Ha a jobboldal nem képes alapjaiban újragondolni politikáját, akkor Gyurcsány Ferenc lesz az, aki a demokratikus átmenet utáni Magyarországot, akár több parlamenti cikluson át, végleges rendszerré szervezi.
Ahoj 4 évig nem sikerült a kvt-t, satbilizálni. Ebből a a 4-ből 2 év Gyurcsány volt. (megjegyzendő, hogy Medgyes uccsó fél évében már haloványan javuló trendek látszottak amik Gyurcsány alatt visszafordultak és súlyosbodtak.) szerinted mitől fog most a Gyurcsány-féle fiskus megtáltosodni?
nekem is kósa forog a fejemben, de neki azért elég sok ponton át kéne pozicionálni magát, hogy kihúzza a fideszt a kátyúból. áder meg sosem lehet utód, ahhoz fából faragott királyfi
Orbán nem távlatosan gondolkodó államférfi, hanem egy pozőr, aki machivelliánus módon építi a saját egóját. ebből a szempontból méltó párra akadt Gyurcsányban. mindkettő számára elsősorban önmaga megalkotása a cél. Gyurcsány frissebb, éhesebb, fegyelmezettebb, Orbán viszont elkényelmesedett a rajongói gyűrűjében. viszont a lendület viszi tovább. félreállítani nem fogja tudni senki, legfeljebb gyomronszúrni. viszont erre alkalmas embert nem nagyon látok ott. legfeljebb kövért, viszont ő teljesen alkalmatlan lenne utódnak.
Ha félreáll, akkor biztosan bukik is. Végleg. Mondjuk szerintem 0rbán már így is úgy is süllyedő hajó, de harc nélkül nem vonul vissza a saját maga alkotta és általa naggyá tett pártban/ból.
Hát én sem igen hiszem, mert ehhez valahogy több emelkedettségre lenne szükség, mint ami így látszik. Pedig az alternatíva bizonyosan rosszabb nemcsak a maga, de a jobboldal számára is.
ez lenne a legtökéletesebb megoldás, mi több, ellebeghetne, mint Jel, roadshow-zhatna, ami kb lételeme, és két-három ciklus után, mint a magyar jobboldal megálmodója, lehiggadt, beérkezett konzervatív, akár megpróbálkozhatna egy come backkel is. de van rá egy láda söröm, hogy nem teszi.
Orbánnak kellene most visszalépnie, mert aki fellép ellene, az még mindig halál fia, másrészt annyira közel áll hozzá, hogy saját magát is árulónak tekintené. Másokról nem is szólva! Viszont látnia kell, hogy csak így tudja most átmenteni a pártját, ami mégiscsak az ő műve.
"A ballib mögött álló gazdasági-, kulturális-, és médiabirodalmat szinte lehetetlen legyőzni."
ez egy nagyon fontos felismerés. épp ezért halálraítélt a harc a média ellen. a médiával nem küzdeni kell, hanem elbájolni. minden modern demokráciában az nyer, aki megnyeri a médiát. bayernek, bencsiknek, az egész elcsinált csahológépezetnek el kell tűnnie a szemétdombon, ahová valók. tartsa el őket a szélsőjobb, ha bírja. mikolával, semjénnel együtt. ez nem járható út, így nem médiamegjelenés van, hanem rakományszám szállított cirkuszi majom, amit ki lehet figurázni.
nem tudom, ezt mire alapozod. ismeretségi köröm jelentős része tartozik ebbe a körbe, és úgy látom, hogy hogy nagyon is meg tudja szólítani ezt a réteget az mdf. java részük viszont most az szdsz-re szavazott, a két leggyakoribb indok: 1) nem akarok kétpárti parlamentet, de az szdsz esélyesebb bejutni. 2) nem hiszem el, hogy Dávid kitart Orbánnal szemben, végül úgy is enged. meglepően sokan mondták, hogy ha ez utóbbi nem történik meg, akkor az mdf-et fogják támogatni. és ebből a szempontból nem mondd semmit a második forduló, ez most tényleg arról szólt, hogy el kellett dönteni, ki legyen a miniszterelnök. tudom, persze, hogy ez csak az én személyes tapasztalatom, de másból jelenleg egyikünk sem tud kiindulni.
