Egy hat napos, majdnem minden kultúrális igényt kielégítő firenzei utazás megvalósítható terveit szeretnénk bemutatni sok képpel és sok információval.
Később további és egyéb tényekkel gyarapíthatjuk firenzei tudásanyagunkat, de a hat nap maradjon meg művészeti egységként.
Próbáltam egy térképet találni, de nem sikerült, viszont láttam olyat, hogy 2005 nyarán előadták a kertben a Carmina Buranát egy Opera Fesztivál keretében, tehát a dolog ma is működik.
Kilátás a rózsakertből Szerintem, ide, ha lehet, nyár elején kellene menni, akkor lehet igazán szép a rózsakert. Persze, ez így nagyon össze van sűrítve és a képek talán nem is adják vissza a hangulatot.
Ha viszont Neptunustól tovább felfele sétálunk egyszercsak eljutunk a rózsakerthez, ahol a Porcelán Múzeum is van ill. gyönyörű toszkán tájra nyílik kilátás. Az utolsó kép nem saját, augusztusban sajnos már nem volt egy rózsa sem a kertben.
A Neptunus-szökőkúttól jobbra van az 1612-ben telepített ciprusfa sétány, két oldalt klasszikus szobrokkal, a végében pedig a Kis-sziget (L'Isolotto), itt van pl. Giambologna Oceanus-szökőkútja.
Szia! Nekem míg nézegettem azt a Catella által ajánlott oldalt lefagyott a gépem, szerencsére van egy másik is a házban. Nem is tudom mit kell vele ilyenkor csinálni.
Én ma szeretnék korábba nyugovóra térni, de ha kedvetek van, csak rajta!
Én is anblock.4 éven keresztül minden évben 2x voltam Firenzében és Arezzoban (munka), akkor Toszkána szerelem volt. Aztán 2 éve sikerült régi vágyam: visszamenni Rómába. (gyerekkoromban kétszer is voltam, utána csak vágytam vissza). Júliusban újra megyek, úgyhogy most az magasabb rendű.
Talán nem annyira sűrgős, hogy ketten belevágjunk, mert sajnos úgyis a végéhez értünk és bár jó lesz, hogy nem szögez majd minden este a géphez, már most érzem, hogy hiányozni fog.
Te kifejezetten Toszkána rajongó vagy, vagy úgy általában Olaszországos, vagyis "anblock italia":-)???
Szia, látom egyedül vagy. Most mentek el a vendégeink, úgy hogy csatlakozom. Most jön a Boboli? Nem tudom, mit találok róla. A kerttel vége a túrának, vagy van még valami?
Viszont mindenképpen érdekes az épület a két hátsó szárnnyal, de még a homlokzati bővítések nélkül. Hát ha szavaznom kellene, szerintem most a legjobb, mert igaz, elég monumentális, de legalább nagyon különleges.