Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2006.12.11 0 0 42
A demokráciában mindenki a többségre hivatkozik, meg arra, hogy az egyik szabadsága addig tart, amíg azzal nem okoz kényelmetlenséget, kárt a másiknak. Úgyhogy nekik kell alkalmazkodni, és teszek rá, hogy mit szoktak meg.
Előzmény: b.viridis (39)
halinorbi Creative Commons License 2006.12.11 0 0 41
tolerancia-előadás a megoldás!!!

:-))) Az orvosok megkéselése után ezzel szokták a libsik elintézni a dolgot.
Előzmény: Kniegnitz (-)
b.viridis Creative Commons License 2006.12.11 0 0 40
Aha.
Hívtad.
Előzmény: zividivi (36)
b.viridis Creative Commons License 2006.12.11 0 0 39
Te miért mosakodsz minden nap, akár többször is?
Mikor és hogyan alakult ki ez a szokásod?
Előzmény: Törölt nick (35)
Kniegnitz Creative Commons License 2006.12.11 0 0 38
Ceterum censeo...
Csak arra lennék kíváncsi, hogy miként lehetne meggyőzni rasszista előítéletekkel élő honfitársainkat, akikből számosan vannak jobb és baloldalon is, hogy butaságot beszélnek?
b.viridis Creative Commons License 2006.12.11 0 0 37
Mert az előtt másként volt, ugye?
Előzmény: igen7 (33)
zividivi Creative Commons License 2006.12.11 0 0 36
//"...Zárd ki a kutyádat a sáros udvarra, az esőbe, a hóba, utána meg kérdezd meg tőle, hogy mit tett a bundája tisztántartásáért..."//

Hívtam a foxit, jó meleg szobába, megosztottam vele az utolsó falatom is, de az eb tavasszal inkább a szabadságot választotta. Azóta udvaromba jár tyúkot lopni. S egyre gyakrabban nekem támad okal-ok nélkül.

Szeressem?

Vagy inkább símogassam tovább hűséges társamat és házőrzőmet a Fickót?
Előzmény: b.viridis (32)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.11 0 0 35
Na, kezdődik. Ugye, vezetékes víz többnyire náluk is van. Első probléma: higiénia. Miért is van az, hogy gyakran előfordul, hogy bölcsődékben, óvodákban, iskolákban fellázadnak a szülők, ahová roma gyerekek járnak? Mit nem engednek nekik? Fürdeni? Nem mondtam, hogy csak ilyen van, hanem hogy szép számban. Jó pár dokumentumfilet láttam róluk, és sokféle ember létezik köztük is.
Előzmény: b.viridis (32)
zividivi Creative Commons License 2006.12.11 0 0 34
//"...Már nem is érdekel, hogy mi legyen a romákkal...."//

//"...Mégegyszer mondom: nem a romákról van szó!..."//

Magaddal vitatkozol?

Tkp. kiről van akkor szó?
Előzmény: Kniegnitz (11)
igen7 Creative Commons License 2006.12.11 0 0 33
te csodálkozol azon hogy az után, hogy egy horda cigány megöl egy embert, a lakosság nem cigány nagy többsége utálni fogja őket?
Előzmény: b.viridis (29)
b.viridis Creative Commons License 2006.12.11 0 0 32
Nem kódolva, nem az országot, hanem a rasszistát rasszistáztam le.
Zárd ki a kutyádat a sáros udvarra, az esőbe, a hóba, utána meg kérdezd meg tőle, hogy mit tett a bundája tisztántartásáért.
Előzmény: zividivi (28)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.11 0 0 31
Azt állítottad, hogy vannak rasszisták, akik előítélettel élnek. Ez nyilván azt akarja jelenteni, hogy sokan vannak, statisztikailag jelentős a számuk, de erre csak következtetni lehet abból, hogy hogyan használják általában az emberek a nyelvet...

Tehát előbb meg kellene határoznod, hogy mit is állítasz pontosan, mi alapján mondod stb. stb., hogy beszélgetni lehessen róla egyáltalán. Azért morogtam az elején is. Addig tartom, hogy káros rasszistázni - ahogy közben mások is mondták.
Előzmény: Kniegnitz (26)
zividivi Creative Commons License 2006.12.11 0 0 30
//"...Ahol kisebbségben él a magyar..."//

Az már majdnem ITT van! Hála a "liberális" nemzetpolitikának!
Előzmény: Kniegnitz (4)
b.viridis Creative Commons License 2006.12.11 0 0 29
Te meg olvass felméréseket.
Előzmény: igen7 (22)
zividivi Creative Commons License 2006.12.11 0 0 28

//"....Legtöbbjük feltehetőleg alig találkozik cigánnyal.."//

Ki van zárva! Magyarországon ma már aligha akad ilyen ember. 

