Fene a belét az UPC-nek, április 1-től megszünteti a MEZZO sugárzását. Ez egyetlen komoly zenei csatorna volt. Kit zavart vajon a sok gagyi csatorna között, hogy itt klasszikus zenét és igényes jazzt is hallgathattunk? Tiltakozzunk, mentsük meg az ezt a nem 0 zenei csatornát!
Szerintem rádió adóból van választék. A Bartók rádión egész nap van komolyzenei műsor és néha úgy tudom jazz műsor is. A UPC kábelhálózatán is fogható Klassik rádió hasonló mint a Bartók. Budapesten fogható a Jazzy rádió a 90.9 MHz-en, egész nap Jazz és rokonműfajú számokat játszik. Szintén Budapesten fogható a Gazdasági rádió 105,9MHz, amin este 8-tól hajnalig jazz számokat játszanak. A rádió az interneten is hallgatható. És van egy netes jazz rádió is, a www.jazzradio.hu
A második link egy 2003-2004-es csatornakiosztásra hivatkozik, most meg már 2007 van!!! 2004 óta nagyon sokat változott a csatornakiosztás. A UPC honlapján megtekinthető a Budapesti csatornakiosztás és látható hogy az ALAPCSOMAGBAN van. Vidéken valóban van olyan hálózat ahol a családi és van ahol az extra csomagban van a Mezzo, de ott április után is LÁTHATÓ LESZ, mert vidéki hálózatokon vagy a Rai Uno-t vagy a Discovery egyik tematikus ismétlő csatornáját cseréli le az AXN-re a UPC!
Az első link a UPC Direct műholdas szolgáltatásának plusz csomagjának csatornái. SEMMI KÖZE A KÁBEL TV-HEZ. A HIVATALOS CSATORNAKIOSZTÁS A UPC HONLAPJÁN TALÁLHATÓ MEG. A MEZZO KIZÁRÓLAG BUDAPESTEN KERÜL KI A KÍNÁLATBÓL, AHOL AZ ALAPCSOMAGBAN VOLT (az AXN a családi csomagban a Discovery Channnel helyére kerül, a Discovery Channel pedig az ALAPCSOMAGBA A MEZZO HELYÉRE). A VIDÉKI HÁLÓZATOKON AHOL EDDIG VOLT MEZZO OTT TOVÁBBRA IS LÁTHATÓ LESZ. NEM TUDOM MIT NEM LEHET EZEN MEGÉRTENI.
A Matáv Szimfonikusokról van szó? Nagy Bálint nem hagyta volna a szimfonikusokat, odavolt a komolyzenéért, még operaház igazgatónak is pályázott egyszer. De ő elment Straub Elekkel együtt, jött ez a HP-s Mezriczky vagy kicsoda, hát nem tudom, ő hogy áll hozzá.
3sat: nem köztévé, bibíííííííííí. Mint ahogy a Mezzo sem. UPC meg nem hatóság, és nem ez az első eset, hogy átveri a jónépet. (Akár a saját embereit is, emlékszem, mlyen balhék voltak vidéken a Direct-értékesítőkkel, amikor a kábelt bevezették). Kellett nekem hűségnyilatkozat.... :(((( Lesz ebből még balhé rendesen. Ja, a Matáv Szimfónikusoktól is búcsúzzál el ! Nem vicc :(((((
Voltam már az Erkelben, mondjuk, régen, utoljára 2004-ben Bobby McFerrin + Matáv Szimfonikusok :)
Igazad van amúgy, de ezeket a dolgokat a köztévének kellene megoldani, nem a UPC-nek.
Hogy Hollandiában mire van igény, és mire nincs, nem tudom. Azt sem tudom, hány csatorna van a tévében, de az biztos, hogy szinte 100 százaléknak van kábeltévéje (de legalábbis 90 százalék fölött). Vagy két hete jártam ott, a szállodában végigpörgettem a választékot, nem egy nagy szám. Kultúrcsatorna nem tűnt föl igazán.
Ami viszont érdekes, hogy a nagy lefedettség mellett egy csomó ház falán ott a műholdas tányér, vagyis keveslik a kábeles választékot. Igaz, ennek az is az oka, hogy a nemzetiségeket (arab, kínai stb.) nem látják el kábeltévés adókkal, vegyenek csak parabolát, ha hülye nyelvű adást akarnak.
Persze ha itt javasolná valaki, hogy vegyék ki a kínai tévét, vegyenek csak a sárgák parabolát, egyből lerasszistáznák.
Amúgy én kihajítanám a Paxot is a francba, mert azt sem nézik, de akkor meg a vallásosak nyafognának, hogy így meg úgy.
Az olaszt, oroszt, németet meg azért nem lehet kinyomni, mert akkor honnan tanul a gyerek nyelvet.
Ja, és hiába van Spektrum, Discovery, Animal Planet, Nat Geo stb. egy rakás, amit szintén a kutya se néz, ha abból vennének ki egyet is, még nagyobb balhé lenne, mint a Mezzóból.
