Keresés

Részletes keresés

Wormie Creative Commons License 2006.07.19 0 0 57

Te a cég embere vagy, hogy így véded ezt a kifogásolható piaci magatartást????

>minden levélre szépen rá van írva, hogy automatikusan kapod a következő csomagot.

Olvass légy szíves vissza. Zottjoghurt beírta a vonatkozó kormányrendeletet:

17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet - A távollévők között kötött szerződésekről

8. § (1) A gazdálkodó szervezet nem követelhet a fogyasztótól ellenszolgáltatást, ha olyan árut értékesít illetve olyan szolgáltatást nyújt, amelyet korábban a fogyasztó nem rendelt meg.

(2) A fogyasztó nyilatkozatának elmulasztása esetén sem lehet vélelmezni a gazdálkodó szervezet ajánlatának - hallgatólagos - elfogadását.

em Creative Commons License 2006.07.19 0 0 56
pedig már titkon abban reménykedtünk, hogy hátha ott dolgozol, és így eljut a "nép szava" hozzátok:))
Előzmény: miriane (55)
miriane Creative Commons License 2006.07.19 0 0 55

Kedves Noddyka!

Ajánlom szíves figyelmedbe a legközelebbi pontos olvasást! Nem a fórumozókat butáztam le, hanem azokat, akik puszta heccből kiadják mások címét! Mert a címedet nem randomra keresték, hanem egy kampánypapírra került fel! Na de mindegy...

Viszont ne tilts te engem sehonnan, nincs hozzá jogod!

Pusztán érdekesség képp írtam le, hogy én elégedett vagyok...

A telefonon érdekes, én simán tudok velük beszélni minden hónapban, apró-cseprő dolgokért is...

Szóval néha gondolkozz is, és ne légy undok a világgal, mert akkor előbb-utóbb a világ is undok lesz veled!

em Creative Commons License 2006.07.19 0 0 54

igen, a számla a csekkel benne van a dobozban amiben a termékeket küldik.

és a képek arról, hogy mit fogsz a következő csomagban kapni....

a leggyengébb láncszem itt szerintem is az, hogy semmi sem garantálja, hogy megkapod amit rendeltél. ha nem kapod meg a csomagot, akkor se termék, se számla, se esély, hogy le tudd mondani a köv. csomagot (mert nem is tudod, hogy mit akarnak küldeni legközelebb). csak a felszólító levél jön, amiből látod, hogy hány csomag árát kérik tőled, ami meg sem érkezett.

szerintem a magyar postaládák többségébe nem fér be ez a kartondoboz (vagy csak összenyomva, meghajtva stb), a postások többsége szerintem letojja amikor látja, hogy mi van, és nem foglalkozik vele (nem ajánlott küldemény, senki sem tudja számonkérni, hogy hova lett).

gondolom 100-200 forint körüli lehet a bugyik bekerülési költsége, ha nyereséggel tudnak gazdálkodni ennyi elveszett csomag és nemfizető vevő mellett...

Előzmény: noddyka (52)
Grg Creative Commons License 2006.07.19 0 0 53
A számla és a csekk a csomagggal együtt jön.
Előzmény: noddyka (52)
noddyka Creative Commons License 2006.07.19 0 0 52

Még valami!

Most volt egy kicsivel több idöm és részletesebben is átfutottam a a kedvesek honlapját!

Több olyan dolgot olvastam ami számomra igen furcsa volt, de hagy emeljek ki egyett!

"a számla és a termék együttesen ugyan abban a csomagban kerül kiküldésre"

Ez tényleg igy van?

Én nem tudom , mivel csomagot nem kaptam egyszer csak jött egy csekk hogy fizessek mert az átvett áruért  fizetni is kell.

Node itt azt olvastam (a  fórumban) hogy a csomiban nincs is csekk a csekk mindig a csomi kiküldése után jön!

Szoval ez az egész nekem magas!

Kérdezlek én benneteket hogy nektek mi a tapasztalatotok!

Most már tényleg érdekel hogy mi lesz ennek a vége!

Egy biztos én nem fizetes semmit mert nem rendeltem, és föként azért mert nem kaptam semmit!

Általában az ember a semmiért nem szokott fizetni!

Előzmény: em (50)
noddyka Creative Commons License 2006.07.19 0 0 51

Én probáltam ismételten a telefonszámot, de nem sikerült igaz még reggel van, de igérem probálkozom újra!-már csak kiváncsiságból is!

