Igen, egy Panasonic dmc-ZS7 tip.-ú készülékem van (made in japan) , amit az amerikai piacon jelent meg ezzel a számozással, úgy tudom hogy az Egyesült Államokon kívűl TZ10 néven forgalmazza a gyártó. A gép szoftververziója 1.0- ás . van benne olasz , spanyol, francia, angol stb nyelv , csak éppen magyar nincs. A neten találtam több olyan termék adatlapot ehhez a tipushoz ahol osd menü nyelveként jelölik a magyart is , ezért gondoltam hogy talán nem lehetetlen...
Ugyanilyen problémám van nekem is . Van egy Zs7 (tz10) tip.-ú gépem , amiben nincs magyar nyelv. amennyiben jól értelmezem neked sikerült telepiteni magyar osd menüt. Ha nem túl nagy kérés , légyszíves írdd meg hogyan lehet rá magyar nyelvet varázsolni. Segítséget előre is köszönöm.
Köszi az infót :) Meg is fogom keresni, ha haza mentem:) De a webcím itt van. 1.0 ver -ben nem volt olasz nyelv , az 1.2 ver-ben már volt. Ebből gondoltam, hogy firmware cserével elérhető a nyelvcsere is:)
Külföldön vásároltam egy Lumix TZ-10-es fényképezőgépet. A helyszínen is láttam,hogy nem tartalmaz magyar menüt, de nagyon kedvező volt az ára és ezért vásároltam meg. A Panasonic honlapján megkerestem a készüléket és a hozzá tartozó INGYENES támogatásokat. Szerencsére találtam egy 1.2Ver. számú ingyenes firmware frissítést, amit le is töltöttem és az oldalon feltüntetett módon , egy SD kártya segítségével, teljesen feltöltött állapotú akkumulátor mellett, végre is hajtottam a frissítést. Így az előzőleg 1.0 Ver számú firmware 1.2 Ver számúra frissült. Kiválóan működik az új firmware-rel, de sajnálatos módon csak egy olasz nyelv került bele plusz menünyelvezetként. Kérdésem az, hogy ezen E-mail címre tudna-e valaki nekem küldeni egy olyan 1.2 Ver számú vagy újabb firmware-t, amei tartalmazná a magyar menüt is.
A navigációhoz térkép kellene, a térképhez tárolókapacitás kell (mondjuk 2-8 GB) a készülékben, ez növeli a készülék árát, meg frissítés kell, a frissítéshez informatikai infrastruktúra kell (szerverek, userek nyilvántartása), folyamatos költség a térképkészítőktől a frissítések beszerzése/licenszelése (pl. van, amelyik készülékenként kér licenszdíjat), ezt a költséget valahogy ki kell termelned: vagy megbecsülöd az élettartamot és beépíted a készülék árába előre az arra az időre szóló frissítések árát (és a magasabb árral meg a készülék mindentudásával veszélyezteted a piaci helyzeted), vagy folyamatosan előfizetési díjat kérsz a felhasználóktól, mint a navigációs készülékek/térképek gyártói - ezzel is rontod a piaci helyzeted - és utána még dolgozniuk is kell a frissítések készülékre juttatásával - ez se az egyszerű használatot segíti, tehát további vásárlókat tántorít majd el.
Ráadásul várhatóan nem is használnák sokan ezt a funkciót, mert lassan már a legtöbb mobiltelefon is tud navigálni - ez is további vásárlókat tántorít majd el, mert sokan nem akarnak olyan készüléket venni, amiben számukra felesleges funkciók vannak.
Szóval, azért, mert beépítettél 5-10 dollárért egy alkatrészt, nem éri meg egy csomó pluszmunkát és kockázatot vállalni és teljesen kifordítani a terméket magából.
Nincs meg nekem ez a könyv, úgyhogy nem tudom mi van a 176. oldalán. De biztos vagy benne, hogy nem az európai modellek videófelvételezésének időkorlátja az ok? Mert az a 20-asra is kellene vonatkozzon - én például ezért is rendeltem NTSC változatot.
Bocs, most látom a TZ10-esben mégis van GPS, megkevert az európai/amerikai számozás különbsége.
Az a gond a TZ20-as előttiekkel hogy hiába szép a videóképük, és elfogadható a hangjuk (már) , de időben csúnyán korlátozott.
HD: 8,5perc, W-VGA: 15 perc. Bármekkora is a kártya benne. Pl. nekem 16GB.
A mellékelt videót a TZ8-ammal készítettem. Ugyanaz, monóban. Kénytelen voltam HD helyett csak WVGA-t használni, és így is 7mp híján csonka lett a a 15 perces felvétel. Viszont a képe remek, a stabilizátora szinte állványos felvételérzetet kelt gyakran.
AVCHD Lite nekem nagyon megfelel 16 gigás kártyával a TZ20-as meg nem ért számomra annyival többet, hogy plusz 30-at kiadjak érte. A 1280x720-es felbontás is jó.
Sőt tesztek alapján van amiben visszalépés elődjéhez képest.
A 2 giga szerintem a jpg-re vonatkozik, de úgysem veszek fel egyben annyit
Direkt választottam ezt a gépet a magyarországi Roxette koncerten egy magyar hölgy által ilyen fényképezőgéppel videók hangja illetve minősége miatt, illetve van egy DVD-je is a Szentpétervári koncertről szinte teljes egészében.
Személyesen is megkerestem a FB-on és rendesen kitárgyaltuk a különböző típusokat, szóval amire nekem kell arra az tökéletes.
Hát ahhoz nem a lexerencséesebb választás. Kíváló képe van, de bitpazarló és bitkorlátozott: 2GB.
Pont a TZ20 ami már videóként is kíváló, mert tömörít is. Abból is érdemes inkább tengerentúlról hozatni, mert azt hiszem az európai modellekben van HD-re egy félórás felvételkorlátozás. Ostoba szabály ha nem tévedek.