A gyenge láncszem, amit a kutya se néz, és nem is balhéznának miatta, a Story Tv sztem, de a Sanomával sem szerencsés ujjat húzni, azt hiszem.
Valószínűleg nem vagy komolyzenebarát... ;) ami nem baj, de, ha olvastál a hozzászólásokból, akkor tudod, hogy pl. a balettrajongóknak sovány vígasz egy rádióközvetítés! Ha operát NÉZ valaki, akkor talán a rendezésre is kíváncsi. Nem is olyan rég kultúrnemzet voltunk, sőt, zenei nagyhatalom, ezt a minőségünket mesterségesen rontották le, a zeneoktatás sárbadöngölésével, és a színházművészet módszeres tönkretételével. Voltál az Erkel Színházban? Ha nem, iparkodj, mert ebben a szezonban van nyitva utoljára! Pedig nem az UPC üzemelteti! Nézd meg, mennyibe kerül egy jegy az Operába! Vagy a MÜPÁba! Nincs pénzed rá? Nézz Mezzót! (vasárnapig) Ha a tahó UPC-nek hollandiában NÉGY kultúrcsatorna szerepel a kínálatában, akkor Budapesten az az egyetlenegy miért felesleges?
szinte már mindenki kidobta a 15 éves videoton tv-jét, már 20ezer ft-ért lehet kapni hypersávos tv-t ez szerintem nem lenne akadály,hogy a hypersávra is pakoljanak. (itt jelenleg a hülye kínai meg görög tv van amit szintén nem néz a kutya sem)
Nézd, lehet, hogy a Mezzóra annyival kisebb az igény, mint a többire, hogy egy sem kell belőle. A csatornahelyek beteltek, ez régi nóta, már két éve is így volt. Meg kell várni a digitalizációt, akkor majd beférnek ezek is.
Tudomásul kell venni, hogy a kábeltévé üzleti szolgáltatás, nem közszolgálati, olyan csatornakiosztást kell csinálni, hogy minél többen fizessenek rá elő. Ha több előfizetőt veszít azzal, hogy nincs AXN, mint azzal, ha nincs Mezzo, nem kérdés, hogy melyiket választja.
A Mezzó egyébként most is fizetős, kb. nettó 25-30 forintot fizet érte egy előfizető havonta, vagyis évente kb. 250 millát szed be a UPC-től. Kérdés, ha olyan lenne, mint az HBO, és nem 800 ezer, hanem 5 ezer vagy 10 ezer embernek kellene ezt kifizetni, vajon állnák a havonta 2-3-4 ezer forintos számlát?
Amúgy a Mezzó-nézők szerintem kép nélkül is vigasztalódhatnak, ha találnak a tévé helyett valami jó kis rádióadót, akár internetest is. Más tévéket nehezebb pótolni.
Biztos igazad van, csak sántít! Mert anno. x éve amikor még a családiban volt, mint a Discovery, meg a Spektrum akkor fizettem elő a családira és azóta nem nagyon szóltak róla hogy kiveszik. Amúgy meg ha ennyire sza csatorna, hogy hamar mellőzhető akkor miért tannék az alapcsomagba, ahol a fontos TV-k vannak, vagy ha fontos volt, akkor miért azt veszik ki!
A digitális technológiánál lehetőség van egy sávon több csatornát is elosztani. Az adott sávon ugyanis meghatározott sávszélesség van, ezt osztják szét a csatornákon. A műholdakon is hasonló módon történik a sugárzás. Egy csatorna minél nagyobb sávszélességet kér, annál több pénzt kell fizetni a továbbításért. Ha nincs pénze nagyobb sávszélességre, akkor össze kell tömöríteni a képet és a hangot, hogy elférjen az adott sávszélességen. Ezért fordulhat elő, hogy kockásodhatnak a csatornák. A Viasat3-nak pedig ilyen a műholdas forrása, analóg jelnél ugyanis egy az egybe azt továbbítják, ami a műholdról érkezik. A digitális műsorelosztásnál nem tudom milyen extra funkció tudhat egy tv készülék, amitől eleshet az ember. Az tény, hogy a tv végülis csak olyan szerepet tölt majd be, mint a számítógép esetében a monitor. Egyébként 2012 után egyáltalán nem lesz analóg szolgáltatás a szabadon fogható csatornáknál sem.
A UPC hálózatai 750MHz-esek, ami azt jelenti, hogy a 751,25MHz az, amire még lehet csatornát rakni és meg van határozva az is, hogy hány csatornát oszthat el. A VHF I. sávra azért nem tesznek tv csatornát, mert azokon a frekvenciákon mennek a rádióadók. A tv szerinti VHF III. sáv tele van, úgy tudom műszaki okok miatt van egy-egy csatornahely. Az UHF sáv is tele van. A hypersávra pedig azért nem nagyon tesznek csatornát, mert az előfizetők nagy része nem rendelkezik olyan készülékkel, ami azt tudná fogni. A sportcsatornákról annyit, hogy igenis van rájuk igény. A Sport1 és Sport2 soha nem fog kikerülni a kínálatból, mert UPC érdekeltségű csatorna. Az Eurosport szinték közkedvelt csatorna, a Sportklub tavaly pedig direkt az előfizetők kérésére került be a kínálatba.
el ne higgyjétek az upc-nek hogy mindössze 55 csatornát bír el az analóg rendszer, ez nevetséges. tessék megnézni mindenkinek a tv-jét: az upc szinte csak az UHF-re pakol, a VHFI és III gyakorlatilag üres. szóval nemigaz hogy nincs hely.