Igen!

Láttam a magyar honlapot már napokkal ezelött kiváncsiságból rákerestem!

Mivel itt volt a barátnöm kikértem az Ő véleményét is és nagyon gyanusnak vélte az egész történetet.

De kérdezem én, mit mondjak le ha nem rendeltem és ráadásul nem is kaptam semmit!Mert ha még megkaptam volna  a terméket akkor azt mondom lehet reális még a megnem rendelés ellenére is!!

Arra lennék kiváncsi  a"cég "Hogy bizonyitja hogy te megkaptad az árút ha nem is irtál alá semmit!

na de ilyet!

Tudjátok ha ez egy komoly cég lenne akkor kizárolag utánvételel küldené!

Hiszen mikor az ember esetlegesen rendel töllük akkor a "cég" nem gondol arra, hogy a posta fordultával nem biztos hogy megkapja a megrendelő a csomagot!

A honlap és a néha napján felvett telefonok után is azt mondom, hogy fars ez az egész dolog!

Mivel én feljelentést tettem én igy most már megvárom mi lesz a vége!

De természetesen én úgy gondolom, hogy ilyen honlapot bárki pár órás munkával összetud állitani!

Még talán én is akinek nem informatikus a végzetsége, csak felfsőfokú vizsgám van informatikából!

Előzmény: em (50)
em Creative Commons License 2006.07.19 0 0 50

nem hiszem, hogy saját kiszállító hálózatuk lenne, az nagyon drága lenne.

szerintem simán a posta hozza, ahol feladják ott biztos nem pecsétel a posta (nem külföldről jön?)

mondjuk azt nem értem, hogy hogy tudja lerakni a bejárati ajtó elé a csomagot, mert a lakások előtt a folyosó le van zárva, a postás csak a postaládákig tud menni. (mondjuk lehet, hogy odaadta a gondnoknak, hogy hozza fel nekem)

Előzmény: noddyka (48)
Grg Creative Commons License 2006.07.19 0 0 49
Az utóbbi pár hozzászóláshoz:

Én épp tegnap hivtam fel azt a bizonyos számot, és miután a géphang közölte, hogy várjak a kezelő jelentkezésére, kb 8-10mp után egy kedves női hanggal tudtam elintézni amit szerettem volna. Tehát mégiscsak működik.

A csomagon nincs bélyegző (levelet én eddig nem kaptam), de szerintem ettől függetlenül a postás hozhatja ki, ugyanis nálunk, lévén társasház, csak úgy bejutni nem lehet, a postásnak viszont van kulcsa, vagy kapukódja. Persze ettől még lehet, hogy mégsem postás hozza, mert ha van egy kis esze annak aki kihozza, akkor végigcsönget, és valaki biztos beengedi. De az is lehet, hogy talán a cég valamilyen szerződést kötött a postával, és ezért nem "hagyományos" csomagként jön.

Amúgy meg most már a provea.com magyarul is tud, és ott is lehet rendelni, lemondani stb. Szóval valami fejlődés csak van.(Lehet, hogy ezért tudtam telefonon is ügyintézni velük?)

Ezek az én tapasztalataim, amiket eddig küldtek, azzal a párom meg van elégedve, és mindeddig nekem sincs panaszom a cégre. Igaz még nem próbálkoztam a lemondással,
de majd kiderül ha arra kerül a sor.
noddyka Creative Commons License 2006.07.18 0 0 48

Szia Em!

Igen teljesen igy van ahogy leirod!

Normális igazi cég ilyen dolgokat nem csinál, hiszen én is nem egy cégtöl rendeltem már és utánvétel szokott lenni a végeredmény!

Mert ugyebár mint tudjuk akkor fizzetünk amikor megjön az árú méghozzá a postásnak!

Egyébként kérdezem én mindanyiotoktól?!

A csomagokon volt bélyegző vagy azon sem mint  a levélen, vagy véletlenül nem kérdezett meg valaki postást hogy ezt a levelet vagy azt a csomagot Ő hozta e ki nektek?

Előzmény: em (47)
em Creative Commons License 2006.07.18 0 0 47

szia!

