Ezt a topicot Ida és Vanda a kerékpárbarátok off topicjának szánja. Ahol a versenyek fontos eseményein túl meg vitathatjuk, hogy ki a legjobb pasi, a legcsinosabb hostess, a legjobb mez, a legcsúnyább mez, ki kire hasonlít a hírességek közül, és ki kivel jár, vagy nem jár, sőt ki milyen autón, vagy motoron jár. Egy topic, ahol semmi se off, aminek bármi kicsike köze van az országúti kerékpársporthoz.
Strade Bianche. Ma megnéztem a végét. Pogi itt is szökött persze, 80 kilométert! Kíváncsi vagyok mennyit szökött ebben az évben összesen. 800 kilométert? Itt kb. 3 percet vert a mezőnyre. Mennyit vert összesen az egész évben? 30 percet? A nagytudásúak elemezgették Pogi és a többi GOAT közti különbséget. Mivel jobb Pogi? Nos ebben az évben ő volt a GOAT GOAT.
A nagytudásúak időnként mélységes mély töprengésben vannak, hogy miért "nem engedik Atit szökni?"Azt nem tudom, de a helyzet roppant egyszerű. Tegye Ati a kereket Pogira és az egy kilométeres kapunál hagyja ott.
Egyébként a mai nap nem volt Ati fenekének folyamatos fényezése. Igaz, hogy Atit leginkább az utolsó helyen lehetett látni. De lehet, hogy év elején nem szolgáltattak elég "túrórudit" a szakértő kommentátoroknak. Mert ez bizony előfordul a sportvilágban. Néhány évvel ezelőtt egy riporter kikotyogta, hogy milyen jó volt Spanyolban, amikor az ott játszó derék kézilabdás "hawaidizsinapfény" megvendégelte őket. Ilyen vendéglátás után már persze nincs objektív
közvetítés. Arról nem is beszélve, hogy valószínűleg nincs a világon olyan ország, ahol a vezető politikai napilap címoldalán van egy állandó rovat egy fubbalistáról. Na mindegy.
a felettébb izgalmas szingapuri verseny varázsából egy pillanatra kitörve megdöbbenve látom, hogy szingapúrban felhúztak pár emeletet az elmúlt években. Talán többet mint Magyarország második fővárosában, Debrecenben. Vagy talán az első fővárosánál is többet. Nem vagyok oda értük, jobb szeretem pl. a comoi tó környékét, de azért megdöbbentő.
Az eddig is passzus volt, hogy a GT-k összetett színeit (rózsa-sárga-veres) nem viselhették a csapatok a versenyen. Ez most kiterjesztésre került a többi megkülönböztetett trikószínre.
Stubán Ferivel (P-Nívó Betonexpressz talán a legismertebb csapat, amit vezetett, Kusztor, Ivanics, Remák, Steig, Dér Zsolt - a mostani országúti csapat kapitánya - Lengyel Tomi a nagyobb nevek) szurkoltunk Árpinak. Jó dolog, hogy Viktor sem kallódott el teljesen, van benne tehetség, de nem tudja igazán kibontakoztatni, a természete és a rossz csapatválasztásai miatt. Remélem, hogy jövőre előrébb tud lépni, bár akkor már 29 lesz, ami kezd a kiöregedés életkora lenni.