Keresés

Részletes keresés

chhaya Creative Commons License 2007.03.04 0 0 1241
én meg 19 vagyok. korai állatmánia :)
Előzmény: Törölt nick (1237)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.04 0 0 1240
Nézd, kedves Caterina. nem akartalak megbántani. Csupán arra próbáltam rávilágítani, hogy olyan dolgokat veszel személyeskedésnek, melyek nem azok. Mert égtél a vágytól, hogy személyeskedjek neked. :-) De most asz'ondom, béküljünk ki, és próbáljunk konstruktívan vitázni a témáról. Persze csak holnap, mer' állati késő van.
Előzmény: caterina3 (1236)
ZsuR Creative Commons License 2007.03.04 0 0 1239
Akkor megegyszer menjunk vegig rajta.

Olajozottan a kiloves megy. . .mert az elvezet? no nem a kutyaknak, meg a gazdajuknak. . .hanem akinek a kezeben a puska, igy erosnek erzi magat.

Ezt meg boncoljuk fel:
"Tüneti kezelésre mindig szükség van, amíg vannak tünetek."

A tuneti kezeles az egy elsosegely fele, amig a betegseg nem lesz meggyogyitva, mert akkor a tunet is elmulik.

" A megelőzés nem gyógyítja a tüneteket. megelőzni a probléma előtt kell, nem közben."
Dehogynem. . .minel regebben van megelozes, annal kevesebb a tunet. Nem is fog betegsegge fajulni. . . de ahhoz alkalmazni is kellene.

Soha nem mondtam, hogy lesz 100%-os akarmi is. Mindig lesz olyan ember, aki nem ivartalanitja az allatat. . .
Ha az ember gondoskodik rola, nem lesz kobor allat. Elofordulhat olyan - mint az en macskam - hogy egy allat koveti az osztoneit es megy valahova - az enyem a regi hazhoz ment vissza, harom hetig elt "kobor" statuszban - szerencsere a volt szomszedok etettek, nem pedig lottek ra. Emberek voltak, a szo nemes ertelmeben.

A mi kornyekunkon azt hiszem (bar nincs ra statisztikai adatom) nincs kobor allat, mint ahogy veszettel sem talalkoztunk tobb mint tiz eve - beleertve a vadallatokat is.

Te azt probalod bizonygatni, hogy az ami a gyakorlat ma Mo-on, az a helyes az a jo - pedig nem mukodikl. Azt elutasitod, hogy az amit az osszes tobbi orszag (ahol nincs kobor allat, vagy elenyeszo a szamuk) csinal az nem megoldas. . .
Hat itt az en osszegzesem: adjunk halat az Istennek, nem vagy vador, nem vagy olyan pozicoban, hogy neked kelljen donteni. . . bar. . .akik ezt teszik valoszinuleg egyeertenek veled, es ezert van a magyar vadgazdalkodas bajban. . .a vadak a kihalas szelen. . .es mindezert a kobor allatok a felelosek . . .es kemeny munkaval, kilovessel mindent meg lehet oldani. . .csak nem szabad kozben gondolkozni, tapasztalatot cserelni, vagy megnezni, ha valahol sikeres, miert az. . .mert a siker az, ha nincs kobor allat es van vadallomany. . .csak ez kiesik neha a latoszogbol, mert ez lenne a lenyeg. . .
Előzmény: Törölt nick (1224)
caterina3 Creative Commons License 2007.03.04 0 0 1238
Nem tudom, Te mennyi idős vagy, de nem biztos, hogy ő az idősebb. :-) Csak óriási arca van, erősen a nagy semmire alapozva.
Előzmény: chhaya (1235)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.04 0 0 1237
Remélem, nem vetted sértésnek, ezt szokták mondani a kioktatásra. :-)

Tudhattam volna, hogy te is nő vagy. :-)

Nem hiszem, hogy idősebb vagyok, csak 29 leszek. Általában ennél idősebb hölgyek írnak ide.
Előzmény: chhaya (1235)
caterina3 Creative Commons License 2007.03.04 0 0 1236
Hát ennek megítélése nem a te tiszted. Cipész, maradj a kaptafánál, amire hivatott vagy... :-)
Előzmény: Törölt nick (1234)
chhaya Creative Commons License 2007.03.04 0 0 1235
feladlak. (: mentem aludni.
ja csak erre: "Kösz, apu." - max anyu, de úgyis te vagy az idősebb :))
Előzmény: Törölt nick (1233)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.04 0 0 1234
Az a bajod, hogycsak a szavakat értelmezed önmagukban, kontextusba helyezésük már meghaladja a képességeidet. Biztos késő van...
Előzmény: caterina3 (1232)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.04 0 0 1233
"milyen kísérleteket tettek eddig a kilövésen kívül a kóbor kutyák számának csökkentésére?"

