Szeretnénk egy helyre gyűjteni a már szép számmal megjelent irodalmi jellegű írásokat (versek, saját versek, fontosabb sorozatok) hogy könnyen visszakereshetőek legyenek.
Mint narancsban a kék, végtelenül szép, ahogy reggel sóhajt a nyár, és néhány madár körbejár, mint lusta óra a boldog csend alatt. Csak egy pillanat,
ahogy narancsban a kék, mint remegő lábú őzikék, anyjukhoz bújva szeretnek vadul, mitől minden megjavul, ha rájuk téved bús szemed, boldognak érzed lelkedet.
Nincs tovább félelem egy új nap hajnalán, nincs benned kín és nincs benned hiány, nincs több sötét verem, vagy vergődő magány, csak narancsban a kék talán.
Angyalszívbe zárt végtelen, szárnyain repülő félelem Angyalszív repítsen az életen át, Angyalszív dobogja sorsunk bánatát, legyen tiéd az igaz szeretet, angyalként éld le földi életed.
Anyaság
Mi anyák: csodálatos
Teremtményei vagyunk az
Istennek!
Fiam, mégis tiéd az áhítat:
Szívem alatt hordoztalak,
Míg elérkezett a pillanat
S én kezeimbe foghattalak
Mi anyák: csodálatos
Teremtményei vagyunk az
Istennek!
Fiam, kit mellem tejével
Tápláltalak, anyám szavával
Ringattalak, fiam:
Mégis tiéd az áhitat!
Ölelések
Ha nem jön el értem a szerelem,
hogy megmentsen engem
önmagamtól, a sorsomtól
én is olyanná leszek
mint a parkban kutyáikkal
ölelkező öregasszonyok.
Ó, mindenható szerelem!
A mindenséget veled
együtt magamhoz ölelem.
Idegen fellegekben, testetlen égi csöndben, ajtók zárulnak és újak nyílnak elém. Bennem a magány csöndje motoz, tán Isten ujja intézi a Jövőt bennem. Gyönyörű a remény, mindahányszor felragyog a földöntúli Fény.
Tűző nap szikkasztotta, sárból gyúrt kicsi testét tapasztgattam, reményvesztve. Repedései közt az elmúlás kacsintott felém. Megértettem őt, s ő örömet nyújtott, míg létezett. Becézgettem őt, a dolgunk ennyi volt. Mint gyermekkorom könnyei, az elolvadt hóember miatt, amit úgy szerettem. Fájdalmam könnyei tovább apasztották, végigfolytak rajta, sósan, langyosan. utat törve valami új felé. S tavasz lett másnap, mosolygós tavasz.
Magas felhők fátylán, aranyló árnyak táján, szívem útjára lépek én, s a kósza szél hozzám beszél. Egy fázós alkonyon, tüzet lobbant, felemészt a szenvedély.
Majd semmi lennék, bújva, szótlanul, míg a világ rögönként rámborul. Hogy bennem az Örökké beszéljen tovább, kék égbolt alatt, mondva egy imát.
Vagy napfény lennék, áttűnő csöppeken, csillámló tavaszban, fűszál a réteken. Hogy kristály patakként rohanjak tovább, az életet hirdetve, művelve csodát.
Mióta semmi lettem, mégis több vagyok, alattam föld, fölöttem csillagok.
Erdő mélyén kis patak, csörgedezik hallgatag. Mindig saját útját járja, tudja, majd a tenger várja. A zöld rétet átszeli, tudja, útját megleli. Vígan csobog a fák alatt, szabadon a kis patak.
Tengeti magát az Idő benned pihen kínt, gyönyört, s kidőlt, rothadó fák között a múlt: elköltözött. Nincs, ki várja már, hogy kattanjon a zár, puha csókra nyíló szemmel ébresszen a nyár...