Osszuk meg egymással élményeinket erről az országról. Ha meg valaki sosem járt még ott, csak érdeklődik, h milyen, szintén szívesen várjuk, hiszen a legszebb országok egyike.
Szia, sajnos számomra teljesen rejtélyes az árképzés csúcsszezonban, eddig mindig gyorsan átlapoztam egy nyár eleji vagy ősz eleji időpontra amikor megláttam, hogy mennyibe kerülne csak a jegyem, de ez én vagyok :D Májusban (18-án) lesz a Wizz szülinapja, egyszer akkor vettem 1 jegy áráért 2 jegyet mert épp olyan akció volt, de a köv. évben emlékeim szerint semmiféle akció nem volt, pedig sokan reménykedtünk. Szerintem időnként nézz rá az árakra, gondold át, hogy mennyit ér meg max az út, és ha úgy döntesz, hogy megveszed a jegyet, soha többé ne nézd meg az árakat mert akció nélkül is mozognak és 1-2 alkalommal a gutaütés kerülgetett engem is.
Optimista szeretnék lenni én is, volt tavaly több próbálkozásom. Ebből legjobb amikor délelőtt megvettem a jegyeket délutánra törölte a Wizz.
Kérdésem lenne mivel árakban abszolút járatlan vagyok, nem megyünk sehova nyáron. Most viszont egy nagyjából kötött időpontra szeretnék jegyet venni, nyári leállás 2 hét juli vége, augusztus eleje. 50-60.000 ft-os jegyáűak ilyenkor okés vagy várjak még valami akcióra? (vagy csodára, hogy egyáltalán elinduljon :))
Nem a Wizzen múlt. Nem repülhetnek augusztusban sem a fapados menetrendszerinti járatok. Magyarországról történő beutazás egyelőre nem is lehetséges. Szárazföldi határai továbbra is zárva.
Mai hír a bm.ge-n: a Wizz Air és a Ryanair is kérelmezte a grúz kormánytól, hogy újraindíthassa járatait Georgiába. Natiava Turnava szerint a Wizz készen áll arra, hogy folytassa a 10 célállomásra történő utasszállítást Georgiából, országuk viszont erre nem áll készen. Heti 1-2 járatról állapodtak meg az Air France, az Air Baltic és a Lufthansa társaságokkal, a fapados társaságoknak viszont ennél jóval magasabb járatszám közlekedtetése szükséges az alacsony jegyárak miatt pl. akár heti 20. Ekkora mennyiségű látogatót pedig nem tudnak jelenleg fogadni. Tárgyalnak, az eredményt majd meglátjuk.
Nem tudom, nem látok bele a pénztárcájukba, őszintén szólva nem is szeretnék. Akinek vannak pontjai és beleférne augusztusban az idejébe az megveheti a jegyet, nem veszít semmit, hiszen piros országból se ki, se be hazai pályára. Tűnődhetünk arról, hogy hány százalékos esélye van a járatindításnak A-ból B-be, nekünk, mint utazóknak, semmiféle beleszólásunk nincs sajnos. Én holnap elrepülök egy "zöldbe", még csak nem is messzire, de annyi mindent ki kellett tölteni, letölteni, regisztrálni, hogy a rosseb fog egyhamar ismét utazni, ha nem muszáj...
Mivel csak légi úton lehetséges az országba bejutni, jelenleg sajnos teljesen mindegy, hogy melyik listán szerepel Georgia. Kutaiszibe sem nem érkezik, sem nem indul gép onnan holnap, Tibilisiből elrepül egy Varsóba (myway), de érkezni nem érkezik egy sem. A Wizz pedig már egy ideje augusztustól árul jegyet.
Masodik gruziai utamon augusztus vegen Kazbegiben mar meteres ho esett - es szinten esett, bar nem egy meternyi, de Ormenyorszag nagyobb varosaiban is. Szoval az osz pont turazasra azert mar necces lehet.
De itt a lenyeg inkabb az, hogy a legtobb magyar a Gruziaba jutast el sem tudja kepzelni Wizz jarat nelkul, az meg igy azert nem tul valoszinu mar az idei szezonban.
Már hogy ne lehetne, sőt! Számomra egyértelműen szimpatikusabb az ősz, egyetlen hátránya a rövidebb nappalok, de túrázásra tökéletes október közepéig, akár a végéig is. Persze a Covid bezavarhat a képbe, mindenesetre szeptembert még az időjárás alapján még nem tartanám kockázatosnak. Mármint, ha tényleg van időjárásfüggő szezonalitása a vírusnak, valószínűleg október előtt nem fog igazán felerősödni. A számok alapján egyébként is jó a helyzet Grúziában is. Másrészt viszont Grúzia a turisták miatt nyitná a határt, a szezon pedig szeptember elején többnyire véget is ér, utána már kevésbé fognak erőlködni a nyitásért.