Mivel köztudott, hogy az elvadult kutyát lehetetlen befogni, ezért befogni nemigen próbálják, érthető okokból. Milyen kísérleteket javasolsz? A megelőzés szorgalmazva van. Lehetne jobban is, de az sem hozna 100%-os eredményt.

"neki kell állni, majd utána megmondhatod, hogy lehetséges-e vagy nem."

Kösz, apu. Mielőtt kioktatsz, olvass utána. Neki van állva kb. 1920 óta.

"éééés? de teszünk valamit, és sikerülhet is. ellenben ha csak lövöldözünk.."

Az a legeredményesebb.

"az a nagyon nem minegy, hogy hányat kell kilőni."

Szerintem sem. Mindig annyit, amennyi van. Jó lenne, ha kevesebb lenne.

Még egyszer: én nem ellenzem a megelőzőintézkedéseket. Csak azt mondom, hogy a kilövést soha nem fogják kiváltani, mert sosem lesz nulla a kóbor kutyák száma.
Előzmény: chhaya (1197)
caterina3 Creative Commons License 2007.03.04 0 0 1232

Nézd, a mazochista is az ebben a kontextusban. Erre tanítani kell? Pedig már kinőttél az oviból nem? Vagy te vagy az első magyar fórumozó óvodás? Azért emlegeted?

Szóval szerinted mindez nem személyeskedés, semmi sértő nincs benne, ugye, következésképpen ha mondjuk Édesanyádnak mondaná valaki, hogy paranoiás, üldözési mániás, értetlen és mazochista, akkor azt nem is találnád sértőnek. Ugye? (Próbálom megvilágítani számodra a probléma magvát, hátha megérted.)

Előzmény: Törölt nick (1221)
chhaya Creative Commons License 2007.03.04 0 0 1231
jóóólvan b... mindhárman személyeskedtek, csak nyugodjatok már. :/
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.04 0 0 1230
Gyakorlatilag bármilyen kisebb védett állat elpusztítása a cickánytól a pelén át a vadmacskáig.
Előzmény: chhaya (1211)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.04 0 0 1229
Vedd észre, hogy aki személyeskedik, az te vagy és ZsuR. Ha azt mondom, hogy ne legyen üldözési mániád, az nem személyeskedés. Már ha tudod, mit jelent az üldözési mánia.
Előzmény: caterina3 (1225)
chhaya Creative Commons License 2007.03.04 0 0 1228
1211 és 1197 válaszodra vár, aztán húzok aludni (:
Előzmény: Törölt nick (1224)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.04 0 0 1227
Te vagy a tanárnéni vadgazdaságtanból?
Előzmény: ZsuR (1222)
ZsuR Creative Commons License 2007.03.04 0 0 1226
Akkor is ha ott a smiley - ez nem vicc, ez szemelyeskedes. . .allj le vele.
Előzmény: Törölt nick (1218)
caterina3 Creative Commons License 2007.03.04 0 0 1225

Én nem. És te? A szél fúj, az eső esik, te meg ennyire vagy képes, na bumm... (De ezek után ha te sikoltoznál moderációért, azért az édes dolog lenne. Pedig úgy szoktad.)

Tudod, én nem leszek attól kisebb ember, hogy te itt mit pampogsz rám. Meg te sem leszel nagyobb... :-)

Előzmény: Törölt nick (1218)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.04 0 0 1224
"HA eredmenyes lenne, nem kellene allandoan szembenezi a kobor kutya kerdessel!"

Nem kell szembenézni. Ti néztek szembe. A gyakorlat olajozottan működik.

"Ez csak tuneti kezeles, nem a betegseg gyogyitasa!"

Tüneti kezelésre mindig szükség van, amíg vannak tünetek. A megelőzés nem gyógyítja a tüneteket. megelőzni a probléma előtt kell, nem közben.