én eddig 2 csomagot kaptam a miriale-től. szerintük 4-et, ezt egy felszólító levélből tudtam meg, amelyikben a fennmaradó 2 csomag árát hiányolják. (mert amit megkaptam, azt befizettem).

a legnagyobb probléma az, hogy mivel a postaládába nem fér bele a kartondoboz amiben küldik az árut, ezrét a postás:

1. vagy hazaviszi

2. vagy lerakja a bejárati ajtó elé a lábtörlőre, ahonnan az viszi el aki akarja.

normális cég nem küld így csomagot, nem tudja bizonyítani, hogy én átvettem a küldeményeket.

külön tetszik, hogy a felszólító levélen megadott ügyfélszolgálati számot nem veszi fel senki (többször próbáltam, különböző időpontokban), majd közli az üzenetrögzítő, hogy hagyhatok üzenetet, de visszahívni nem fognak, azt ne is várjam. igazán ügyfélbarát!

ha nem tetszik a csomag ami esetleg eljut hozzám, akkor küldhetem vissza... svájcba... persze! egy vagyon lenne, ha regisztrált küldeményként (hogy tudjam bizonyítani hogy feladtam) vissza akarom küldeni.

Előzmény: miriane (45)
noddyka Creative Commons License 2006.07.18 0 0 46

Szia Miriane!

Én személy szerint ki kérem magamnak, hogy sok buta ember van itt!

Itt mindenki buta csak te vagy maga a tökély?

Azért végig kellene gondolnod miket irsz le!

Mint ahogy ezt irtam már ez nem az a forum ahol hangott kellene adni a sértegetésednek sem neked sem másoknak!

Kérdezem én akkor  a Fókusz RTL-klub főszerkesztője is buta, aki kb: két hónappal ezelött még riportott is készitett erről az egészről, és mint tudjuk Ők valótlan hazug állitásokat nem fognak leadni, kizárolagosan utánajárt riportokat adnak le, tisztességesen! Meg a rendörség is hogy egy nem létező céget keresnek?

És persze szerinted mondjunk le egy olyan megrendelést amit meg sem rendelt az ember!

Ez az okosság!Mondhatom!

Aki buta az te vagy mert leirtál ide egy olyan telefonszámot ami valószinüleg fax telefonszám mert a kutya nem veszi fel csak sipol!

És persze ez ismerös is hiszen az összes telefonszám ami  a papiron megvan adva az nem elérhető értem ezt az alatt hogy vagy fel sem veszik vagy egyböl faxra kapcsol!

És persze te ugy gondolod, hogy mi buta emberek nem probáljuk meg felvenni velük a kapcsolatott hogy mi ez az egész, hogy megrendelés nélkül küldenek egy nagy semmit és a nagy semmi után követelik a pénzt!

Persze ez szerinted is normális!

Na mindegy veled az ember csak időt pocsékol és inkább azzal tennél nagy szivességet ha nem irogatnál ebbe a fórumba többett!

Köszi mindenkinek a nevében!

miriane Creative Commons License 2006.07.18 0 0 45
Ja és egyébként minden levélre szépen rá van írva, hogy automatikusan kapod a következő csomagot. De ha nem szeretnéd, elég egy telefon, és máris lemondtad! Szerintem nem egy bonyolult dolog!
miriane Creative Commons License 2006.07.18 0 0 44

Sziasztok!

Nem tudom, ki honnan kap infokat, de azért nem minden stimmel! Én immár egy éve vagyok a Miriale ügyfele, soha, semmi probléma nem volt a céggel! MInden áru kiváló minőségű, és nagyon szép is! Fiatal vagyok, szóval még csak a régimódiságom sem lehet ok az elégedettségre! Igenis modern, jó cuccokat kapok tőlük!

Ha vki csak úgy kap csomagot, annak is megvan a maga oka... szerintem. Keressetek kedves ismerősöket magatok körül, akik kibabrálnának veletek! Pl. úgy, hogy előszeretettel megadják a címeteket másoknak!

Egyébként ilyen esetben az ügyfélszámot bediktálva, egyszerűen és praktikusan lemondhattok mindent! 061/888-6262

Nincs itt semmi ördöngősség, csak sok buta ember!

Köszi

noddyka Creative Commons License 2006.07.18 0 0 43

Szia!

Félre érthettél valamit mert én nem rendeltem töllük és nem is kaptam semmit töllük, csak egyszer jöttek a csekkek és kész!

Azt sem tudom, hogy honnan tudták meg a cimemet.

Bár én azt mondom, hogy adatvédelem Magyarországon NEM létezik!

Na szóval!

