulás. Semmi érv, közhelyek használata és az is rövid, hogy ne legyen megerőltető, valamint az a fajta merev magabiztosság, ami a gyengeséget, az ideologia hiányát leplezi.
Mégegyszer megkérdem: a te sorsod is ugyis a halál. Miért nem ugrasz már most az autó alá? Egy csomó halálfélelmet és szenvedést megspórolsz. Én is sajnálni foglak, megígérem...
Minden élőlény sorsa a halál. Azonban a gyors és fájalommentes halált kíván mind magának, te is és én is. Csak másnál látja esetleg sok ember értelmetlennek, hiszen másnak ugyis mindegy, ha meg kell halni. De értelmetlen szenvedést okozni csak szánalom nélküli és irgalmatlan ember tud.
Aki szándékosan hajt be több állat közé, az kockáztatja azt, hogy elgázolja valamielyiket, vagy akár többet is. Az ilyen lelkivilágu, ha begurul, emberek közé is belehajt. Mert az embernek nincs kétféle lelkivilága.
Most valami más, de igencsak szívbemarkoló ügyben lobbiznék. Az alábbi levelet kaptam, és megragadnék minden fórumot, hogy négylábú társaink életét megmentsük:
Kedves Állatbarátok! Az alábbi levél küldője egy kétségbeesett hölgy!!A probléma nagyon is valós és sürgős megoldást igényel!!!A hölgy nagybáttya működteti az állatotthont,ahol kb 80-90 kutyus és kb 50 cica van!Az önkormányzat nem valami együttműködő!Az állatokat nem szeretnék odaadni,így az örökbeadás csak a végső megoldás!Elsősorban egy terület kellene nagyon sürgősen!Ha bárkinek ötlete van vagy segíteni tud kérjük tegye meg, írjon nekünk, stb...!!!És minnél több helyre küldje el mindenki, ezt a mailt!!3 hetük maradt....
Akiről írni szeretnék egy ember aki 17 éve szinte ön erőből létrehozott egy állatotthont, amiről szinte semmit sem lehetett hallani: nem kért 1%-ot, nem kért adományt az állatai részére, szóval mi kívül állók nem tudtunk róluk semmit.17 évvel ezelőtt még ő maga sem tudta, hogy az első befogadott kutya után több mint 100 kutya jön. Volt akit autó elől mentett meg ,volt akit elgázoltak és magára hagytak, volt akit főút menti pihenőben felakasztottak egy fára, volt akit egy boltból seprűztek ki, pedig csak enni kért és volt akit csak egyszerűen meguntak és elvitettek Ez az ember ezeket az állatokat vette magához és próbált nekik egy éltetőbb életet biztosítani. Nem akarta őket kiadni az otthonból mert féltette őket és életük végéig gondoskodni szeretett volna róluk,hogy ne történjen rossz velük.Ez így ment 17 évig míg Hódmezővásárhely-Kishomok is belterületté lett nyilvánítva. Telkekre kiadták az építési engedélyeket és sok ember építkezni kezdett.Az állatok sorsa veszélybe került,ezt a területet el kell hagyniuk.Új otthon létrehozására nincs pénz, nincs ember, nincs telek.Egy hónap a határidő hogy valami csoda történjen.Nincs megoldás,telnek a napok ember legyen az aki ezt az egészet végig tudja csinálni.30 nap,29 nap,…. Telik az idő én már nem tudok kijárni kutyákat,cicákat etetni,itatni,takarítani utánuk minden nap szembe nézni velük és azt mondani már csak 20 nap és vége. Jön az állatorvos beadja az altatóinjekciót és ITT A VÉGE. És talán lehet azt gondolni hogy volt pár szép évük. Ezek a kis állatok annyit szenvedtek talán van még egy eséjük. Vagy csak mondjuk azt nyugodjanak békében.? Kérem aki tud segíteni segítsen. e-mail cím: allatmenhely17@freemail.hu telefonszám:06-30/308-2964 Köszönettel:zagyi anna
Sajnos vannak még jócskán nemtörődöm, állatkínzó emberek. Egy itteni madaras topicban olvastam a következő felhívást:
"ismerősöm hívott fel ma, hogy segítsek neki. Kecskemét közelében dolgoznak egy MOL telephelyen, ahol valamilyen csöveket kellene a földben elvezetniük. A lényeg, hogy a csővezeték pont ott menne el, ahol van egy nagy árok, amiben több száz fecskepár fészkel. Mondta ő hogy milyen fajták de sajnos nem jegyeztem meg. Ezt az árkot viszont a munkások be akarják temetni a fecskékkel együtt. A srác azt mondta hogy több száz darab madár fészkel ott."
Én is írtam a madárvédőknek emailt, választ is kaptam, hogy már tudtak róla és leállították a kivitelezést. Kár, hogy többek megmozdulására volt szükség ahhoz, hogy a munkások ne temessenek el élve többszáz fecskefiókát...
Zsidógyűlölet szítása...:),-ja mert volt aki azt írta,hogy mocskos zsidó ez a Toepler?
Azt nem írhatják,hogy mocskos katolikus...
Örülök neki,hogy te mindig,mindehol,minden körülmények közt betartod a törvényt...,te vagy az első piros könyves könyvelő, aki ezt elmondhatja magáról!