valahogy úgy képzelem, hogy középtávon az MDF stabilizálódik 7-10% körül. valószínűleg nagyobb riválisa lesz az szdsz, mint a fidesz. a fidesznek viszont a saját árnyékán kell túllépnie. orbánnal elszigetelődött, jelen pillanatban valóban az ő személye a legnagyobb akadály. szerintem mennie kell, nem azért mert én mondom, hanem mert ez zsákutca, és orbán már egyszerűen nem reformálhatja meg magát. ő a Jel, és most már az is marad. a kiutat egy belső ellenfél jelentheti, egy új vezető egyben tudná tartani a pártot. méghozzá a centrum felé kell elindulnia, ha szélre megy, az mdf nem tudja felszívni, ami középen marad, mert most ő a mumus. lehet, hogy lesz a fideszből egy kiszakadó jobbszél, az viszont sosem lesz kérdés, hogy melyik oldalt támogatja. amit jelenleg a fidesz befog, nem elegendő a győzelemhez. nem lehet egyszerre lefedni a várost és a vidéket. az mszp és az szdsz ezt nagyon jól csinálja, errl kéne példát venni. a fidesznek muszáj lesz együttműködnie az mdf-fel, és ez orbánnal már nem lehetséges. jól felismerte, hogy együttműködés nélkül a jobboldal nem győzhet. de erre ő már képtelen. bármennyire fáj a rajongóknak, egyértelmű, hogy orbán politikai hulla. és ezt nagyon hamar fel fogják ismerni a párt mögött álló erők. a bázis persze lasabban. mennie kell, és vele az egész nyalonc/bohóc vezetésnek, meg persze a magnak, kövérnek, pokorninak, rogánnak. viszont csúnya élethalálharc lesz. ha győznek, a fidesz a következő választáson veszít 10-20%-ot. ha eltűnnek, hozhatja ezt, és egy késsel-villával enni tudó, csak mérsékelten zombi jobbszéllel, plusz az mdf-fel meglehet a győzelem.
Mondjuk a patika rossz példa, mert eladták a háziorvosi praxisokat is, aztán mégis rohadnak a rendelők. nálunk pl. a nyócker palotanegyedében a háziorvosi rendelő is egy palotában van (Trefort u.), csak éppen kb. az ötvenes években alakították át és azóta sem nyúltak hozzá. Megy róla a szakmai vita, hogy áthelyezzék az egészet az auróra utcába (bassz@meg@jókurv@anyját, akinek ez eszébe jutott, az a kerületnek majdnem a másik vége) vagy építsenek egy újat. De ha új épül, az is állami-önkormányzati pénzből.
Nahh én se vagyok egy Fletó-fan, de ez az eladják-duma nagyon rossz, ezért (se) mentem el szavazni. A repteret is "eladták", aztán még a végén az új bérlő kirúgja onnan a hiénataxisokat. Meg a patikákat is, aztán tisztaság van, meg kedvesek. A posta meg a MÁV ellenben a magyar nemzeté, egészen addig, amíg végleg szét nem rohad mind a kettő.
De hát van más választásuk? Elhitették az emberekkel, hogy a párt közösséget formál. Elhitették velük, hogy szavazatuk, pártszimpátiájuk okán ők összetartoznak, közösséget alkotnak (párom kollégája, igazi és autentikus fidesz-fan, ált. isk. magyar- és töritanár, hívő katolikus, minden héten misére jár, Bp.-közeli településen lakik, bejár dolgozni Bp.-re, komolyan hiszi, hogy közte és egy békési gazda között több a közös pont, mint pl. köztem és közte, ami igencsak vicces). Szóval, egy ilyen mesterségesen épített közösségnek folyamatosan adagolni kell a közösségi érzést, azt, hogy sokan tartoznak össze és ehhez szükség van a közéleti emberekre, ezért állhat ki Jeszenszky Zsolt lemezlovas és Szentmihályi Szabó Péter iró-költő ugyanazon tábor elé, holott gyakorlatilag zéró közös pontjuk van. Szükséges szerepelni engedni ezeket a zombikat, mint Kerényi, mert különben túlságosan kilóg a lóláb, még a fiatalok is észrevennék, hogy gáz dolog egy pártért rajongani, hát kellenek a külsősök, akik eltakarják, tompítják ezt a dolgot. A külsősök viszont per definitionem agyhalottak (hiszen nem mérik fel, hogy bármelyik párt elé odaállni ökör dolog). Hát előáll a 22-es csapdája...
ha így lesz, azt a fidsz csak saját magának köszönheti, meg akik bedőltek nekik, azok is, talán ésszel kellett volna hozzáállni a dolgokhoz, de nem így lesz, mert eddig a szocik hozták rendbe mindig a gazdaságot a jobboldali rombol-pusztít után, megfogják az ÁHT-t és szépen megy minden a maga útján, csak éppen nemigen lesz jobboldal, ami nagy kár...
Egyet mondj meg, mit fogsz csinalni ha neadjisten megse jon a nemzethalal hanem 2010-re stabilan novekvo gazdasagunk lesz es jobban elunk majd mint most?
tudod ez azért van, mert a rózsatövi paktumban beépítették a Zorbánt és mostan szerepeltetni kell neki ezeket a figurákat, mert különben kap a fejére a Kövértől...