Azt hogy kibontottad a csomagodat ami a postaládádban volt, nem tetted rosszul.Hiszen neked cimezték!

Nyilvánvalóan te is szeretnéd tudni hogy mi jön a nevedre!

Azt hiszem én is ezt tettem volna hiszen ezt is tettem mert mikor jött egy boriték a PROVEA logoval akkor én is kibontottam hiszen egy számomra ismeretlen a feladó!

Hiszen vedd csak alapul azt hogy mi van akkor ha megkapod a csekkeket a postaládádba bedobva, mert az sem bizonyitott hogy a postás hozza akkor azt is kibontod, hiszen a te nevedre szól és szeretnéd tudni mi van benne!

Hogy tehetnél ellene bármit is , ha nem tudod mi van belül!

Azért mert kibontasz valamit azzal szerintem még nem ártasz!A lényeg szerintem, hogy a csomagolást tarzsd meg !

Szerintem nagyon fontos szerepe van, hiszen lehet hogy a rendörség sok mindent ki tudd belöle nyomozni!

De én megmondom öszintén, hogy én arra gondoltam mivel a felszólitó csekkek boritékain sincs postai pecsét amit nem értek, hogy hogyan lehet, mert én ugy tudom, hogy kötelező, lehet személyesen dobálják be  a ládákba!

Nyugodtan elmehetsz és megteheted  a rendörségen a feljelentésedet, és csak azt fogják, kérdezni, hogy mi hogy volt!

Mást mondani nem érdemes mert ugy is kiderül!

De te mint sértett szerintem nem hibáztál, még akkor sem mikor rendeltél elöször töllük!

Nem tart az egész fél óránál tovább és szerintem megéri!

A fehérnemüt és a csomag csomagolását mindenképpen vidd, és egy dolog nagyon fontos NE FIZZESSSSSSSSSS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Velem nagyon kedvesek voltak és nyugodtan ezt  a weblap cimet nyomtazsd ki én is megtettem, hogy lássák nem én vagyok egyedül ilyen porul járt ember hanem még sokan mások is, és hogy nyílt erre egy fórum is!

Kitartás és ha van bármilyen kérdésed akkor irj!

Szivesen válaszolok!

Előzmény: Nicolle6 (42)
Nicolle6 Creative Commons License 2006.07.17 0 0 42

Szia Noddyka!

Én írtam már egy párszor ide is, de... vki ezt mondja, vki mást!

Az a problémám, hogy eddig 3-szor küldtek nekem csomagot, abból kettőt ki is bontottam... Evvel, hogy mehetek a rendőrségre? Hiszen felbontottam! De avval a logikus válasszal, gondolom nem fognak megelégedni a rendőrségen, hogy kíváncsiágból nyitottam ki, hiszen azt sem tudtam, hogy mi van benne!

Te kinyitottad őket? Bekérték a rendőrségen az árukat?

Miket kérdeztek tőled?

Válaszod előre is köszönöm!

Előzmény: noddyka (41)
noddyka Creative Commons License 2006.07.10 0 0 41
Wolmiré NEKED ABSZOLUT IGAZAD VAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nem semmi gondolkodás a tied DAVE SLIM!!!!!!

Esetleg úgy látszik még igazságtalanul te nem fizettél! Nem jártál porul!

Én is majdnem dupla annyi idös vagyok mint te, és van jobb dolgom is mint, hogy feljelentést tegyek, és utána járjak!
Munka, család, és gyerek!

De talán ha te egyszer a saját börödön tapasztalod, hogy milyen érzés fenyegető fizetős csekkeket kapni, és még talán be is akarják hajtani tölled igazságtalanul akkor megnézném, milyen képet vágnál mindehez! Függetlenül attól, hogy fixtiv vagy valós cég!

Nekem sajnálatosan volt már Önálló Birósági Végrehajtóval dolgom!
Persze nem az én hibámból csak naivan egy kedves ismerösömnek aláirtam egy papirt!
Persze a legszebb az volt az egészben hogy aki tartozott az volt a Végrehajtóm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Na erre varjál gombot!
Itt Magyarországon minden lehetséges!
Tudnék neked mesélni a nagybetüs életről!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Látszik! 21-évesen gyerek vagy a javából!
Ami persze nem baj, csak kevés tapasztalat van a hátad mögött!

Igen is kell a feljelentés, és kell a média, és kell az utána járás!
Hiszen hátha egyszer valahol reménykedve de bebuki valaki!