De szerintem a kérdés is rosszul van feltéve!  Helyesen így szólna: "Mit tesznek a cigányok a róluk alkotott rossz kép  megcáfolására?"

Ehelyett kódolva lerasszistáztad azt az országot, amelyiknek népe még mindig nem lázadt fel a cigányterror  ellen.   

Előzmény: b.viridis (3)
dragan11 Creative Commons License 2006.12.11 0 0 27
Az iskolában kell elkezdeni. Mindent. Minden országban.
Előzmény: Kniegnitz (-)
Kniegnitz Creative Commons License 2006.12.11 0 0 26
Nem is erről van itten szó! Habár nagy többség előítéletes, de kontroll alatt tartja érzéseit és meggyőzhető. Hogyan?m És hogyan az, aki már tényleg rasszista?
Előzmény: Törölt nick (24)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.11 0 0 25
Megpróbáltam leírni...
Előzmény: Kniegnitz (13)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.11 0 0 24
Tulajdonképpen fogalmazzuk már meg, hogy mi is az az előítélet.

Ha egy roma ma, Magyarországon tulajdonságaiban nem különbözik másoktól, elvégzi a munkáját stb., mekkora és milyen hátrányos megkülönböztetés éri?

Mert szerintem többnyire nem illeszkedik be - hogy miért, mennyire és milyen módon kell rajtuk segíteni, az egy másik témakör -, és elvárja, hogy ezt tolerálják. Holott más is, pl. én is megszenvedem a mindennapokat, és nem látom, hogy miért kellene velük másként bánni.

A másik, hogy miről ítél valaki, ha szembe találkozik egy másik emberrel? Kinézet, beszéd stb. Itt sem látom a nagy előítéletet - hasonlóan vagyok óvatos a veszélyesnek tűnő egyedekkel bőrszíntől függetlenül.

Nyilván vannak elvetelmültek - bőrfejűek, rasszisták -, de ez a nagy "előítéletesek vagyunk" duma kárt okoz az országnak.
Előzmény: igen7 (14)
igen7 Creative Commons License 2006.12.11 0 0 23
azt sem akarom meggyőzni, mert ő nem azért veri az ottani magyarokat, mert előítéletes, hanem azért mert f@sz.
Előzmény: Kniegnitz (21)
igen7 Creative Commons License 2006.12.11 0 0 22
na ja, olvasnak híreket.
Előzmény: b.viridis (17)
Kniegnitz Creative Commons License 2006.12.11 0 0 21
Nem őt, értetlenke, hanem aki téged utál, mert azt hiszi, h különb, mert szlováknak, románnak, szerbnek született? Aki veri az ottani magyarokat?
Előzmény: igen7 (20)
igen7 Creative Commons License 2006.12.11 0 0 20
én sehogy és nem is akarom meggyőzni. merthogy ez az előítélet konkrétan valós mindennapi tapasztalatból adódik. tény hogy nem minden cigány gazember, de ők a kisebbség. de ők nem a többség előítélete miatt szívnak, hanem a cigányok többségének a be nem illeszkedése miatt.
Előzmény: Kniegnitz (16)
stewes Creative Commons License 2006.12.11 0 0 19
Hol olvasol te erre való utalást a topic címében, leírásában, a topicnyitóban?
Előzmény: igen7 (6)
elszurtuk Creative Commons License 2006.12.11 0 0 18
Nyugat-Mo-n például az ott élő sokacok is ezt mondják. Ott nincs annyi roma, ott ők a fekete bárányok :-(
Előzmény: b.viridis (17)
b.viridis Creative Commons License 2006.12.11 0 0 17
A fenéket nincs.
Előzmény: igen7 (8)
Kniegnitz Creative Commons License 2006.12.11 0 0 16
Őket hogyan győzöd meg?
Előzmény: igen7 (14)
igen7 Creative Commons License 2006.12.11 0 0 15
erre adtam választ: meggyőzni a cigányok tudják őket arról, hogy mégsem olyanok amilyennek tartják őket.
Előzmény: Kniegnitz (9)
igen7 Creative Commons License 2006.12.11 0 0 14
ma magyarországon a cigányokkal szemben van előítélet. mással szemben nincs (az antiszemitizmus az más téma, de az nem előítéletes dolog). úgyhogy nem értem a felsorolásodat.
a határon túli magyarokkal szembeni román/szlovák/szerb, stb. előítéleteket az állam generálta, bizonyos helyeken generálja még ma is, mivel a románok és a szlovákok pl. velünk szemben határozzák meg magukat.
Előzmény: Kniegnitz (11)
Kniegnitz Creative Commons License 2006.12.11 0 0 13
Hogyan látod másként?
Előzmény: Törölt nick (10)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!