"Ha valaki is probalkozott ivartalanitassal, az nem jelenti azt, hogy kovetkezeten vegre is lett hajtatva, mert ha igy lett volna - most nem lenne mit kiloni. . ."

Miért, szerinted sikerülhet valaha a 100%-os ivartalanítás, és ez majd 0% kóbor kutyát fog eredményezni?
Előzmény: ZsuR (1220)
ZsuR Creative Commons License 2007.03.04 0 0 1223
Nem lenne jo abbahagyni? Hivom a moderatort, mert provokalsz, szemelyeskedsz.
Előzmény: Törölt nick (1221)
ZsuR Creative Commons License 2007.03.04 0 0 1222
:)) Allok elebe. . . soha nem tudtam efogadni a balvany tiszteleltet.

A vadgazdasagi szakemberek meg boruljanak a kardjukba - megbuktak vadgazdasagtanbol. . .
Előzmény: Törölt nick (1217)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.04 0 0 1221
Különben számodra eddig ezek tűntek személyeskedésnek: paranoia, üldözési mánia, értetlenség. Most majd a mazochista is az lesz, meg tulajdonképpen bármi, amit én mondok. Ovi.
Előzmény: caterina3 (1216)
ZsuR Creative Commons License 2007.03.04 0 0 1220
HA eredmenyes lenne, nem kellene allandoan szembenezi a kobor kutya kerdessel! Ez csak tuneti kezeles, nem a betegseg gyogyitasa!

Ha valaki is probalkozott ivartalanitassal, az nem jelenti azt, hogy kovetkezeten vegre is lett hajtatva, mert ha igy lett volna - most nem lenne mit kiloni. . .

Tudod, en is probaltam futni minden este. . .egy darabig ment, aztan abbahagyatam. . .jo lenne ujra bevezetni :))!
Előzmény: Törölt nick (1213)
caterina3 Creative Commons License 2007.03.04 0 0 1219
Vitán felül álló szaktekintély? :-))
Előzmény: Törölt nick (1215)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.04 0 0 1218
Te viszont mazochista vagy, úgy látom. .-)
Előzmény: caterina3 (1216)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.04 0 0 1217
Fekete István álláspontja túlhaladott Ezért a kijelentésedért minden vadgazdasági szakember meglincselne. Azt sem tudod, ki volt ő.
Előzmény: ZsuR (1214)
caterina3 Creative Commons License 2007.03.04 0 0 1216
Ilyenkor örömérzésed van, mikor leírsz egy szemétkedést? Hát, szánalmas örömeid vannak. :-)
Előzmény: Törölt nick (1209)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.04 0 0 1215
A topiktársat érdekelte. Egy vitán felül álló szaktekintély nem csekély eredményei a kilövéssel. Már hogyne lenne érdekes a kilövés szempontjából? Hogy neked kínos, azt elhiszem, de az egy más kérdés.
Előzmény: caterina3 (1212)
ZsuR Creative Commons License 2007.03.04 0 0 1214
Szivesen olvasom - de az allaspontja tulhaladott. Mult szazad . . .tul kell lepni rajta.

A fejlodes mindig elore mutat. Ha visszafele lepegetunk, abbol nem lesz jo. Kell olvasni, persze, nagyon lebilincselo a stilusa, sokat tudott a termesztrol, de nem szetniras amit mond ebben az esetben.

Egyet bizonyit, nem volt ivartalanitas akkor sem, es a szaporulatot kilovessel tartottak kordaban. Nem hiszem, hogy a vadallomany akkoriban annyira lett volna veszelyben mint most.
Mas idok, mas megoldas kell.
Előzmény: Törölt nick (1208)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.04 0 0 1213
"Tobb mint egy evszazad alatt soha senki nem probalta a megelozest, es arrol azt mondod, nem eredmenyes."

De próbálták. Fekete István már a húszas években bevezette.

"Tobb mint egy evszazada kiloves a gyakorlat, es nem eredmenyes, megis ezt hozod fel megoldasnak. . ."

Igen, mert eredményes.
Előzmény: ZsuR (1200)
caterina3 Creative Commons License 2007.03.04 0 0 1212
Figyeld, ezt a bemásolgatást mellőzheted nyugodtan. Senkit nem érdekel...
Előzmény: Törölt nick (1208)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!