Nekik még nincs topik nyitva, pedig szerintem ezerszer nagyobb a tudásuk mint a hazai gasztronómia önjelölt világ- és olimpiai bajnokainak, sztárséfjeinek stb. Beszéljük meg, ki mit gondol a cikkeikről, írásaikról, stb.
csak félmegoldást... és ez is súrolja a törvényesség határát...
Létre kell hozni kisebb-nagyobb baráti társaságoknak egy "fogyasztási" szövetkezetet, ami az élelmiszereket a termelőktől rendeli közvetlenül, és saját használatra vásárolja, még akkor is, ha így magasról tesznek az uniós szabályokra, ami az élelmiszerek feldolgozását illeti.
Azért valljuk be őszintén, hogy egy ilyen kapcsolat eléggé bizalmi dolog, nemcsak a szerveződők részéről, hanem a szerveződők és a gazdák között is, mert sajnos van úgy, hogy még ilyen esetben is okoskodik a gazda, hogy hogyan tudna többet keresni, és hajlamos becsapni a vevőit...
példának okáért egy megtörtént eset: Disznóvágásra kiválasztottuk előző este a malacot, és azért ajánlottunk 20 forintal többet a disznó kilójáért, hogy este már ne etesse degeszre a malacot, mert szeretnénk ha nem durrannának ki a belei a feldolgozás során, és valahogy mégis úgy alakult, hogy a malac este és reggel is (hajnal 4-kor) kapott enni... úgymond megsajnálta szegény sivalkodót.... Azóta sem vettünk tőle több malacot, pedig megmondtuk neki előre, hogy ősztől tavaszig kb 7-8 malcra lennénk vevők, ha jól tudunk együttműködni....
Valószínűleg azért itt a legmagasabb az élelmiszerek ára, mert túl sok ember akar abból meggazdagodni, amit számosan kevés ember termel meg. Nem feltétlenül minden kerekedőt hibáztatok, de a legtöbbet a "pokolra" kívánom, mert ők az okai annak, hogy az 1L 70 forintos tehéntejből 4L 250 forintos lesz, illetve a 280Ft-os élősúly kilónkénti sertésből kerül ki az 1500Ft-os tarja meg karaj, és mindezek mellett kerül még a sertésből 800Ft-os zsír+szója anyagú kolbász is, ami nyomokban húst is tartalmaz...
Ez a nagy magyar valóság kedves nagypapi, lehet róla órákat beszéni, de addig nem lesz itt változás, amíg a vezető üzletemberek és politikusok ÉRDEKE az, hogy ez ne változzon meg.
Igen van. Most kaptam meg a véglelges menüsort. Az átfedés: a spárga hidegen, a rózsaszín bárány, a szentlászlói sajtfalat és az epres rétestortácska. A másik négy másik. :)
Nem tudom, mert csak az irányok vannak előre tisztázva, konkrétan az volt a mondás, hogy spárga és eper jó lenne, illetve hogy van egy elég ütős bor, amit beillesztenénk, ahhoz valamit, mire Kálmán azt mondta szarvas. De ennél konkrétabbat nem tudunk, ott fog kiderülni péntek este.
A csillagot az étterem kapja, olyannyira, hogy a Vörös kalauzban egyes csillagot kapott helyeken meg sem említik a séf nevét.
A csillagot kapott éttermek séfjei viszont örökre "megbélyegezettek" maradnak, ami természetesen nem jár azzal, hogy az esetleges új helyük is automatikusan megkapja a hőn áhított címet.
Ha Donatella csak dolgozott olyan helyen, ahol valaki egyszer látott az égen egy Michelin csillagot, akkor nyilvánvalóan nem csak a teljes magyar sajtó él tévedésben, és téveszti meg az öszes olvasóját, de a kölföldi szaklapok és internetes portálok is?
The Italian Innovator Chef Donatella Zampoli
Chef Donatella Zampoli's first foray into the culinary world led to eight successful years at the Mas del Saugo, earning it a Michelin Star in the process. She has since established herself as a sought-after culinary consultant, having consulted for such prestigious establishments as the La Cantinetta Antinori in Florence.
She also served as the consulting executive chef for Italian cuisine when Orient Lines launched its luxury cruise liner, Marco Polo, and currently oversees culinary programmes for all the winemaking estates of the Frescobaldi family.
Olaszország május végén egy hétre Budapestre költözött. Pontosabban hét tartományának ízeit és válogatott borait kóstolhatta a nagyérdemű a Manna Lounge étterem teraszán. A Fino Italiano Week sztárvendége Donatella Zampoli volt, a Frescobaldi borászat gasztronómiai tanácsadója, két Michelin-csillagos séf. Vele beszélgettünk.
http://www.gusto.hu/cikk.php?CIKK_ID=766
Michelin Star chefs set to shine Author: Errol de Cruz | Copyright information Copyright 2007 Weekend Mail. Provided by ProQuest LLC.
WITH Michelin Star Chef Eric Danger dazzling diners at The Olive in Genting Highlands last month, you can bet that the rest of the year also has similar, exciting events in store at this award- winning restaurant.
In fact, there are four more world-renowned Michelin Star Chefs from Switzerland, France and Italy, hailed as maestros for their culinary skills, scheduled to shine in the Genting Highlands Michelin Star Dining 2007.
After French Danger's much talked-about dinner, the restaurant is eager to host its upcoming stars, namely chefs Arnaud Lallement, Anton Mosimann, Donatella Zampoli and Christian Moine, between now and December.
http://www.highbeam.com/doc/1P2-8966646.html
Ha mindez nem igaz, akkor ez egy globális nemzetközi átverés.... Mindenestre valaki hazudik.