Keresés

Részletes keresés

Pásztörperc Creative Commons License 2006.02.01 0 0 82

Nem; magánegyetemekre nem szabad kivinni. A diáxempontjából azért nem, mert ez súlyosan eladósítja a pályakezdőt, az állam szempontjából pedig azért nem, mert a jó oktatás a világ legnyereségesebb beruházása. Piacosítani máshogy kell:

http://www.mszp007.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=2048

Előzmény: netizen (59)
Jeftelánya Creative Commons License 2006.02.01 0 0 81
Tegyük fel,hogy a BMe a legjobb,csak akkor érsz valamit,ha ezt végzel és ezt mindneki tudja.Szerinted nem fog elhapaozni a korrupció?Hogy egyes jómódú szülők becstelen ezközökkel is elérik,hogy a gyereket oda vegyék fel?
Vag az lesz,mint pl a Yale-n,vagy Harvardon,hogy pluszpontot ér,ha valamelyik szülőd ott végzett??????
Jeftelánya Creative Commons License 2006.02.01 0 0 80
Az európai közgazdasági egyetemek között a Corvinus a 25.Ez annyira nem jó arány,mivel van közel 40 európai ország,mindegyiknek van sztáregyeteme,tehát 40 sztáregyetemből a 25.ez annyira nem jó arány
EG Creative Commons License 2006.02.01 0 0 79

a Corvinus MBA programja szerepelt valamilyen listan.
mivel a vilagon nem nagyon van kozgazdasagtudomanyi egyetem, eleg nehez lenne rangsorolni
oket. a legjobb magyar diakok a Corvinusra es a BME-re jelentkeznek kozgazra, ami nyilvan sokat
szamit az elhelyezkedesnel.
az oktatoi kar nemzetkozi osszehasonlitasa egyszeruen lehetetlen, tudomanyos kutatokent fekete-afrikai
szintet is alig erik el. ennek azonban nemcsak a kontraszelekcio az oka. Magyarorszagon velhetoen
ok a legjobbak.
Előzmény: Krokodil Gandhi (62)
1x1 Creative Commons License 2006.02.01 0 0 78

Ez a lista elég kamu.

Az IBS hallgatóinak tekintélyes része számolni is alig tud, a pécsi és a miskolci közgáz meg sok területen szvsz veri a pestit.

Előzmény: Jeftelánya (73)
Jeftelánya Creative Commons License 2006.02.01 0 0 77
Emellett ismerek Közgázról kijött munkanélkülieket is.
Előzmény: igen7 (76)
igen7 Creative Commons License 2006.02.01 0 0 76
ez semmit sem mond :)
az hogy a hallgatók szerint mi a jó az egy dolog :)
Előzmény: Jeftelánya (73)
Jeftelánya Creative Commons License 2006.02.01 0 0 75
11. Szegedi Tudományegyetem

12. Budapesti Műszaki Főiskola Keleti Károly Gazdasági Főiskolai Kar

13. Debreceni Egyetem

14. Általános Vállalkozási Főiskola

15. Szolnoki Főiskola

16. Heller Farkas Gazdasági és Turisztikai Szolgáltatások Főiskolája

17. Eszterházy Károly Főiskola Gazdaság- és Társadalomtudományi Főiskolai Kar

18. Nyíregyházi Főiskola Gazdasági- és Társadalomtudományi Főiskolai Kar

19. Miskolci Egyetem

20. Modern Üzleti Tudományok Főiskolája

21. Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar

22. Károly Róbert Főiskola Gazdálkodási Főiskolai Kar

23. Zsigmond Király Főiskola

24. Kodolányi János Főiskola

25. Nyugat-Magyarországi Egyetem

26. Tessedik Sámuel Főiskola

27. Harsányi János Főiskola
igen7 Creative Commons License 2006.02.01 0 0 74
szobafestéshez pl. minek diploma? az inkább készség kérdése.
aki meg diplomázik, az 90%-ban már lealacsonyodásnak érzi, hogy ilyen munkát csináljon. tehát belőle már nem lesz mesterember.
Előzmény: peaso25 (70)
Jeftelánya Creative Commons License 2006.02.01 0 0 73
Sziasztok

A gazdasági diplomák értéke a munkaerőpiacon a hallgatók szerint

1. Budapesti Corvinus Egyetem

2. Nemzetközi Üzleti Főiskola (International Business School)

3. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

4. Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Főiskolai Kar (Budapest)

5. Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Főiskolai Kar Salgótarjáni Intézet

6. Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Főiskolai Kar Zalaegerszegi Intézet