És egyre felhivnám a figyelmedet!!!!!!!!!!!!!!!!

Ez a topik nem azért indult , hogy te véleményezd rosszindulatulag mások elkeseredetlenségét, és tehetettlenségét, hanem azért hogy esetlegesen információt és segitséget adhassunk egymásnak!

Előzmény: Wormie (40)
Wormie Creative Commons License 2006.07.06 0 0 40
Érdekes gondolatmenet...
Kirabolnak az utcán, ne hívj rendőrt! Hiszen ha kihívod, még nem szűnik meg a rablás. Ellopják a kocsidat, fölösleges feljelentést tenni, hiszen úgyis kicsi az esélye, hogy megtalálják... Megölik a nagymamádat, ne is csinálj semmit, úgysincs értelme.

Írom mindezt majd' kétszer annyi idősen, mint Te.

Ez a nihilis magatartás viszi oda az országot, ahol van. Senkit nem érdekel semmi, onnantól kezdve, hogy ha nem a saját kerítésén belül nő a gaz, odáig, hogy átmegy az utca másik oldalára, ha az ő oldalán véresre vernek egy embert. :-(((((((((((((
Előzmény: Dave Slim (39)
Dave Slim Creative Commons License 2006.07.06 0 0 39
Sziasztok!

Nem akarok itt bántani senkit, akinek nem inge, ne vegye magára, de van egy olyan érzésem, mintha ide kb 14-16 évesek irogatnának...... hm.. elgondolkodtató.
Miért kell feljelentgetni, utánajárni, időt pocsékolni erre az egészre?? Itt senki sem dolgozik? Nincs családja? Ennyi felesleges ideje van?
Azért kérdezem mindezeket, mert (sajnos) úgysem lesz előrelépés ebben az ügyben (bár lehet, hogy én vagyok pesszimista), és ha lesz is... semmi értelme, mivel majd jön helyette másik ilyen cég, másfajta átverés, stb. Hü*ye hasonlat:
Attól, mert elkapnak 1 bankrablót, nem szűnik meg a bankrablás. Eltelik x idő és megint csinálni fogja valaki, mert lát benne fantáziát, nyereséget.
Szóval... szerintem (hangsúlyozom: SAJNOS), nincs értelme ennek az egésznek. Ezek a "cégek" röhögnek a markukban a "szánalmas" feljelentgetések, utánajárások miatt, mindeközben a NAÍV ÉS FÉLŐS embereket kihasználva megszedik magukat.

Ezek után kérdezem: van értelme szerintetek? Jól átgondolva, van értelme?

Olyanokat olvasok itt, hogy kettéáll a fülem (amúgyis). És valószínűleg felnőtt emberek írják.
Én elhiszem, hogy kellemetlen x hetente, naponta találkozni egy olyan levéllel, hogy fizessen az ember és a számlán egyre jobban növekszik az összeg, ráadásul perrel fenyegetőznek, meg mit tudom én. Álljunk már meg egy kicsit..... : egy nem létező, csaló, fiktív cég perrel fenyeget? :) Maga alatt vágná a fát? :) Abba is belegondolhatunk, hogy Magyarországon csak és kizárólag a papír számít jogi szempontból. Mindegy, ki mit állít, ha nincs róla papírja, akár ő lehetne az Atyaúristen is, akkor sem hisz neki a bíróság majd.

Örökké nem fogják küldözgetni a papírokat. A borítékokat, prospektusokat meg ki kell dobni azzal a mozdulattal, mintha egy szórólap lenne. Vagy.. inkább ne. Rakjuk el... mert ha van itt valakinek iskolás gyermeke, neki jó lesz az iskolai papírgyűjtéshez. Vagy ha valaki tűzzel fút, gyújtósnak.

Ennyit szerettem volna mondani. Ha valakinek, valakiknek beletiportam a lelkébe, elnézést kérek, de sokszor felbosszant a FELNŐTT NAIVITÁS... főleg úgy, hogy én 21 éves vagyok....

Köszönöm, hogy elolvastátok.
Üdv:
Dave Slim
noddyka Creative Commons License 2006.07.03 0 0 38
Kedves Évi!

A rendörség mostanra azt tudta kinyomozni, hogy ez a cég nem létezik, ahogy ezt eddig is sejtettük!

Megnézik hivatalból, hogy kinek-mindek a nevén fút a megadott bankszámlaszám, és a rendörnönek több tippje is volt, ahogy szerintem itt mindenki másnak is!