Légi úton megnyitják a határt Németo, Franciao, Litvánia, Észtország és Lettország előtt, az AirBaltic, az Air France, a Lufthansa augusztustól repülhet elvileg, az Air Balticnál augusztus 5-re látom az első indulást Tallinból pl. A földi átkelők még zárva. A repülőn érkezőknek elektronikus úton kell űrlapot kitölteniük, melyen fel kell tüntetni, hogy az érkezést megelőző 14 napon milyen országokban jártak. Lázmérés lesz. 37 C fölött PCR teszt a reptéren. Karantén azok számára lesz előírva, akik nem EU-s és nagy kockázatú országból érkeznek. A beutazási feltételeket 2 hetente felülvizsgálják. A magyarországi légiforgalom elindulásán egy bizottság dolgozik.
Olaszország, Ciprus, Izland és Szlovénia kész megnyitni a határait Georgia előtt, azonban 14 napos karantén előírását tervezik a Georgiából érkezők számára (ez főleg olasz részről elég fura, de ők tudják).
Olvasom a tegnapi grúz-magyar tárgyalás részleteit, és úgy tűnik tegnap túlzottan optimisták voltunk: egyelőre nem jelentették be, hogy engedélyezik a szabad utazást a két ország között. Mindenesetre egy munkacsoportot már felállítottak erre vonatkozóan.
Összetévesztesz engem valakivel, ezt benézted. Mikor Sorosoztam, meg libsiztem itt? Soha. Semmilyen másik fórumon sem, nem az én stílusom, tőlem ilyet sehol nem olvashattál.
A koronára visszatérve pedig tény, hogy az egyes országok máshogy számolják a halottakat. Pl. a szlovákok csak és kizárólag azt számolják Covidos áldozatnak, aki kétségtelenül, egész biztosan a Covid miatt halt meg, míg nálunk (és sok más országban) mindenkit ide vesznek, akinek a szervezetében közvetlenül a halála előtt jelen volt a vírus, tehát valamilyen szinten hozzájárulhatott a halálához. Mindenesetre a halálozást 1M lakosra célszerű nézni, és bár nincs még vége a világjárványnak (majd a végén kell értékelni), egyelőre nincs okunk szégyenkezni, Európában a jobbak közé tartozunk. Lényegében önmagában a halálozás nem egy tökéletesen összehasonlítható szám, ugyanakkor itthon európai viszonylatban azért kevésbé voltak szigorúak a korlátozások, illetve az is igaz, hogy nem terhelődött túl az egészségügy. Ezek tények, politikától függetlenül. Ugyanakkor valóban csináltak hülyeségeket is pl. kórházi ágyfelszabadításokkal kapcsoltban, illetve a lélegeztetőgépes ügyek is több, mint gyanúsak...
Zsoooc2 okozott mar vig perceket korabban is, amikor Gruzia jelenlegi lehanyatlasat a liberalista (bar ilyen szó nincs, de ertjük: Soros) befolyásnak tudta be.
Amirol nem beszelünk az nincs, ha nem tesztelunk, nincs fertozott, pont. Meg kell nezni a statisztikat: kimagasloan !! rosszak vagyunk a felderitett esetekhez kepest a halalesetekben. Amugy, tenylegesen nem a halalesetek tenyleges szama magas, igy, ha rendesen, tomegesen tesztelnenk, ez sem lenne ilyen kimagaslo szazalek. De ki van adva a parancs es Cili mama fel is mondta a lecket, ahogy eloirtak neki, szepen, aki, hulye orvos csak ugy, szakmabol, tesztelgetne, hat kifizetteti vele.
Es nem is a Szijjarto es nem is az akarmilyen torzs mondja meg, mi legyen, hanem a pocak. Ahogy azt is engedi hogy az EU-n kivuli orszagokbol csak Szerbiabol lehessen beutazni, mert o most ott a Csekonics, a Megmento, miközben Belgradban kihirdettek a rendkivuli helyzetet es mar egy stadion lesz a szuksegkorhaz, akkora a felfutas. Szoval, a szakmaisagrol talan nem kene beszelni.
Persze, egyaltalan kar errol itt beszelni. De nagyon nem itt kene husegnyilatkozatokat sem tenni, megha gittegyletben meg is van a hozadeka.