7. Budapesti Gazdasági Főiskola Külkereskedelmi Főiskolai Kar

8. Pécsi Tudományegyetem

9. Budapesti Gazdasági Főiskola Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Főiskolai Kar

10. Budapesti Kommunikációs Főiskola
peaso25 Creative Commons License 2006.02.01 0 0 72

érdekes fogalmaid vannak a mesterekről.

a válaszom igen, el tudom képzelni, hogy ez nemzetgazdaségi szempontból megérné. (miszerint egyre több diplomás lenne, köztük sok olyan, aki nem, vagy csak részben kötődik későbbi munkája kapcsán a megszerzett diplomájához)

Előzmény: Amart (71)
Amart Creative Commons License 2006.02.01 0 0 71

Ugye kicsit sem tartod nevetségesnek a felvetésedet?

Jó pár milliót beleölünk egy diplomás képzésébe, hogy téglát trógeroljon. Ügyes!

Előzmény: peaso25 (70)
peaso25 Creative Commons License 2006.02.01 0 0 70
és miért ne lehetne diplomás mesterember?
Előzmény: igen7 (69)
igen7 Creative Commons License 2006.02.01 0 0 69
stratégiai szükség: a K+F igényes tudományterületeken a képzés. ezek leginkább a természettudományok, és hozzájuk kapcsolódóan másodlagosan a műszaki tudományok.
bármilyen K+F alapú gazdaságot ezekre lehet alapozni.

"Egyebkent az se lene gond ha mindenki jarna egyetemre"

de igen, gond lenne, ugyanis ki lesz akkor mesterember? nem lehet mindenkiből diplomás értelmiségi. majd ha robotok fognak végezni minden munkát, akkor talán.
Előzmény: geszthi (63)
venyigeszu2 Creative Commons License 2006.02.01 0 0 68
A Pécsit is érinti?
igen7 Creative Commons License 2006.02.01 0 0 67
de annak, hogy a hallgatók hazajárnak hétvégén, semmi köze a bolognai rendszernek :)
Előzmény: Szabadbatthyany Béla (56)
geszthi Creative Commons License 2006.02.01 0 0 66
Mert te aztan ertel hozza? Meg azt se tudtad megmondani mi lenne strategiai szak.

Ugy latom te vagy az az oktato aki csak leadja a tananyagot (ami termesztesen a strategia, csak ot ne epitsek le) aztan kesz vege...
Előzmény: netizen (65)
netizen Creative Commons License 2006.02.01 0 0 65
ne szólj bele olyanba amihez nem értesz. pont.
Előzmény: geszthi (63)
geszthi Creative Commons License 2006.01.31 0 0 64
Nem igaz.

Szeged az egyetlen magyar egyetem ami a nemzetkozi rangsorban a 100 legjobb EU egyetem kozott szerepel (94. hely, nemzetkoziben meg ott se).
Előzmény: Krokodil Gandhi (62)
geszthi Creative Commons License 2006.01.31 0 0 63
Mi a startegiai szukseg? Tulajdonkkepen majdnem mind az (leszamitva a konyvtar-bufe szakokat).

Az a gond amit irtak alabb, hogy tabu kerdesse tettek a hulye jarjon mindenki egyetemre dolgot. Azt kell csinalni amit 47-ben irtak.

Egyebkent az se lene gond ha mindenki jarna egyetemre, de sajnos a szinvonalat nem tartottak meg ott ahol mondjuk 1994 elott volt (ottan korul kezdodott az egesz kreditrendszeres hulyeseg), meg lenne komoly felveteli vizsga mint anno, mert most egyszeruen nem rugjak ki a hulye diakot se mert hat kell az alami tamogatas erte.

Előzmény: netizen (59)
Krokodil Gandhi Creative Commons License 2006.01.31 0 0 62
aztat azér hozzá kell tennem, hogy a közgarázdasági egyetem az egyetlen Mo.-n, amit külöföldi egyetemek közötti rangsorba jegyeznek. az oktatás meg xar. én se tok helyesen írni.:)
Előzmény: 1x1 (54)
John Doe3 Creative Commons License 2006.01.31 0 0 61
OFF
I do not offense
lsziv keress meg magan e-mailban, (ha erdemesitesz ra)
prof at prof dot pmmf dot hu
ON
Előzmény: BENTA (19)
geszthi Creative Commons License 2006.01.31 0 0 60
Igy "kicsit" sarkitott, mert van kutatas csak ott is azzal vannak elfoglalva hogy egymast furjak.