és továbbra is azt kérdezem, hogy miért kell néznem ÖT, azaz ÖT sportcsatornát. ebből miért nem lehet elvenni a Mezzo kedvére??
Ha több csatornát és színesebb programcsomag összeállítást akartok, akkor pedig nincs más megoldás. Szaggatott kép nem tudom miért lenne a digitális szolgáltatásnál. Végülis már most is azt nézzük, mert a kábel tv fejállomására digitális jelek érkeznek és ezeket alakítják át analóg jellé.
Nem adom meg magam :) Budapesten az alapcsomag a 133,25-623,25MHz-es frekvenciáig tart. A családi csomag 639,25-751,25MHz-es frekvenciáig tart. A Mezzo a z 503,25MHz-es frekvencián volt látható az alapcsomagban.
A Mezzo csak a Budapesti központi fejállomás által ellátott területen kerül ki a kínálatból. Ott pedig az alapcsomagban volt. A vidéki hálózatokon továbbra is látható lesz a csatorna.
A UPC-től azt nyilatkozták, hogy jövő évtől már elérhető lesz digitális csomag is. Egyébként valószínűleg emiatt is kellhetnek a látszólag üres csatornahelyek, mert valószínűleg azokon fognak majd tesztelni. Azonban aA előfizetők nagy része 90%-ban elégedett a jelenlegi kínálattal, amíg ez így van nagyon nem fognak sietni a digitális átállásra. Azért az elég nagy beruházás és az előfizetők nagy részével is "meg kell majd küzdeni", mert nem fogják érteni, hogy miért van szükség set top box-ra, miért azon kell csatornát váltani és miért csak egy tv-n nézhetem a csatornákat.
Ez érdekes. Ahol én lakok ott ugyan csak éjjel van Mezzo, mert azt tették a Hustler TV helyébe. Ez duplán vérlázító, mert akárki akármit is mond, azért az is kell... másrészről viszont olyankor csak élvezhetetlen jazz van, az igazán szép komolyzenét - ami miatt rájöttem, hogy a Mezzo egy jó adó - nappal nyomják, amikor helyette a TV5 van nálunk...
Tehát követelem, hogy fordítva legyen: napközben Mezzo, éjjel pedig az "esti mese". :-) Plusz vissza a három korábban elvett német nyelvű csatornát, meg egy igényes könnyűzenei csatornát!!!
Nincs olyan, hogy "alfiók". Az előfizető alias-okat állíthat be, azaz mondjuk az eredeti kiskutya@chello.hu cím mellé beállíthatja a kiscica@chello.hu és a kismadár@chello.hu címeket, amelyek azonban fizikailag ugyanarra a postafiókra mutatnak, tehát ha nem szűröd a levelező programban a leveleket letöltéskor, akkor már csak manuálisan tudod őket szétválogatni. Ezeken nem nagyon van mit ellenőrizni, mert (lényegükből fakadóan) semmilyen külön tárterületet nem foglalnak el (hiszen ugyarra a mailboxra vonatkoznak).
A drágább csomagra a Mezzo miatt fölöslegesen fizettél elő, mert évek óta az alapcsomagban szerepel. Szolgáltató terén van választási lehetőség, pl. Digi TV, UPC Direct, T-Home vagy Antenna Digital. Igaz a 4 szolgáltató közül a T-Home-nál és az AD-nál érhető el a Mezzo.
A digitális átállásnál valószínűleg visszatér a kínálatba a Mezzo, de azt ne várjátok, hogy egyenként lehet majd előfizetni a csatornákra. Ez se az előfizetőknek, se a szolgáltatóknak, se a csatornáknak nem érné meg. Az előfizetőnek azért nem, mert lehet hogy 4-5-600.-Ft-ba kerülne egy csatorna, a csatornának meg azért nem, mert nem tudja a reklámidőt értékesíteni, mivel nem tud pontos adatokkal szolgálni, hogy éppen hány nézőnél érhető el a csatorna. Így a programcsomagok továbbra is jelen lesznek, esetleg annyi változás lehet, hogy az alapcsomag mellé tematikus csomagokban is rendelhetők lesznek csatornák a nagyobb csomagból, mint ahogy az Antenna Digital-nál is működik.
Az internetelőfizetéshez jár 1 db e-mail fiók. Azonban az előfizető készíthet 1 e-mail fiók alá még 2-3 alfiókot. Ha jól tudom ez azt jelenti, hogy az x Mb tárhelyet több felhasználó használja és mindenkinek van egy külön e-mail címe. Szerintem a UPC ezeket ellenőrzi le és ha egy alfiók huzamosabb ideig nincs használva, akkor törölheti, de a főfiókhoz nem nyúl.