Semmi képpen ne fizess!
És te is jobban tennéd ha esetlegesen elmennél a rendörségre, mert minnél több nyoma van a dolognak annál jobb !

Egyébként ne aggodalmaskodj , mert én is sorozatosan kapom a felszólitásokat és mindent elküldök a rendörségre!

Egy nagyon fontos dolog!
Ne rezelj be és ne fizess!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kheiron Creative Commons License 2006.06.25 0 0 37
Váljék egészségükre a nagy levelezés. Szerintem te is nyiss otthon egy jogi osztályt, és iktasd oda a leveleket, amiket tőlük kapsz.

Nehogy csinálj bármit, mert abból élnek, hogy a hozzád hasonló emberek megijednek, és fizetnek a semmiért.
Előzmény: tabievi (36)
tabievi Creative Commons License 2006.06.23 0 0 36

segítsetek!

én már ott tartok velük, hogy a 4.figyelmeztetést küldik, és a jogi osztállyal fenyegetőznek. igaz, egy csomagot nem fizettem ki, de azért nem, mert csak berakták a postaládánkba, nem kellett aláírni.

volt már valaki, aki visszaküldött nekik vmit arra a pesti címre?

szerintetek mit csináljak?

Segítsetek!!

Évi

Györbi Creative Commons License 2006.06.23 0 0 35

Sziasztok!

Nekem sikerült elérnem ennek a fantom cégnek az ügyfélszolgálatát telefonon, ahol felvették az adataimat és "megígérték", hogy megvizsgálják a panaszomat.

Telefonszámuk: 06/1/888-6210

6211

6212

Többször próbálkoztam, de 5 percen belül sikerült egy ügyintézővel beszélnem.

Hát mit mondjak, érdekes egy "cég"!

Beza Creative Commons License 2006.06.21 0 0 34
Sziasztok!

Én is belesétáltam szépen ebbe a csapdába. Úgy találtam rá erre a fórumtémára, hogy épp egy magyar címet kerestem a neten, ahova visszaküldhetném a cuccot. De most, hogy végigolvastam a hozzászólásaitokat, úgy döntöttem nem keresek tovább. :)
noddyka Creative Commons License 2006.06.08 0 0 33

Sziasztok Kedves Mindenki!

Mint már irtam nektek én feljelentést tettem a rendőrségen, mert én nem is rendeltem, nem is vettem át semmit és még is kapom a csekkeket.-mint ahogy azt az elözöekben le is irtam nektek!

De azóta csak jönnek a csekkek és egyre magasabb összeggel!

De 06.12.-én be vagyok idézve a rendörségre, a feljelentésem által!

Ha túl vagyok rajta leirom mit mondtak a rendőrségen!

Én is kiváncsi leszek mi lesz ennek a vége!

Hali

Noddyka

truckgirl Creative Commons License 2006.05.31 0 0 32

Sziasztok!

Én szerepeltem a riportban, ezeket tényleg nem hatja meg semmi, ugyanis egy hónap után én már újabb csomagot nem kaptam, gondolom rájöttek, hogy nem foglalkozom vele, viszont kaptam egy újabb felszólító levelet immáron háromezer forinttal többről.

Na már most én megfogadtam itt az okosak tanácsát és fogtam és úgy ahogy volt, elolvasás után széttéptem..hát a tököm fogja kifizetni, hagyjanak már békén..

Grg Creative Commons License 2006.05.26 0 0 31
"Viszont én nem írtam alá semmit, erre a válasza azt volt, hogy állítólag 1 éve bejött az a rendelet, hogy nem kell aláírni az ajánlottan érkező csomagokat, elég a postás "szava"!"

Hát, én eddig nem hallottam erről, de szvsz hülyeség, hisz ha pl a postás nem kézbesíti, vagy elveszik útközben a levél, stb. akkor nehogy már ráfogják, hogy márpedig neked át kellett venedd, mert a postás azt mondta... Na meg igy semmi értelme az ajánlott levélnek, hisz igy nem bizonyitott, hogy te tényleg átvetted, legfeljebb az, hogy a postás kikézbesitette, de ez nem jelenti, hogy meg is kaptad (gonosz szomszéd kivette, stb.).

De ha valaki konktétat tud erről az engem is érdekelne.
Előzmény: Nicolle6 (30)
Nicolle6 Creative Commons License 2006.05.26 0 0 30

Szia!