De igaz egyebkent, nekunk is volt olyan kollegank aki Amwayeskedett, masik meg magan forditott, harmadik meg maganorakat adott egyetemi felkeszitesre egyetemi munkaideje alatt!
Előzmény: 1x1 (55)
netizen Creative Commons License 2006.01.31 0 0 59
Sztem ebben (is) Bokrosnak van igaza: állami pénzen csak azokon a szakokon lehessen tanulni, amire igény van.
Én az "igény" - piaci igény orientált szakokat kiraknám a magánegyetemekre. állami berkeken belül azt tartanám meg amire stratégiai szükség van. ehhez persze előbb stratégiákat, 10-12 éveseket kéne kidolgozni :)
Előzmény: RAMBO (48)
méregkeverő Creative Commons License 2006.01.31 0 0 58

GDF-fel kapcsolatban vegyesek az érzelmeim:

Vannak ott végzett kollégáim, akikkel "semmi baj", és volt alkalmam megtapasztalni a távoktatás kritikán aluli szinvonalát...

Előzmény: MGperY (28)
türelmes f.k. Creative Commons License 2006.01.31 0 0 57
Egyébként a fehérvári főiskoláról is legendák keringenek.Állítólag volt álláshirdetés,ahol kérték,hogy onnan ne jelentkezzenek-igaz már évekkel ezelőtt.Az egyik pártelnök diplomagyárnak titulálta a főiskolát,majd miután perrel fenyegették,bocsánatot kért.Hogy igaza volt-e,én nem tudom:-)
Szabadbatthyany Béla Creative Commons License 2006.01.31 0 0 56

"a bolognai cuccnak semmi köze nincsen ahhoz hogy egy adott egyetemen milyen a színvonal. a bolognai cucc egy kötelezően végrehajtandó valami az EU csatlakozás miatt és alapvetően főiskolai/egyetemi képzések közötti átjárhatóságról szól."

Nincsen új a nap alatt!

A Keszthelyi Agrár- és a Veszprémi Vegyipari Egyetemeken már 1972- ben megindult a közös képzés. Három év után, ha a nebuló jól teljesített mehetett az 5 -éves mérnöki képzésre (+ 2 év) ha nem, a harmadik év végén kijött üzemmérnöki diplomával.
Ezt - egy kicsit módosítva- nevezik ma bolognai modellnek = "bolognai cucc"!

A megvalósulás színvonalához érdemben nem tudok szólni, de felszínes benyomásaim nem valami kedvezőek. A diákok zömmel érdektelenek, amit az is mutat, hogy minden hétvégére pénteken úgy kiűrül a kollégium, mint holmi építőipari munkásszálló a Bp.-i Váci úton hajdanán. Mi anno. Szeptemberben elfoglaltuk a helyünket a kollégiumban és a karácsonyi ünnepekig csak az utazott haza, akinek valami rendkívüli esemény történt a családjában. Miért? Mert tanulni kellett (volna - azért akkor sem mindenki volt sztahanovista!), és nem utólsósorban mert jól éreztük magunkat a Kollégiumban!
:-)
Előzmény: igen7 (32)
1x1 Creative Commons License 2006.01.31 0 0 55

"kicsit dolgozom, kicsit kutatgatok" c. történet"

Milyen történet? Az egyetemi oktatók 70-80%-a csak az irodáért és a telefonért, meg a fix fizuért van ott, mellette maszekol. Ha kutatnának, akkor lenne valahol jegyzett publikációja a honi tudományos életnek.

Előzmény: igen7 (34)
1x1 Creative Commons License 2006.01.31 0 0 54

"az egyetmei közgázosot a makró és számviteltudása adja el? ne legyünk már komolytalanok."

Legalább nem apuka...

Elég sokszor meghallgattma már ezt a dumát, hogy az ilyen futottak még fősulikon ugyan azt tanítják, mint a Közgázon, csak gyakorlatorientáltan - mert egyszer már volt olyan tanáruk, aki kérdőívezett a Szonda Ipsosnak.

Szar a közgáz oktatás itthon, de legalább a végzősök túlnyomó része tudja, mi az az NPV - ezt sajna sok főiskolásról nem lehet elmondani.

Előzmény: peaso25 (30)
türelmes f.k. Creative Commons License 2006.01.31 0 0 53
Érdemes lenne megvizsgálni a tandíjak és a minőség összefüggését.Szinte biztos,hogy nem a legdrágább képzés a legjobb.Én a listát tandíjakkal együtt tenném közzé,hogy az is nyilvánvaló legyen mennyiért hol mit kap a hallgató.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!