Ha találtál a kertedben/szabadban egy rovart, amiről nem tudod, miféle állatka lehet, akkor írj ide, és reménykedjünk, hogy jön valaki, aki tudni fogja!
Legtöbbször a talajon mászkál, a földön heverő magokat szívogatja. Időnként a növényekre, fákra is felmászik.
Valószínűleg csak búvóhelyet kerestek.
A holt fában kárt egyébként is csak rágással tudna kárt okozni, de a poloskáknak nincs is rágójuk, szipókás rovarok, csak szívogatással tudnak táplálkozni.
Köszönöm ezt a szupergyors választ! Rákerestem volna az életmódjára, de nem találtam leírást róla. Az lenne számunkra igazán fontos, hogy kárt tesz-e a szerkezeti fában, mert könnyűszerkezetes házunk félkész állapotban van, és most a belső gipszkartonozásnál igen sok ilyen pici rovar jött elő. Gondolom megzavartuk őket, és csak remélni tudom, hogy kezdenek a hideg elől menedéket keresni.
Amennyiben erre is tudnád a választ, nagyon hálás lennék.
A kép most sem valami csodás, egy fokkal jobb, mint az előző. Az alakja múzeumbogár lárvára hasonlít, de ezt csak úgy tudom megtippelni, hogy figyelembe veszem, mi szokott a lakásokban előfordulni. A valóságban szőrösebb kell, hogy legyen, mint amilyennek a képen látszik.
Közelebbi kép kellene, és a határozó dolgát megkönnyíteni, ha a képből kivágnád a lényeget, és akkor kattintással nagyítható lenne, nem kellene trükközni, hogy az eredeti felbontáshoz juthassunk, ehhez:
Mi lehet ez? Illetve esetleg valamilyen tipp, hogy mit kellene tennem. Már lassan naponta porszívozok, az ágyat és a szőnyeget is hőkezelten mégis megjelenik egyszer csak rajtuk ez az indormány