idézet a blogról:
Mostanra már a fél média arról zeng, mi történt tegnap este Püspökladányban. Nos, a hajdú-bihari kisvárosban elég csúnyán kimutatta a Fidesz a foga fehérjét, most már pontosan tudhatjuk, mit várhatunk tőlük! Mondom ezt, mint alapvetően jobboldali meggyőződésű ember. No de nézzük sorjában.
Mint már nyilván tudjátok, a Zöld Párt, melynek magam is szimpatizánsa vagyok, nemrég meghirdette a politikusokból bohócot csináló kampányt. Ennek keretében ment le egy 10 fős aktivista-csoport, főleg tizenéves fiúk és lányok Püspökladányba, Pokorni Zoltán lakossági fórumára, hogy kispárnákkal dobálja meg Pokornit, jelezvén, hogy ideje pihennie. A "merénylők" símaszkot viseltek, mert nem szerettek volna a tévébe kerülni, ennek okán iskolából, munkahelyről valahogy kirúgódni.
Az Interneten szervezett akciót a Fidesz valahogy megneszelte, és a helyszínen a Lungo Drom cigányszervezet "aktivistái" fogadták a Zöld Pártot. Dorongokkal, bokszerekkel támadtak a párnát cipelőkre, többüket lelökték a lépcsőn. Egy 16 éves lány bordatörést szenvedett, azonnal kórházba kellett szállítani, egy másikat bokszerrel ütötték mellen. A többi sérülést nem számoltuk össze, de valószínűleg több is lett volna, ha nincsenek ott kamerák és fényképezőgépek. A csapat a közeli pályaudvarra menekült, ahol álló tehervonatok között rejtőztek el a dühöngő cigányok elől. Mindeközben Pokorni Zoltán odabent mosolyogva megjegyezte, hogy "íme, a roma fiatalok milyen jól kezelik a provokátorokat". A cigányok később egymás szavába vágva, lelkendezve mesélték, kit hogy vertek össze.
Ha ebben a történetben nem lenne benne a Fidesz/meg a Fidesz fóbiájuk - akkor ugyanazt mondanák mint te.:) Meg nem cigányoznának ennyit a bal/libek.
Páran akkor is ezt mondanánk* ha ez bármelyik más pártnál történne - ezek meg meglátják a Pokorni nevét - és ettől egyből nem tudnak gondolkodni.:) Vagy nem azt írják - amit gondolnak.
*Símaszk utcai ruhában - felhívás táncra. Megkapták.
' Ha a fidesz normális szakemberekkel védené magát - ahogy az egy európai párttól elvárható lenne - akkor most nem lenne miről beszélnünk.'
A Fidesz európai párt, olyan szinten, hogy egy Európában lévő ország egyik legnagyobb pártja. Földrajzilag tehát az, minőségileg már vannak kétségeim. Normális szakembereket örző-védők között nem találsz. Azokat már testőröknek hívják, de nem propaganda-gyűléskor alkalmazzák őket. Most sincs nagyon miről beszélni érdemben, körülbelül olyan szintű a sztori, mint amikor a kocsmában két alkesz összeverekedik. A kocsmáros is azt bassza ki, aki verekedni kezdett. Felőlem üthetik egymást annyira, amennyira akarják, ha nem tudnak jobb szórakozást kitalálni, az eszükhöz értem. Pláne tizenévesek.... Érdekelje csak őket a politika, de a demokráciát, meg a szólásszabadságot ne párnacsatával demonstrálják, mert később az ilyenek fognak temetőben fütyörészni. De ha valaki bekopog hozzám maszkban, akkor is pofán baszom :)
Mégegyszer mondom, ha a símaszkosokat szakszerűen leszerelik, azzal nincs semmi gond. De ehelyett boxerekkel ütötték őket. Ez civilizált országban a második legnagyobb politikai tényezőtől szerintem elfogadhatatlan.
"de továbbra is fenntartom a véleményemet, ha valaki símaszkban provokálni megy, az számítson rá, ha másnak nincs humorérzéke."
Ez teljesen rendben van, nekem az eltávolítás mikéntjével van bajom, mint azt már párszor leírtam ebben a topikban. Ha a fidesz normális szakemberekkel védené magát - ahogy az egy európai párttól elvárható lenne - akkor most nem lenne miről beszélnünk.
Pokorni Zoltán a Magyar Nemzetnek elmondta: politikai pályafutása során soha nem volt része ilyen barbár, verekedős jelenetben. Hozzátette, roppant elszomorító, hogy ilyen megtörténhet ma Magyarországon.
A Pravdának nyilatkozó pokornyi a vasútállomáson láthatta ezt szerinted?
Vérciki vagy, a fityeszben ilyenek a fő stratégák?:D)
Nem vagyok én senki, nem értelmezek itt semmit. Csak olvasni akarom a verés szót, és nem más szavakat értelmezni.
Ismétlem:
A vizsgálat eddigi adatai szerint tíz símaszkos fiatal jelent meg pénteken este annak az épületnek a bejáratánál, ahol Pokorni Zoltán lakossági fórumot tartott. A fővárosból érkezett csoport tagjai:
párnákkal a kezükben akartak bemenni az épületbe, de nem jutottak be, mert a rendezők útjukat állták, így vissza az állomás felé indultak.
Ezután a csoport minden tagját előállították a püspökladányi rendőrök.
Mit keres egy 13 eves gyerek este Püspökladanyba Peströl a gyerek szülei es a felbujtok ellen is büntetöeljarast lehetne inditani.Az hogy valaki fiatalkoru nem mentseg volt mar fiatalkoru gyilkos is.Örüljenek neki hogy csak verest kaptak sok orszagban pl USA amit a demokracia hazajanak emlegetnek mar lötek volna.Ha hozzam sisapkas alarcba jölnne be valaki parnaval a kezebe rögtön erezne a fejen mind a 100 kilomat.
nem tisztem védeni a Fideszt (és nem is fogom) de továbbra is fenntartom a véleményemet, ha valaki símaszkban provokálni megy, az számítson rá, ha másnak nincs humorérzéke.
engem még semilyen politikai rendezvényen nem akartak megverni. mondjuk ebben az is közrejátszik, hogy nem járok ilyenekre ;)
Tomcat maga bevallja a blogján, hogy símaszkot viseltek, úgyhogy ez nem jött be betyárkörtés macskatappancs.
"Mint már nyilván tudjátok, a Zöld Párt, melynek magam is szimpatizánsa vagyok, nemrég meghirdette a politikusokból bohócot csináló kampányt. Ennek keretében ment le egy 10 fõs aktivista-csoport, fõleg tizenéves fiúk és lányok Püspökladányba, Pokorni Zoltán lakossági fórumára, hogy kispárnákkal dobálja meg Pokornit, jelezvén, hogy ideje pihennie. A "merénylõk" símaszkot viseltek, mert nem szerettek volna a tévébe kerülni, ennek okán iskolából, munkahelyrõl valahogy kirúgódni. "
- Pontosan. És nem a Fidesszel szemben, hanem alapvetően a mai magyar politikával szemben. Ez arról szól, hogy tizenéves fiataloktól huszonegynéhány évig bezárólag, egyszerűen a véleményüket szerették volna kifejezni prominens Fidesz-vezető rendezvényén, de erre nem kaptak lehetőséget, ugyanis még a bejárat előtt verőlegények őket igencsak helyben hagyták.