Sajnos én is ebbe a szituációba kerültem! Felhívott egy hölgy, hogy küld 1000 Ft-ért 3 db fehérneműt, plusz katalógust, ahol meg tudom nézni a választékot!

Belementem, SAJNOS!

Meg is küldték kb. 1 hónap múlva, ki is fizettem, viszont nem rendeltem többet, pláne azért sem, mert 3-szor belefértem volna a bugyiba! Azt is elajándékoztam...

Erre kb. 4 napja ismételten kaptam (3 hónapra a "meglepetés csomagtól") egy dobozkát, benne 3 tehénbugyival, plusz 4600 Ft-os csekket!

Viszont, ami meglepő volt számomra, azon kívül, hogy nem is rendelte meg semmit, a doboz elején le volt szakítva egy helyen vmi... Van egy ismerősöm, aki azt mondta, hogy valószínű, az az ajánlott címke volt...

Viszont én nem írtam alá semmit, erre a válasza azt volt, hogy állítólag 1 éve bejött az a rendelet, hogy nem kell aláírni az ajánlottan érkező csomagokat, elég a postás "szava"!

Én ezt nem hiszem el....ilyen nincs...!

Vagy mégis?

Nem tudom, hogy mit csináljak!!!!!!??????

Én hülye...., jár, hogy belementem ebbe az üzletbe!!!!!

Előzmény: Icamama (28)
Zottjoghurt Creative Commons License 2006.05.17 0 0 29
sárga ember lesz az árnyékotok...:)
Előzmény: Icamama (28)
Icamama Creative Commons License 2006.05.17 0 0 28

Szia Peti!

Ez az egész tortúra, amiről a topic szól, nem olyan egyszerű, mint amilyennek így utólag látszik. A dolog ugyanis nem úgy kezdődik, hogy végignézed az internetes fórumokat, hogy mi a teendőd, ha kapsz egy meg nem rendelt csomagot egy cégtől. Ilyenkor ugyanis (gondolom, nem én vagyok az egyetlen, aki így tesz) az ember felhívja a céget, vagy ír nekik, mint ahogy én is tettem, hogy kérem szépen, én ezt nem rendltem meg. És ebből rögtön tudják, hogy a csomagot megkaptam, és máris elkezdhetnek bombázni, hogy fizessem ki.

Egyébként miután elég nagy cirkuszt csináltam (svájci kamara, FVF, rendőrség, svájci helyi újság), úgy tűnik, lemondtak arról, hogy tőlem pénzt kapnak, mert már 2 hónapja (jaj, el ne kiabáljam!) nem küldtek újabb levelet.

Amúgy meg egyéni beállítottság kérdése, hogy kit mennyire zavarnak az ilyen jogtalan felszólítások, behajtó céggel való fenyegetések, a levelekben egyre növekvő összegek, stb. Nagyon sok embert tudnak ezzel rábírni a fizetésre, mert az emberek többsége jóhiszemű, félénk, nincs semmi jogi ismerete vagy érzéke, vagy nem néz utána hogy hol kaphat segítséget. Inkább nagy mérgesen kifizeti a csekket, és akkor a cég máris jól járt.

Nyugaton egyébként a Provea és Miriale nevek mellett Tono néven is fut ez a fehérnemű-üzlet. És ahogy a külföldi fórumokat nézegettem, ott sem bölcsebbek az emberek, ott is sokakat bepaliznak. Emlékszem egy esetre, amikor egy német férfitől (aki egyszer megrendelt egy zoknit, tehát ilymódon megvolt a címe) női fehérneműk árát akarták behajtani, közben meg az ürge már 6 éve halott volt. Az özvegye - aki amúgy a 70-es éveit tapossa - fordult valamelyik újsághoz, és akkor lett belőle egy botrány. De mint látjuk, ezek a botrányok egyáltalán nem zavarják a svájci céget. Na bumm, mi van akkor, ha a Fókuszban van egy ilyen riport, vagy az osztrák rádió foglalkozik velük, vagy egy német újság. Nem is látják sokan, aztán meg elfelejtődik, és kezdődhet újra a nagy business.

Egyébként van egy prospektusom, mert különböző újságokban most is terjesztik. Ha megírod a címedet, elküldöm postán. ( ilonaboros@hotmail.com címre írhatsz)

Előzmény: Dave Slim (20)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!